14 beste journaliseringsapper for å oppsummere dagen din

For tiden, hvor vi gjør alt på nettet, er det ikke uvanlig å bruke de beste journalappene til å skrive journaler. Journalføring har blitt mye mer enn bare skriving.

Når vi husker noe ekstraordinært som får oss til å føle takknemlighet for de rundt oss etterpå, blir vi ofte ledet på en tur rikelig med oppløftende ideer og hyggelig energi.

Journalføring kan være helbredende for mange mennesker. Det inspirerer deg til å gå dypt inn i en følelsesmessig undersøkelse, og transformere følelser til selvuttrykk som fremmer læring og utvikling.

Denne artikkelen vil diskutere journalføring og hvordan det bidrar til å øke produktiviteten og forbedre mental helse. Vi vil også diskutere utfordringene med å føre en manuell journal og de beste journalapplikasjonene for å oppsummere dagen din.

Hva er journalføring?

Å skrive ned dine innerste tanker og følelser på et stykke papir eller annen programvare er kjent som journalføring. Journalføring lar deg uttrykke dine mest genuine følelser og dypeste tanker.

Gjennom journalføring kan hvem som helst styrke sine emosjonelle reflekser. Du kan takle livets utfordringer og usikkerhet ved å journalføre, som er en cerebral, emosjonell og åndelig aktivitet.

Journalføring hjelper deg med å oppdage din følelse av hensikt og mening med livet. Det hjelper deg også å oppdage forbindelsen din til en høyere kraft ved å la deg gjenkjenne dine negative ideer og tro og dyrke positive, helbredende i deres sted.

Å skrive i en journal kan hjelpe deg med å håndtere stress og angst. Det hjelper også med depresjonshåndtering og hjelper deg med å prioritere dine problemer. Å spore vanskene dine regelmessig vil hjelpe deg med å identifisere årsakene deres, samt hvordan du kan bli klar over dem og finne bedre løsninger.

I tillegg forenkler det ideene og følelsene dine, hjelper deg med selvbevissthet og hjelper deg å gjenkjenne skadelige tanker og atferd. Å skrive i en journal hjelper oss å få innsikt i våre hverdagserfaringer.

Hvordan hjelper journalføring?

Forskningen ble utført av forskere der mennesker med ulike psykiske lidelser og angst måtte skrive på nettet i 15 minutter tre dager i uken i 12 uker.

Disse menneskene rapporterte at de følte seg bedre med seg selv og viste færre depressive symptomer. De 12 ukene med journalføring så en kontinuerlig forbedring i deres mentale helse.

Journalisering lindrer også grubling. Tidspunktet for å skrive om en følelsesmessig hendelse er viktig siden det kan hjelpe deg å slutte å tenke og bekymre deg i det uendelige. Dette lar folk være mer oppmerksom på arbeidet sitt og øker produktiviteten.

Det er mulig at journalføring påvirker ens fysiske helse. I følge forskning utført på 49 personer i New Zealand, kom de som brukte 20 minutter på å skrive om følelsene sine relatert til traumatiske situasjoner raskere etter en biopsi enn de som skrev om sine vanlige aktiviteter.

Tilsvarende var sykedagene blant studenter lavere blant de som skrev om stressende hendelser, i motsetning til de som skrev om uinteressante emner som rommene deres.

Det var færre fysiske symptomer og kreftrelaterte legebesøk for brystkreftpasienter som skrev positivt eller uttrykksfullt om sin erfaring med sykdommen.

Utfordringer i manuell journal

Det er godt mulig at du får lyst til å skrive i dagboken din når som helst på dagen. Det er ikke alltid mulig å ha med seg dagboken eller pennen din overalt.

Dessuten vil det være vanskelig å skrive i dagboken på steder som ikke er egnet for bruk av penn og papir. En annen ulempe med journaler med penn og papir er at du ikke kan legge til bilder, videoer eller lydutklipp i journalene dine.

  Hvordan sjekke og stramme alle iPhones personverninnstillinger

Siden det å bære en manuell journal kan være utfordrende for de fleste, er det beste alternativet til disse penn- og papirjournalene journaliseringsapper. Journalføringsapper kommer med mange fordeler og funksjoner.

Nedenfor er de beste journalappene du kan bruke for å oppsummere dagen din.

Reflektere

En av de beste journalappene som hjelper brukere med å takle onde tanker, øke positiviteten deres og lære om vitenskapen om velvære, er Reflectly.

Den bruker kunstig intelligens for å hjelpe brukere med å organisere og vurdere deres daglige bekymringer og ideer.

Reflectly inneholder et intelligent spørresystem drevet av AI som hjelper til med å spore brukerfremgang og gi innsikt. Den inneholder mer enn 1000 inspirerende sitater og gir disse ordene som en widget for startskjermen.

Reflectly tilbyr også sine lesere daglige utfordringer, journalmeldinger og inspirerende informasjon. Den er tilgjengelig både i Play Store og App Store.

Diaro-appen

Diaro er en annen journaling-app som er tilgjengelig på mer enn 30 språk. Den brukes av mer enn 3 millioner brukere over hele verden. Den er basert på tre ord som er enkle, effektive og personlige. Denne appen hjelper brukerne med å holde livsøyeblikkene og ideene med seg.

Enten en liten bemerkning eller en lang dagboknotering, Diaros brukervennlige layout gjør det enkelt for brukerne å ordne alt. Brukere kan enkelt laste ned Diaro-appen fra Play Store og App Store.

Brukere kan søke etter data basert på et nøkkelord, dato, tagger, mappe eller til og med plassering. Brukere kan også enkelt synkronisere Diaro-appen på smarttelefonen med Diaro Online ved å bruke hvilken som helst nettleser ved å bruke Dropbox.

Daylio-appen

Daylio er en journaliseringsapp som inkluderer en egenomsorgs bullet journal med mål, en humørdagbok og en lykkesporer.

Fordi det gir det høyeste nivået av personvern og er klarert av mer enn 10 millioner brukere, er det en av Google-redaktørens valgapplikasjoner. På Daylio kan brukere skrive inn sine daglige aktiviteter og følelser med bare to trykk.

Data knuses av Daylio-appen, som viser dem i figurer, diagrammer og korrelasjoner. Den bruker en enorm samling av vakre symboler for tilpassede oppgaver, og brukere kan blande og kombinere morsomme emojier for å uttrykke hvilken stemning de liker.

Brukere kan se gjennom spennende kvartalsvise eller årlige data hentet fra postene deres. Brukere kan velge fargevalg, slik at mørk modus kan nyte nettene. Denne appen er tilgjengelig både i Google Play-butikken og App-butikken.

Reise-appen

The Journey er en av de beste journalapplikasjonene for nybegynnere som ikke vet hvordan de skal journalføre. De har jobbet med flere livscoacher for å gi brukeren et bredt spekter av egenomsorgsfag, som dekker alt fra å lære å være optimistisk til kroppspositivitet og egenkjærlighet.

Den overvåker både brukerens fysiske og følelsesmessige helse. Brukere kan koble til Google Fit og Apple Health for å spore kaloriforbrenningen og antall skritt.

Ved å bruke stemningsdiagrammet kan du også identifisere mønstrene og triggerne dine. Du får muligheten til å spore humøret ditt i opptil ett år.

Brukere kan laste ned appen fra Play Store og App Store.

Longwalks app

Longwalks-appen er en journal-app som letter kommunikasjon med mennesker over hele verden basert på deres svar på spesifikke spørsmål. Du kan få kontakt med kolleger, oppdage kjærlighet og skape venner avhengig av hva som betyr mest for deg.

For å komme til de gode tingene og få frem hver persons unike, eksepsjonelle og enestående egenskaper, tilbyr Longwalks de riktige spørsmålene. Deres henvendelser er basert på fokusgrupper, validert forskning, analyser og brukerhjelp. Den er tilgjengelig både i Play Store og App Store.

  Hvordan laste ned Disney+ filmer og TV-serier for å se frakoblet

Penzu-appen

Penzu er den beste journalappen for brukere som vil ha et verktøy for å logge sine daglige følelser og aktiviteter i en reflekterende notatbok, kartlegge milepæler i en graviditets- eller diettdagbok, eller til og med logge drømmene sine i en drømmedagbok.

Appen gir deg alle ressursene du ønsker, slik at du kan konsentrere deg om tankene du ønsker å beholde i stedet for å skrive. Den er tilgjengelig både i Play Store og App Store.

Den bruker kryptering av militær kvalitet og dobbel passordsikkerhet for å beskytte brukerjournaler, slik at brukerne kan slappe av og vite at journalene deres er trygge i Penzu Vault.

Thinky-appen

Thinky-appen er kun tilgjengelig for iPhones. Det er en utrolig detaljert og trygg-fri dagbok som lar deg si hei til sømløs journalføring.

Du kan bruke Thinkys skriveoppfordringer hvis du er usikker på hva du vil skrive. Det vil hjelpe brukere med å konsentrere seg om helsen og fjerne deres angst for den tomme siden.

Thinkys enkle brukergrensesnitt (UI) gjør det enkelt å fullføre innleggene dine raskt, noe som gjør det ideelt for journalføring mens du er på farten.

Du kan undersøke hvordan humøret ditt endrer seg over tid ved å bruke Thinkys visuelle humørgraf. Du kan raskt søke i oppføringene dine for å se om du kan identifisere noen trender i tankegangen din.

I tillegg tilbyr Thinky en mørk modus som er ideell for journalføring sent på kvelden. Thinky har også en Face ID-lås for å holde brukernes journaler private. Du kan laste den ned fra App Store.

Momento-appen

Momento er en annen journaling-app som bare kan fungere på iPhones. Den skaper en fantastisk dagbok som sømløst forteller om livsfortellingen din og holder deg oppdatert ved å samle dine daglige handlinger, bilder og videoer i hemmelighet fra de sosiale nettverkene, applikasjonene og gadgetene du bruker daglig.

Momento var et Starbucks valg av uken i 2016 og 2011 og et Editors» Choice på Apple i november 2015.

Det ble også 2011 Runner-Up for Apples iPhone App of the Year i desember. Med et enkelt og brukervennlig design kan du enkelt registrere øyeblikkene dine skriftlig.

For å organisere og utforske minnene dine på Momento kan du legge til personer, steder og kategorier til øyeblikk. Brukere kan laste ned appen fra App Store.

ZenJournal-appen

ZenJournal er den raskeste og enkleste journalen, hvor alt kan gjøres med bare to trykk. Alt i denne appen skjer på tidslinjen, brukerlogger og hashtags, og det er ett enkelt grensesnitt for alle søk. Du trenger bare å starte appen for å begynne å lese, søke, reflektere og logge.

I tillegg kan brukere dobbelttrykke på loggene sine for å aktivere «Discreet Mode», som gjør loggene deres til uklare biter.

På Zenjournal kan brukere også bruke TouchID eller FaceID for å låse postene sine. Brukere av Zenjournals kan få tilgang til loggene sine for å se en bidragsgraf over de siste 105 dagene. Brukere kan laste ned denne appen fra både Play Store og App Store.

I tillegg listet Apple Zenjournal som en av deres «New Apps We Love» i 2019 og «5 Apps to Start Your Week» i 2020.

Dag én-appen

Day One-appen er en av de beste journalapplikasjonene, som er helt gratis å bruke. Den har et fantastisk, prisvinnende design med et oppsett som tilbyr alt brukere noen gang kan trenge, slik at de kan konsentrere seg om skrivingen.

Brukere kan enkelt gjenoppleve den siste hendelsen ved å bruke Day One-appens «Bruk på denne dagen»-funksjonen. Den kan hjelpe folk med å reise over tid uten å trenge en tidsmaskin.

Du kan også inkludere bilder, videoer, tegninger eller lydopptak for å gjøre journaloppføringene dine mer engasjerende. Day One-appen er tilgjengelig i Play Store og App Store.

  Utkastkontroll sporer dokumentendringer i DOCX, sider og andre formater [OS X]

Til slutt tilbyr Day One deg muligheten til å eksportere dataene dine når som helst mens du beskytter journalene dine med biometrisk sikkerhet, ende-til-ende-kryptering og automatiserte sikkerhetskopier.

Grid Diary App

Den enkleste tilnærmingen til å begynne å føre journal er med Grid Diary. Den tilbyr en ny metode for dagbokskriving. Den kombinerer overbevisende dagbok- og planleggermaler med introspektive spørsmål for å hjelpe deg med å konsentrere deg om de områdene i livet du ønsker å overvåke og utmerke deg på alle måter.

Grid Diary tilbyr tankevekkende spørsmål for å hjelpe deg med å reflektere over dagene dine og oppdage fascinerende innsikt om deg selv, slik at du ikke trenger å møte forfatterblokkering noen dag.

Grid Diary lar deg lage notatboken og planleggersystemet ved å kombinere ukentlige, månedlige og årlige dagbøker. Appen er tilgjengelig både i Play Store og App Store.

Happyfeed-appen

Happyfeed journaling-appen oppfordrer brukere til å ha en takknemlighetsnotatbok der de kan tenke på de vakre tingene i livet deres. Du kan bli med i en gruppe for å dele gleden din med andre eller etablere en privat dagbok spekket med gode opplevelser.

Hver brukers journal er trygt og sikkert synkronisert online på tvers av alle enheter gjennom Happyfeed. Brukere kan finne den på Google Play Store og App Store.

Brukere kan laste opp bilder til minnene sine for å gi dem ekstra kontekst. På slutten av måneden kan brukere bruke Happyfeeds in-app-funksjonalitet for å lage et bilderutenett.

Refleksjon.app

Reflection.appen er spesielt laget for å gjøre skriving og rutinemessig refleksjon tilgjengelig for alle. Med appen kan du starte en fruktbar refleksjonspraksis med en notatbok som oppmuntrer til takknemlighet, gir mulighet for aksept og vekst og hjelper deg med å finne klarhet.

Strukturen som brukes av appen fungerer som et veikart for brukernes journalføring og refleksjon. Det gjør det enkelt, enkelt og hyggelig å lære fra fortiden, og er ment å hjelpe brukere med å utvikle journalvaner. Brukere kan enkelt laste ned denne appen fra Play Store og App Store.

Alan Mind-appen

Alan Mind tilbyr fordelene ved å skrive øvelse så enkel og tilgjengelig, med interaktive opplæringsprogrammer utviklet for å øke selvsikkerhet, verdsettelse og fokus eller for å håndtere bekymring, ensomhet og målsetting.

I tillegg holdes all informasjon som legges inn i Alan Mind privat kun for brukerens øyne. Alle oppføringer krypteres automatisk for optimal sikkerhet, og brukere kan etablere sin krypteringsnøkkel. Alan Mind selger heller ikke brukerdata eller kjører annonser.

Du finner denne appen både i Play Store og App Store.

Konklusjon

Innen du er ferdig med å lese dette, må du være klar over fordelene med journalføring for å uttrykke deg selv, dekomprimere og bevare en positiv balanse mellom arbeid og privatliv.

I tillegg til andre teknikker er det å føre dagbok en utmerket tilnærming til å praktisere oppmerksomhet og selvbevissthet. Du kan følge med på hvordan du utvikler deg og endrer deg. Journalføring er en prosess som hjelper en persons personlige utvikling og fremgang, ikke bare et tidsfordriv.

Så nå er det på tide å installere den beste journaliseringsappen på enheten din og begynne med denne vanen.

x