9 beste tekstanalyse- og gruveverktøy bedrifter bør prøve

For at ethvert selskap skal opprettholde seg selv i denne epoken, er det et must å få viktige data om sine kunder og andre interessenter gjennom tekstanalyse.

Når det ikke er mangel på strukturerte og ustrukturerte data om en organisasjon, er disse til ingen nytte med mindre du kan analysere dem for å få innsikt for beslutningstaking.

Det er her tekstanalyse og gruveverktøy kommer inn i bildet. Tekstanalyseprogramvare kan finne mønstre og trender fra rå tekstdata og gi deg statistiske mønstre.

Før vi går inn på detaljer om tekstanalyseverktøyene, la oss forstå tekstanalyseteknologien og dens bruk.

Hva er tekstanalyse og gruvedrift?

Tekstanalyse refererer til prosessen med å samle meningsfull innsikt fra rå tekstdata. Det betyr å trekke ut brukerfølelsen og dyrebare data fra kundenes meninger og tilbakemeldinger for å ta informerte beslutninger.

Tekstanalyse er et paraplybegrep som brukes til å bety handlinger inkludert tekstutvinning, identifikasjon, kategorisering, parsing, enhetsrelasjonsmodellering og klynging.

Selv om dataanalyse og datautvinning kommer fra forskjellige strømmer av studier, brukes i dag disse begrepene om hverandre siden begge refererer til å skaffe data ved hjelp av forskjellige statistiske tilnærminger.

Tekstanalyse gir kvalitativ innsikt i tilbakemeldinger fra kunder ved å identifisere sentimenter i en hvilken som helst fritekst. På den annen side vil du se bruken av maskinlæring og NLP-teknologi i tekstutvinning for å samle informasjon ut av strukturerte data.

Bruk tilfeller av tekstanalyse og gruveprogramvare

Du vil finne bruken av tekstanalyseverktøy i følgende tilfeller:

1. Raskt tolkning av store dokumenter

Disse verktøyene brukes vanligvis til å tolke ustrukturerte data fra dokumenter som e-poster, chatter, sosiale feeder, meldinger og anmeldelser. Mens manuell analyse kan ta måneder å gå gjennom et stort volum av dokumenter, kan tekstanalyseprogramvare gjøre det på en time.

2. Kundevurderingsmonitor i sanntid

Kundekommentarer og -anmeldelser kan dukke opp hvor som helst på internett. Tekstanalyseprogramvaren kan overvåke tilbakemeldingene 24/7 og iverksette nødvendige tiltak mot negative anmeldelser og innlegg.

3. Forstå tilbakemeldinger fra ansatte

Bedrifter bruker også tekstutvinningsverktøy for å forbedre organisasjonsstrategien ved å sjekke tilbakemeldinger fra ansatte og forstå klagen deres.

Ta en titt på listen over de beste tekstanalyseverktøyene:

Amazon forstår

Amazon forstår er et tekstanalyseverktøy som kan hente verdifull innsikt fra dokumenter gjennom gruvedrift og analyse. Den bruker maskinlæringsteknologi for å avdekke verdifull informasjon og sammenhenger i tekst.

  Hvordan lagre et nettsted som PDF på iPhone og iPad

Noen av de beste egenskapene til denne plattformen er språkdeteksjon, nøkkelordutvinning, sentimentanalyse, emnemodellering og syntaksanalyse. Du kan bruke den til å analysere dokumenter, produktanmeldelser, kundestøttebilletter, e-poster og sosiale plattformer.

Bruk av denne plattformen vil gjøre dokumentbehandlingsarbeidsflyten enkel. Den regulerer sterkt tilgangen til dokumentene dine gjennom personlig identifiserbar informasjon.

Å kjøre dette verktøyet er superenkelt – selv uten tidligere erfaring kan du begynne å bruke det på noen få minutter. Organisasjoner som bruker forskjellige AWS-tjenester kan sømløst integrere dette verktøyet i arbeidsflyten deres.

Tematisk

For ethvert kundeorientert selskap er det avgjørende å analysere tilbakemeldinger fra kunder og støttedata. Tematisk er en tekstanalyseprogramvare som legger til rette for et sentralt og samarbeidende rom for å koble sammen og forstå tilbakemeldinger fra kunder.

Den lar deg sjekke tilbakemeldingsverdien og få verdifull innsikt nesten i sanntid. Ved å bruke tekstbehandlings-AIen til dette verktøyet, kan raskt voksende selskaper finne tilbakevendende temaer og emner i tilbakemeldingsdataene fra kunder.

Thematic bruker banebrytende sentimentanalyseteknologi for å konvertere ustrukturert tilbakemelding fra kunder til verdifull innsikt.

Bortsett fra disse, analyserer programvaren også virkningen av dataene på beregningene dine og presenterer analyserapporten gjennom enkel infografikk.

Den støtter ett-klikks integrasjon med populære kundeundersøkelser og støtteapplikasjoner som SurveyMonkey, Discourse, Zendesk, Trustpilot og Medallia for å samle inn data fra anmeldelser på nettet, støttechat og undersøkelser.

Google Cloud

Google Cloud NLP er den ideelle tekstanalyseplattformen for bedrifter som leter etter en Google Cloud Storage-kompatibel tjeneste. Den støtter også integrasjon med Google Workspace-apper.

Dette verktøyet bruker Googles maskinlæringsteknologi for å hente innsikt fra rå tekst. Organisasjoner kan bruke det til innholdsklassifisering, sentimentanalyse, enhetsutvinning og syntaksanalyse.

Du kan finne og merke felt i dokumenter som chatter, e-poster og innlegg på sosiale medier med denne programvaren gjennom enhetsanalyse. Den lar deg også forstå kundenes meninger via sentimentanalyse.

I tillegg til utvinning av innsikt, tilbyr appen også funksjoner som å analysere og lagre tekst. Den kan også finne domenespesifikke enheter i dokumenter ved å bruke tilpasset enhetsutvinning.

Chattermill

Chattermill er et tekstanalyseverktøy som bruker kunstig intelligens for å sikre din bedrifts vekst og kundelojalitet. Den samler inn data fra ulike tilbakemeldings- og kundeinteraksjonskilder til én brukervennlig samarbeidsplattform.

For å sikre det støtter Chattermill integrasjon med Trustpilot, Typeform, Google Play, App Store, SurveyMonkey, Slack, Ask Nicely, Survey Gizmo, Reviews.io, Zendesk og mange flere apper.

  Hvordan få Samsung Password Manager

Den bruker tema- og sentiment-AI for å forstå kundenes sentiment om produktet og merkevaren din, mens den finner årsaken bak tilbakevendende emner. Etter signalanalyse kan den perfekt identifisere og forutsi måter å generere inntekter på og beholde kunder som kommer fra alle berøringspunkter.

Bedrifter kan bruke dette verktøyet til å behandle innhold på alle større språk, inkludert engelsk, fransk, spansk, tysk, russisk, arabisk og mandarin.

Voyant-verktøy er først og fremst populær blant forskere fra den humanistiske strømmen. Du kan imidlertid også bruke det som et tekstanalyseverktøy på nettstedet. Denne plattformen har et enkelt grensesnitt og utfører forskjellige analytiske oppgaver.

Du kan bruke funksjonene til å visualisere dataene som kommer ut av nettstedsanalyse. Men det er ikke mulig å bruke det til dybdegående tekstanalyse.

MonkeyLearn

Ønsker du å bruke hvilken som helst SaaS-tekstanalyseprogramvare som kan tilpasses, og som du enkelt kan integrere med eksisterende verktøy? Hvis ja, MonkeyLearn bør være din go-to-plattform for kvantitativ innholdsanalyse.

Det er en robust tekstgruveprogramvare som kan analysere alle typer ustrukturerte tekstdata, inkludert tekstdokumenter, online anmeldelser, spørreundersøkelser, tilbakemeldinger fra kunder og sosiale medier.

Takket være de sofistikerte maskinlæringsalgoritmene og naturlig språkbehandling (NLP), vil denne plattformen tilby deg nøyaktig tekstanalyse.

Hvis du bruker MonkeyLearn for tekstutvinning, kan du integrere det med apper som Google Sheets, Microsoft Excel, Zendesk, Google Forms, Airtable, HelpScout og Zapier.

Denne nettbaserte programvaren kommer med nyttige attributter som sentimentanalyse, nøkkelordutvinning, NPS-tilbakemeldingsanalyse og klassifisering av e-postsvar.

Keatext

Når det gjelder å velge et kundeopplevelsesverktøy for å analysere ustrukturerte data fra en rekke kilder, Keatext er verktøyet for deg. Hvis du er en del av en ideell organisasjon eller et universitet, tilbyr den til og med en gratisversjon til deg.

Enten du har sosiale medier-samtaler, e-poster eller undersøkelser å analysere, kan denne skybaserte tekstanalyseprogramvaren gjøre det effektivt ved hjelp av maskinlæring og kunstig intelligens.

Nå kan du bli kvitt den kjedelige oppgaven med å manuelt analysere data og la Keatext fortelle deg hvor du legger oppmerksomheten din hvis du ønsker å forbedre kundeopplevelsen.

I tillegg til funksjonene nevnt ovenfor, lar dette verktøyet deg også samle tilbakemeldinger på flere språk og visualisere data på forskjellige måter.

WordStat

Leter du etter tekstanalyseprogramvare som kan behandle store mengder ustrukturert informasjon med stor presisjon? Bruk WordStatet tekstanalyseverktøy som er enkelt og fleksibelt.

Den kan behandle 25 millioner ord/minutt for å trekke ut temaer og identifisere mønstre. Den utvinner dokumentene for raskt å trekke ut temaer og trender og utfører kvantitativ innholdsanalyse med presisjon.

  Hvordan temme en rev i Minecraft

Dessuten kan du bruke dette til å analysere åpne svar, generere business intelligence-data, undersøke nyhetsdekning og oppdage svindel.

Den er også kompatibel med forskjellige andre verktøy. Når du bruker disse sammen gjennom integrasjon, nyter du førsteklasses fleksibilitet når det gjelder å analysere tekst og relatere den til numeriske og kategoriske data.

RapidMiner

Hvis du tror data bare betyr tall og tall, RapidMiner er her for å bevise at du tar feil. Det er et avansert tekstgruveverktøy som du kan utføre modelldistribusjon og operasjoner med. Den bruker kunstig intelligens til å utføre tekstanalyse og tekstanalyse for å samle inn innsikt som vil være til nytte for virksomheten din.

Denne innsikten du vil få fra det kvalitative og tekstlige innholdet vil hjelpe deg med å forbedre deg i ulike sektorer, inkludert produktutvikling, markedsføring og risikostyring.

Noen av de berikende kildene til rå tekst er anmeldelser på nettet, patentsøknader, forskningstidsskrifter, sosiale medier, transkripsjoner av kundesenter og kravskjemaer.

RapidMiner informerer deg om kundenes holdning til dine produkter og tjenester, slik at virksomheten din kan gå videre for å oppnå organisasjonsoppdraget.

Konklusjon

Tekstanalyseverktøy kan hjelpe deg med å analysere tekstdata fra e-poster, sosiale plattformer, online anmeldelser og store elektroniske dokumenter. Bedrifter kan også bruke disse appene for å få en nøyaktig idé om den offentlige følelsen og oppfatningen av deres merke eller produkt.

Siden innsikten som samles inn fra programvare for tekstgruvedrift er avgjørende for å ta bedre forretningsbeslutninger, blir flere og flere organisasjoner interessert i det.

Enten du vil trekke ut nøkkelord, analysere sentiment eller utføre enhetsutvinning, vil du finne ulike tekstanalyseverktøy på markedet for disse oppgavene.

I denne artikkelen har vi diskutert noen av de beste tekstanalyseverktøyene i tekstanalyse- og gruveprogramvareindustrien. Du kan velge en eller flere fra listen avhengig av ditt behov.

Hvis du vil bygge din egen tekstanalyseprogramvare, kan det være lurt å prøve en av disse plattformene med lav kode eller ingen kode.

x