tipsbilk.net

Hva er en fjerntilgangskode?

En ekstern tilgangskode er en tilgangskode som hjelper en bruker med å koble seg til et eksternt nettverk eller en ekstern server som er fysisk utilgjengelig. Du kan finne ut at det er mest nyttig når du prøver å få tilgang til hjemme- eller kontornettverket fra et annet land eller en annen geografisk plassering. Koden, hvis den håndteres forsiktig, sikrer en autentisk og autorisert tilkobling. Så nå som du vet hva som er en ekstern tilgangskode, les denne artikkelen til slutten for å finne ut om det er en ekstern tilgangskode for en telefon og hvordan du kobler til et eksternt nettverk. Les denne veiledningen fullstendig for å vite om det er trygt å ta ekstern tilgang. La oss dykke inn!

Hva er en fjerntilgangskode?

Du vil få vite hva som er en ekstern tilgangskode lenger i denne artikkelen. Fortsett å lese for å lære mer om det i detalj.

Hva er en tilgangskode for en telefon?

En tilgangskode for en telefon er en brukerspesifikk kode med tall som hjelper deg med å få ekstern tilgang til telefonen fra et annet geografisk sted. Du kan ikke fjernstyre andres telefon uten å kjenne tilgangskodene deres eller bruke ulovlige midler. Flere tredjepartsapper som Splashtop, TeamViewerog LogMeIn hjelpe deg med å generere en tilgangskode som du senere kan bruke for å få tilgang til telefonen eller datamaskinen fra et annet geografisk sted. Se gjennom artikkelen for å finne ut hva en fjerntilgangskode er.

Hvordan finner du tilgangskoden din?

Nå vet du hva en tilgangskode for en telefon er. La oss se hvordan du finner tilgangskoden din. Du må generere tilgangskoden din som du kan bruke til å logge på det eksterne skrivebordet eller koble til et eksternt nettverk. Du kan stole på Google Chrome også når du vet hva som er en ekstern tilgangskode. Alt du trenger å gjøre er å installere Chrome Remote Desktop-appen. Denne appen er kompatibel med Mac, Windows eller en Linux-datamaskin. Følg trinnene nevnt nedenfor for å konfigurere ekstern tilgang på datamaskinen.

  Hvordan starte et Zoom-møte som vert

1. Åpne Google Chrome-applikasjonen på din PC eller bærbare datamaskin.

2. Besøk Google Chrome Remote Desktop side.

3. Når nettsiden åpnes, klikker du på Last ned-ikonet fra oppsettsiden.

4. Klikk deretter på alternativet Legg til i Chrome for å starte prosessen med å laste ned skrivebordsutvidelsen Google Chrome for ekstern tilgang til datamaskinen.

5. Klikk på Legg til utvidelse fra popup-vinduet for å legge til utvidelsen i Chrome-nettleseren.

Merk: Hvis du har et passord til datamaskinen din, må du angi det for å gi tilgang til appen. Det kan også vises en melding som ber deg endre sikkerhetsinnstillingene i Innstillinger.

6. Klikk på Godta og installer.

6. Under Få støtte klikker du på Generer kode.

7. Når du har generert tilgangskoden, klikker du på Access for å velge den eksterne datamaskinen du vil koble til et eksternt nettverk med.

8. Angi tilgangskoden for å koble til et eksternt nettverk.

9. Velg pilikonet for å koble til den eksterne datamaskinen.

Nå som du vet hvordan du finner tilgangskoden din, la oss endelig se på hva som er en ekstern tilgangskode.

Hva er en fjerntilgangskode?

En fjerntilgangskode er et brukerspesifikt langt passord. Brukeren må generere en tilgangskode som de kan eksternt logge på på skrivebordet eller en hvilken som helst enhet fra en annen geografisk plassering. Denne koden er som en tilgangsport til alle de personlige tingene som datamaskinen din kan ha i seg, alt fra viktige filer og personlig legitimasjon og bilder. Nå som du vet hva som er en ekstern tilgangskode, la oss lese videre for å avklare hvordan du kan koble til et eksternt nettverk og om du kan ta ekstern tilgang.

Hva er typene ekstern pålogging?

Det er tre typer ekstern pålogging:

  • VPN – VPN står for Virtual Private Network.

  • SaaS eksterne skrivebordsverktøy: Software as a Service eksterne skrivebordsverktøy som Team Viewer og AnyDesk.

  • Vanlige eksterne tjenesteporter som VNC Connect og Remote Desktop Protocol (RDP).

Hvordan tar du fjerntilgang?

Du kan bare ta ekstern tilgang når datamaskinen vil tilhøre en Pro-utgave av Windows. Her vil du lære hvordan du kan ta ekstern tilgang på Windows 10 Pro og Windows 11 og også på din Android- eller iOS-enhet.

Trinn I: Aktiver eksternt skrivebord

Følg disse trinnene når skrivebordet ditt er Windows 10 Pro:

1. Klikk på Windows Start-ikonet.

2. Klikk på Innstillinger.

3. Klikk på System for å åpne innstillingene.

Merk: Sjekk din Windows-utgave. Fortsett bare når Windows allerede er oppgradert til Windows 10 Pro.

4. Rull ned og klikk på Eksternt skrivebord fra venstre rute, som vist.

5. Slå deretter på bryteren for alternativet Aktiver eksternt skrivebord.

Les denne artikkelen fra starten for å finne ut hva en ekstern tilgangskode er.

Trinn II: Koble til aktivert eksternt skrivebord

Utfør nå følgende trinn på datamaskinen du prøver å koble til et eksternt nettverk.

1. Klikk på søkeikonet fra oppgavelinjen i Windows.

2. Skriv Remote Desktop Connection og klikk på Åpne.

3. Skriv deretter inn datamaskinnavnet du vil koble til.

4. Klikk på Koble til for å fullføre prosessen.

Er fjerntilgang trygt?

Det kommer an på. Ikke stol blindt på nyansene som følger med ekstern tilgang. Sikkerhet er av største betydning når det gjelder fjerntilgang. Imidlertid kan du aldri vite når hackere hacker seg inn på systemet ditt. Derfor må du være på vakt mens du gjennomfører fjerntilgangsøktene dine.

Kan noen få tilgang til datamaskinen din eksternt uten at du vet det?

Ja. Dessverre kan noen sikkert få tilgang til datamaskinen din eksternt uten at du vet det. Du må oppgradere sikkerhetshåndtakene dine for å unngå slike omstendigheter. Du kan bruke sikre nettverk som Virtual Private Networks (VPN), Zero Trust Network Access (ZTNA), Network Access Control (NAC) og Single Sign-on (SSO). Du kan også velge multifaktorautentisering som et sikkerhetsoppsett.

Hva kan en svindler gjøre med ekstern tilgang til datamaskinen din?

Nedenfor er listen over mulige handlinger svindlere kan gjøre hvis de har ekstern tilgang til din PC eller bærbare datamaskin.

  • Når en svindler får ekstern tilgang til datamaskinen din, kan de hacke harddisken din for sensitive data og påloggingsinformasjonen din.
  • De er mest oppmerksomme på all sensitiv informasjon som vil gjøre dem i stand til å trekke ut penger fra bankkontoer.
  • De installerer også noen ganger skadelig programvare som vanligvis installeres indirekte gjennom tillegg eller programmer på skrivebordet ditt som kontinuerlig stjeler dataene uten at du vet om det.
  • De kan ikke bare hacke hele datasystemet ditt, men de kan også stjele identiteten din. Noen ganger holder de tilbake disse personopplysningene for å samle inn penger som løsepenger. De kan også selge dataene dine og identiteten din ulovlig, og du får kanskje aldri vite om det.

Hvis du føler at datamaskinen din har blitt eksternt tilgang til av en svindler, må du stoppe fjerntilgangsøkten umiddelbart og kutte all tilgang til internett.

Hvordan stopper du fjerntilgang?

Du kan stoppe en ekstern tilgangsøkt ved å lukke fanen direkte. Du kan også klikke på Alternativer > Koble fra for å koble fra fjerntilgangsøkten. Les denne artikkelen fra starten for å finne ut hva en ekstern tilgangskode er.

Hvordan kobler du til et eksternt nettverk?

Du kan bruke Google Chrome Remote Desktop-apputvidelsen for å koble til et eksternt nettverk. La oss se hvordan du gjør det:

Merk: Windows Eksternt skrivebord-utvidelse vil bare fungere på ditt lokale nettverk. Du kan enten videresende porter på ruteren for å få tilgang til den over internett eller bruke en VPN.

Trinn I: Installer Chrome Remote Desktop Extension

1. Åpne Google Chrome-nettleseren på din PC eller bærbare datamaskin og gå til Google Chrome Remote Desktop side.

2. Klikk på Last ned-ikonet fra oppsettsiden.

3. Klikk på Legg til i Chrome > Legg til utvidelsesalternativer for å starte prosessen med å laste ned skrivebordsutvidelsen for Google Chrome ekstern tilgang til datamaskinen din.

Merk: Hvis du har et passord til datamaskinen din, må du angi det for å gi tilgang til appen. Det kan også vises en melding som ber deg endre sikkerhetsinnstillingene i Innstillinger.

4. Klikk på Godta og installer.

5. Klikk på Generer kode > Tilgang.

6. Tast inn tilgangskoden for å koble til et eksternt nettverk.

7. Klikk deretter på pilikonet for å koble til den eksterne datamaskinen.

Merk: Du kan lukke fanen direkte for å stoppe fjerntilgangsøkten. En annen måte å stoppe fjerntilgangsøkten på, klikk på Alternativer og klikk deretter på Koble fra for å koble fra økten.

Trinn II: Koble til eksternt skrivebord

Nedenfor er trinnene for å koble til og få tilgang til det eksterne skrivebordet fra telefonen:

1. Åpne Chrome Remote Desktop-appen på din Android eller iOS enhet.

2. Trykk på målskrivebordet du vil ha tilgang til fra Mine datamaskiner.

Merk: Hvis en datamaskin er nedtonet, er den frakoblet eller utilgjengelig for øyeblikket.

3. En melding vil komme for å autentisere enheten til verten. Skriv inn PIN-koden for den eksterne datamaskinen i Chrome Remote Desktop-appen.

4. Trykk på Koble til for å koble til et eksternt nettverk i henhold til ditt valg av datamaskinnavn.

Merk: Du kan bytte mellom moduser mens du kontrollerer skrivebordet ditt ved å trykke på ikonet i verktøylinjen.

5A. Trykk på styreflatemodus for å utføre handlinger med en virtuell musepeker.

5B. Trykk på berøringsmodus for å utføre handlinger med trykk.

***

Vi håper at du har lært om hva en fjerntilgangskode er. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hva du vil lære om neste gang.

  Hva er OTG-lagring?
x