tipsbilk.net

12 nyttige Excel-tillegg for små og mellomstore bedrifter

Excel Add-ins gjør det mulig for brukere å utvide funksjonaliteten til Microsoft Excel og hjelpe dem med å spare tid og krefter.

Microsoft Excel er en av de mest brukte applikasjonene over hele verden for datalagring og analyse. Derfor er det å mestre Excel en essensiell ferdighet og kan hjelpe deg med å spare enormt mye tid på å jobbe med lange ark.

Og hvis du ønsker å få mest mulig ut av Excel, er det mange tilleggsfunksjoner tilgjengelig som ytterligere kan hjelpe deg med å bli produktiv og lette livet ditt.

Excel-tillegg er de ekstra verktøyene designet for forskjellige formål som vi vil dekke i denne artikkelen.

La oss finne ut mer om Excel-tillegg og hvordan de kan hjelpe deg.

Hva er Excel-tillegg?

Excel-tillegg fungerer som applikasjoner du laster ned eller kjøper til din mobiltelefon eller datamaskin. Dette er miniprogramvareverktøy du kan installere i Microsoft Excel og legge til mange funksjoner som snarveier, oppgaver og tidsbesparende alternativer som du ikke finner i en frittstående Excel-app.

Tredjeparter lager Excel-tillegg for å gi Excel-brukere omfattende muligheter og spare tid og krefter. Å utvikle disse tilleggene krever kodingsekspertise på språk som XML og VBA og å tilby et brukervennlig grensesnitt som utfyller Excel.

Hvor finner du Excel-tillegg?

Det er 2000+ Excel-tillegg på markedet, og de kan fungere på visse versjoner av Windows, macOS, Android og iOS. Det er enkelt å finne Excel-tillegg med noen få trinn:

 • Åpne et hvilket som helst dokument eller lag et nytt i Word, Excel eller PowerPoint
 • På Windows finner du fanen «sett inn» i det åpnede dokumentet. Bare klikk på den og velg «Mine tillegg» for å se listen over alle tilgjengelige tillegg.
 • Åpne tilleggsvinduet og klikk på «Butikk». Nå kan du finne tillegg og installere det du ønsker ved å klikke på «Legg til.»

Prosessen for å finne Excel-tillegg er den samme for mac, men litt annerledes for Outlook. Hvis du vil installere et tillegg i Outlook på skrivebordet ditt, velger du «Butikk»-ikonet som du finner i «Hjem». Deretter kan du søke etter tillegg og installere dem, på samme måte som vi gjorde for Windows.

Hvordan bruke eller slette et Excel-tillegg?

Slik bruker du: Når du har installert et Excel-tillegg etter eget valg, må du finne det i Excel-regnearket. Du finner den på båndmenyen i Windows eller macOS, men den vises som en knapp du finner øverst i e-poster du har mottatt.

Hvis du fortsatt ikke finner det, gå til Excel-tilleggsvinduet på nytt og velg ditt foretrukne tillegg. Klikk «Legg til». Dette vil starte Excel-tillegget i oppgavepanelet i Excel-applikasjonen.

Slik sletter du: Hvis du vil slette et Excel-tillegg du har installert, er det ingen mulighet for å gjøre det. Men du kan deaktivere eller skjule dem. For dette, åpne Excel-tilleggsvinduet og se etter «Administrer mine tillegg», og klikk på det. Deretter går du til «Min konto» fra rullegardinmenyen for å klikke på «Skjul». Dette vil skjule tillegget du ikke vil bruke lenger.

La oss nå se på noen av de mest nyttige Excel-tilleggene for deg.

Power Pivot

Prøve Power Pivot – et Excel-tillegg du kan bruke til å lage datamodeller og utføre dataanalyse. Power Pivot hjelper deg med å utføre informasjonsanalyse raskere, dele innsikt og samle store mengder data fra forskjellige kilder.

Excel har en enkel datamodell i arbeidsboken, men i Power Pivot finner du en mer sofistikert datamodell. Alle data du importerer i Excel er også tilgjengelig i Power Pivot, og det motsatte er også sant. Du kan også bygge pivotdiagrammer og pivottabeller for å analysere dataene for å ta forretningsbeslutninger i tide på en effektiv måte.

  Slik setter du inn en PDF-fil i Excel

Power Pivot lar deg lage beregnede kolonner, forhold mellom heterogene data og måle data ved hjelp av formler. I tillegg finner du rask behandling når det gjelder analyser og beregninger. Dashbordet er også nyttig for å administrere og overvåke delte applikasjoner for å være sikker på sikkerhet, ytelse og høy tilgjengelighet.

Verktøyet bruker DAX (Data Analysis Expressions), et formelspråk som er nyttig for å utvide datamanipuleringsmulighetene til Excel. I Power Pivot kan du gi nytt navn til kolonner, tabeller og filtrere data under import.

Lag dessuten KPIer (Key Performance Indicators) for bruk i Power View- og pivottabellrapporter. Del arbeidsbøkene dine enkelt med andre, akkurat som du deler filer. Få flere fordeler ved å publisere arbeidsboken til et SharePoint-miljø slik at andre kan analysere dataene.

Supermetrics

Flytt markedsføringsdata enkelt til Excel ved å bruke dette nyttige tillegget – Supermetrics, i stedet for den kjedelige prosessen med å kopiere og lime inn. Bruk av dette vil hjelpe deg med å utrydde unøyaktigheter på grunn av menneskelige feil i dataene dine.

Supermetrics er en rask og grei måte å importere data til Excel ved å koble den til markedsføringsverktøyene dine. For å komme i gang, velg dimensjonen og beregningene du vil hente fra markedsføringsverktøyene dine, og la Supermetrics flytte den direkte inn i de valgte cellene.

Mens du flytter dataene, sørger Supermetrics for at det ikke gjøres endringer i dataene dine. Alle dataene du flytter vil være de samme med det høyeste nivået av nøyaktighet, slik at du kan begynne å bruke dem raskt. Supermetrics integreres med populære reklame- og markedsføringsplattformer som Facebook Ads, Google Ads, Instagram Insights, Google Analytics, LinkedIn Ads, HubSpot, YouTube, Mailchimp, etc.

Supermetrics lar deg planlegge oppdateringer for å oppdatere data automatisk i Excel hver måned, uke, dag eller time. I tillegg kan du motta tilpassede varsler eller fullstendige rapporter i innboksen din. Det sparer deg for å spore alle aktivitetene uten å oppdatere rapporter manuelt.

De lagrer aldri brukerdata; de flytter dem inn i Excel. De er CCPA- og GDPR-kompatible og har 500 000+ brukere over hele verden, inkludert merker som Dyson, BBC og Nestle.

Makt Spørsmål

Microsoft introduserer et Excel-tillegg, Power Query, som intensiverer den selvbetjente business intelligence-opplevelsen ved å forenkle tilgang, samarbeid og dataoppdagelse. Det gir en bedre opplevelse for datatransformasjon, dataoppdagelse og berikelse for BI-fagfolk, informasjonsarbeidere og andre Excel-brukere.

Identifiser dataene fra arbeidskildene dine som Excel, XML og tekstfiler, nettsider, OData-feeder, Hadoop HDFS, relasjonsdatabaser osv. Bruk søkealternativet for å oppdage viktige data fra utsiden og innsiden av organisasjonen i Excel.

Disparate datakilder, form dem og kombiner data fra flere kilder for å forberede dem for neste trinnsanalyse i verktøy som Power Pivot og Excel og visualiseringsverktøy som Power Map og Power View. Ved hjelp av Power BI kan du dele spørringene du har eller opprettet i organisasjonen din, slik at brukerne enkelt kan søke i dem.

Power Query støtter operativsystemer som Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Dessuten støtter den kontorversjoner som Microsoft Office 2010 Professional Plus med programvareforsikring og Microsoft Office 2013. Power Query krever også Internet Explorer 9 eller nyere og er tilgjengelig for 32-biters og 64-biters plattformer.

Power Query tilbyr funksjoner som Active Directory, Azure-baserte datakilder, Dynamics CRM, Oracle, MySQL, Sybase, Exchange, Teradata, Salesforce, BusinessObjects, SharePoint-lister, Power BI Data Catalog og mange flere.

Multifunksjonell Excel-modelleringsverktøy

Gratis multifunksjons Excel-modelleringsverktøy inneholder mange verktøy for formatering, Excel-modellering og navigering. Alle verktøyene er klare til bruk og enkle, mens navigeringsverktøyet lar deg finne et ark i den aktive arbeidsboken.

Plasser hvert ark i øvre venstre hjørne for å navigere det enkelt. Verktøyet lar deg konvertere hver cellereferanse i området til relative, absolutte, radabsolutte eller kolonne absolutte referanser. Du kan også gå for å kopiere et enkelt ark flere ganger samtidig.

  9 beste antivirusløsninger for små og mellomstore bedrifter

Opprett et nytt ark for å liste kommentarene i den aktive arbeidsboken. Du kan sette inn en enkelt avmerkingsboks og én alternativknapp i hver celle i et valgt område sammen med verdien inne i cellen.

Skjul arkene som bare er synlige i VBA, eller kopier hver verdi i arkene i en hardkodet arbeidsbok. Her finner du alternativer som formatering, rengjøring, analyse av forskjellige feil osv. Vis opprettelsesdato, sist lagrede dato og forfatter av den aktive arbeidsboken. Verktøyet viser banen til filen som inneholder den aktive arbeidsboken.

Analyse ToolPak

Utvikle komplekse tekniske eller statistiske analyser ved å spare tid og trinn via Analyse ToolPak. Det hjelper deg å gi passende parametere og data for hver verktøyanalyse og bruke tekniske eller statistiske makrofunksjoner for å vise og beregne resultatene i form av en tabell.

Noen verktøy genererer også diagrammer sammen med utdatatabeller, og dataanalysefunksjoner vil bare fungere for ett enkelt regneark om gangen. Så hvis du utfører dataanalyse på en gruppe regneark, vil du motta resultatet av det første regnearket, og de resterende vil være tomme.

Last inn Analysis ToolPak-tilleggsprogrammet fra tilleggskategorien. Den inneholder flere verktøy for å utføre analysen:

 • ANOVA: Dette analyseverktøyet gir flere typer analyser. Den har et enkeltfaktoranalyseverktøy og et tofaktoranalyseverktøy med replikering og uten replikering.
 • Sammenheng: CORREL- og PEARSON-funksjonene beregner korrelasjonskoeffisienten mellom de to variablene hentet fra «N» antall objekter.
 • Kovarians: Det ligner på korrelasjon. Den brukes når «n» antall objekter er der.
 • Beskrivende statistikk: Den genererer rapporten som gir informasjon om variabiliteten til dataene og sentrale tendenser.

De andre lignende verktøyene er eksponentiell utjevning, F-test to prøver for varians, Fourier-analyse, histogram, glidende gjennomsnitt, generering av tilfeldige tall, rangering og persentil, regresjon, sampling, t-test og z-test.

ASAP Utilities

ASAP Utilities er et robust Excel-tillegg med verktøy for å legge til flere funksjoner i Excel. Utviklet i 1999, er det et av de mest populære Excel-tilleggene globalt og kan hjelpe deg med å akselerere arbeidet ditt og spare tid.

ASAP eller As Soon As Possible Utilities kalles det fordi det kan redusere tidskrevende arbeid betraktelig med nyttige verktøy eller makroverktøy. Tidsbesparende tillegg og funksjoner for Excel er resultatet av mange års streng utvikling kombinert med tilbakemeldinger fra brukere.

De oppdaterer kontinuerlig verktøyene for å gi brukerne en optimal opplevelse og har opprettholdt grensesnittet brukervennlig. For tiden har rundt 750 000+ personer brukt ASAP Utilities i 170+ land, inkludert 23 000+ organisasjoner.

Det er en gratisversjon tilgjengelig – Hjem og Student – ​​for skolearbeid, hjemmeprosjekter og ideelle organisasjoner.

Penger i Excel

Koble økonomiske kontoer sømløst til Excel og se og administrer økonomien din på ett enkelt sted med Penger i Excel legge inn. Det vil hjelpe deg å lære hvordan du bruker penger og generere personlig innsikt som månedlige utgifter, bankgebyrer, abonnementspriser osv.

Ved å se på disse dataene kan du optimalisere utgiftene dine og nå dine økonomiske mål raskere. Dette tillegget er tilgjengelig for alle Microsoft 365-brukere og personlige abonnenter fra USA. Det er mulig å tilpasse dette verktøyet for å gjøre det mer egnet for din bruk.

Money in Excel gir også skreddersydde diagrammer for å vise data med klarhet eller bygge diagrammer på egen hånd med kule funksjoner. Du kan importere kontolegitimasjon og transaksjonsdata til Money in Excel og synkronisere dem enkelt. Den gir deg også personlige tips om hvordan du administrerer økonomien din i Excel.

Regnskapssamling

Accounting Collection er en komplett pakke med regnskapsrelaterte tillegg for Excel. Det er inkludert 17 tillegg for å tjene ulike formål og gjøre Excel enkelt å jobbe med. De er:

Det beste er at alle disse tilleggene kommer med trinnvise instruksjoner og treningsfiler for å gjøre det enkelt å lære hvordan du bruker regnskapssamlinger. Ved å bruke dem kan du øve deg på alle funksjonene.

  Hvordan endre mitt Google-bilde til animert GIF

Regnskapssamling er tilgjengelig ved et engangskjøp på USD 89,95.

Lucidchart

Kommuniser komplekse oppgaver og prosesser visuelt i Excel ved hjelp av prosesskart, diagrammer og flytskjemaer med Lucidchart å dele dine unike ideer med andre. Verktøyet er enkelt å installere i Microsoft Excel, Word og PowerPoint.

Bare besøk Microsoft Store og sett inn Lucidchart ved å søke i listen over tilgjengelige tillegg. Installer deretter Lucidchart og begynn å lage diagrammer. Den kommer med et enkelt brukergrensesnitt med dra-og-slipp-funksjonalitet, som har nesten en flat læringskurve. De gir også mange eksempler og maler for å lage flytskjemaer.

Fullfør arbeidet uten problemer eller stress; begynne å importere og eksportere filer for å eliminere repeterende oppgaver. Lucidchart integreres med G-Suite, YouTube, Facebook, Dropbox og mer. Du kan også publisere flytskjemaene dine som bilder eller PDF-er og enkelt inkludere dem i presentasjoner og rapporter eller legge dem inn direkte på en nettside.

Hoadley Finance-tillegg

Hoadley Trading and Investment Tools består av en pakke med modulære programvareverktøy basert på Excel for å konstruere investeringsporteføljer og deres analyse. Dette verktøysettet er nyttig for porteføljeinvestorer og kapitalforvaltere.

Det inkluderer Hoadley Finance-tillegget med omfattende porteføljeanalyseverktøy. Den omfatter analyseverktøy for:

 • Investeringsresultat
 • Asset allokering ved hjelp av Black-Litterman
 • Risikostyring
 • Porteføljeoptimalisering
 • Korrelasjon, volatilitet og kovariansberegning

Finance Add-in har også funksjoner for å analysere opsjoner og diverse andre derivater. Du kan kalle disse funksjonene fra VBA-makroer/moduler eller regnearkceller.

Financial Edge NXT Budget Creator

Lag budsjetter ved hjelp av Financial Edge NESTE gjennom Excel. Den har som mål å hjelpe brukere å bruke mer tid på produktive oppgaver som er viktige for oppdraget deres i stedet for å opprette nye budsjetter manuelt.

Dette verktøyet kan akselerere prosessen med å legge til nye budsjetter og hjelper deg enkelt å legge inn detaljer som kontoer, tilskudd, scenarier og prosjekter i Excel. Etter å ha sendt dem inn i Financial Edge NXT, kan du tilpasse verdiene og feltene og åpne de nye budsjettene.

Ablebits Ultimate Suite

Bruk Ablebits for å få fart på arbeidet ditt. Den kommer med over 70 profesjonelle verktøy, 300+ alternativer og forskjellige brukstilfeller for å hjelpe deg med å fullføre oppgaven din feilfritt i Excel. Det er en perfekt suite med tidsbesparende verktøy designet som et resultat av 18 år med streng utvikling.

Verktøyet lar deg enkelt fylle tomme felt med verdier fra oppover, nedover eller tilstøtende celler. Du kan også fylle cellene med reelle tall, tilfeldige heltall, datoer, strenger og boolske eller blande rader og kolonner, resortceller og randomisere celler i kolonner og rader.

Oppretthold høy datanøyaktighet med alternativer for å identifisere og fikse skrivefeil, ødelagte koblinger, lignende oppføringer og uklare treff. Du kan søke, erstatte elementer samtidig og filtrere lister etter verdier. Verktøyene hjelper deg også med å administrere tabeller, kommentarer, arbeidsbøker og vannmerker.

Ultimate Suite gjør det enkelt å slå sammen celler og konsolidere flere arbeidsbøker og oppdage dupliserte oppføringer. I tillegg kan du sammenligne forskjellige ark for å finne duplikater, omforme regneark ved å transponere, konvertere, oppheve pivotering, vende og bytte områder, og justere oppsett.

Den har en 14-dagers gratis prøveversjon for Excel 2019, 2016, 2013, 2010 og Office 365 og er priset til $69.

Konklusjon 👩‍🏫

Excel-tillegg er utviklet for å løse forretningsspesifikke problemer ved å bruke et enkelt regneark som base. Dette vil tillate deg å dele dataene dine enkelt og redusere behovet for å installere flere apper for forskjellig bruk. Alt du trenger er Microsoft Office. Spar tid og krefter ved å bruke Excel-tilleggene vi har diskutert ovenfor.

Prøv disse lynraske verktøyene for rask gjenoppretting av Excel-passord uten å ødelegge filene dine.

x