13 beste nettkameraopptakere for alle brukstilfeller

Videoer er en fin måte å få kontakt med dine kjære. Uavhengig av hvor du befinner deg, kan du videochatte med familiemedlemmer eller venner og føle deg tilkoblet på et dypere nivå enn et enkelt taleanrop.

Dessuten, hvis du er en ambisiøs streamer som ønsker å lage innhold og laste det opp på YouTube eller sosiale medier, vet du allerede hvor viktig videoer er. Videoinnhold klikker med publikum mer enn noe annet.

Og det er her webkameraer kommer inn? Det er imidlertid ikke nok å bare ha et webkamera. Du trenger en god webkamera-opptaker for å ta opp videoene dine. Her viser vi de beste nettkameraopptakerne for alle bruksområder. Så ring for å finne ut mer om dem.

Hva er en nettkameraopptaker?

En nettkameraopptaker er et program som gir brukere mulighet til å ta opp videoer ved å bruke webkameraer koblet til datamaskinene og streame dem på internett. Disse applikasjonene er ideelle for streaming, undervisning på nettet og forskjellige andre formål.

Hvorfor trenger du et webkamera i utgangspunktet?

Mens det bærbare kameraet kan ta opp videoer, er webkameraer mer effektive på mange måter. For det første, i motsetning til det bærbare kameraet ditt, kan du plassere et webkamera hvor du vil.

Dessuten er bærbare kameraer ganske grunnleggende. De mangler avanserte funksjoner som webkameraer har, som autofokus, lysfølsomhet, zooming osv. Ja, noen bærbare kameraer har faktisk zoomfunksjoner. Men la oss være ærlige; deres zoomemuligheter har en grense.

Dessuten tilbyr webkameraer generelt bedre videokvalitet sammenlignet med bærbare kameraer. Derfor, hvis du vil at de innspilte videoene dine skal se mer profesjonelle og imponerende ut, må du skaffe deg et webkamera.

Fordeler med å bruke et webkamera

La oss nå se noen av de fantastiske fordelene ved å bruke et webkamera:

  • Webkameraer gjør det mulig å arbeide eksternt. Folk som jobber hjemmefra kan noen ganger føle seg isolert fra sine medarbeidere. Ved å bruke webkameraer kan de imidlertid ha videokonferanser og komme på samme side som kollegene sine.
  • Ved å bruke et webkamera kan du holde kontakten med dine nærmeste selv når du er langt unna. Sammenlignet med en tradisjonell telefonsamtale virker en videosamtale mye mer personlig. Å se ansiktsuttrykkene til din kjære i sanntid er en vakker opplevelse.
  • I tillegg til å strømme eller ha en videosamtale, er webkameraer også ideelle for hjemmeopptak som å ta opp en hendelse eller noe. I tillegg kan de fungere som sikkerhetskameraer for videoovervåking også.
  • Du kan også bruke webkameraer til nett- eller fjernundervisningsformål. Webkameraer kan gjøre alt fra å holde en forelesning til å holde en gruppetrening.
  Slik tilbakestiller du SoundCloud-passordet ditt

Nå vil vi informere deg om de beste valgene for en nettkameraopptaker. Nedenfor er disse alternativene:

VEED

VEEDs gratis nettkameraopptaker lar deg laste ned videofeeder ved å bruke webkameraet ditt uten å installere noen app. Dens «Kommenter og gjennomgå»-funksjonen gjør det lettere å samarbeide med lagkameratene dine og produsere de beste resultatene.

FYI, du kan velge om du vil ta opp videoer med enten webkameraet eller skjermen eller begge deler samtidig. Den kommer også med en videoresizer som lar deg velge det ideelle forholdet for plattformen du har tenkt å laste opp videoen på (for eksempel 9:16 for Instagram, 16:9 for YouTube, etc.).

Kameraopptaker

Ved å bruke Cam Recorder kan du ta opp videoer gratis gjennom webkameraet ditt og dele dem direkte på YouTube. Hvis du ikke vil laste den opp på YouTube med en gang, kan du i stedet lagre den lokalt på enheten din.

Cam Recorder utnytter de opprinnelige opptaksmulighetene til nettleseren din til det fulle. Den tar også vare på personvernet ditt. Det vil ikke dele noen av opptakene dine med mindre du gir samtykke.

Clipchamp

Clipchamp er en nettkameraopptaker som lar brukere ta opp videoer uten å forlate nettleseren. I tillegg til å ta opp videoer med ubegrensede gjenopptak, kan du også justere farger, legge til filtre, bruke grønne skjermer og så videre for å forbedre videoinnholdet ditt.

Interessant nok kan du til og med bli kvitt feil fra videoene med letthet ved å bruke trimverktøyet. Clipchamp lar brukere endre størrelsen på videoene slik at de passer til enhver plattform og dele dem problemfritt.

For øyeblikket har Clipchamp en gratis plan for nybegynnere med begrensede funksjoner. For flere funksjoner er det en betalt plan som starter på 11,99 USD/måned.

Speakflow

Speakflow er en fin måte å ta opp en rask video og dele den på nettet. I tillegg til enkel opptak og deling, kan Speakflow også fungere som en teleprompter. I tillegg kan den pares med en fysisk teleprompter for å doble effektiviteten.

Speakflow deler aldri videoene dine hvor som helst uten din tillatelse, ikke engang med serverne. Den lagrer alt innspilt materiale på datamaskinen din. Speakflow gir også brukere mulighet til å invitere teammedlemmer og samarbeide.

Mens Speakflows webkameraopptaker er gratis å bruke, er funksjonene begrenset. For å låse opp flere nyttige funksjoner kan brukere kjøpe premiumplanene sine fra 10 USD/måned.

  Slik fikser du Outlook-søk som ikke fungerer

Skjermfangst

Screen Captures gratis nettkameraopptaker lar deg ta opp videoer på datamaskinen. Den støtter alle større nettlesere og trenger ingen installasjon.

Opptaksprosessen er privat og sikker. I tillegg lar den deg eksportere de innspilte videoene dine i HD. I tillegg til webkameraet lar opptakeren deg ta opp skjermen + lyden med avanserte funksjoner som å vise tastetrykk, tegne på videoer og mer. Og det beste er at det ikke har noen tidsbegrensninger.

Panopto Express

Panopto Express er en enkel online skjerm og videoopptaker. Den lar deg ta opp skjermen eller ta opp videoer ved hjelp av webkameraet ditt uten installasjon, kontooppretting eller kredittkort.

Panopto Express har også muligheten til å laste opp presentasjoner, forelesninger, opplæringsprogrammer osv. på YouTube eller Google Classroom.

For øyeblikket har Panopto Express en gratis-å-bruke plan med begrensede funksjoner. For tilleggsfunksjoner tilbyr den en pro-planpris som starter på 14,99 USD/måned.

Flixier

Flixier er en enkel måte å ta opp webkameraet og skjermen sammen med lyden på. Dette nettbaserte verktøyet lar deg klippe, beskjære og endre størrelse på videoen.

Den lar deg også legge til tekst, bilder, former, BGM, etc., til videoene dine for å ta dem til neste nivå. Flixier har også alternativer for filtre, endring av lysstyrke/skarphet/vibransnivåer osv. Og alt dette er gratis.

Webkamera test

Webcam Tests webkameraopptaker er ideell for å ta opp video og lyd rett fra nettleseren din gratis. Når det er tatt opp, kan du velge å enten lagre eller forkaste opptaket.

Det nettbaserte verktøyet støtter alle kameraer som er koblet til enheten din, forutsatt at den har en moderne nettleser. I tillegg til å ta opp video og lyd, tilbyr den flere andre nyttige funksjoner som bakgrunnsopptak, manuell spesifikasjon av video/lydbithastighet, dempet/lyd videoopptak og mer.

Media.io

Media.ios gratis webkamera-opptaker lar deg ta opp videoer av høy kvalitet med lyd med et enkelt klikk. Den har et intuitivt brukergrensesnitt. Så selv personer med mindre teknisk kunnskap kan bruke verktøyet.

Media.io er perfekt for å lage interessante screencasts og dele dem på ulike plattformer. Bortsett fra grunnleggende videoopptak, tilbyr den trimming, splitting, tekst og BGM tilleggsfunksjoner for å tilpasse videoen din slik at den passer best til dine behov. Ved å bruke avansert SSL-kryptering sikrer Media.io at personvernet ditt aldri blir kompromittert.

Kapwing

Fra å lage produktdemoer til å lage veiledninger til å holde forelesninger på nettet – Kapwings webkameraopptaker gjør alt enkelt. Dette nettbaserte verktøyet lar brukere ta opp videoer ved hjelp av webkameraet og dele dem på internett.

Den har også mange nyttige funksjoner, for eksempel undertekster, samarbeidsredigering, fjerning av støy, fjerning av bakgrunn, resizer, trimmer, aksjeeiendeler, maler, ubegrensede bølgeformer, etc.

  Topp 9 webkonferanse- og øyeblikkelig delingsløsning for frilanser og oppstart

Selv om det kan høres absurd ut, tilbyr Kapwing alle disse funksjonene på profesjonelt nivå gratis. Ja, Kapwings webkameraopptaker er gratis å bruke. Til din info er Kapwing et skybasert verktøy. Så du kan få tilgang til videoene dine og begynne å redigere uansett hvor du er.

Type Studio

Type Studios nettkamera og skjermopptaker er en rask og effektiv måte å ta opp videoer med lyd via webkameraet ditt.

Den inneholder også videoredigeringsfunksjoner som trimming, klipping, styling osv. Type Studio lar brukere raskt dele videoinnholdet med hvem som helst ved å sende en lenke. Du kan også velge forskjellige forhold for å endre størrelse og gjenbruke webkameraopptakene dine.

Uansett hva du streber etter å gjøre, det være seg treningsgrupper på nettet, samarbeid med teamet ditt, streaming av spillvideoer eller noe annet, kan Type Studio være din alt-i-ett-løsning for opptak av webkamera.

For øyeblikket har Type Studio en gratis plan og flere betalte planer som starter på bare 12 USD/måned.

Vmaker

Vmakers gratis webkameraopptaker er en enkel måte å ta opp, redigere og laste opp videoopptakene dine til ulike plattformer. Vmaker tilbyr flere unike filtre, rammer, virtuelle bakgrunner, etc., for å berike videoene dine. Opptakene er av høy kvalitet, med skarpe, klare opptak.

I tillegg til opptak av webkamera, lar den deg også ta opp skjermen på PC-en/bærbaren. Alle webkamera- og skjermopptakene dine lagres på din private sky, noe som betyr at ingen andre enn du har tilgang til dem. Og siden alle videoene dine er samlet på ett sted, trenger du ikke å lete rundt etter videoene dine.

Webcamera.io

Webcamera.io av 123apps er en gratis nettapp som lar brukere enkelt ta opp videoer ved hjelp av webkameraet rett fra nettleseren. Et webkamera og en stabil internettforbindelse er alt som er nødvendig for en god opptaksopplevelse med webkamera.

123apps deler aldri dine personlige data med noen tredjeparter. Så alle opptakene dine er sikre, og bare du har tilgang til videoene du tar opp. Webcamera.io lar deg fritt velge videoopptaksinnstillinger, for eksempel videokvalitet, aktivere eller deaktivere speilmodus, velge fullskjerm osv.

Du kan også justere volumet på de innspilte videoene eller redusere ekkoeffekten, hvis det er noen. Foruten korte videoer, er Video Recorder i stand til å ta opp lange videoer også.
Etter at opptaket er fullført, kan du velge å lagre det på datamaskinen eller i Dropbox eller Drive.

Siste ord

Som du kan se, hvis du vil ta opp og dele videoene dine på nettplattformer som Facebook, Instagram, YouTube, etc., kan et webkamera være din beste allierte. Her nevner vi de beste nettkameraopptakerne for alle brukstilfeller. Bruk dem i dag for å få frem A-spillet ditt. Beste ønsker!

Deretter kan du sjekke ut de beste webkameraappene for å forbedre webkameraopplevelsen din.