12 beste spillskjermer for god ytelse og lavt inngangsforsinkelse

Enten du tar gaming seriøst eller har en spilløkt etter jobben, vil skjermen spille en stor rolle mellom seier og nederlag.

Alle foreslår at du kjøper en spill-PC med et kraftig grafikkort. Dette lar deg få mest mulig ut av førstepersonsskyting (FPS), racing, action og andre. Men du må også se etter en spillskjerm av høy kvalitet som kan gi jevn spilling. Med den rette spillmonitoren trenger du ikke å bekymre deg for riving, bevegelsesartefakter, flimring og uskarpe bilder.

Nå lurer du kanskje på hvorfor du trenger en spillskjerm og hva en vanlig skjerm ikke kan håndtere. La oss utforske.

Hvorfor trenger du en spillmonitor?

Spillskjermer er designet for å forsterke utdataene fra CPU-en og grafikkortet for å få det visuelle til å se så bra ut som mulig. De er ansvarlige for å vise alle resultatene på datamaskinens skjerm etter å ha gjengitt og behandlet bildene. Du vil merke hovedforskjellen når du ser bildeskarphet, fargeforbedringer og bevegelsesskarphet ved å sammenligne det visuelle på spill og vanlige skjermer.

Hvis du er interessert i konkurrerende spill, trenger du en 144Hz spillmonitor for å lindre spillnivået ditt. Det vil ikke bare gi deg en jevn og morsom spillopplevelse, men du vil også ha overtaket over alle andre spillere som bruker 60Hz spillmonitor.

Hvis du tar spillopplevelsen din på alvor, må du definitivt vurdere å kjøpe en spillskjerm av høy kvalitet. Før du vurderer å kjøpe en, bør du se på funksjonene og forstå alt på en bedre måte. Dette vil hjelpe deg med å få tak i riktig spillmonitor for en forbedret spillopplevelse.

Panelteknologi

Det første du må se på før du får en helt ny spillskjerm er panelteknologien. Det er forskjellige panelteknologier tilgjengelig på markedet, og hver av dem har sine egne plusser og minuser. La oss ta en titt på noen av dem.

OLED-teknologi

OLED står for Organic Light-Emitting Diode, som kort tid er kjent som Organic LED. Denne teknologien er ny for å erstatte LCD-skjermer for alle elektroniske enheter, fra bærbare til TV-er. Et OLED-skjermbilde genereres ved å slå millioner av små individuelle lysdioder PÅ og AV. Disse millioner av lysdioder danner hver enkelt piksel på skjermen.

Twisted Nematic (TN)

Twisted Nematic (TN)-panelene er kjent for å være de mest populære blant spillere. Årsaken bak den enorme populariteten er de raske oppdateringsfrekvensene og pikselresponstidene. På toppen av det er disse panelene de rimeligste som er tilgjengelige på markedet. En ulempe med denne panelteknologien er at den er utsatt for fargeskift når den ses fra en annen vinkel.

Vertikal justering (VA)

Disse skjermene er kjent i markedet for sine høye kontrastforhold, evnen til å vise dype svarte farger og robuste farger. Spillytelsen din kan få et slag på grunn av produksjonen av merkbare spøkelseseffekter. Det vil avhenge av modellen du kjøper.

In-plane Switching (IPS)

IPS-panelene er kjent for å gi den beste all-around fargekvaliteten, brede visningsvinkler og sterk gråtoneytelse. Likevel er de ikke i stand til å matche pikselresponsen fra TN-panelene. I tillegg er disse panelene gjenstand for bevegelsesartefakter. Disse regnes som de beste for generell bruk, men de vil ikke være så gode for spillere fordi de trenger skjermer for å administrere konkurrerende spill.

Noen nyttige vilkår

Pixel Response

Grå-til-grå er den ofte brukte spesifikasjonen for pikselrespons. Dette måles i millisekunder (ms). Det betyr tiden det tar for en piksel å gå fra en gråtone til en annen. En lav pikselrespons anses som bedre enn en høyere pikselrespons, da den gir en jevnere generell bildekvalitet. Den ideelle pikselresponsen er 2ms, men hvis du kjøper en for spillformål, kan du til og med fungere godt med 4ms.

Oppdateringsfrekvens

Oppdateringsfrekvens er hvor lang tid det tar for en hel skjerm å tegne på nytt. De fleste standard LCD-skjermer har en oppdateringsfrekvens på 60Hz på toppnivåene. Så det betyr at skjermen på disse LCD-skjermene oppdateres 60 ganger per sekund. I 60Hz-panelene er det store sjanser for uskarpe bilder, skjermrivning og problemer med bevegelige bilder.

Nå er trenden variabel oppdateringsfrekvens. Alle spill-PC-ene trenger høye oppdateringsfrekvenser for en jevnere spillopplevelse. I dag kan du finne spillskjermer som har 75Hz, 120Hz, 144Hz, 240Hz, og noen har til og med 360Hz-paneler. Med disse panelene kan du forvente den beste spillopplevelsen på spillmonitorene dine.

  Hvordan fikse Surface Pen som ikke skriver på Surface Tablet

Inndataforsinkelse

Hvis du er interessert i spill, må du definitivt vurdere input lag. Inndataforsinkelse er hvor lang tid det tar før en handling gjenspeiles på skjermen. Hvis du for eksempel trykker på en tast, er tiden det tar å se dens innvirkning på skjermen inndataforsinkelse. Hvis tiden er under 5ms, er det det riktige valget for spillere som forventer lynraske svar.

G-Sync

Spillere trenger definitivt G-sync-teknologi for å synkronisere skjermen til utgangen på enhetens grafikkort. Dette hjelper mye for å oppnå jevnere ytelse i hvert spill. G-Sync fikk en enorm mengde popularitet fordi oppdateringsfrekvensene til skjermer alltid er bedre enn GPUens evne til å sende ut data. Det er ulike ytelsesproblemer på grunn av dette.

Når GPU-hastigheten ikke er synkronisert med skjermens oppdateringsfrekvens, sørger G-Sync for at grafikkortet justerer utgangshastigheten.

FreeSync

FreeSync ligner litt på G-Sync. Det er en adaptiv synkroniseringsteknologi for den forbedrede kvaliteten på flytende krystallskjermer. Den største fordelen med FreeSync er at den reduserer skjermstamming og riving, som vanligvis utløses når skjermen ikke er synkronisert med bildefrekvensene til innholdet. Det er gratis å inkludere FreeSync i alle bedrifters utstyr, og det er grunnen til at de koster mindre enn enhetene utstyrt med G-Sync.

Bildekvalitet

Twisted Nematic (TN)-skjermene er de raskeste, men de er også de billigste på grunn av svakere visningsvinkler. In-plane Switching (IPS)-skjermer har en tendens til å ha bedre farger enn Vertical Alignment (VA)-skjermer, men de har en ulempe med litt langsommere responstid. De beste for spillformål er VA-skjermer.

Disse tekniske termene er viktige å forstå før du er der ute for å kjøpe en spillmonitor. Dette er fordi du må være klar over hva du skal se etter i markedet.

La oss nå ta en titt på listen over de beste spillmonitorene.

Dell 32 4K

Dell har alltid vært et kjent navn når det kommer til skjermer. Med denne tresidige ultratynne rammedesignen får du glede av 4K i UHD-oppløsning. Her får du 4 ganger mer klarhet og presise detaljer enn Full HD. Med Dell 32″ 4Kkan du også spille av HDR-innhold for å heve nivåene på underholdningen din.

Du får oppleve en oppslukende filmopplevelse med den buede 1800R-skjermen som utvider synsfeltet ditt. 99 % sRGB og 90 % DCI-P3 bredere fargedekning lar deg se et bredere spekter av nyanser og forbedrede rike farger. AMD FreeSync-teknologien lar deg nyte en jevn, hakkingfri og tårefri seeropplevelse.

De innebygde doble 5W-høyttalerne pulserer taktene og gir en kinoopplevelse. De innebygde doble HDMI-portene gjør det også enkelt å bytte mellom streaming og konsollspilling, med et alternativ for å holde enhetene alltid tilkoblet. Dell har også jobbet med teknologien sin for å tilby to forskjellige multitasking-moduser: bilde-i-bilde-modus og bilde-for-bilde-modus.

Dell 27 4K

Her får du en livsstilsinspirert Dell 27″ 4K UHD-skjerm for en utmerket seeropplevelse. Med 4K UHD-oppløsningen får du glede av forbedrede detaljer og klarhet i hver ramme. HDR-avspillingsstøtten lar deg få en mer naturtro opplevelse. AMD FreeSync-teknologien gir deg en jevn og rivefri opplevelse.

Denne spillmonitoren har et unikt utseende på grunn av sin moderne og elegante design. Selv ved forskjellige brede synsvinkler får du se ekstraordinære farger med In-Plane Switching-teknologien (IPS) sammen med 99 % sRGB-dekning. Det er innebygde doble 3W-høyttalere for en fantastisk lydopplevelse. HDMI-portene gjør det enkelt å koble til forskjellige enheter samtidig.

AORUS FV43U

AORUS FV43U har som mål å gi deg den beste spill- og visuelle opplevelsen med denne 4K-spillmonitoren. De skarpe og detaljerte bildene gjør at det føles som en mer naturtro seeropplevelse. På grunn av Quantum Dot-teknologien får du mer levende og lyse farger sammen med HDR-effekter. Du kan øke spillopplevelsen din ved hjelp av de eksklusive HDR-modusene.

Nyt perfekt melodisk lyd med sine eksklusive lydforsterkningsteknikker. Bilde-i-bilde (PIP) og Picture-by-Picture (PBP)-funksjonene gjør det ganske enkelt å se spillingen på den ene siden og spille den i den andre enden. Her får du også overtaket over motstanderne.

En annen unik funksjon er timer- og tellerfunksjonen. Tidtakeren vil holde styr på spilt spilletid, mens du kan bruke tellerfunksjonen til å holde oversikt over alt som motstanderens bruk av rekvisitter. Fargeintensiteten kan kontrolleres ved hjelp av 6-akset fargekontroll.

LG 34″ UltraGear

LG har utviklet den beste LG UltraGear-spillmonitoren i klassen som er fullstendig fokusert på å forbedre spillnivåene dine. Dens avanserte spillfunksjoner inkluderer 1 ms responstid, rask og levende Nano IPS, NVIDIA G-Sync Ultimate og tilpasninger på pro-nivå.

  Hvordan sjekke 5G-bånd som støttes på telefonen

Nvidia G-Sync Ultimate er det høyeste nivået av teknologi med variabel oppdateringsfrekvens levert av Nvidia på markedet. Her får du den beste Nvidia G-Sync-prosessoren som leverer en spillopplevelse på neste nivå sammen med spill med lav latens, filmatiske farger, naturtro HDR og fantastiske kontrastnivåer.

Den utrolige responstiden på 1 ms holder deg i spillet selv under ekstreme hastighetsforhold. Bli aldri sittende fast med bevegelsesuskarphet med 144Hz oppdateringsfrekvenser. Ved å overklokke kan skjermen til og med gå til en 180Hz lynrask oppdateringsfrekvens. Du kan skape et komplett spillmiljø med stemningen på neste nivå gjennom kulebelysningen. Det er 6 forskjellige fargealternativer: himmelblå, naturgrønn, rød, magenta, hvitt nøytralt og hvitt dagslys for å sette opp spillmiljøet.

I tillegg er det mange andre funksjoner, for eksempel videosynkroniseringsmodus, lydsynkroniseringsmodus, spillkontroller på skjermen, svart stabilisator og til og med trådkors-tilpasninger.

LG 27″ UHD IPS-skjerm

Med denne LG 4K UHD IPS-spillmonitoren kan du oppleve farge- og lysstyrkekvaliteter som du aldri har sett før. HDR-teknologien gir deg et mer naturtro bilde sammen med en dristigere kontrast mellom de mørkeste og de lyseste områdene på skjermen.

Denne spillmonitoren forsterker den nye æraen av 4K UHD-opplevelsen av konsollspilling. AMD FreeSync-teknologien, sammen med funksjonene Black Stabilizer og Dynamic Action Sync, gjør det enkelt for deg å vinne flere kamper. AMD FreeSync-teknologien tar spillingen din til neste nivå uten problemer med riving og uskarpe bilder ettersom du får jevnere, klarere og raskere spilling.

OnScreen Control-programvaren lar brukerne kontrollere forskjellige innstillinger ved hjelp av et enkelt klikk. Skjermdelingsfunksjonen gjør det enkelt å dele hele visningsområdet i to uten problemer. Den ergonomiske designen her er et pluss med denne spillmonitoren.

LG 32″ UltraGear QHD

Få denne LG 32-tommers UltraGear QHD Nano IPS spillmonitor for å fullføre ditt førsteklasses spilloppsett. Dette er laget for spillere som bruker den nyeste maskinvaren, elegant design, ergonomi og en utmerket opplevelse. Det er mange spillfokuserte funksjoner som brukes på denne skjermen, for eksempel livlige IPS-paneler, pro-nivå tilpasningsalternativer 1ms GTG responstid og Nvidia G-Sync-kompatibilitet.

Spillmonitoren kan oppnå ultraraske oppdateringsfrekvenser sammen med rik og levende bildekvalitet. De ultraraske responsratene på 1 ms gir forbedrede detaljer, kontrast og klarhet. Nano IPS-teknologien støtter high-fidelity-farger for å gi scener av høy kvalitet, mens HRD10-teknologien kan levere dynamisk kontrast.

Du trenger ikke å møte problemer med uskarphet, siden 165Hz-skjermen kan overklokkes til 180Hz for et jevnere bilde. Du kan tilpasse kampstasjonen helt etter dine krav for en komfortabel spillopplevelse.

MSI Optix

De MSI Optix MAG serien er utviklet etter å ha utført streng kvalitetstesting for å designe en solid og holdbar spillmonitor. Dette er bare det beste for nybegynnere med en enkel installasjonsprosess og et vennlig brukergrensesnitt. Du slipper å møte problemene med uskarphet på skjermen på grunn av den ultraraske 1ms GTG-responstiden. De krystallklare bildene vil gjøre det enkelt for deg å ta raske avgjørelser selv under raske spill.

MSI Optix er en 21:9 ultravid spillmonitor for å forbedre det perifere synet ditt. 200Hz oppdateringsfrekvensene gir deg en overhånd mot motstanderne dine i fartsfylte spill som førstepersons skytespill, sport og sanntids strategispill. MSI tilbyr også ulike konsollspesifikke innstillinger for å øke spillet ditt med den jevneste 120Hz-opplevelsen selv når du kobler skjermen til en konsoll.

Flytende krystallmolekylene til denne Rapid IPS-teknologien roterer 4x raskere enn de vanlige flytende krystallmolekylene. Bortsett fra det får du flere fordeler som ingen forvrengning på grunn av IPS-panelene, HDR-teknologi for krystallklare bilder, bredt fargespekter og gaming OSO-appen 2.0 for uanstrengte tilpasninger. Nvidia G-Sync-kompatibilitet gir deg rivefri og hakkingfri spillopplevelse.

MSI Oculux

De MSI Oculux NXG253R esports gaming G-Sync-skjerm vil hjelpe deg å spille på topp ytelse. Nvidia G-Sync-kompatibiliteten lar deg ta spillet ditt til neste nivå uten å flimre, stamme eller rive. Se hvert bilde med forbedret klarhet på grunn av den ultraraske 1ms GTG-responstiden.

Det vil ikke være noen sjanse for uskarphet på skjermen fordi Nvidia G-Sync-kompatibiliteten gir deg en 360 Hz-skjerm, som er 1,5 ganger raskere enn den konvensjonelle 240 Hz-skjermen. Nå kan du nyte ultrahøye bildefrekvenser for å konkurrere i alle dagens moderne spill som Valorant, Overwatch, CS: GO og mange flere.

Gå inn i din neste spillkamp med dette beistet for å måle seier på millisekunder med Nvidia Reflex Latency Analyzer. MSI Oculux har Nvidia DLSS for å øke bildehastighetene og generere skarpe og klare bilder gjennom AI-behandling av tensorkjerner på GeForce RTX. Du kan gjøre justeringer av spillsystemet ditt basert på dine preferanser, og det fascinerende myke omgivelseslyset legger opp til denne fantastiske spillmonitoren.

  Best betalende vertspartnerprogrammer for bloggere

Viotek QHD

Få glede av fantastiske bilder i 2K med det forholdsmessige 103 % sRGB-spekteret, og 3000:1 kontrast gir strålende hvitt og mørkere svart med Viotek 27″ QHD spillskjerm. Den raske responstiden på 1 ms, sammen med oppdateringsfrekvensene på 144 Hz, gjør hvert spill morsommere for deg. FreeSync- og G-Sync-teknologien gjør det enkelt å vinne i hvert spill.

Synsvinklene 1500R og 178º reduserer gjenskinn for å holde deg helt nedsenket mens du spiller spill eller ser på film. Gameplus trådkorset lar deg gjøre hvert skudd til et perfekt, og når du bytter til FPS-modus, vil du få fanget hver eneste detalj med presisjon.

Viotek Open Box

Viotek Open Box Gaming Monitor hever spillnivåene dine og gjør den superrask på grunn av WQHD-skjermoppløsningen. Den er forsterket på grunn av den lynraske 144Hz oppdateringsfrekvensen. Dette anses som perfekt for både spill og videokonferanser fordi det ikke er noen problemer med tapte bilder og flimring i videoen.

Skjermen har et kontrastforhold på 3000:1 sammen med en sRGB-skala på 96 %. AMD FreeSync-skjermen hjelper deg med å jevne ut de fartsfylte spillene uten problemer med uskarpe bilder og skyggebilder. Bevegelsen vil forbli ganske jevn selv om du ser at bildefrekvensen faller så lavt som 48Hz.

Du får også en sjanse til å koble til så mange enheter du vil med 3 HDMI-porter, 1 skjermport og en 3,5 mm lydutgang. Dette er et perfekt kraftsenter å bruke i både hjem og kontorer for produktivitet og intens spilling. QHD 2560 x 1440p skjermoppløsning er den perfekte for spill- og underholdningsformål.

Viotek Ultrawide

Viotek Ultrawide Curved Gaming Monitor har en Full HD-oppløsning med utmerkede detaljer og strålende farger. Skjermen har en 107 % sRGB-fargeskala for forbedret fargenøyaktighet, og den ultrabrede skjermen gir deg også mer plass til produktivitet. 120Hz oppdateringsfrekvensene gjør den perfekt for spillformål med null tapte bilder og jevnere overganger. Siden det er høye oppdateringsfrekvenser, er det mindre anstrengelser for øynene.

Dette er bare den perfekte skjermen for alle formål, enten du er en innholdsskaper, casual gamer eller til og med en gründer. PIP/PBP-produktivitetsverktøyene med to innganger gjør arbeid og spill mer effektivt. Spillopplevelsen er på et helt annet nivå på grunn av ulike verktøy som AMD FreeSync-teknologi, Gameplus-kors og FPS-optimaliseringer.

Den 1200R buede spillmonitoren gir syn til din daglige seeropplevelse. Du får en mer realistisk spill- og seeropplevelse med den ultrabrede skjermen.

Samsung QLED

De Samsung QLED 49″ spillskjermen har et sideforhold på 32:9 og 1800R buede paneler for å fordype seerne i spillingen eller underholdningen. Det er mer enn en milliard nyanser av farger for å få bildet til å se mer realistisk ut. Med denne spillmonitoren vil du se en enorm oppgradering av spillopplevelsen din ettersom den har Quantum Dot Technology.

AMDs nye Radeon FreeSync 2 gir en mye bedre HDR-spillopplevelse enn sRGB-spekteret. De mørke områdene ser mørkere ut, mens de lyse områdene ser lysere ut på grunn av HDR-støtten. Du får se imponerende detaljer og kontraster sammen med krystallklare detaljer.

Hver actionscene vil se feilfri ut med 144Hz Samsung-spillmonitoren. Denne spillmonitoren er bygget for hastighet med en filmresponstid på 1 ms. Black Equalizer-funksjonen lar deg stille inn lysstyrkenivået til enhver spillscene i henhold til kravene. Øyesparingsmodusen er en nyskapende funksjon for å redusere utslippet av blått lys og redusere belastningen på øynene.

Den ultrabrede skjermen lar deg multitaske som en profesjonell. Her vil du føle at du bruker to forskjellige 16:9-skjermer. Det er ikke noe rot på grunn av kabler siden du bare trenger en enkelt strømkabel uten innfatninger som forstyrrer utsikten. Funksjonen Easy Setting Box lar deg lage partisjoner på skjermen i henhold til dine behov med et enkelt klikk.

Konklusjon 🎮

Hvis du ønsker å ta spillopplevelsen til et nytt nivå, må du definitivt kjøpe en god spillmonitor. Du vil få en helt annen spill- og seeropplevelse med en avansert spillmonitor. Dette er noen av de beste du kan sjekke ut hvis du vurderer å kjøpe en.

Les deretter om kule spillpulter.

x