6 beste Wi-Fi-analysatorprogramvare for små til mellomstore bedriftsnettverk

En Wi-Fi-analysatorprogramvare samler inn data fra nettverkets trådløse spektrum og viser det i et grafisk format for å hjelpe brukeren tydelig å forstå dødsonen og støyende områder.

Som navnet tilsier, er Wi-Fi-analysatorer designet for å finne potensielle problemer med Wi-Fi ved å måle og vise alle trådløse signaler og frekvensstasjoner i nettverket ditt ved å bruke varmekart eller en annen metode.

Følgende er noen av de viktigste aspektene ved å analysere Wi-Fi-nettverkene dine:

 • Finn og diagnostiser trådløse tilgangspunkter som ikke fungerer godt.
 • Brukernes IP-adresser, samt båndbreddespektrum og signalstyrke, bør registreres.
 • Sporing av forrige gang Wi-Fi-brukere fikk tilgang til et bestemt tilgangspunkt.
 • Opprette varmekartene for å se døde soner i nettverket
 • Tilgangspunkt Båndbredde og belastning bør overvåkes.

IT-eksperter kan få et klart bilde av hva som skjer i nettverkene ved å bruke de riktige Wi-Fi-analysatorverktøyene. Noen verktøy kan til og med måle antall tapte datapakker og inspisere nettverket for signalavbrytende støy mens de tester tilkoblingshastighetene.

Vi har oppsummert en liste over de beste Wi-Fi-analysatorverktøyene, både betalte og gratis, for å hjelpe bedrifter med å oppdage uvanlig aktivitet, identifisere kilden til nettverksproblemer og unngå Wi-Fi-forstyrrelser. La oss sette i gang!

Netspot

Netspot er en av de beste Wi-Fi-analysatorene som lar deg raskt sjekke det trådløse grensesnittet og andre nettverksytelsesmålinger. Det tilbyr et brukervennlig grensesnitt som passer for både nybegynnere og erfarne nettverksadministratorer. Discovery og Survey er de to operasjonsmodusene i dette verktøyet.

Oppdagelsesmodusen viser nærliggende Wi-Fi-nettverk, mens undersøkelsesmodusen viser mer detaljert informasjon om Wi-Fi-styrke og parametere. Og til og med du kan se informasjon om SSID, MAC-adresse og signalinformasjon i et tabellformat ved hjelp av oppdagelsesmodus.

kilde – netspotapp.com

Denne programvaren viser signalstyrken i fargekodede dBm-streker som hjelper brukeren raskt å analysere alle Wi-Fi-nettverk.

Funksjoner

 • Samler sanntids Wi-Fi-statistikk fra alle nærliggende nettverk
 • Døde soner og støyende områder kan oppdages ved hjelp av varmekartvisualiseringen
 • Brukere kan lage og laste opp sine egne kart for nettstedsundersøkelser
 • Kan oppdage og lukke alle uønskede tilgangspunkter ved å analysere alle grensesnittene
 • Signalnivå- og støydiagrammer kan endres i sanntid
 • For å sammenligne med tidligere ytelse, vedlikeholder dette verktøyet en loggfil for hvert nettverksgrensesnitt separat.
  Hvordan legge til musikk i PowerPoint-presentasjonen

Du kan også se andre funksjoner herfra. Denne programvaren er tilgjengelig i både en gratis og en premium-utgave. Dette verktøyet er tilgjengelig for mange operativsystemer som Windows, MAC, IOS og Android.

SolarWinds

SolarWinds gir et robust verktøy som overvåker og feilsøker ethvert trådløst nettverk i sanntid. For å få en bedre forståelse av trådløse enheter og tjenester, hjelper dette verktøyet deg med å holde styr på viktige Wi-Fi-analyseelementer.

kilde – solarwinds.com

Network Performance Monitor (NPM)-pakken inkluderer denne Wi-Fi Analyzer-modulen, som sikrer at de trådløse nettverkene dine fungerer jevnt. NPM overvåker alt nettverksutstyr, ikke bare trådløse tilgangspunkter, slik at du enkelt kan forstå hvordan Wi-Fi-systemet ditt kan passe inn i ditt større nettverk.

NPM holder styr på det komplekse nettverksutstyret ditt, som brannmurer og lastbalansere, slik at du kan få en helhetlig forståelse av nettverkets helse og dets sikkerhetstiltak. Spektrumkartfunksjonen hjelper også med kanalvalg for grensesnittet. En første 30-dagers gratis prøveversjon er tilgjengelig for å bruke verktøyet.

Funksjoner

 • Wi-Fi-tilgangspunkter oppdages og skannes automatisk.
 • For store miljøer er smartere skalerbarhet implementert som en innebygd funksjon.
 • Oppretter automatisk et visuelt varmekart over Wi-Fi-inngangspunkter med tilhørende signalstyrker.
 • Verktøy for rotårsaksfeilsøking er inkludert for å hjelpe til med feilsøking.

Dette verktøyet er tilgjengelig for både Mac OS og Windows.

Akryl-Wi-Fi

Akryl Wi-Fi analysator er et annet verdifullt verktøy for å feilsøke problemer med trådløse nettverk og skaffe informasjon om tilgangspunkter, signalstyrke og sikkerhetsmekanismer.

I likhet med Netspot kan dette verktøyet skanne alle Wi-Fi-grensesnittene og visualisere kanalene i både – 2,4 og 5 GHz frekvenser. Dette innebærer at brukeren raskt kan skanne og samle informasjon om 802.11AC dual-band-nettverket, som for tiden er den mest brukte Wi-Fi-protokollen.

  8 verktøy for å registrere brukerøkter på nettstedet ditt

kilde – acrylicwifi.com

Den støtter også 802.11AX, den nyeste Wi-Fi-standarden som forventes å ta over bransjen i fremtiden.

Videre lar monitormodusen deg spore nettverkspakker, som kan brukes til å finne skjulte nettverk. Dette verktøyet kan hjelpe nettverksadministratorer med å oppdage ødelagte tilgangspunkter og uønskede enheter.

Funksjoner

 • Overvåkingsmodus for pakkeopptak i sanntid er tilgjengelig
 • Data kan vises på forskjellige måter, og de kan eksporteres i flere formater.
 • Lar brukeren plotte signalstyrken til valgte tilgangspunkter.

Gratisversjonen av denne programvaren er fullt kompatibel med Windows. Imidlertid er en profesjonell betalt versjon med flere muligheter og avanserte funksjoner også tilgjengelig.

PTRG Wi-Fi Analyzer

PRTG Wi-Fi-analysator av Paessler lar deg undersøke alle kanalene og tilkoblede enhetene på nettverket. PRTGs grensesnitt er brukervennlig for å analysere dataene som samles inn på dine Wi-Fi-nettverk og lage sanntidsdatagrafer.

Du kan til og med opprette advarselspunkter for systemet for å varsle deg når trafikken når bestemte kritiske nivåer.

Dette verktøyet kan tilpasses, og det støtter ulike protokoller som SNMP, NetFlow og sFlow (samplet flyt). Du kan også sammenligne tidligere historiske data med livedata på tvers av flere grafformater ved å bruke dette verktøyet.

Funksjoner

 • Konfigurasjon av Wi-Fi-nettverkets alarmsystem er mulig (overbelastning eller komponentfeil indikeres av disse varslene)
 • PRTG-sensorer hjelper brukeren med å konfigurere nettverket og gir varsler når Wi-Fi-sikkerhet eller tilkobling kompromitteres.
 • Analyserer det trådløse nettverksgrensesnittet fra alle aspekter.

For opptil 100 sensorer er denne programvaren helt gratis. Videre bestemmer antallet sensorer du aktiverer prisene for PRTG.

inSSIDer

Metageeks inSSIDer er et veldig brukervennlig Wi-Fi-analysatorverktøy. Selv ikke-tekniske personer vil finne det enkelt å bruke. Hver tilkobling blir deretter tildelt en «link score» av inSSIDer. Så det bare forteller brukeren å velge hvilket tilgangspunkt og kanal for bedre tilkobling. Dette verktøyet er praktisk for SMB-nettverk (Small to Medium Business).

  De mest verdifulle selskapene i verden

Denne programvaren undersøker hele Wi-Fi-konfigurasjonen, inkludert signalstyrken og effekten av nærliggende Wi-Fi-nettverk. Programvaren er enkel å sette opp, og den kommer med detaljerte instruksjoner og tilkoblingsparametere hvis du trenger ytterligere hjelp.

inSSIDers gratisutgave har utmerkede parametere for visualiseringer, men et begrenset sett med administrative alternativer. MetaGeek Premium-pakken kommer med flere funksjoner som radiofrekvensspektrumanalyse. En 14-dagers prøveperiode på MetaGeek Premium-pakken er tilgjengelig.

Funksjoner

 • Automatisk oppdateringsfunksjon tilgjengelig
 • Overvåking av sanntidsytelse
 • Viser informasjon om enhetene som er koblet til tilgangspunkter.

Denne programvaren er tilgjengelig for både Windows og Mac.

Vistumbler

Vistumbler ble skrevet i AutoIT (freeware programmeringsspråk) for Windows og er ment å kartlegge tilgangspunktene på tvers av hele nettverket. Grafene i Vistumbler gjør det enkelt å se hvilke nettverk som fungerer bra og hva som kan forbedres. Dette verktøyet støtter alle Windows-versjoner.

Funksjoner

 • Helt gratis verktøy
 • Støtter innebygd grafplotting for enheter og grensesnitt i nærheten.
 • GPS-sporing og sanntids Google Earth-sporing støttes begge.
 • Støtter ulike parametere for å kompilere listen over oppdagede trådløse nettverk.

Du kan finne alle andre funksjoner og tilleggsinstruksjoner på deres offisielle nettside.

Konklusjon

Dette er noen av de mest pålitelige og effektive gratis og betalte Wi-Fi-analysatorprogramvarene for ulike operativsystemer. Jeg håper du fant disse Wi-Fi-analysatorverktøyene nyttige for å analysere grensesnittene og optimalisere nettverket for best ytelse.

Du kan også være interessert i å lese om de beste Wi-Fi-ruterne for hjemme- og kontorbruk eller hvordan du finner tilkoblede Wi-Fi-nettverkspassord på Windows, Linux og Mac.

x