13 verktøy for å dele store filer på nettet

Har du noen gang blitt tvunget til å sende filen din fysisk til noen via en penn-stasjon fordi e-postleverandøren din har en grense for vedleggsstørrelse? Online fildelingsverktøy kan hjelpe deg!

Selv om du kan dele filer på noen få MB ved å bruke vanlige metoder som e-post, sosiale mediekanaler eller meldingsapper, blir ting komplisert når du trenger å dele en stor fil.

Ingen sosiale medier-nettsteder eller e-posttjenester lar deg dele en stor fil på 10 GB eller høyere privat. Til dette formålet trenger du et dedikert verktøy som tar den store filen fra deg og sender den sikkert til mottakeren.

Heldigvis er det mange apper og nettjenester som lar deg sende store filer inkludert videoer. De fleste av dem har fantastiske gratispakker der du til og med kan sende opptil 10 GB med store filer gratis. Du kan også sende filer på over 100 GB, men det krever vanligvis en premiumkonto.

Uansett hva du trenger, vet jeg noen gode verktøy som kan sende store filer privat til en eller flere brukere. Nedenfor finner du verktøy for å sende store filer på Windows, Android, iOS og nettet.

Nettbaserte verktøy for å sende store filer

Jeg starter med nettsider som lar deg laste opp store filer og deretter dele dem med mottakere. Disse verktøyene er mest allsidige siden de ikke er lukket av operativsystemet og kan fungere på både skrivebord og mobil. Alt du trenger er en fungerende nettleser.

La oss se noen av de beste valgene i denne kategorien:

WeTransfer

Ingenting slår WeTransfer når det kommer til enkelhet og rask utførelse. Så snart du åpner nettsiden, ber den deg laste opp den store filen du vil sende uten å måtte registrere deg eller oppgi ytterligere detaljer. Du vil bli gitt en lenke når filen er lastet opp som du kan dele med andre for å laste ned filen.

Du kan også sende lenken på e-post, men for det må du oppgi din og mottakerens e-postadresse. Den gratis kontoen uten registrering lar deg laste opp filer på opptil 2 GB. Du kan oppgradere til Pro-versjon som øker grensen til opptil 200 GB og kommer med andre fordeler som passordbeskyttelse og tilpasset utløpstid.

MASV

Hvis du vil gå for pålitelighet og hastighet, kan MASV være ditt beste stoppested. MASV er en utmerket plattform for skapere og videografer for å overføre filer over en sikker plattform til klienter.

MASV tilbyr en gratis prøveversjon på 7 dager som inkluderer 100 GB data, og deretter kan du benytte deg av tjenesten for $0,25 hver gang du vil dele filen.

  Hvordan lade Apple Pencil og Apple Pencil 2nd Gen

Enten det er en tidskritisk fil eller ekstremt stor, kan MASV dekke den for deg. Den kan overføre dyre årskontrakter, portvideresendingsproblemer, programvare, størrelsesgrenser, lagringsgrenser, kompliserte grensesnitt, opplastingshastigheter, langsomme filnedlastinger og overføringsfeil.

MASV er sannsynligvis en av de beste måtene å sende store videofiler på.

Dropbox-overføring

Dette er en dedikert stor filoverføringstjeneste fra Dropbox, atskilt fra skylagringstjenesten de tilbyr. Selv om Dropbox-overføring er litt begrenset sammenlignet med de fleste andre, hvis du ønsker en anerkjent tjeneste eller allerede bruker Dropbox for lagring, så er det verdt å bruke.

Et sporingssystem forteller deg også når en bruker laster ned filen, som er tilgjengelig for gratis kontobrukere. Gratisbrukerne kan sende store filer på opptil 100 MB, og Plus- og Pro-kontoene løfter denne grensen til henholdsvis 2 GB og 100 GB. Oppgraderte brukere kan også beskytte filer med et passord og angi utløpsdatoer.

ShareFast

Selv om ShareFast lar deg bare laste opp filer med en maksimal størrelse på 1 GB, men for en gratis tjeneste er den forbløffende tilpassbar. Du kan laste opp opptil 1000 filer, og tjenesten lager en URL på 2 tegn som er enkel å huske og dele. Du kan til og med lage dine egne nettadresser hvis du vil.

Det er en mulighet for å sette en utløpsdato fra 1 min til opptil 1 måned, men bruk av en lengre periode vil også øke lengden på URL-en. Filene kan også krypteres med passord og administreres online ved hjelp av en dedikert adminnøkkel.

Pixeldrain

Denne tjenesten tilbyr en mye mildere opplastingsgrense i gratisversjonen med 5 GB opplastinger per fil, og du kan laste opp opptil 10 000 filer. Det beste er at den lagrer filer i 30 dager fra forrige gang den ble åpnet. Derfor, så lenge den opplastede filen vises en gang hver måned, kan den bli værende på serveren.

Pixeldrain Pro-versjonen øker filstørrelsesgrensen til 15 GB, fjerner alle annonser, øker utløpstiden til 30 dager og gir 1 TB båndbredde for nedlastinger. Det er ikke nødvendig å opprette en konto, men du kan lage en for å spore filhistorikk.

FileTransfer.io

Et annet stort filavsenderverktøy med en utmerket gratisversjon. FileTransfer.io sender store filer på opptil 6 GB, men med en maks lagringsplass på 100 GB. Filene kan ligge på serveren i opptil 21 dager og kan lastes ned 50 ganger.

Den betalte versjonen av tjenesten øker lagringsplassen til 1000 GB med en maksimal filstørrelse på 25 GB og 100 GB. Et godt program for inntektsgenerering lar deg sette en betalingsmur på filene for å tjene penger.

Knuse

Hvis du ikke vil ha en begrensning på filstørrelsen, da Knuse er den rette tjenesten for deg. Selv i gratisversjonen har den ingen begrensning på filstørrelsen som kan lagres i 14 dager og er passordbeskyttet. Imidlertid er det kun filer under 2 GB som gis prioritert overføringshastighet, alle filer over 2 GB vil være tregere å laste opp.

  Hvordan skjule e-postadresser i en Outlook-kontaktgruppe

Å kjøpe et av de betalte abonnementene vil fjerne denne prioritetsbegrensningen og tilby mange flere funksjoner. Du kan 30-dagers filtilgjengelighet, sanntidssporing av nedlastinger, filhistorikk, e-poststøtte og mye mer.

Send store filer på Windows

Hvis du ikke vil åpne nettleseren din for å dele store filer, kan noen verktøy for Windows også hjelpe deg med å sende store filer. La oss se hvilken som fungerer best for deg:

Mega

Mega er faktisk en skylagringstjeneste, men den har dedikerte funksjoner som gjør det enkelt å sende store filer. Du må opprette en gratis konto for å bruke tjenesten, og når den er installert, vil den fungere fra systemstatusfeltet. Du får 25 GB lagringsplass for å laste opp filene dine, ytterligere økt opp til 16 TB ved å kjøpe Pro abonnementer.

Når du laster opp en fil til Mega, vil den vise en Get-link ved siden av filen. Bare klikk på den, så får du en lenke som du kan dele med hvem som helst for å sende filen. Mottakeren kan enten laste ned filen eller importere den til Mega-kontoen sin hvis de har en.

Send hvor som helst

Send hvor som helst lar deg dele store filer på flere måter. Den har en overføringsnøkkelmetode der du kan gi en tilfeldig generert nøkkel til mottakeren, som de kan legge inn i Send Anywhere-klienten for å laste ned filen. Det er heller ingen begrensning på filstørrelse når du sender med denne metoden.

Den betalte versjonen tilbyr skylagring på 1 TB med ubegrenset lagring av lenker og lenkeadministrasjonsfunksjoner. Du kan også opprette en delbar lenke som kan deles med flere personer, men den har en grense på maks 10 GB. Interessant nok kan du la appen enkelt legge til en kontekstmenyoppføring for å sende filer rett fra høyreklikkmenyen i Windows.

Android/iOS-apper for å sende store filer

Hvis du foretrekker å bruke telefonen til å administrere store filer, vil en dedikert app være mye bedre enn en nettbasert tjeneste. Nedenfor finner du noen av de beste appene for både Android og iOS som kan sende store filer online.

Filpost

Som navnet antyder, bruker Filemail et grensesnitt som en e-postklient for å sende store filer. Mottakeren vil motta en e-post med en lenke for å laste ned filen. Du kan sende filer på opptil 5 GB uten å måtte registrere deg for en konto, og filen blir værende på serveren i 7 dager.

Det var bare gratisversjonen. Den betalte versjonen fjerner filgrensebegrensningen fullstendig og gir 1 TB plass til å lagre filer. Du kan sende ubegrensede filer, og filer kan konfigureres til å lagres for alltid.

  Hvordan sette bakgrunnsbilde for Microsoft Word

Last ned på Android | iOS

UpFile

Denne appen fokuserer stort sett på å holde personvernet til brukeren og sikre sikker overføring. Det krever ikke en konto i det hele tatt for å sende en fil, og det er ingen begrensning på størrelsen på filene. Som de fleste andre apper her, lager den en lenke som du kan dele med mottakeren for å laste ned filen.

Når mottakeren laster ned filen, blir den automatisk slettet fra UpFile-serverne. Dette gjør det litt begrenset når det kommer til filbehandling, men hvis personvern er viktig for deg, er det perfekt.

Last ned på Android

SwiftspeedShare

SwiftspeedShare gir 64 GB lagringsplass for å laste opp opptil 10 filer om gangen og sende dem. Den har en interessant selvdestruksjonsfunksjon som automatisk sletter filen når alle mottakerne har lastet den ned. Dette kan være veldig nyttig hvis du ikke vil ha dataene dine liggende på nettet, spesielt fordi de er tilgjengelige for alle som har lenken.

Du kan oppgradere til Pro-versjonen for å få mer lagringsplass og bedre funksjoner som passordbeskyttelse og tilpasset utløpstid.

Last ned på iOS

En perfekt gratis app for å dele store filer. Link fildeling oppretter en passordbeskyttet lenke for å dele med andre med en egendefinert utløpsdato. Den har ikke en betalt versjon, men gratisappen begrenser ikke båndbredden så lenge filstørrelsen er under 1 GB.

Du kan dele flere filer samtidig, og appen holder oversikt over alle filene som deles. Du trenger ikke engang å registrere deg for en konto for å bruke tjenesten.

Last ned på Android | iOS

Avslutter

Et tips jeg vil legge til er å komprimere den store filen før du sender den. Det er fordi de fleste av disse appene har en begrensning på filstørrelse, og det vil også være raskere å laste opp en fil med mindre størrelse. Du kan bruke et åpen kildekode-verktøy som 7-glidelås å komprimere og til og med kryptere filen.

Hvis det valgte verktøyet ikke sletter filen automatisk etter en viss tid, sørg for at du holder styr på den og sletter alle konfidensielle filer du har delt.

Passordbeskytt filene dine slik at uvedkommende ikke får tilgang til dem.

x