12-stjernesporingsapper for astrofotografering (iOS og Android)

Stjernesporingsapper forvandler utsikten du ser på nattehimmelen. Den nattlige utsikten til himmelen er tingen som har kraften til å fascinere nesten hvem som helst.

Det føles fascinerende å se på himmelen, spesielt om natten, og se stjernenes og månens bevegelser. Skjønnheten til nattehimmelen forsterker lidenskapen for astrofotografering hos mennesker.

Hva er astrofotografering?

Astrofotografering er også kjent som astronomisk avbildning. Det er fotografering av astronomiske objekter som stjerner, måne, himmelske hendelser og objekter som vises på nattehimmelen. Profesjonelle astronomiske fotografer bruker avanserte kameraer med teleskoper for å fange den dype nattehimmelen.

Du har kanskje sett mange mennesker elsker å dele nattehimmelbilder på sosiale mediekanaler. Instagram er full av astronomiske bilder. Noen få slike Instagram-profiler inkluderer vanishingphotons, alexistrigot, the_ita_moon, etc.

Bildene disse menneskene tar kan inspirere alle til å gjøre et slikt ekstraordinært arbeid. Spørsmålet som dukker opp er imidlertid om man kan gjøre det uten et avansert kamerabudsjett. Svaret er ja. Takket være den nye tiden har smarttelefoner en rungende kamerakvalitet med støtte for innovative apper.

Beste enheter for astrofotografering

Noen enheter er i stand til å ta utrolige astrofotografiske bilder, som er som følger:

Disse enhetene eliminerer behovet for å bruke på dyre astrofotograferingskameraer.

Et pålitelig kamera og en god behandlingsapp er de to avgjørende komponentene i astrofotografering. En god smarttelefon må trenge den beste stjernesporingsappen for nattfotografering.

Hvis du er interessert i astrofotografering, la oss utforske de beste appene du kan prøve for å ta nattehimmelfotografier.

Apper for Android

Star Tracker – Mobile Sky Map

Denne Star Tracker Android-appen lar deg utforske og lokalisere stjerner, planeter og konstellasjoner. Du kan finne alle deep sky-objektene og fange bevegelsen umiddelbart. Denne applikasjonen fungerer også offline. Den kan passe skjermstørrelsen fra 3,5 til 12,9 tommer for enhver oppløsning.

  11 beste telefonkjøleapper for Android og iOS

Med denne appen kan du se solen, månen, noen planeter i solsystemet, over 8000 stjerner og 88 stjernebilder. Det grafiske displayet av høy kvalitet gjør astrofotograferingen din eksepsjonell. Du kan også nyte proversjonen av denne appen for å låse opp mange flere spennende funksjoner.

Stellarium Mobile – Stjernekart for Android

Stellarium Mobile er en nattehimmelsporingsapp som lar deg utforske den mest realistiske himmelen når som helst. Du må peke telefonen mot himmelen, som vil oppdage objektet for deg.

Den lar deg lære stjernebildene og utforske satellitten som passerer over hodet. Du kan zoome inn på satellitter og planeter og ta himmelbilder. Den lar deg oppdage 3D-gjengivelsen av forskjellige planeter i solsystemet. Denne applikasjonen kan installeres på Android versjon 6.0 og nyere.

Himmelkart

Sky Map-appen fungerer som et planetarium som er håndholdt for Android-enheten din. Du kan bruke denne applikasjonen for å oppdage stjerner, tåker, planeter og mer. Opprinnelig ble det utviklet som Google Sky Map. Men nå har den blitt donert til åpen kildekode-fellesskapet.

SkyView® Lite

SkyView® Lite-appen eliminerer behovet for å kjøpe et profesjonelt teleskop eller kamera ettersom den veileder deg i å utforske plasseringen av himmelobjekter, stjernekonstellasjoner, planeter og mer. Den har grønne og røde nattmoduser som hjelper deg å bevare nattsynet.

Denne funksjonen lar deg reise i tid og hoppe til hvilken som helst himmel av enhver dato og klokkeslett i fortiden eller fremtiden. Du kan dele bildene du tar direkte ved hjelp av denne appen på sosiale medier.

Star Walk 2 Ads+ Sky Map View

Star Walk 2 er en fantastisk astronomiguide som hjelper deg med å finne og identifisere himmelen om dagen og om natten. Ved å bruke denne appen kan du enkelt identifisere stjerner, stjernebilder, asteroider, satellitter, kometer og andre objekter.

Du må peke smarttelefonen mot himmelen, og hele settet med objekter vil bli avslørt. Den lar deg også utforske objekter i dype rom. Denne applikasjonen, selv om den er gratis å laste ned, tilbyr imidlertid kjøp i appen.

Star Tracker: Night Sky Map

Star Tracker er en annen god astrofotografi-app som hjelper deg med å oppdage planetariet raskt. Den viser en 3D-modell av solsystemet. Denne sporeren lar deg også utforske 3D-romfartøy og romutforskningsmodeller. Den har en astronomisk kalender for å fortelle deg om ulike himmelske hendelser.

  11 beste trådløse ladere for Apple- og Android-enhetene dine

Star Tracker tilbyr deg den beste 3D-simuleringen av verdensrommet og lar deg ta eksepsjonelle bilder av romobjekter. Den inneholder også en «hva er nytt»-seksjon som lar deg følge med på de siste astronomiske nyhetene og oppdateringene.

Sky Tonight – Star Gazer Guide

Vito Technology presenterer denne astrofotograferingsappen Sky Tonight. Det er en av de nylig lanserte appene designet for å hjelpe deg med å utforske himmelen.

Du kan finne sanntidsplasseringene til romobjektene ved å bare peke enheten mot himmelen. Tidsmaskinen den har lar deg identifisere posisjonene til himmellegemene på forskjellige datoer og tidspunkter.

Med denne appen kan du enkelt filtrere himmelobjektene i henhold til den visuelle lysstyrken. Det hjelper deg også å holde deg oppdatert om de siste nyhetene og hendelsene.

Ved å trykke på objektet kan du utforske detaljert informasjon om det. Den astronomiske kalenderen forteller deg om ulike himmelbegivenheter og værmeldinger.

Apper for iPhone

Fotopiller

Fang unike himmeløyeblikk med denne iPhone-appen PhotoPills. Den lar deg enkelt gjøre din fantasifulle sol, måne, stjerner og Melkeveien om til ekte bilder.

Den har flere stedsspeiderverktøy og informasjon om soloppgang/solnedgang, blå time, gylden time osv. Kalkulatorene lar deg beregne lang eksponering, spot stjerner, timelapse, hyperfokal tabell, FoV, DoV, etc.

Himmelguide

Sky Guide lar deg se stjerner på himmelen med AR og identifisere konstellasjoner, planlegge for himmelske hendelser osv. AR-modusen legger forskjellige figurer på den virkelige himmelen over hverandre, og lar deg dermed enkelt visualisere de fascinerende øyeblikkene.

Den hjelper deg med å oppdage solsystemet og kommer med informasjonsrik grafikk. Tidsreiser lar deg se himmelen i fortid og fremtid. De perfekte bildene du tar kan være en sensasjon på sosiale medier. Den kan fungere med eller uten mobiltjeneste, Wi-Fi eller GPS.

Fotografens Ephemeris

The Photographer’s Ephemeris er den perfekte iPhone-applikasjonen som lar deg planlegge utendørsbilder i naturlig lys. Den består av en kartsentrisk kalkulator for Månen, Solen og Melkeveien. Denne kalkulatoren hjelper deg med å se hvordan lyset vil falle på et bestemt sted på jorden.

  Slik legger du til og fjerner widgets i iOS 8

The Photographer’s Ephemeris har et sett med verktøy for alle dine stjernesporingsbehov. Enten du vil ha nåværende bilder av romobjekter eller tidligere eller fremtidige plasseringer av disse, er alt mulig med denne appen.

Nattmodusen lar deg ha en 3D-representasjon av alle romobjektene. Dens avanserte funksjoner inkluderer automatisk tidssone, høydedeteksjon, sol- og månesøk og mer.

Stellarium Mobile – Star Map iPhone-versjon

Stellarium Mobile er en planetarium-app for iPhone som lar deg identifisere stjerner, planeter, stjernebilder, kometer og flere himmelobjekter. Brukergrensesnittet er ideelt for voksne så vel som barn. Med denne appen kan du se nøyaktige himmelsimuleringer om natten.

Den lar deg zoome inn på ulike dype himmelobjekter. Du kan oppdage livet til mennesker andre steder på jorden.

Den hjelper deg med å spore kunstige satellitter og stimulere atmosfæren med atmosfærebrytning, solnedgang, solskinn osv. Med dette kan du oppdage 3D-gjengivelsen av planeter i solsystemet.

Lysforurensningskart – Dark Sky

Light Pollution Map lar deg lokalisere den mørke himmelen på en praktisk måte, og dermed ha den beste observasjonen av romobjekter. Den inkluderer funksjoner som en lokal temperaturindikator, skydekningsindikator, skydekkeoverlegg, måneinformasjon, mørkenedtelling, himmelbegivenhetskalender, etc.

Den tilbyr varsler om måneformørkelsen, meteorregn, Lokal Aurora Borealis, Global Aurora Borealis, etc.

Kartfunksjonen lar deg navigere til dine lagrede posisjoner. Med kjøp i appen kan du oppgradere til en pro-versjon og nyte avanserte funksjoner.

Konklusjon

Hvis du er en naturelsker og ønsker å nyte og vise frem nattehimmelens skjønnhet, kan disse appene fungere perfekt med smarttelefonene dine. Du kan ta bilder av eksepsjonell kvalitet av romobjekter med disse appene.

Det kan også være lurt å utforske en kraftig fotoredigerer for profesjonelle.

x