Sjekk PC-lyden og høyttaleren din enkelt med disse 7 online lydtestverktøyene

En av de viktigste spesifikasjonene vi ser etter før vi kjøper en PC er hvor god lydkvaliteten er.

En oppslukende lydopplevelse øker spenningen ved et nytt spill du spiller, eller gir liv til filmen du ser på.

Og nå er den hybriden den «nye normalen», og våre daglige arbeidssamtaler har endret seg like mye på nettet som offline. Så du trenger mikrofonen og en høyttaler for å fungere godt for dine daglige Skype- og Zoom-samtaler.

Hvis du prøver for hardt å forstå hva som diskuteres i gruppesamtalen fordi de ikke er hørbare, eller hvis du spiller favorittmusikken din og den høres dårligere ut enn vanlig, er det på tide å sjekke lyden og høyttalerne til PC.

Det er viktig å holde lydsystemet i perfekt stand, noe som er mulig ved å teste det fra tid til annen for å sikre at du ikke møter disse problemene og avbruddene igjen.

Hva er en lydtest, og hvorfor er det viktig å sjekke høyttalerne? 🔊

Med utgangspunkt i nullpunktet, la meg gi deg rask grunnleggende informasjon om lyd i datamaskinen vår.

Lyden lagres i form av et lydkort på systemets hovedkort. Sammen med dette hjelper forhåndsinstallerte lyddrivere å forsterke lyden fra venstre og høyre høyttalere på systemet.

Som alle drivere, krever datamaskinens lydsystem også en betimelig sjekk. En lydtest vil sende lydbølger gjennom høyre og venstre forsterker som vil fortelle deg statusen til lydsystemet ditt.

  Slik sveiper du type på en iPhone eller iPad

Den enkleste måten å ta denne testen på er ved hjelp av tilgjengelige nettverktøy, og det tar bare noen få minutter før hele prosessen er ferdig.

Hva må du se etter i lydtestverktøy? 🧰

Selv om funksjonene til alle lydtestverktøyene er ganske enkle, er det fortsatt noen ting du bør se etter før du velger dem. Den bør for eksempel gi et testverktøy og gi en løsning hvis du oppdager at det er problemer med høyttalerne.

De fleste av disse nettbaserte lydtestverktøyene lar deg sjekke høyttaleren og mikrofonen fra nettleseren selv, så jeg vil si hold deg til verktøyene som gir denne bekvemmeligheten.

Det er også et stort pluss poeng hvis løsningen har guider og vanlige spørsmål for å hjelpe deg bedre å rette opp problemet.

Før vi kommer til listen over verktøy, her er en sjekkliste over ting du må huske på før du gjør testen:

 • Kontroller at den bærbare datamaskinen ikke er på mute
 • Test om driverne er oppdaterte før du tar testen
 • Sørg for at mikrofonen er koblet til lydkontakten i tilfelle du også velger en mikrofontest

Med alt det til side, la oss se på noen av de beste online lydtestverktøyene du kan bruke til å sjekke PCens lydsystem.

IObit

Et av de mest populære lydtestverktøyene, IObit tilbyr en superpraktisk måte å sette høyttalerne på prøve.

Du lander på nettsiden deres og sjekker lydfunksjonen din fra testen tilgjengelig på hovedsiden, slik at du kan sjekke begge sider av stereoanlegget. Hvis du hører like mye lyd fra dem begge, er alt bra med høyttalerne dine.

Dette verktøyet tilbyr også flere andre rettelser, som å fikse lyddrivere og teste lyden til mikrofonen din, noe som er veldig viktig i tilfelle systemet ditt ikke består lydtesten.

  Fastvare vs. programvare: likheter og forskjeller

Online mikrofontest

Hvis du er noen som har problemer med mikrofonen din og høyttaleren din, så er dette verktøyet for deg. Online Mic Test lar deg teste høyttaleren og mikrofonen sømløst uten å laste ned programvare på PC-en.

Hovedsiden gir deg også feilsøkingstrinn og FAQ-guider som du kan bruke for å forstå problemet du står overfor og hvordan du løser det bedre.

Hvis du vil ta et skritt videre, kan du gjerne prøve ut deres lydstøttede spill for å få det til å prøves, og du kan også utforske deres andre verktøy, som inkluderer tastatur-, mus- og webkameratestene.

Høyttalertest

Du kan sjekke ut dette høyttalertestverktøyet hvis du ofte bruker høyttaleren og mikrofonen med applikasjoner installert på systemet ditt, for eksempel WhatsApp, Messenger, Skype, etc.

Sammen med en systemlydsjekk lar den deg teste lyden integrert med disse applikasjonene.

Alt du trenger å gjøre er å velge applikasjonen og enheten, så får du testknappen for å vise lydbølgene når du trykker på den for å hjelpe deg med å identifisere frekvensene.

Enhetstester

Denne lydtesten fra DeviceTests er flott som et allsidig kontrollverktøy, siden den tilbyr en mus, tastatur, webkamera og døde pikslertest sammen med mikrofontesten på nettstedet.

Alt du trenger å gjøre er å koble til mikrofonen og annet nødvendig tilbehør før du tar testen.

DeviceTests tilbyr også løsninger på vanlige problemer som Ubuntu- og Mac-brukere står overfor.

Online maskinvaretest

Hvis du ikke snakker eller forstår mye engelsk, er en elektronisk maskinvaretest et utmerket alternativ fordi den tilbyr nettstedets innhold og instruksjoner på flere språk.

  Hvordan skrive brøker i PowerPoint

Dette verktøyet lar deg prøve mikrofonen og høyttalerne og støtter Windows-versjoner like gamle som Windows XP. Den har forskjellige trinn for hver versjon, så følg den riktige i henhold til den du bruker.

A2Z-verktøy

A2Z Tools sverger ved navnet sitt fordi det tilbyr så mye i ulike avdelinger. For eksempel, bortsett fra lyden og andre tester av datamaskinkomponenter, tilbyr den:

 • XML-nettkartkontroll
 • Binær til tekst-dekoder
 • URL-sluggenerator
 • Centimeter til fot
 • Pund til kort tonn
 • Tilbakekoblingskontroll
 • CSS-minifier
 • HTML-editor

Sjekk ut: tipsbilk.net Verktøy for å teste, feilsøke og forbedre

Min mikrofontest

Et annet nettbasert lydtestverktøy som er gratis, My Mic Test, er brukervennlig og gir nøyaktige resultater for begge høyttalerne dine.

Den er kompatibel med de fleste operativsystemer, som Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Effektiviteten forblir den samme med dem alle.

Den leverer resultatene raskt, uten å vente, slik at du kan få jobben gjort på kort tid.

Konklusjon

Som du har lagt merke til, er det ganske enkelt å ta en lydtest, så du bør gjøre det regelmessig for å holde mikrofonen og høyttalerne i orden når det trengs.

Verktøyene ovenfor sikrer at du ikke går glipp av viktig informasjon mens du er på en videokonferanse eller får avbrudd mens du jammer til favorittmusikken din.

x