tipsbilk.net

Strøm spillingen din til disse 13 livestreamingplattformene og tjen penger

Bli en innflytelsesrik spiller og tjen penger på å strømme populære spill. Det er enkelt med en livestreamingplattform for videospill.

Livestreaming av spill er i ferd med å bli et blomstrende sidekjas eller heltidskarrierealternativ. En fersk statistikk fra Twitch sier at det i gjennomsnitt henvender seg til 2,7 millioner samtidige seere og 0,1 millioner samtidige streamere.

Når du tar hensyn til andre plattformer, er tallene astronomiske. Derfor, hvis du ønsker å bli en tidlig deltaker i denne bransjen, er du på rett sted. Les artikkelen til slutten for å lære om de beste live-streamingplattformene du kan bruke.

Hva er streamingtjenester for live videospill?

Live-spillstrømmetjenester er plattformer som lar deg kringkaste spillingen din til massene. Å starte streaming av videospill er ikke en stor sak hvis du bruker noen av de tilgjengelige nettbaserte kringkastingstjenestene.

Disse plattformene fungerer på samme måte som Facebook eller YouTube live streaming. Faktisk kan du også streame spillingen din ved hjelp av YouTube eller Facebook. Det er spesialiserte plattformer som tilbyr talekringkasting, bilde-i-bilde-visning, etc.

Hva trenger du for direktesending av spill?

Du tror kanskje at livestreaming er en enkel prosess og bare for moro skyld. Noen av de innflytelsesrike spillernes spillsystemer kan imidlertid overraske deg. De har avanserte spilldatamaskiner, lynraskt internett, tilbehør, kringkastingsverktøy, webkameraer og mikrofoner.

Det viktigste er imidlertid live streaming-plattformen der innholdet ditt vil gå live. Nedenfor finner du en liste over viktige ting for å starte din karriere i spillstrømmetjenestebransjen:

1. Spillskjermer

Spillskjermer er svært essensielle når du starter profesjonell spilling. Bortsett fra å vise frem din smak og evne til de nyeste enhetene, hjelper disse skjermene deg med en stor skjerm og bedre bilder enn vanlige VGA-skjermer.

2. Spilltastaturer

Konvensjonelle tastaturer er ikke tilstrekkelig for ytelsesspill. Fordi et millisekunds forsinkelse i et bestemt tastetrykk kan gjøre eller ødelegge posisjonen din på ledertavlen. Dermed trenger du spilltastaturer laget for tung bruk.

3. Spillestoler

De fleste av streamingøktene for live-spill vil strekke seg i timevis. Derfor trenger du ergonomiske sitteplasser for å unngå tretthet eller miste fokus fra spillet. Bortsett fra sittekomfort, øker gamingstoler utseendet ditt på direktesendinger og får deg til å se profesjonell ut.

Det er mye annet tilbehør som Twitch- eller Esports-streamere bruker, som spillhodesett og spillmus, for å nevne noen. Du kan også vurdere spillforsterkere for bedre FPS og reaksjonstid.

Hvordan kan du tjene penger på å streame spillet ditt?

Det er viktig å velge riktig live streaming-plattform siden plattformen vil avgjøre mulighetene for å tjene penger ved å streame spill. Selv om hver plattform har sin egen måte å støtte innholdsskaperne på, er følgende den generelle måten å tjene penger på:

  Ultimativ liste over DevOps-verktøy

1. Seerabonnement

Abonnement er en populær inntektsmodell for gameplay-streamere. Abonnementsbeløpet per seer per måned er betydelig mindre. Men hvis du kan bygge opp en stor abonnentbase, kan du sikre en fast månedlig inntekt med mye innsats.

2. Donasjoner

Engangsdonasjoner er også gode kilder for å tjene penger. Du kan også proaktivt engasjere seg med seerne under direktesendte økter for å oppmuntre til flere donasjoner. Du kan rope ut til giverne for å inspirere andre.

3. Få sponsing fra merkevarer

Merkevarer når vanligvis ut til deg hvis du blir en innflytelsesrik gameplay-streamer. De vil sponse deg for hosting av annonser, bannere og merkevareinnhold. Du kan tjene godt gjennom merkevaregodkjenning.

4. Affiliate markedsføring

Du kan også tjene penger på å streame videospill gjennom tilknyttede programmer. Du må markedsføre visse produkter eller tjenester under spilling og dele personlige nettadresser med fansen din. Hvis noen kjøper den tjenesten eller produktet ved hjelp av linken din, tjener du en provisjon.

Så langt har du lært om det grunnleggende om å kringkaste live-spill. Finn ut hvilken live streaming-plattform du bør bruke nedenfor:

YouTube

YouTube bør være ditt valg av spill live streaming hvis du vil ha et brukervennlig grensesnitt. Plattformen er gratis, og på toppen av det tilbyr den flere alternativer for inntektsgenerering. Du kan også velge fra et bredt utvalg av kringkastingskvalitet som 480p, 720p, 1080p og så videre.

YouTube Live støtter de fleste populære kringkastingsløsninger som OBS Studio, Twitch Studio, Streamlabs OBS osv. Dessuten er det det beste alternativet hvis du allerede eier en YouTube-kanal.

Du kan tjene penger på å strømme eller laste opp spillvideoer på YouTube på følgende måter:

 • Kanalmedlemskap
 • Varehylle
 • YouTube Premium-inntekter
 • Annonseinntekter
 • Superprat
 • Super klistremerker

Facebook-spill

Facebook er et annet gratis alternativ for live-spillsending til venner, fans og følgere. Du kan gjøre spilllidenskapen din om til en godt betalt karriere i tre enkle trinn:

 • Opprett en spillvideoskaperside. Eksisterende skapere kan også oppdatere sidene sine når de vil.
 • Koble kringkastingskoderen til din Facebook-spillinnholdsside. Du kan bruke StreamElements, XSplit, OBS eller Streamlabs. De tilbyr alle forskjellige funksjoner for livestreaming, så velg koderen din med omhu.
 • Begynn å strømme ved å gi navn til direktesendingen. Du vil nå ut til flere Facebook-brukere hvis du identifiserer spillet riktig og gir en kort beskrivelse av forventningene til live-arrangementet.

Facebook tilbyr inntektsgenerering i følgende former:

 • Facebook gaming supporter abonnement
 • Facebook Gaming Stars tilsvarende $0,01
 • Samler inn donasjoner gjennom Patreon eller Streamlabs.
 • Annonsering og salg av spesialtilpassede varer.
 • Kjør annonser under direktesending av innhold
 • Affiliate markedsføring

Du kan også tjene penger ved å streame flerspiller- eller enkeltspillerspillene dine på Facebook.

Rykke

I motsetning til YouTube eller Facebook, Rykke startet utelukkende for å gi spillinnholdsskapere en plass til å vise frem lidenskapen og kreativiteten sin gjennom livestreaming.

Enten du spiller et spill på PS4, XBOX, smarttelefon eller stasjonær datamaskin, støtter Twitch alle enhetene. Du kan også streame spill direkte fra administrerte spillstrømmetjenester som Stadia eller GeForce Now.

Twitch tilbyr også en rekke inntektsgenererende systemer på sin plattform, og disse er:

 • Seere kan støtte deg ved å sende Twitch-biter (1 Twitch-bit = $0,01)
 • Motta donasjoner via PayPal
 • Twitch kanalinntektsgenerering gjennom videoannonser
 • Markedsfør eller støtte produkter på kanalen din for å motta sponsorinntekter
 • Tilknytt Amazon eller Play Asia for kjøpstilknyttede provisjoner
 • Du kan også selge varer på Twitch
  Hva du ikke visste om ISDN

Eget cast

Eget cast er en åpen kildekode live streaming-plattform og har nylig tiltrukket seg mange innflytelsesrike spillere for live-streaming. Mange profesjonelle streamere velger denne plattformen siden det er enkelt å tilpasse innholdet.

Du vil også lære mye om selvhosting av spillstrømmer og videoinnholdskanaler siden du trenger å bygge plassen din fra bunnen av. Du kan også opprette egendefinerte URL-er for økt seerrekkevidde enn konvensjonelle kringkastingsplattformer.

Det er en annonsefri plattform. Derfor kan du ikke tjene penger på reklame. Du kan imidlertid bruke følgende strategier for inntektsgenerering:

 • Markedsføring av sponset innhold, produkter eller tjenester
 • Markedsfør tilknyttede produkter og tjen penger gjennom provisjoner
 • Motta donasjoner eller abonnementsbetalinger gjennom Patreon
 • Selg tilpassede varer via tredjepartsnettsteder

Uenighet

Uenighet startet som en sanntidskommunikasjonsplattform for ivrige spillere. Snart ble det en av de mest populære plattformene for virtuell kommunikasjon for alle. Imidlertid er det fortsatt stedet å gå til for spillere og fans for morsomme aktiviteter.

Discord kommer med innebygde programmer for skjermdeling, taleanrop og tekstmeldinger. Derfor trenger du ikke engang OBS for streaming av spill. Du kan sende en Discord-serverinvitasjon til fansen din og begynne å strømme innholdet ditt.

Discord tillater ikke annonser, og derfor må du følge tredjepartsstrategier for å tjene penger på kreativiteten eller innholdet. Du kan også bruke Donate Bot på Discord for å akseptere donasjoner fra fanbasen din.

Damp

Damp er en globalt kjent plattform for digital distribusjon av videospill. Den har et enormt lager med 34 000 spilltitler og et dedikert fellesskapshub for hvert spill. Dessuten har Steam også rapportert 95 millioner aktive brukere hver måned.

Derfor er Steam en annen viktig plattform for spillstrømmevirksomheten.

Livestreamere velger Steam av følgende grunner:

 • Spilltittelen er fra Steam
 • Du ønsker å nå en enorm seerbase uten mye markedsføringsinnsats
 • Bli synlig for fellesskapsgruppene i spillet du spiller

Du kan bruke Steam Broadcasting-tjenesten til å kringkaste innholdet ditt til fansen din. Dermed trenger du ikke å investere tid eller penger i tredjepartsverktøy.

Theta.tv

Theta.tv tilbyr eksepsjonelle fordeler for både streameren og seeren. Derfor foretrekker noen profesjonelle spillkringkastere også denne plattformen for å tjene penger på innhold.

Det tilbyr muligheter for å tjene penger til innholdsskapere og streamere gjennom følgende alternativer:

 • Tjen 25 % TFuel når seerne dine tjener TFuel kryptovaluta.
 • Motta donasjoner
 • Selg spillutstyr og varer

Noen ganger kan du også velge Theta.tv for simulcasting. Dermed øker du inntektene dine ved å kringkaste det samme innholdet i flere medier som YouTube, Theta.tv og Twitch. Plattformen støtter simulcasting gjennom AirCast og kringkasting gjennom OBS.

Mobcrush

Mobcrush er det ideelle valget hvis du ofte streamer spilling fra smarttelefonen din. Hvis du er en ivrig PUBG Mobile-, Call of Duty: Mobile- eller Garena Free Fire-spiller, må du prøve dette kringkastingsverktøyet.

Du må installere Mobcrush og en annen strømmeapp som OBS eller XSplit. Den mottar innholdet ditt mens du streamer det gjennom OBS og distribuerer det til flere plattformer som YouTube og Facebook.

  11 beste buede spillskjermer du kan kjøpe

Plattformen tilbyr muligheter for inntektsgenerering gjennom flere initiativer som Go Live Get Paid og følgerdonasjoner gjennom Patreon.

VK video

VK er en Facebook-lignende sosial medieplattform. Den sosiale medieplattformen har forskjellige versjoner for 86 språk. Derfor kan du øke rekkevidden til et stort utvalg ikke-engelsktalende seere og fans. Plattformen rapporterte 97 millioner månedlige aktive brukere.

VK video er videostrømme- og arkivtjenesten fra VK. Den tilbyr muligheten til å sette opp en permanent kringkastingslenke slik at seerne dine enkelt kan nå ut til dine vanlige live-show.

Du kan sette opp tilpassede streaming-metadata som miniatyrbilder, tittel, beskrivelse, spilltittel osv. Du må bruke et kringkastingsverktøy som OBS for å streame spill direkte på VK-profilen din.

TikTok Live

TikTok Live er et godt alternativ foruten YouTube og Facebook hvis du vil simulcaste spill. Du kan også streame fra smarttelefoner, nettbrett og PC-er. Du trenger imidlertid en kringkastingskoder som Streamlabs eller OBS for å gå direkte på TikTok.

Du kan ikke få tilgang til TikTok live streaming hvis du har færre enn 1000 følgere. Dermed er ikke TikTok live egnet for nybegynnere.

Men hvis du allerede er en vellykket TikToker og ønsker å prøve forskjellige muligheter for å tjene penger, kan du prøve denne plattformen.

GeForce nå

Selv om spillstrømmevirksomheten er lukrativ og lønnsom på lang sikt, må du investere mye for å sette opp spill-PC-en din. Du kan imidlertid starte en strømmevirksomhet til en rimelig pris ved å abonnere på GeForce nå.

Du kan enten kjøpe premium-spilltitler på GeForce Now for spillstrømming. Du kan også begynne med gratis spill. GeForce Now er en administrert spillstrømmetjeneste tilgjengelig via smarttelefon, bærbar PC eller skrivebord.

Du trenger ikke avanserte enheter hvis du bruker denne tjenesten. Du kan streame spillingen din til YouTube, Facebook eller Twitch ved å bruke GeForce Experience-verktøyet.

EA Play

I din spillstreaming-karriere må du imøtekomme et bredt utvalg av fanbaser. Dermed må du kjøpe forskjellige spilltitler som er dyre. Et alternativ er EA Play abonnement.

Du kan få dedikerte abonnementer for PC, XBOX, PlayStation, Steam og Origin. Abonnementet gir deg tilgang til topptitler og fan-favorittspill fra EA. Du vil også finne eviggrønne og tidløse spilltitler som Battlefield, Need For Speed, Crysis og mange flere.

Abonnenter må laste ned EA Play-appen for å spille EA-spill på en kompatibel enhet. Dessuten kan du bruke OBS eller Streamlabs til å kringkaste spilling på YouTube eller Twitch.

Antstream

Hvis fanbasen din krever noe nytt, kan du prøve Antstream for gratis retrospilling. Det er en skybasert spillstrømmeplattform som gir deg tilgang til mer enn 1000 retrospill.

Du kan spille disse spillene på forskjellige enheter som stasjonære datamaskiner, bærbare datamaskiner, smarttelefoner, spillkonsoller og set-top-bokser. For å streame spillingen din, bruk et hvilket som helst gratis kringkastingsverktøy sammen med Twitch eller Youtube.

Siste tanker

Å velge de riktige strømmetjenestene for nettspill krever grundige undersøkelser. Vi sparer imidlertid tid ved å vise frem de beste live streaming-plattformene slik at du kan velge den som passer strategien din.

I tillegg lærer du også relatert viktig innsikt i livestreamingvirksomheten din. Bortsett fra live streaming, kan du også lage videoinnhold av spillgjennomganger og tjene penger. Finn ut mer om spillopptaksprogramvare for å ta opp spilling.

x