16 beste fremgangsmåter for e-postmarkedsføring som konverterer abonnenter til salg

Å kjøre vellykkede e-postmarkedsføringskampanjer er en kunst. Det er enkelt, men bare noen få mestrer denne kunstformen.

E-poster gir fortsatt høyest avkastning på investeringen. Det er nesten gratis eller tilgjengelig til en minimal markedsføringskostnad.

Men noen e-posthack erfarne markedsførere blander seg inn i markedsføringssjekklisten deres, og forvandler kampanjene deres til et verktøy for å tjene penger.

I denne artikkelen vil vi dekke noen av de vanligste, men beste e-postmarkedsføringspraksisene som vil hjelpe deg å konvertere abonnenter til kunder.

Beste praksis for e-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er en effektiv markedsføringsstrategi for å markedsføre en bedrift eller et produkt til et stort publikum. Det er en av de rimeligste måtene for digital markedsføring av tjenestene dine.

Selv om det ikke er noen faste regler, er det noen strategier og beste fremgangsmåter du kan følge for å sikre at e-postmarkedsføringen din er vellykket.

Følgende strategier og taktikker kan bidra til å sikre at e-postmarkedsføringen din er fruktbar og vellykket.

Send velkomst-e-poster

Velkomst-e-poster er automatiske e-poster som sendes ut til nye abonnenter. Disse personene abonnerer på e-postlisten din etter å ha kjøpt eller ønsker å høre fra deg. Det er den perfekte tiden for å imponere abonnentene dine og sette en vennlig tone som gir deg ønsket oppmerksomhet for merkevaren din.

Velkomst-e-poster er den enkleste måten å takke brukere for at de har registrert seg for nyhetsbrevene dine på e-post. Og siden de har registrert seg for abonnementene dine, kan du ikke la dem henge.

Med navnet fungerer velkomst-e-poster som isbrytere og har høye åpningsrater. En velkomst-e-post er ikke nødvendigvis den første e-posten en kunde mottar, men en mulighet til å bygge et langvarig forhold til produktet ditt.

Bruk Double Opt-in e-postregistrering

Klikker du på e-postene for bekreftelse av abonnementet når de mottas i innboksen din? Disse bekreftelses-e-postene er doble e-poster. De hjelper deg med å bekrefte om du er interessert i å motta e-post eller bare abonnerer ved et uhell.

Den doble påmeldingsprosessen innebærer at en bruker registrerer seg for e-postmarkedsføring, og deretter bekrefter abonnementet via en egen e-post eller landingsside. En ekstra bekreftelsessamtykke reduserer spamrisikoen og øker brukerinteressen.

Hvis du raskt vil utvide e-postabonnentlisten din, kan du velge enkeltregistreringer. Dette åpner imidlertid også plass for feilskrevne e-postadresser for å fylle opp e-postabonnentlisten din. Hvis dette skjer kontinuerlig, ikke bli overrasket over lavere konverteringsfrekvens for e-post og dårlig leveringsevne.

Doble opt-ins sikrer at abonnenten er interessert i å motta e-poster og kan konvertere til en kunde. Og derfor er konverteringsfrekvensen høyere ved doble opt-ins sammenlignet med single opt-ins.

Unngå å bruke en e-postadresse uten svar

En e-postadresse uten svar er en e-postadresse du konfigurerer i domenet ditt, men en viktig forskjell er at den ikke er i stand til å motta meldinger. Hvis en kunde prøver å svare via en e-post uten svar, vil de se en melding som ikke kan sendes.

  20 beste gratis og betalte ressurser for å lære statistikk for datavitenskap

Dette er enveiskommunikasjons-e-poster der en kunde ikke kan sende noen svar på e-postene mottatt i innboksen. Disse e-postene fyller vanligvis innbokser som fører til dårlig brukeropplevelse og påvirker kundeforhold.

Brukere kan blokkere e-poster uten svar eller sette et filter som automatisk merker e-posten din som spam. Denne negative leveransen er grunnen til at bedrifter bør unngå å sende e-poster uten svar.

Lever e-post til rett tid

La oss innrømme det, selv i dagens markedsføringstrender; e-postmarkedsføring utkonkurrerer andre markedsføringskampanjer når det gjelder avkastning.

Det er en enkel markedsføringsaktivitet, og alle har gjort det på et tidspunkt. Imidlertid varierer resultatene tydelig avhengig av utførelsen. Det er ikke bare begrenset til markedsføringsstudenter; selv erfarne markedsførere må rette feil i e-postmarkedsføringskampanjer.

La oss se på en typisk e-postkampanjeflyt:

Hvis du spør en profesjonell markedsfører, vil du finne at de bruker mesteparten av tiden sin på å undersøke e-postemnet, skrive en handlingsvennlig e-post, brainstorme emnelinjer og sende e-poster når som helst.

Og det er en feil.

Markedsførere bør bruke mesteparten av tiden sin på Google Analytics for å sjekke publikums mest engasjerende timer. Det er slik utførelse skal være – støttet av data og analysert nøyaktig.

Planlegging av e-poster på det mest engasjerende tidspunktet vil drastisk forbedre e-postens åpne beregninger og konverteringsfrekvenser.

Bruk overbevisende emnelinjer

Å komme med flotte emnelinjer er en jobb i seg selv. De ligner på YouTube-miniatyrbilder. Ingen vil åpne e-postene dine hvis du ikke kan gjøre dem verdt å klikke med emnelinjene dine.

Kilde: grammarly.com

Selv om du har laget den beste e-posten, men emnelinjen ikke tvinger folk til å klikke på den, blir e-posten din begravet i innbokser.

Noen av de beste fremgangsmåtene er:

✅ Still spørsmål i emnelinjene

✅ Hold emnelinjene korte

✅ Gjør teksten klikkbar

✅ Kontinuerlig A/B test emnelinjer

Det siste punktet er en av de mest ubrukte praksisene. A/B-testing vil gi dyp innsikt i e-poståpningsrater, klikkfrekvenser og data for å analysere hva som fungerer for publikummet ditt.

Skriv engasjerende e-postkopier

Det er enkelt å lage e-post, og de fleste av oss kan gjøre det. Men det er vanskelig å skrive en e-postkopi som konverterer.

Å skrive konverteringsoptimaliserte e-postkopier høres stressende ut for markedsførere uten å ha et sett med veiledende sjekklister allerede på plass.

Her er noen tips om copywriting å følge:

 • Fokuser mer på emnelinjen
 • Fortell en historie i e-postene dine
 • Skriv bransjerelevant innhold
 • Hold meldingene dine direkte
 • Velg de riktige ordene for kopien din
 • Sett en lesetone
 • Veiled leserne mot din oppfordring til handling

Hvis vi oppsummerer copywriting-delen i en enkel setning, kommer det til én ting – skriv noe folk vil lese. Det bør være en personlig en-til-en-samtale som er kort, konsis og fremhever fordelene for leserne.

Ikke kjøp e-postlister

Vellykkede e-poststrategier inkluderer å bygge en e-postliste fra bunnen av, noe som krever mye tålmodighet og hardt arbeid. Å kjøpe e-postlister på google er bare en kredittkortregning unna, men de er ikke verdt det.

Et flertall av folk ønsker ikke å gjøre forretninger med selskaper som kjøper e-postlister og sender dem e-post uten samtykke. Disse betalte e-postlistemedlemmene velger aldri å motta e-poster fra bedriften din, noe som bryter med GDPR-loven (General Data Protection Regulation).

  Hvordan finne venner i Telegram

Som en langsiktig forretningsstrategi bør du ikke være desperat og sende e-poster ved å bruke leide eller kjøpte lister. Det vil påvirke omdømmet ditt, og e-postene dine havner i søppelpostmappen.

A/B-test e-postkampanjene dine

Du kan ikke stole på samme type meldinger og forvente forskjellige resultater. Husk at de beste e-postkampanjene er et resultat av kontinuerlig testing.

Start A/B-testing av kampanjene dine ved å sende forskjellige versjoner av e-poster til den samme målgruppen. Registrer dataene og analyser dem for å se hvilken kampanje som gir best konvertering.

Det er enkelt å utføre A/B-testing for e-postkampanjene dine. Mange gratis e-postmarkedsføringsverktøy tilbyr funksjoner som A/B-testing, e-postoptimalisering og et dashbord for dataanalyse for å analysere dine sporede data.

Optimaliser forhåndsvisningstesten

Tester for forhåndsvisning av e-post hjelper deg med å sjekke utseendet til e-postene dine på forskjellige enheter. I gjennomsnitt sjekker hver person e-postinnboksen noen ganger om dagen, derfor er det en god praksis å teste e-poster før du sender dem.

Det er en god sjanse for at e-poster ser rene ut på enheten din, men mangler grunnleggende hygiene på andre systemer, nettbrett og populært brukte smarttelefoner. Du vil miste troverdighet hvis e-postene dine alltid er problematiske eller mottakerne ikke kan se dem, og du vil også forvente at e-posten din ikke fungerer som forventet.

Noen få e-postmarkedsføringsverktøy som kan hjelpe deg med forhåndsvisningstestene er Hubspot, SendX, Litmus, GetResponse, Email on Acid og mange flere.

Inkluder CTAer

CTA-knapper oppfordrer brukere til å gjøre visse handlinger etter å ha lest e-postene dine. Det er nødvendig fordi kundene trenger noen til å lede dem i riktig retning.

En av de vanligste CTA-praksisene er å lede brukere til en prisside hvis bedriften din selger et produkt eller en tjeneste. En annen vanlig handling er å få øynene opp for en nylig lagt til funksjon eller nylig publisert innhold.

Her er noen av tingene du kan bruke en CTA til:

 • Be kunder om å følge profilene dine på sosiale medier
 • Abonner på produktets gratis prøveversjoner
 • Dra nytte av rabatttilbudene dine
 • Fullfører ventende handlinger på nettstedet ditt

og mange flere.

E-postkampanjer og landingssider går hånd i hånd.

Før du foretar et salg, må du pleie brukere. Prosessen starter når de lander på nettstedet ditt for første gang. Brukere skal føle seg verdsatt når de leser innholdet på nettsidene dine.

Når du vinner tilliten deres, deler de e-postadressene sine for verdien de får fra produktene eller tjenestene dine. Det er derfor landingssider passer perfekt for å få brukere til å registrere seg for nyhetsbrevet ditt, registrere seg for webinarer og få dem til å klikke på handlingsfremmende uttrykk.

Optimaliser for mobil

Mens et stort antall mennesker sjekker e-post på stasjonære datamaskiner, øker antallet mobilbrukere dag for dag. Dette trendskiftet tvinger deg til å gjøre e-postene dine responsive slik at de ser bra ut på alle enheter.

Mange verktøy for e-postmarkedsføring gir muligheter for å forhåndsvise responsen til meldingene. Dessuten, her er noen få ting du bør følge for å sikre at e-postene dine er optimalisert for mobiltelefoner.

  Hvordan låse opp alle objekter i Sims 4

1. Bruk bilder i liten størrelse slik at de lastes inn raskere.

2. La det være god plass rundt knappene.

3. Hold innholdet kort og presist.

4. Sentrert CTA-er som knapper og lenker.

5. Test e-poster på mange mobile enheter før du sender dem ut.

Bruk målgruppesegmentering

Selv om du har en lang e-postabonnentliste, kan det virkelige potensialet oppnås etter å ha servert den målrettede målgruppen med innhold, nyheter, tilbud og rabatter som gir verdi.

Ofte bruker markedsførere samme e-post for alle abonnenter og stiller høye forventninger. For å optimalisere e-postkonverteringene dine, må du segmentere målgruppen din basert på hva de liker og tidligere kjøp.

For å segmentere publikummet ditt kan du sende spørreundersøkelsesskjemaer, og basert på svarene deres kan du enkelt identifisere hva slags innhold de vil være interessert i.

Fjern ikke-aktive e-postadresser fra listen din

E-postrensing eller e-postskrubbing er en prosess med regelmessig rengjøring av e-postlisten og fjerning av uengasjerte abonnenter. Det sikrer mer effektiv interaksjon med abonnenter som du kan markedsføre produktet ditt til.

Å rense listen over e-postabonnenter har mange fordeler. For eksempel hjelper det deg med å forbedre engasjementsgraden og e-poståpningsraten og bygge bedre relasjoner med kunder. Siden disse er interesserte abonnenter, øker det automatisk konverteringsratene og reduserer avmeldingsfrekvensen.

For å fjerne uinteresserte abonnenter kan du bruke en dobbel påmeldingsprosess, fjerne avviste e-postadresser, legge til en avmeldingsknapp, fjerne dupliserte e-poster, og så videre. Å kjøre en meningsmåling for abonnenter er også en god idé å fjerne gjettingen og spørre abonnentene om de vil motta e-postene dine.

Markedsførere behandler e-postmarkedsføring som det motsatte av sosiale medier. Hvis du har to forskjellige team som håndterer disse markedsføringskanalene, vil de bruke mer tid på å gjøre de samme tingene.

For eksempel lager forskjellige markedsføringsteam kalendere for sosiale medier og e-postmarkedsføringskalendere. I stedet kan du ha en integrert sosiale medier og e-postkampanjekalender som utfyller hverandre. La oss si å engasjere kunder på sosiale medier i ferier og helger når ingen sjekker e-postene deres.

Du kan til og med prøve å markedsføre bedriftens sosiale medieprofiler via e-post og oppmuntre folk til å abonnere på e-poster fra sosiale nettverkssider.

Gi et enkelt avmeldingsalternativ

Selv om vi vet at alle hater å miste abonnentene sine og ikke ønsker å legge til en avmeldingsknapp hvis de hadde et valg. Antispam-lovgivningen krever imidlertid at hver e-post inkluderer en avmeldingslenke.

Å legge til en avmeldingsknapp i e-postene dine er mer fordelaktig enn den populære troen på å hoppe over den. Hvis du ikke legger til en avmeldingsknapp, kan kundene dine merke deg som spam av frustrasjon. Det er bedre å lande i innboksen enn å gå direkte til spam-mappen.

Å legge til en avmeldingslenke gir faktisk innsikt om brukerinteraksjon. Den forteller deg for eksempel nøyaktig hvilken type meldinger mottakerne misliker og ikke ønsker å motta lignende e-poster. Å ha denne tilbakemeldingen informerer deg om hvordan du justerer strategien din slik at den best møter behovene til publikum.

Innpakning

Så i denne artikkelen har vi kort diskutert noen av de beste fremgangsmåtene du bør implementere for å konvertere abonnenter i salg.

Å prøve disse triksene og tipsene vil hjelpe deg å komme langt og gjøre e-postmarkedsføringskampanjene dine vellykkede.

Vil du utforske mer om emner for e-postmarkedsføring? Sjekk ut vår detaljerte veiledning om personalisering av e-postmarkedsføring som vil hjelpe deg med å få høyere klikkfrekvens.