15 beste verktøy for å lage flotte presentasjoner på nettet

Enten du er student eller profesjonell, må du lage presentasjoner på et eller annet tidspunkt.

Presentasjoner lar deg forklare et konsept, dele en idé og overbevise publikum med den riktige blandingen av tekst og støttegrafikk. Det er en uvurderlig ferdighet som kan hjelpe deg på mange måter, for eksempel å presentere produktet eller tjenesten din for investorer, demonstrere arbeidet ditt for dine overordnede med et nytt produkt, eller presentere oppgaven din på college.

Å lage en presentasjon er ikke lenger begrenset til Microsoft PowerPoint og Google Slides. Det er fordi moderne presentasjonsprogramvareløsninger er tilgjengelige for å gjøre presentasjoner engasjerende og enkle å lage. De kommer med nyttige funksjoner og designelementer og er superenkle å bruke for alle.

Programvaren gjør det mulig for folk å presentere ideene sine uansett hvor de er, noe som gjør livet enklere. Dette forklarer sannsynligvis den økende etterspørselen, spesielt i organisasjoner, for å spare tid og øke produktiviteten. For ikke å nevne, arbeidet hjemmefra på grunn av pandemien akselererte bruken ytterligere.

La oss snakke mer om dette verktøyet, og så vil jeg introdusere deg for den beste online presentasjonsprogramvaren for å lage vakre presentasjoner.

Hva skal du se etter i et online presentasjonsverktøy?

Før du velger et online presentasjonsverktøy, må du se etter et par ting for å sikre at du får den riktige programvaren som passer dine behov og får jobben gjort uten problemer.

Lett å bruke

Presentasjonsverktøyet du velger må være enkelt å bruke for alle. Det må ikke plage folk og passer for alle med varierende tekniske ferdigheter. Det er fordi du ikke kan bruke timer på å lære verktøyet og deretter investere flere timer for å lage. Dette verktøyet har som mål å gjøre det enkelt og raskt å lage en presentasjon uten å bruke mye tid.

Velg derfor alltid et presentasjonsverktøy som er enkelt å bruke. Mange verktøy tilbyr i dag gratis prøveversjoner, slik at du kan prøve og bestemme om det er enkelt å bruke eller ikke.

Funksjonsrik

Et godt presentasjonsverktøy må være rikt på funksjoner for å støtte oppretting av presentasjoner og få dem til å se attraktive ut. Den må tilby ulike formater for å presentere og dele innhold som folk vil elske å engasjere seg med.

For dette må presentasjonsprogramvaren gi mange fantastiske maler, videoer/lydfunksjoner, bilder, designelementer og andre nyttige medier som kan inkluderes i innholdet ditt. I tillegg må det være enkelt å importere eller eksportere til andre verktøy og støtte flere filformater.

Videre må programvaren tilby utmerket lagringskapasitet; derfor er skybasert programvare et godt alternativ. Det lar deg jobbe med prosjektene hvor og når du vil med en internettforbindelse.

Fleksibilitet

Presentasjonsprogramvaren må tilby fleksibilitet for å hjelpe deg med å lage dokumentene basert på dine unike krav. Du må være i stand til å tilpasse maler, legge til eller fjerne elementer og enkelt gjøre raske endringer slik du vil.

Samarbeidsmuligheter

Med effektivt teamarbeid kan du øke suksessraten. Dette er grunnen til at samarbeid er en viktig vurdering når du velger et presentasjonsverktøy. Den må tilby funksjoner som å dele presentasjonen til hele teamet, administrere presentasjonen og introdusere tilbakemeldingene deres i sanntid. Det er også nyttig for folk som jobber eksternt.

Kompatibilitet

Teammedlemmene dine kan bruke forskjellige enheter og operativsystemer for å fungere. Derfor må presentasjonsprogramvaren du velger være kompatibel på tvers av flere enheter for å la folk se eller endre dokumentene.

Budsjettvennlig

Til slutt velger du et presentasjonsverktøy innenfor budsjettet ditt. Det er ingen vits å investere i programvare som er høyt priset og kommer med funksjoner du ikke trenger. Finn en god balanse mellom det du trenger og budsjettet ditt for å bestemme det beste presentasjonsverktøyet for deg.

Du kan også sammenligne forskjellige tilgjengelige verktøy med tilbud og kostnader for å velge det mest passende. Og for dette er her en liste over de 9 beste presentasjonsverktøyene du kan vurdere.

Canva

Design engasjerende og kraftige lysbilder med Canvas presentasjonsverktøy. Enten på skolen eller jobben, konverter ideen din til et flott design og forbedre lesbarheten for å formidle ideene dine effektivt.

Canvas presentasjonsprogramvare gir hundrevis av oppsett slik at du kan få alt du ønsker for emnet ditt. Velg de perfekte fontene, fargene og bildene for å forklare ideen din til dine kolleger og venner. Det er enkelt å komme i gang; bare start Canva i systemet ditt og søk etter presentasjoner for å begynne å lage designet ditt.

Bla gjennom presentasjonsmaler i forskjellige temaer og stiler, og velg fra oppstartskort, utdanningslysbilder, markedsføringslysbilder, kreative presentasjoner og mer. Du kan også laste opp logoer, bilder, hvis noen, og noen elementer du ønsker. I tillegg kan du legge til lysbilder i det antallet du trenger og bruke separate animasjoner for hvert lysbilde på kreative måter for å få teksten og bildene dine til å se utrolige og attraktive ut.

  Slik bruker du Sparklines i Google Sheets

Videre kan du legge til musikk og videoer for en engasjerende presentasjon. Prøv ut Canvas forskjellige presentasjonsfunksjoner, for eksempel presentasjonsmodus, standardpresentasjon eller videoopptak. Lagre lysbildene som PDF for å eksportere dem som .pptx-filer.

Visme

Skaff deg en presentasjonsmaker på nett – Visme – for å lage engasjerende presentasjoner med letthet. Den tilbyr mer enn 900 lysbildeoppsett, millioner av ikoner, grafikk, bilder og dusinvis av diagrammer for å visualisere tall og data.

Designere har bygget Vismes online presentasjonsmaker for alle med varierende tekniske ferdigheter for å hjelpe dem med å lage en bedre presentasjon for seerne eller publikum. Du vil få tilpassbare tekstblokker, bilder, ikoner, datavisualiseringsverktøy, lysbilder, etc., for raskt å bygge fantastiske og kreative presentasjoner.

Vismes presentasjonseditor lar deg lage perfekte lysbilder som komplementerer ideene dine. I tillegg kan du inkludere overganger, popup-vinduer, tredjepartsinnhold som sosiale medier og live-nettsteder, interaktivitet og animasjonseffekter. Visme gir deg også Presenter Studio for å ta opp presentasjonen og dele med seerne.

Dessuten kan du ta opp video, lyd og skjerm og få muligheten til å kontrollere kameraet på/av. På denne måten kan du presentere lysbildene på ditt foretrukne tidspunkt og la publikum se dem på det passende tidspunktet. Du kan også legge inn merkefarger og fonter for å lage bedriftsinnhold.

Deretter vil Visme generere en lenke for presentasjonen din for å tillate å dele presentasjonen din med hvem som helst, og ved å få tilgang til lenken kan de se videoene eller filene dine. Del enkle tall, statistikk og data i lysbildene ved hjelp av grafer, widgets og diagrammer.

Visme er gratis, men du kan kjøpe arkivbilder, illustrasjoner, linjer, tegn, former, ikoner osv. for å gjøre presentasjonen mer engasjerende. Last også ned filen som redigerbar HTML5 eller PowerPoint for å holde interaktivitet intakt og animasjoner for offline presentasjon.

Venngage

Lag vakre og profesjonelt utseende presentasjoner online med Venngage. Velkommen denne brukervennlige programvaren for å lage presentasjoner på nett til verktøysettet ditt og lås opp alle verktøyene du trenger for å lage en attraktiv presentasjon.

Venngage hjelper deg med å kommunisere med publikum på en effektiv måte, enten du leverer en virtuell presentasjon eller holder en klasse online. Med forhåndslagde oppsett og tilpassbare maler kan du få presentasjonen til å se fantastisk ut ved å gi liv til hvert innhold.

Venngages interne designere bygger spennende maler for deg slik at du kan ha mange alternativer å velge mellom. Du kan legge til bilder, tilpasse diagrammene og enkelt endre teksten via dra og slipp-verktøyet. I tillegg kan du inkludere foredragsnotater også i presentasjonene hvis du trenger dem.

Eksporter din online presentasjon til PDF eller PowerPoint og få den offline eller presenter kreativiteten din fra Venngages presentasjonsprogramvare. Du vil også få muligheten til å laste opp fonter, merkefarger og firmalogoer og gjøre presentasjonen perfekt.

Få Venngage GRATIS i begynnelsen for fem design. Hvis du ønsker å øke dine profesjonelle design, gå med $16/bruker/måned.

Zoho Show

Design profesjonelle lysbilder for å samarbeide med kollegene dine og levere ekstraordinære presentasjoner når som helst og fra hvor som helst med Zoho Show. Det tilbyr kontekstuelt og minimalistisk brukergrensesnitt for å få relevante alternativer for oppgaven din som å redigere tekst, animere et lysbilde og legge til et bilde uten å komme inn i kompleksiteten.

Fra forretningsforslag til oppstartspitch-dekk og salgspresentasjoner, Zoho tilbyr forhåndslastede maler som kan dekke alle dine behov. Den tilbyr et samarbeidende arbeidsområde for å lage presentasjoner online på en mer produktiv måte med teammedlemmene dine.

Du kan importere PPS-, PPSX-, PPT-, ODP- og PPTX-filer for å jobbe med dem uten formateringsproblemer. I tillegg kan du eksportere filer i PPSX-, ODP-, PDF-, HTML- og PPTX-format for å presentere eller dele med hvem som helst. Interessant nok lar verktøyet deg kontrollere presentasjonen med smartklokken og mobiltelefonen mens du kringkaster kreativiteten din på smart-TV-er.

Underhold seerne med videoer og lydpresentasjoner som formidler poenget ditt raskt. Du kan bruke funksjoner som egendefinerte lysbildefremvisninger, presentatørvisning og mer for å levere presentasjoner med kraft. Dessuten kan du publisere lysbildene dine på nettet og vise ideene dine til et bredere publikum. Registrer deg og begynn å bruke den elektroniske presentasjonsprogramvaren GRATIS.

Lucidpress

Bli en bedre historieforteller med Lucidpress sin online presentasjonsprodusent. Det gjør teksten og dataene dine til utmerkede visuelle presentasjoner med letthet. Du får grunnleggende så vel som premium maler for å få presentasjonen din til å se fantastisk ut.

For å støtte innholdet ditt kan du tilpasse malene etter ditt behov og laste opp merkefarge, logoer osv. Lucidpress kommer også med en intuitiv og dra-og-slipp-editor for å lage utmerkede lysbilder raskt uten problemer.

Del merkevareressurser og maler med teamet ditt for å kontrollere hvem som kan utføre hvilken jobb i hvert lysbilde ved å tildele hvert medlem for hvert arbeid. I tillegg kan du bruke programvaren på hvilken som helst enhet du har uten nedlasting, og alle designene dine vil være trygge og lagret i skyen.

Dessuten tilbyr Lucidpress en avansert automatiseringsfunksjon slik at du kan legge til informasjon til malene automatisk. Den integreres med tredjepartsverktøy for å gi alt du vil ha for hånden. Du kan også overføre tekst fra GDoc og importere en presentasjonsfil fra Facebook, Unsplash eller Dropbox og holde fokus på arbeidet.

  Tar Quest Diagnostics Walk Ins?

Bruk programvaren GRATIS eller betal så lavt som $3/måned for å få ubegrensede fordeler.

Genialt

Få publikum til å si «WOW» til presentasjonene dine når du lager dem via Genialt. Enten du ønsker å lage infografikk, presentasjonslysbilder eller annet imponerende innhold ved å samarbeide med teamet ditt eller individuelt, bruk Geniallys online presentasjonsprogramvare.

Du kan lage vakre forretningsforslag, dossierer, rapporter og mange flere nyttige markedsføringsdesign med Genially. Videre vil verktøyet hjelpe deg med å lage interaktiv infografikk som kan formidle innholdet ditt på en bedre måte. Du kan også inkludere eksterne lenker, lyd, videoer osv. i presentasjonen din og forvandle et hvilket som helst bilde til interaktivt innhold.

Fang alles oppmerksomhet i videoavspillingspresentasjonen og engasjer seerne dypt. Gjør læring for elevene enklere med interaktive læringsøkter som sikrer suksess i alle miljøer. Du trenger ikke å være en proff for å jobbe med Genially; det gjør at du blir en proff mens du bruker de nødvendige verktøyene. Den tilbyr også enkel håndtering slik at du kan fokusere på arbeidet.

Genially er GRATIS for alltid med ubegrensede visninger, kreasjoner, ressurser og maler. Hvis du ser etter premium ressurser og andre alternativer, gå med $7,49/måned. For studenter er det igjen GRATIS, men koster deg $1,25/måned hvis du trenger flere fordeler.

Bitedyktig

Bitedyktig hjelper deg med å lage animerte videopresentasjoner og lar videoen snakke til publikum på dine vegne. Velg blant mange videopresentasjonsmaler og tilpass opptak, farger, musikk, bilder, tekst osv. for å gjøre presentasjonen engasjerende.

Du kan enkelt eksportere presentasjonene dine fra e-post, sosiale medier eller møter til dette verktøyet. I tillegg gjør Biteable arbeidet ditt så enkelt at du kan føle deg super komfortabel samtidig som du lager en unik presentasjon ettersom den holder kompleksiteten i sjakk.

Velg maler i henhold til emnet ditt og la seerne dine forstå innholdet uten mye forklaring. Du kan gjøre videopresentasjonen din visuelt tiltalende ved å bla gjennom biblioteket for å legge til logoer, tekster og scener. I tillegg kan du tilpasse farger som passer merkevaren din og bli en proff når det gjelder å tiltrekke publikum. Verktøyet har også funksjoner som hjelper deg å holde innholdet ditt klart, enkelt, kort, kraftfullt og søtt.

Oppgrader for å utforske kreativiteten din mer for bare $19/måned. Biteable er GRATIS for alltid med ubegrenset eksport, 4 millioner bilder, animasjoner, klipp og et vannmerke.

Renderskog

Hvorfor bruke hele natten på å forberede lysbilder når du har et verktøy for å lage det for deg innen noen tid. Bruk Renderskog for å ta seerne med på en vakker reise med dine attraktive og kraftige lysbilder.

Utforsk designelementer og presentasjonslysbilder for å finne den perfekte matchen for prosjektet ditt. Enten du har krav til bedriftsgjennomgang eller introduserer et nytt motemerke, har Renderforest maler som passer for deg. Det gir enkle redigeringsverktøy, tusenvis av arkivbilder og mange flere.

Pust liv til presentasjonene dine ved å tilpasse lysbilder etter dine designbehov. Denne nettbaserte presentasjonsmakeren fungerer i følgende enkle trinn:

 • Velg presentasjonsmaler som er tilgjengelige i sideforholdet 16:9 som oppfyller designstandardene dine.
 • I hver presentasjon kan du legge til opptil 100 lysbilder. Den lar deg inkludere så mange lysbilder du vil og formidle hver detalj i presentasjonen.
 • Bruk kraftredigeringsverktøy for å tilpasse lysbilder med bare noen få klikk. Du kan også legge til bilder og redigere dem med designelementene.

Bingo! Presentasjonen din er nå klar. Renderforests online presentasjonsprodusent er GRATIS for opptil 300 MB og opptil 1 minutts videoer med et begrenset antall musikkspor, vannmerker og ubegrenset 360p videoeksport. Og du kan dele det med teamet ditt eller publikum. Du kan også laste den ned som en PDF- eller JPG-fil for å presentere den offline.

Vakker.ai

Du trenger ikke å være en designproff mens du lager lysbilder; bruk Vakker.ai – et ekspertverktøy for å lage presentasjonene dine enkelt. Det hjelper deg med å holde teamet ditt klar til merkevarebygging, få virksomheten din til å se flott ut og spare timer i utformingen.

Beautiful.ai tilbyr elegante maler, slik at du har en blåkopi i henhold til designbehovene dine for å lage presentasjoner. Dette nettbaserte presentasjonsverktøyet gjør det enkelt å starte, designe, tilpasse og fullføre presentasjoner på kort tid og imponere publikum.

Tildel hvert medlem designbehovene for separate seksjoner under en enkelt konto og synkroniser til slutt alle detaljene. Når du har registrert deg, har du millioner av moderne ikoner og bilder. Ettersom hvert lysbilde er unikt og kreativt på sin egen måte, så få det til å snakke med publikum via riktig font, logo og farger med dette verktøyet. Den animerte presentasjonsmakeren tilbyr også idiotsikre funksjoner for å overraske seerne.

Få alt du trenger for å starte kreativiteten GRATIS og få ubegrensede lysbilder, mer enn 2 millioner ikoner, bilder, tilpassede temaer, PowerPoint-import og mye mer. Hvis du trenger mer, gå med en betalt plan som starter på $12/måned.

Maglr

Maglr er et nettbasert verktøy som kan hjelpe deg med å lage flott og engasjerende innhold. Presentasjonsverktøyet kan hjelpe deg med å lage flotte salgspresentasjoner.

Legg et varig inntrykk på teamet med en visuelt engasjerende presentasjon.

Verktøyet gir deg fullstendige tøyler over presentasjonen og lar deg kjøre showet.

  Slik resirkulerer du enkelt den gamle elektronikken du ikke kan selge

Noen av nøkkelfunksjonene er:

 • Kontroller hovedpresentasjonen
 • Del presentasjonen din med kollegene dine
 • Presenter presentasjon online eller offline
 • Begrens alternativene for kolleger
 • Administrer presentasjonen fra ett sted
 • Kontroller tilgjengeligheten til presentasjoner
 • Send push-varsel for å informere om oppdateringer
 • Del presentasjonen direkte med kundene

Microsoft Sway

Microsoft har allerede gitt verden et av de mest brukte presentasjonsverktøyene, PowerPoint. Microsoft Sway er en forbedring av den allerede perfeksjonerte oppskriften til PowerPoint.

Verktøyet kan brukes til ikke bare å lage fantastiske presentasjoner, men også nyhetsbrev og dokumentasjon på få minutter.

Den har følgende funksjoner:

 • Integrasjon av enheten og nettet gjør at du kan legge til medier fra hvor som helst
 • Smart motordesign bringer presentasjonen vakkert sammen
 • Dynamisk design ser flott ut på alle enheter og skjermer
 • Koble Sway til Office 365 og OneDrive for å få en enda bedre opplevelse

Powtoon

Powtoon er et verktøy som kan brukes til å lage videoer og presentasjoner. Dette er en fin måte å engasjere publikum og en morsom måte å presentere produktet ditt for dem.

Programvaren er ikke bare for bedrifter som ønsker å markedsføre merkevaren sin, men også et pedagogisk verktøy som brukes av lærere, og et personlig verktøy for å engasjere familie og venner.

Noen av nøkkelfunksjonene er:

 • Bygget for alle, fra oppstartsbedrifter til store bedrifter
 • En annen tilnærming til presentasjoner
 • Ferdige maler
 • Lag en presentasjon innen 20 minutter

Lysbilder

Alle er avhengige av å bruke PowerPoint på datamaskinene sine for å lage presentasjonene sine. Hvis du vil at presentasjonen skal skille seg ut, trenger du et annet verktøy.

Lysbilder vil hjelpe deg med å lage profesjonelt utseende presentasjoner for å skille deg fra mengden.

Det er en skybasert programvare som sikrer at du kan jobbe med den fra hvor som helst i verden og på hvilken som helst enhet.

 • Lagede presentasjoner er alle enhetsvennlige
 • Lagede presentasjoner er private
 • Gir alternativer for å dele presentasjoner
 • Analyser ytelsen til presentasjonen din
 • Laster opp videoer og animasjoner til presentasjonen din

Prezi

En god presentasjon kan utgjøre hele forskjellen i livet til en profesjonell, og det er alltid nyttig å ha det riktige verktøyet for jobben.

Prezi er en nettbasert plattform som kan brukes til å lage engasjerende og iøynefallende presentasjoner. Siden det er nettbasert, kan verktøyet brukes hvor som helst og når som helst.

Høydepunkter

 • Lage presentasjoner i profesjonell stil
 • Opprette og tilpasse ved hjelp av mange maler og alternativer
 • Samarbeide med teammedlemmer
 • Bruk over PC eller håndholdte enheter
 • Analyser arbeidet ditt etter at det er opprettet, ved hjelp av Prezi Analytics

Haiku-dekk

En god presentasjon utgjør hele forskjellen. Haiku-dekk er et flott verktøy som kan brukes til å designe en fantastisk presentasjon.

Verktøyet er veldig enkelt å bruke og er skybasert, og gjør det derfor tilgjengelig via din PC, iPad og iPhone.

En gratis prøveversjon av programvaren er tilgjengelig for å oppleve programvaren. Hvis du liker programvaren, kan du låse opp flere funksjoner ved å velge et månedlig abonnement, priset til $19,99 per måned.

Bonus: 5 tips for å lage gode nettpresentasjoner

Det er kult å ha et presentasjonsverktøy som fungerer jevnt og kommer med flotte funksjoner, men du må vite hvordan du lager presentasjoner som utmerker seg. Her er noen raske tips for å lage presentasjoner på nettet hvis du er nybegynner.

 • Utforming av innholdet: Velg en overskrift og bruk punktpunkter for å forklare ting i punkter, siden ingen kommer til å lese de store delene av avsnitt. Legg til innhold som er relevant for emnet du skal snakke om, beskrevet på et lettest mulig språk. Du kan også gi eksempler der det er mulig og holde introduksjonene dine spennende og konklusjonene lovende.
 • Legg til grafikk: En lang, ren tekst kan se kjedelig ut. Gjør presentasjonen engasjerende ved å legge til passende videoer, bilder og andre elementer i forskjellige lysbilder.
 • Hold det enkelt: Å legge til grafikk er flott, men presentasjonen din trenger ikke å være en skissebok full av farger og designelementer. Det må lages strategisk. Uansett hvilke bilder, videoer og designelementer du velger må være subtile og utfylle teksten og plasseres godt uten å gi en overveldende følelse til seeren.
 • Timing: Å bestemme presentasjonslengden er avgjørende. Ikke gjør det for kort at folk antar at du ikke har lagt ned nok innsats eller for lenge at de føler seg lei og forvirret. Finn en mellomting for å formidle innholdet ditt, med tanke på tiden.

Konklusjon 👩‍💻

Å lage presentasjoner har blitt mye enklere med introduksjonen av online presentasjonsprogramvare. Det gjør den generelle prosessen enklere og enklere å lage engasjerende lysbilder med designelementer og verdifulle funksjoner. Så velg et presentasjonsverktøy basert på dine krav og budsjett.

x