14 innstillinger på Google Chrome-flaggsiden for å gjøre det raskere

Det er mange måter å tilpasse Chrome for å optimalisere nettleseropplevelsen din, for eksempel å bruke Chrome-utvidelser. En slik metode er å bruke Chrome-flagg for å få tilgang til eksperimentelle funksjoner.

Chrome-flagg er skjulte eksperimentelle funksjoner i Chrome som ikke har kommet til hovedgrensesnittet i Chrome ennå. Dessverre er det mange som ikke vet at disse funksjonene eksisterer fordi de har en ganske ukonvensjonell metode for å få tilgang til dem, eller de bruker dem rett og slett ikke fordi de er eksperimentelle og kan slå tilbake.

Hvis du vil ha noen kule nye funksjoner i Chrome eller øke Chrome-hastigheten, kan Chrome-flagg hjelpe deg. Selv om det er hundrevis av flagg, er ikke alle laget for å forbedre Chrome-opplevelsen eller til og med brukt av vanlige brukere. Derfor har jeg håndplukket noen av de beste Chrome-flaggene for deg som helt sikkert vil forbedre Chrome-opplevelsen din.

Advarsel: Siden disse er eksperimentelle funksjoner, er det en liten sjanse for at de kan feile og påvirke nettleseren din negativt. Dette kan bety en mild nedgang i ytelsen eller, i verste fall, tap av data. Selv om det er sjeldent, må du forstå og bruke disse funksjonene på egen risiko.

Hvordan få tilgang til Chrome-flagg?

Før jeg forteller deg om disse Chrome-flaggene, må du vite hvordan du får tilgang til Chrome-flaggene. Det er to måter å få tilgang til dem på; du kan enten bruke en direkte URL for et flagg eller gå til hovedflaggsiden og søke etter flaggene du trenger.

For de direkte URL-ene vil jeg gi dem hvert flagg, og du vil ha kopiere/lime dem inn i adressefeltet for å få tilgang til dem. Hvis du vil ha tilgang til flaggsiden, skriv inn chrome://flags i adressefeltet og trykk enter for å åpne den. Det er en søkelinje øverst, som du kan bruke til å søke etter flagg ved å bruke relaterte termer (jeg skal også oppgi nøkkelordene).

  Slik sletter du autofyll-data i Chrome

Du må aktivere dem og starte Chrome på nytt for å begynne å bruke dem. Nå som du vet hvordan du får tilgang til og aktiverer dem, la oss se noen av de beste Chrome-flaggene du kan bruke:

#1. Tung annonseintervensjon

Chrome blokkerer allerede påtrengende annonser som kan påvirke nettleseropplevelsen din negativt. Hvis du ønsker å forbedre annonseblokkeringen ytterligere, kan du aktivere dette flagget for å stoppe tunge annonser fra å lastes inn. Annonser som video eller gif som bruker for mye nettleserressurser vil ikke lastes når dette flagget er aktivert.

Søkeord: tung annonse

URL: chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention

#2. Aktiver lesermodus

I likhet med Firefox Reader View har Chrome også en lesermodus, som gjør det enklere å lese artikler på nettet. Når du bruker denne funksjonen på en side, vil den bare vise hovedinnholdet og bildene og fjerne alt annet, inkludert sidepanelinnhold og annonser.

Etter å ha aktivert flagget, vil du se et nytt sideikon i adressefeltet for å klikke for å slå på lesermodus.

Søkeord: lesermodus

URL: chrome://flags/#enable-reader-mode

#3. Parallell nedlasting

Dette flagget kan øke nedlastingshastigheten din med opptil 4x. Hvis du har brukt programvare for nedlastingsbehandling før, må du allerede vite hvordan de laster ned raskere ved å opprette flere tilkoblinger. Dette flagget gjør det samme og lar Chrome opprette flere tilkoblinger til nedlastingskilden for å øke hastigheten på nedlastingen.

Søkeord: parallell nedlasting

URL: chrome://flags/#enable-parallel-nedlasting

#4. Tab Hover-kort

Dette flagget legger til en funksjon for å se mer informasjon om en fane bare ved å holde musepekeren over den. Informasjonen inkluderer sidens hovedtittel og URL. Denne funksjonen er nyttig for folk som åpner dusinvis av faner samtidig, så det blir vanskelig å se navnet på fanens nettsted uten å åpne det.

Med hover-kort trenger du bare å holde musepekeren over en fane for å finne ut hvilken nettside eller side som er åpen.

Søkeord: hover cards

URL: chrome://flags/#tab-hover-cards

#5. Tab Hover-kortbilder

Hvis du aktiverer kortet ovenfor, kan du også aktivere dette flagget for å vise et bilde av fanen sammen med sideinformasjon. Dette kan bare aktiveres når det ovennevnte flagget er aktivert. Bildet vil være av det nøyaktige området på siden der du forlot fanen. Dette betyr at du også kan sammenligne innholdet på to sider ved å åpne dem i to faner side ved side.

  Slik søker du i Chrome-loggen etter dato

Søkeord: hover card images.

URL: chrome://flags/#tab-hover-card-images

#6. Tving mørk modus

Dette flagget tvinger alt nettinnholdet til å lastes med et mørkt tema. Dette kan være en praktisk funksjon hvis du bruker PC-en i et mørkt rom og ikke vil anstrenge øynene. Teksten og knappene blir hvite eller lysere, og hele bakgrunnen er svart.

Søkeord: mørk modus

URL: chrome://flags/#enable-force-dark

#7. GPU-rasterisering

Rasterisering er i utgangspunktet prosessen med å lage bilder eller nettinnhold piksel-for-piksel som skal vises på PC-en din. Chrome bruker vanligvis CPU-kraften til å fullføre denne prosessen. Men hvis du har en dedikert GPU i PC-en din, kan du aktivere dette flagget for å tvinge rasterisering til å alltid fullføres av GPU i stedet.

GPU kan redusere bildegenereringshastigheten til så lavt som 5ms/frame fra 100ms/frame, så det kan øke Chrome-hastigheten betydelig hvis du aktiverer dette flagget.

Søkeord: GPU-rasterisering

URL: chrome://flags/#enable-gpu-rasterization

#8. Jevn rulling

Dette flagget gjør en liten endring som kan forbedre lesbarheten din betydelig. Vanligvis, når du ruller en nettside, gjør den små hakkinger med hvert rullemerke. Etter å ha aktivert dette flagget, vil siden rulle jevnt, og du vil enkelt kunne se innholdet mens du ruller raskt. Dette er perfekt når du trenger å skumme raskt gjennom innhold.

Søkeord: jevn rulling

URL: chrome://flags/#smooth-scrolling

#9. Eksperimentell QUIC-protokoll

QUIC (Quick UDP Internet connection) er en ny tilkoblingsprotokoll som ligner på TCP- og UDP-protokollen, men den er mye raskere og sikker på samme tid. Det reduserer tilkoblingstiden ved å opprette en enkelt tilkobling i stedet for flere. Selv om det allerede brukes i Chrome for tilkobling med Google-tjenester, kan du aktivere dette flagget for å bruke det for andre nettsteder også.

Det er fortsatt eksperimentelt; du bør deaktivere den hvis du oppdager tilkoblingsproblemer.

Søk etter: quic

URL: chrome://flags/#enable-quic

#10. Forhindre risikable nedlastinger

Dette flagget legger til et ekstra lag med sikkerhet ved å forhindre at kjørbare filer lastes ned fra usikre kilder. Virus spres vanligvis som direkte kjørbare filer, og en usikker kilde kan bli kompromittert for å dele disse filene. Dette flagget vil forhindre slike nedlastinger, men det kan selvfølgelig også ha mange falske positiver.

Søkeord: risikable nedlastinger

URL: chrome://flags/#treat-unsafe-downloads-as-active-content

#11. Aktiver fanesøk

En annen flott funksjon for de som stabler dusinvis av faner samtidig. Fanesøk vil legge til en liten knapp øverst, som du kan bruke til å søke etter en bestemt fane som er åpnet. Du trenger bare å skrive inn sidetittelen eller nettstedets navn, og den åpnede fanen vises.

  12 beste Chrome-utvidelser for skjermopptak

Søkeord: fanesøk

URL: chrome://flags/#enable-tab-search

#12. Aktiver lat bildelasting

Denne funksjonen stopper alle bildene på en nettside fra å lastes inn samtidig. Når du har aktivert, vil bilder bare lastes inn når du blar ned og kommer i nærheten av dem. Dette hjelper til med å laste inn sider raskere og sparer også båndbredde ettersom bare nødvendige bilder lastes inn.

Pass på at du velger aktiveringsalternativet som lar deg laste inn bilder uten lazy loading-attributtet.

Søkeord: lat bilde

URL: chrome://flags/#enable-lazy-image-loading

#1. 3. Tilbake-frem-cache

Hvis du bruker frem- og bakover-knappene i Chrome, er dette alternativet utmerket for å lagre data og navigere raskere. Aktivering av dette flagget vil bufre hele nettsider slik at du kan navigere til dem igjen uten å bruke en internettforbindelse. Navigasjonen fremover/bakover vil også være umiddelbar.

Det er et alternativ bare for å aktivere hurtigbufring av de samme sidene eller hver nettside du åpner.

Søkeord: back forward cache

URL: chrome://flags/#back-forward-cache

#14. Aktiver LiteVideos

Hvis du ønsker å lagre internettdata og ikke har noe imot å se videoer i standardkvalitet, så aktiver dette flagget. Dette flagget vil fortelle medieforespørsler at internett ditt er tregt, så videoer vil kun lastes inn i SD-kvalitet.

Søkeord: litevideos

URL: chrome://flags/#enable-lite-video

Avsluttende tanker

Jeg bruker mange av disse flaggene selv og har ikke støtt på noen merkbare problemer ennå. De er imidlertid fortsatt eksperimentelle, så avhengig av PC-en og aktiviteten din, kan alle disse flaggene ha en negativ innvirkning. Heldigvis viser flaggsiden alle de aktiverte flaggene helt øverst. Hvis du merker at Chrome-nettleseren din virker, går du bare til flaggsiden og angrer endringene for å fikse problemet.

Hvis du er en utvikler, kan det være lurt å utforske de fremragende funksjonene til Chrome Dev Tools.

x