12 må-ha-apper for Windows 11 du rett og slett ikke kan gå glipp av

Windows 11 er uten tvil bedre enn Windows 10 på mange måter, men du vet hva som kan gjøre det enda bedre? Tredjepartsapper.

Selv om Windows 11 kommer med tonnevis av nye funksjoner som minimerer behovet for tredjepartsapper, er det fortsatt mange måter du kan forbedre Windows 11 ved å bruke apper.

Enten du leter etter bedre sikkerhet, bedre ytelse eller endre hvordan Windows 11 ser ut, finnes det mange apper for å gjøre Windows 11-opplevelsen din bedre.

For å hjelpe deg med å finne de beste appene for Windows 11, lister jeg opp noen av de mest populære appene for Windows 11.

IObit Driver Booster — Oppdater drivere automatisk

Selv om Windows 11 automatisk kan oppdatere de nødvendige driverne til PC-en din for å få den til å kjøre, har den fortsatt en veldig grunnleggende database med drivere og savner vanligvis de nyeste driverne. Du trenger en tredjeparts driveroppdateringsapp for automatisk å oppdatere alle drivere, selv om du har en gammel PC.

jeg anbefaler på det sterkeste IObit Driver Booster for dette formålet siden den har en enorm database med over 8 millioner drivere, og den oppdaterer alle drivere automatisk med bare to klikk. Selv i gratisversjonen begrenser den ikke nedlastingshastigheten i stor grad, og du kan laste ned de fleste av de nyeste driverne.

Selv med pro-versjonen kan du få dobbelt så rask nedlastingshastighet og en større database som inkluderer noen av de mindre kjente driverne. Alternativt kan du også gi Avast driveroppdatering et forsøk, som er kjent for å fungere veldig raskt og også kan fikse driverrelaterte problemer.

Avast One – Beste antivirus for Windows 11

En antivirus-app er nødvendig for sikkerheten til PC-en din. Imidlertid er en PC-virustrussel den minste bekymringen i disse dager. Med så stor avhengighet av internett og nettjenester, trenger vi avansert beskyttelse som sikrer at PC-en og nettaktiviteten vår er trygg. Den beste alt-i-ett-beskyttelsesløsningen jeg har funnet er Avast One.

Avast One beskytter ikke bare PC-en din mot skadelig programvare og inntrengere ved hjelp av virusbeskyttelse og brannmur, men den holder også nettaktiviteten din sikker ved hjelp av flere verktøy. Den blokkerer automatisk sporere av annonsører og sikrer tilkoblinger til sensitive nettsteder som banker eller nettbutikker.

Det er til og med en innebygd ubegrenset VPN for å gjøre deg anonym på nettet og få tilgang til begrenset innhold. Det hjelper også med å rydde opp i PC-en og oppdatere apper for å opprettholde optimal ytelse og sikkerhet.

  Reparer Wireless Autoconfig-tjenesten wlansvc kjører ikke i Windows 10

CCleaner – PC-optimaliseringsapp

Du vil definitivt ikke ha en treg Windows 11-opplevelse. En Windows-optimaliseringsapp som CCleaner kan holde PC-en din til å fungere problemfritt ved automatisk å rense søppeldata som kan redusere hastigheten på PCen over tid. CCleaner vil automatisk søke etter og slette midlertidige filer og søppelfiler på PC-en din for å sikre at den holder seg på optimal ytelse over tid. Du kan også manuelt velge områder på PC-en for å rense søppeldata.

Den har også en haug med andre verktøy som en programvareoppdatering, stasjonsvisker og til og med en registerrenser. Du kan oppgradere til Pro-versjonen for å få funksjoner som automatisk rengjøring, nettleserrensing og deres nye driveroppdateringsverktøy.

ThisIsWin11 — Tilpass Windows 11 enkelt

En gratis app kun for Windows 11, ThisIsWin11 lar deg tilpasse Windows 11 fullt ut fra ett enkelt grensesnitt. Den skanner automatisk PC-en din for å anbefale de vanligste endringene du kan bruke for å gjøre Windows 11-opplevelsen bedre. Den vil tilby dusinvis av endringer, så sørg for at du leser gjennom alle og bruker bare de du trenger.

I tillegg til å endre Windows 11-innstillinger, kan du også slette innebygde uønskede Windows 11-apper med et enkelt klikk. Det er også en pakkeseksjon som viser de mest nyttige tredjepartsappene som enten er helt gratis eller har en god gratisversjon. Du kan velge apper her for å installere dem direkte uten å søke etter dem i nettleseren.

VLC Media Player – Beste mediespiller for Windows 11

Du trenger absolutt en app for å håndtere alle medierelaterte behov, og det finnes ingen bedre gratis app enn VLC Media Player. Det er en åpen kildekode-app som er enkel og lett samtidig som den støtter den mest omfattende listen over video- og lydformater.

Du kan både spille av lokale medier og streame videoer rett fra VLC-grensesnittet, og dets enorme tilpasningsmuligheter for lyd/video og undertekster sikrer den beste opplevelsen. Hvis det ikke er nok, kan du alltid legge til flere funksjoner til spilleren ved å bruke hundrevis av tredjeparts tillegg tilgjengelig gratis.

1Password — administrer passord sikkert

En passordbehandler er nødvendig siden det er så mange nettsteder som krever en konto, og det er ikke trygt å bruke det samme passordet overalt, da ett kontohack kan føre til at alle kontoer blir hacket. 1Password er blant de beste passordbehandlerne som vil sikre alle passordene dine i et kryptert hvelv beskyttet med passord og tofaktorautentisering.

Ikke bare kan du sikre passordene dine, men du kan også lagre sensitive dokumenter med opptil 1 GB plass. 1Password har dedikerte pakker for enkeltpersoner, familier og bedrifter, og du kan teste hver pakke med den 14-dagers gratis prøveversjonen.

  Må jeg deaktivere antivirusprogramvare før jeg installerer Windows 11

Hvis du vil lære mer om 1Password, kan du sjekke vår 1Password grundige gjennomgang.

VeraCrypt — Lag krypterte disker.

Jeg har allerede dekket de nødvendige virus- og nettbeskyttelsesappene, men krypterte disker kan interessere deg hvis du vil oppgradere PC-sikkerheten ytterligere. Ved hjelp av VeraCrypt, kan du lage tilpassede krypterte disker ved å bruke noe av plassen på harddisken. Dataene inne på disken kan bare dekrypteres ved hjelp av passordet, og den er immun mot brute force-angrep.

Du kan trygt oppbevare sensitive data inne på disse diskene, og uten passordet kan ingen få tilgang til dataene, ikke engang et virus. Det er også en skjult diskfunksjon som lager en falsk disk som du kan avsløre hvis noen tvinger deg til å fortelle passordet.

ProtonVPN – Beste VPN for Windows 11

Enten du vil være anonym på nettet, få tilgang til begrenset innhold eller bare redusere ping i nettspill, er det en god idé å få en VPN. Hvis du ikke skal bruke Avast One for VPN eller trenger en dedikert VPN, anbefaler jeg ProtonVPN.

Gratisversjonen har ingen grenser og lar deg få tilgang til 24 servere i 3 land. Selv om tilkoblingshastigheten er strupet i gratisversjonen, fant jeg personlig ingen merkbar nedgang mens jeg spilte spill og surfer.

Med Plus-abonnementet kan du koble til 1500+ servere i 61 land uten å påvirke tilkoblingshastigheten. Andre funksjoner inkluderer annonseblokkering, drepebrytertilgang til begrensede strømmetjenester, P2P-fildeling og mer.

Enda viktigere, det er Sveits-basert, så landets strenge personvernlovgivning sikrer også at ingen mektig part kan få tilgang til dataene dine med kraft.

7-Zip — Komprimer/dekomprimer filer

Selv om Windows 11 kan komprimere og dekomprimere filer/mapper naturlig, er denne funksjonen veldig grunnleggende. Hvis du håndterer zip-filer ofte, bør du definitivt få et tredjeparts komprimeringsverktøy som 7-zip. Den lar deg raskt zippe/pakke ut flere filer samtidig, og du kan til og med kryptere data for sikkerhet.

Du kan velge komprimeringsnivåer/-metoder og til og med blokkstørrelse slik at du også kan komprimere store filer. Du kan også administrere og oppdatere arkiver siden den har flere alternativer for å oppdatere eksisterende komprimerte filer.

Den er lett, gratis og fungerer rett fra hurtigmenyen. Ærlig talt, det er ingen ulemper ved å ha denne appen, siden det er en rett oppgradering til den opprinnelige funksjonen.

Internet Download Manager — Administrer nedlastinger

Hvis du laster ned store filer ofte, bør du bruke en dedikert nedlastingsbehandler i stedet for nettleseren. Internet Download Manager er en av de beste nedlastingsbehandlerne som kan øke hastigheten på nedlastinger opptil 5 ganger ved å opprette flere tilkoblinger til nedlastingskilden.

Jeg har brukt mange nedlastingsbehandlere før, og Internet Download Manager har vist seg å være den mest konsekvente når det gjelder å øke nedlastingshastigheten uansett hvor jeg laster ned. Den vil automatisk ta over alle nedlastingslenker du klikker på og lar deg administrere dem i grensesnittet.

  IObit AI-basert avansert systempleie kan øke hastigheten på Windows og beskytte dataene dine tipsbilk.net

Du kan pause/gjenoppta nedlastinger, planlegge nedlastinger, massenedlasting av nettstedinnhold, begrense nedlastinger, skanne nedlastinger for virus og mye mer. Den har en 30-dagers fullt funksjonell gratis prøveversjon, og etterpå må du kjøpe appen.

Greenshot — Skjermbilde-app

Selv om Windows tilbyr mange måter å ta skjermbilder på, trenger du fortsatt et dedikert skjermbildeverktøy hvis du vil ha bedre kontroll. Jeg anbefaler alltid Greenshot for Windows siden det er åpen kildekode og helt gratis. Den tilbyr flere måter å ta skjermbilder på, og du kan automatisk lagre dem på en forhåndsinnstilt plassering.

Du kan også automatisk laste opp skjermbilder til nettsteder for bildebehandling online eller bare kopiere/lime dem inn hvor som helst. Selv om den har en innebygd bilderedigerer, er den minimal og tilbyr bare grunnleggende merknader. Hvis redigering av skjermbilder er viktig for deg, vil jeg anbefale PicPick i stedet fordi den har et fullverdig bilderedigeringsprogram.

Braina — Cortana Alternativ

Selv om Cortana ikke vil plage deg i Windows 11 hvis du ikke vil bruke funksjonen, men hvis du fortsatt vil ha en AI-assistent, så Braina kan være en flott erstatning. Den gjør stort sett alt Cortana kan gjøre og mye mer.

Du kan søke etter ting på nettet, søke på PC-en, åpne apper/filer, stille spørsmål, administrere tidsplaner og påminnelser, og egentlig alt annet Cortana kan gjøre.

Når vi snakker om dens unike funksjoner, kan den bruke tale-til-tekst til å skrive hvor som helst i stemmen din, fullkontrollere PC-en med stemmen ved å bruke telefonen, lage tilpassede tastatur-/musmakroer, tekst-til-tale og løse komplekse matematikkproblemer.

Teamet bak Braina prøver å lage en kunstig hjerneprogramvare som har kognitive evner som mennesker. Jo mer du snakker med appen, jo bedre blir den. Du kan hjelpe den med å lære nye ting, og den vil huske neste gang du stiller spørsmål angående den.

Sluttord

Jeg tror en driveroppdaterings-, antivirus- og PC-optimaliseringsapp er nødvendig for stabil PC-ytelse og sikkerhet, og appene jeg anbefalte er blant de beste i sin kategori. Selv om du vil ha mer, vil resten av appene helt sikkert runde av Windows 11-opplevelsen perfekt.

Forbedre Windows 11-opplevelsen din med disse registerhakkene.

Og hvis du fortsatt ikke har Windows 11, så sjekk ut denne bestselgeren Windows 11 bærbare.

x