12 tips for Android-enheter

For ethvert smarttelefonselskap er målet å prøve å lokke folk til å bli faste kunder. De designer alle slags smarte strategier for å prøve å få deg til å oppfatte telefonen din som foreldet og ønsker å bytte den ut så ofte som mulig.

Men trenger du virkelig å kjøpe en ny telefon hvert annet til tredje år? Det tror vi ikke. Her er noen ting du kan gjøre for å få telefonen til å føles og fungere som ny igjen.

1. Endre bakgrunnen din

Mange ganger kan noe så enkelt som å endre bakgrunnen få telefonen til å føles frisk og ny. Hvis du trenger hjelp til å velge den rette som passer til telefonens dimensjoner og dine unike preferanser, kan du sjekke ut disse bakgrunnsappene for Android.

Her er et tips: Bytt bakgrunnsbilde bare én gang hver måned. Hver ny måned velger du et annet tema som rom, natur, minimalistisk, abstrakt eller retro. For å gjøre dette litt morsommere kan du til og med be dine kjære velge et nytt tapet for deg.

2. Oppdater operativsystemet

Hvis telefonen din ikke er oppdatert, kan den begynne å halte og føles datert. Mange Android-smarttelefonprodusenter tilbyr minst tre år med store Android-oppdateringer. Så med mindre telefonen din er eldre enn det, bør du sjekke om det er en oppdatering tilgjengelig på telefonen din og deretter installere den.

En ny Android-oppdatering kan ikke bare få telefonen til å føles ny, men den kan også drepe feil, introdusere nye funksjoner, forbedre sikkerheten og mer. Det er en god praksis å holde telefonen fullstendig oppdatert for å få mest mulig ut av den.

3. Last ned en ny oppstarter

En av de beste tingene med Android som har holdt seg sann gjennom hele sin eksistens, er dens tilpasningsmuligheter. Uansett hvilken Android-telefon du har, er du aldri begrenset til programvareopplevelsen som den fulgte med.

  Hvordan sende kryptert e-post (Outlook, Gmail iOS, Android, OSX eller Webmail)

Det er en mengde lanseringsapper i Google Play Store som du kan laste ned som vil gi telefonen din et friskt nytt utseende. Du kan også laste ned nye ikonpakker for å tilpasse den ytterligere etter din smak. Noen av de beste Android-lanseringene er Nova Launcher, Action Launcherog Microsoft Launcher.

4. Bytt ut batteriet

Vi har dekket hvordan smarttelefonbatterier fungerer i stor dybde, men her er kjernen av det: alle smarttelefonbatterier brytes ned over tid, og varer vanligvis i omtrent tre år. Etter tre år begynner nedbrytningen deres å bli plagsom, og du vil stadig oppleve at du går tom for juice og må strekke deg etter laderen.

De fleste får rett og slett en ny telefon på dette tidspunktet, men du trenger ikke å gjøre det. Hvis det bare er batteriet som er problemet og alle andre ting fungerer bra, kan du forlenge telefonens levetid ytterligere ved å bytte ut batteriet med et nytt. For ikke å nevne at det også vil spare deg for hundrevis av dollar.

I de fleste tilfeller er det bedre å kontakte telefonens produsent for å få en offisiell erstatning.

5. Bytt ut skjermbeskytteren

I likhet med punktet ovenfor blir også skjermbeskyttere skadet over tid. Tross alt er det det de skal gjøre – beskytte skjermen din. Men en skjermbeskytter med riper, sprekker og bruddmerker er aldri morsom å bruke og kan sikkert få telefonen til å føles gammel.

Heldigvis er skjermbeskyttere ganske billige, og du kan nesten alltid finne en som er kompatibel med telefonens skjerm. Så spar deg selv for noen problemer og skaff deg en ny skjermbeskytter. Det vil gjøre medieforbruk og rulling mye morsommere.

6. Sett på bakdekselet

Bildekreditt: Vladimir Borovic/Shutterstock

Selv om det ikke er noe galt med å holde seg til ett bakdeksel så lenge det fungerer, vil det uunngåelig bli skittent og misfarget over tid. Hvis du har en av disse gjennomsiktige TPU-dekslene, er det svært sannsynlig at den blir gulaktig.

Så å kjøpe et nytt bakdeksel hvert år eller så (eller tidligere) kan bidra til at telefonen din fortsetter å føles som ny. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du til og med designe ditt eget bakdeksel med alle slags morsomme farger, detaljer og mønstre.

  Slik finner du Android-telefonens IMEI-nummer

7. Påfør en tilpasset hud

I motsetning til bakdeksler er ikke smarttelefonskall ment å beskytte telefonen din. De gjør akkurat det navnet deres tilsier: gi telefonen din et nytt skall. Du kan bruke et tilpasset skall på telefonens kropp for å få det til å se nytt og spennende ut.

Smarttelefonskall gir praktisk talt ingen vekt eller tykkelse til telefonen din, du kan bruke den akkurat som vanlig – men nå med en syk ny hud å vise frem. Hvis du er en person som ikke bruker et etui, vil et skin være det rette for å fremheve stilen din.

Over tid blir telefonen din fylt med bilder, videoer, dokumenter, GIF-er og mer. Og så mange av disse er ofte ikke verdt lagringsplassen de opptar.

Hvis den interne lagringen er full, vil det påvirke telefonens generelle ytelse, siden det ikke er noe «pusterom» for telefonen din til å behandle funksjoner jevnt. Dette kan gjøre telefonen din tregere, få den til å forsinke og føles gammel.

For å unngå dette er det en god praksis å rydde opp telefonen hver tredje til sjette måned. Gå gjennom dine lagrede medier og slett alle elementer som ikke er viktige for deg eller de du ikke lenger trenger. Jo mer oppbevaring du kan rydde opp i, jo bedre.

9. Slett gamle ubrukte apper

I likhet med det siste punktet, slett alle apper som ikke er nyttige for deg. Hvis du noen gang trenger en av disse appene, kan du ganske enkelt laste den ned igjen. Ubrukte apper gjør ting bare vanskeligere for deg ettersom de spiser lagringsplass, opptar RAM ved å kjøre i bakgrunnen og får telefonen til å føles rotete. Hvis du sletter dem, blir det mer plass til nye apper.

10. Oppdater alle gjenværende apper

Etter å ha slettet alle ubrukte apper, kan du utnytte all den ekstra plassen du nettopp har fått ved å oppdatere alle appene som gjenstår. For å gjøre det, følg ganske enkelt trinnene nedenfor:

  Slik bytter du raskt mellom Gmail-kontoer på Android, iPhone og iPad
 • Åpne Google Play Butikk-appen og trykk på profilbildet ditt.
 • Velg Administrer apper og enhet.
 • Trykk på Oppdater alle.
 • Å oppdatere appene dine er bra av samme grunn som å oppdatere telefonen. Det kan ikke være noen store endringer, men du kan merke noen mindre forbedringer. Alle de små oppdateringene legger sammen for å gi deg en ferskere opplevelse.

  11. Gå dypt inn i innstillingene

  De fleste bruker telefonen slik den kom ut av esken, noe som betyr at de bare opplever enheten med standardinnstillingene. Det er selvfølgelig ikke noe galt med å bruke telefonen slik, men det betyr også at du går glipp av alt enheten er i stand til.

  Det kan være funksjoner gjemt dypt i innstillingene du aldri visste eksisterte som kan låse opp et helt nytt nivå av produktivitet og brukervennlighet. Visste du for eksempel at en av de mange skjulte funksjonene på Samsung-telefoner er at de har en SOS-lommelykt?

  Hvis du har en vanlig Android-telefon, er det sannsynligvis ikke så mye å finne i innstillingene siden operativsystemet er så lett. Men telefoner med tilpassede Android-skall som de fra Samsung, Xiaomi eller OnePlus er fylt med funksjoner. Å lære alle funksjonene du ikke visste om er en fin måte å få telefonen til å føles ny igjen.

  12. Få telefonen reparert

  Bildekreditt: jeg fikser det

  Til slutt, hvis det er noe galt med telefonen din på maskinvarenivå, for eksempel en ødelagt skjerm eller knapper som ikke reagerer, vil det ikke hjelpe å kjøpe en ny skjermbeskytter, bakdeksel eller batteri. Du må først finne ut hva som er galt med telefonen din og deretter få den reparert fra et autorisert verksted.

  Med mindre du har god kunnskap om hvordan du gjør det, anbefaler vi ikke at du prøver å reparere enheten selv om du har de riktige verktøyene. Du kan ende opp med å forårsake enda flere problemer enn før, så vær klok og ta kontakt med en reparasjonstekniker i nærheten.

  Ikke kjøp en ny telefon ennå

  Moderne smarttelefoner er allerede fullpakket med virkelig kraftig programvare og maskinvare, og kan enkelt vare i fem år hvis du tar godt vare på dem. Med mindre telefonen din har blitt ubrukelig, trenger du egentlig ikke kjøpe en ny.

  Bare å bytte ut noen få deler, regelmessig slette søppel, rense kroppen og få nytt tilbehør kan få deg til å ønske å bære enheten i minst et år lenger, om ikke mer. Spar deg selv litt penger og ikke kjøp en ny telefon ennå.