19 beste CPU-kjølere for å holde prosessoren kjølig for topp ytelse

Har du som mål at systemet ditt skal fungere på sitt beste? Få prosessoren din en av disse topp CPU-kjølerne!

Superheltene til datamaskinene våre er CPU-kjølerne. De sørger konsekvent for at systemene våre er funksjonelle og holder seg kule. Ved å fjerne ekstra varme og forhindre overoppheting bidrar CPU-kjølere til å garantere at CPU-en yter sitt beste samtidig som den er trygg.

Her vil vi diskutere viktigheten av å kjøle CPUer og forskjellen mellom CPU- og bærbare kjølere. Deretter vil vi også se hvordan du kobler en CPU-kjøler til en CPU. Til slutt vil vi se på noen av de beste CPU-kjølerne for å holde prosessoren din kjølig.

Hva er viktigheten av å kjøle CPUer?

Avkjøling av en CPU er viktig fordi det bidrar til å forhindre overoppheting av CPU (datamaskinens hjerne). Prosessoren kan lide av overdreven varme som vi gjør når temperaturen er høy. Avkjøling vil bidra til å holde alt innenfor et behagelig temperaturområde, slik at CPU-ene kan fungere raskere og intelligentere samtidig som ytelsen vår forbedres.

I tillegg forlenger dets levetid å opprettholde CPU-ens kjølighet. Systemet vårt er mindre sannsynlig at det fungerer, fryser eller har problemer når prosessoren holdes kjølig. En annen fantastisk ting er at effektiv kjøling kan bidra til energisparing og senke strømkostnadene våre. Det garanterer også jevn drift og beskytter mot skade på våre uvurderlige datakomponenter.

Hva er forskjellen mellom en CPU-kjøler og en bærbar PC-kjøler?

En CPU-kjøler gir bedre ytelse og tilpasningsmuligheter. Utformingen av en CPU-kjøler er eksklusiv for å kjøle en stasjonær CPU. På den annen side er en bærbar kjøler bærbar og kompatibel med ulike bærbare typer, som kjøler hele den bærbare datamaskinen. Nedenfor er noen punkter som skiller dem fra hverandre.

Hensikt

Den sentrale prosessorenheten eller prosessoren til en stasjonær datamaskin er ment å bli spesielt avkjølt av en CPU-kjøler. Tvert imot, en bærbar kjøler kjøler hele den bærbare datamaskinen i stedet for bare CPU.

Plassering

CPU-kjølere, inkludert en kjøleribbe og vifte, er ofte installert direkte på CPU-en for å spre varmen på riktig måte. Imidlertid holdes en bærbar kjøler under datamaskinen med innebygde vifter for å forbedre luftstrømmen rundt datamaskinens interne deler.

Kjølekapasitet

Fordi stasjonære CPU-er produserer mer varme, må CPU-kjølere være kraftigere og mer effektive ved kjøling. Bærbare datamaskiner bruker imidlertid mindre strøm og produserer mindre varme enn spesialiserte CPU-kjølere, så kjølekapasiteten deres er ofte mindre.

Kompatibilitet og tilpassbarhet

Ulike CPU-kjølere tilbyr forskjellige størrelser, stiler og ytelsesnivåer, inkludert alternativer for både væske- og luftkjøling. Imidlertid er bærbare kjølere tilgjengelige i forskjellige former og størrelser for å støtte forskjellige bærbare modeller og størrelser.

Størrelse og vekt

Fordi CPU-kjølere trenger mer kjølekapasitet, er de ofte større og tyngre, mens bærbare kjølere er bærbare. Du kan ta dem med den bærbare datamaskinen for bedre kjøling når du er på veien, siden de er lette.

Sjekk ut de beste bærbare kjøleputene!

Hvordan installere en CPU-kjøler?

Å installere en CPU-kjøler i prosessoren din kan hindre deg i å gå gjennom hindringene med å få en tekniker og betale ekstra penger. Du kan enkelt installere CPU Cooler ved å følge enkle trinn. Nedenfor er noen få enkle trinn som er vanlige ved installasjon av de fleste CPU-kjølere.

 • En kjøleribbe som hviler på toppen av prosessoren og er festet med braketter eller skruer, fungerer som feste for CPU-kjøleren.
 • For forbedret varmeoverføring plasseres termisk pasta mellom CPU og kjøleribben.
 • Klips eller skruer hjelper med å feste viften på CPU-kjølerne.
 • Noen CPU-kjølere kan også trenge en bakplate for ekstra støtte.
 • Lager CPU-kjølere kan inneholde braketter eller festeklips for å holde dem på plass.
 • En bakplatemontert radiator, pumpe og vannblokk er festet til prosessoren for væskekjølesystemer.
 • Avhengig av designet kan CPU-kjølerens tilkoblingsmetode bruke skruer, spaker eller tryknåler.
  Slik ser du Yellowstone i Storbritannia

Mens du installerer CPU-kjølerne, se gjennom brukermanualene som følger med CPU-kjølesettene. Sørg også for at du tar alle viktige forholdsregler når du installerer kjølerne.

Noctua NH-U12A chromax, 120mm

NH-U12A chromax er den helsvarte varianten av Noctuas NH-U12A førsteklasses stille CPU-kjøler. Det er moderne NF-A12x25 PWM-vifter, og den har en asymmetrisk enkelttårns kjøleribbedesign. Dette gjør at NH-U12A kan kombinere den beste kjøleytelsen med eksepsjonell driftsstillehet og eksepsjonell kompatibilitet med RAM, etui og PCIe.

 • Chromax-varianten kombinerer imidlertid disse fordelene med et sofistikert stealth-utseende på grunn av dens svarte vifter og kjøleribbe.
 • Det er en prikken over i-en på grunn av SecuFirm2-monteringsmekanismen med flere sokkel.
 • Noctuas entusiastklasse NT-H1 termiske blanding er også til stede med denne CPU-kjøleren.

NH-U12A chromax er et førsteklasses alternativ for kunder som leter etter en svært kompatibel 120 mm kjøleribbe som kan tilsvare ytelsen til 140 mm enheter samtidig som den ser utmerket ut.

Corsair iCUE H150i Elite

Corsair iCUE H150i Elite Liquid CPU Cooler tilbyr robust, høyytelseskjøling og et fantastisk utseende. Den er kompatibel med både Intel® og AMD® CPUer. For å distribuere varme langs en 360 mm radiator, bruker den fokusert kjøling ved hjelp av AirGuide-teknologien.

 • Viftene på denne CPU-kjøleren spinner med opptil 2100 RPM
 • Systemet ditt er opplyst i kjølige farger av de ultrasterke CAPELLIX LED-ene.
 • Kontrolleren kontrollerer opptil seks vifter.

Modifikasjoner av viftehastighet, RGB-lysstyring og systemtemperaturovervåking er alle muliggjort av den robuste Corsair iCUE-programvaren. Den er enkel å installere og fungerer med mange hovedkortsokler, inkludert Intel® og AMD®. H150i ELITE CAPELLIX XT tilbyr et helt nytt perspektiv på CPU-kjøling.

Thermaltake TOUGHLIQUID 360

TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync AIO Cooler fra Thermaltake er en alt-i-ett væskekjøler med et TOUHFAN 12-system.

 • Den slitesterke TOUGH FAN 12 spinner med 2000 RPM og støtter Waterblock ARGB-belysning.
 • Den har en innebygd kontroller og en roterbar hette med seks lysdioder. Du kan administrere dem med hovedkort som støtter 5V RGB.
 • I tillegg har TOUGHLIQUID-serien plass til Intel, AMD og alle nye sokkeltyper.

Det faktum at TOUGH LIQUID 360 ARGB Sync er en væskekjøler som støtter hovedkort med 5V RGB-kompatibilitet er den fineste funksjonen.

NZXT Kraken CPU flytende kjøler

NZXT Kraken CPU Liquid Cooler støtter et 1,54″ kvadratisk LCD-panel med 240×240 oppløsning. Med NZXT CAM-programvare på denne kjøleren kan du vise et favorittbilde, spore PC-ytelsesindikatorer i sanntid, inkludere online informasjon og mer.

 • Materiale på skjermen kommer til live på grunn av skjermens sterke 300 cd/m2 bakgrunnsbelysning og 30 Hz oppdateringsfrekvens.
 • Kraken CPU Liquid Coolers kraftige Asetek-pumpe kan dreie med opptil 2800 RPM for å sikre effektiv og stillegående kjølevæskesirkulasjon.

De flytende dynamiske lagrene og RGB-kjerneviftene tilbyr den perfekte blandingen av statisk trykk og luftstrøm for effektiv kjøling og levende RGB-belysning. Den enkle breakout-tilkoblingen som går fra pumpen til hovedkortet på Kraken CPU-kjøleren gjør også installasjonen enkel.

Cooler Master’s MasterAir MA624

Med doble vifter og et tårn tilbyr Cooler Masters MasterAir MA624 Stealth dobbel ytelse i et stilig design. Den kan skryte av helsvart utstyr, og til tross for sitt dystre deksel, er det ikke noe å ta lett på.

 • Doble 140 mm SickleFlow-vifter og to tårnkjølere er kjennetegn ved MA624-modellen.
 • Viftene bidrar til å levere et kraftig Push-Pull-arrangement, med sine seks rør og forniklet base som synkroniserer for å fjerne varme raskt.
  Fix Cult of the Lamb holder på å fryse eller krasjer på PC

MA624 inkluderer en valgfri tredje 120 mm vifte som kan slås ut for nødvendig RAM-klaring. Det er det ultimate varmesprengende skjulte våpenet for din CPU.

ASUS ROG RYUO III 360 ARGB

Den nyeste 8. generasjons pumpeløsningen fra Asetek driver ASUS ROG RYUO III 360 ARGB, som tilbyr høyytelseskjøling for spillsystemer. Den tilbyr høyytelses CPU-væskekjøling med raffinert estetikk og er også den ideelle AIO flytende CPU-kjøleløsningen for RGB-entusiaster.

 • Denne CPU-kjøleren har en trefaset motorpumpe installert. Den gir den beste kjøleytelsen med mer flyt og lavere impedans.
 • Den ASUS-eksklusive Anime Matrix er en liten LED-skjerm som kan vise grunnleggende systemstatistikk, animemateriale som kun er tilgjengelig for ROG-brukere, og tilpassede animasjoner.

CPU-kjølerens førsteklasses ROG ARGB-vifter produserer stille støy og mye luftstrøm. ROG RYOU er et mesterverk laget av aluminium med vakuumbelagte linser for førsteklasses utseende.

MAG CORELIQUID R-serien

Alt du leter etter i en væskekjøler er tilgjengelig i MAG CORELIQUID R-serien. Den bruker forskjellige materialer av høy kvalitet som gir pålitelig utholdenhet og svært effektive varmeavledningsteknikker.

 • Denne CPU-kjøleren gir deg et brukervennlig 270-graders roterende blokkhode og ARGB-belysning.

Hele MAG CORELIQUIDs konstruksjon svikter ikke i å levere pålitelig kjøling uten kompromisser.

Thermaltake TH360 ARGB

TH360 ARGB Sync AIO Liquid Cooler er en trippel 120 mm høyt statisk trykkvifte, en alt-i-ett væskekjøler. Den inkluderer en vannblokk, en høyytelses radiator og 16,8 M RGB-fargebelysning med forhåndsinnstilte lysinnstillinger gjennom den smarte viftekontrolleren.

 • ARGB-kontrolleren lar brukere veksle mellom LED-moduser, LED-farger og lyshastigheter når de er paret med et hovedkort uten en 5V adresserbar RGB-header.
 • Denne kjølerens førsteklasses, pålitelige pumpe gir optimal vannsirkulasjon, og avkjøler kobberplaten kontinuerlig.
 • En høyytelses kobberbunnplate til ARGB Cooler øker varmeledningsevnen.

TH360 ARGB Sync krever minst mulig maskinvareplass og tilbyr enkel installasjon og vedlikeholdsfri drift.

ID-KJØLING PINKFLOW 240

Med en 240 mm radiator designet for CPU-kjøling, er PINKFLOW 240 en alt-i-ett RGB flytende CPU-kjøler. Den har en unik design med to RGB-kjølevifter, og du kan justere dem for å passe til PC-layouten din og et adresserbart RGB LED-pumpehode.

 • PINKFLOW 240s CPU-vannkjøler er utstyrt med en 240 mm radiator og to 120 mm PWM-vifter for utmerket varmeoverføring fra CPU.
 • Du kan tilpasse RGB-belysningen på pumpen og viftene for å passe til PC-designet ditt.

En liten kabelkontroller er tilgjengelig for ikke-RGB hovedkort for å justere farger. PINKFLOW 240 adresserbare RGB-lys kan synkroniseres med hovedkortet gjennom en 5V 3 PIN-tilkobling.

EVGA CLCx 240 mm alt-i-ett LCD

CLCx-serien er oppfølgingen av de høyt ansette EVGA CLC Alt-i-ett CPU-væskekjølere. En 2,1-tommers 480×480 LCD-skjerm følger med denne CPU-kjøleren for å vise systemtemperaturer eller brukerskapt grafikk og animasjoner.

 • Denne CPU-kjølerens største funksjon er 7. generasjon Asetek vannpumpe.
 • Den kommer med en komplett 100% kobber kjøleribbe som er kompatibel med AMD og Intel LGA.
 • Den 240 mm to-vifte radiatoren i CLCx-serien er utstyrt med splitter nye 120 mm EVGA Hydro-Dynamic Bearing ARGB-vifter.

EVGA CLCx-serien tilbyr den mest effektive kjølingen og den mest stillegående flyten noensinne på en EVGA AIO med en helt ny tilnærming til AIO CPU væskekjølerindustrien.

Vetroo V360 flytende CPU-kjøler

Vetroo V360 Liquid CPU Cooler-viftene og pumpen har adresserbar RGB-belysning som du kan synkronisere med hovedkortet via et 5V tre-pinners grensesnitt for å levere jevn og levende belysning.

 • Tre PWM-vifter, som gir større luftstrøm og mindre støy, kan automatisk endre hastigheten i henhold til CPU-temperaturen.
 • En mer effektiv kaldplate, en sprayende kobberbunn, en spesialisert pumpe og vifter designet for statisk trykk er alle inkludert i Vetroo V360 Liquid CPU Cooler. De gir optimal varmeoverføring fra CPU.

Du kan bruke kontrolleren som følger med denne kjøleren til å implementere PWM- og ARGB-synkronisering.

AORUS WATERFORCE X 360 AIO

AORUS WATERFORCE X 360 er et alt-i-ett-system som tilbyr utmerket ytelse. Din high-end CPU-varme vil bli effektivt og lydløst spredt av AORUS WATERFORCE X 360.

 • AORUS CPU-kjøleren har en karakteristisk 60×60 mm sirkulær fullfarge-LCD, videoavspilling og mulighet for skreddersydd tekst.
 • Den inkluderer høyeffektive, støysvake ARGB-vifter med grafen nano-smøremiddel.
  Slik angir du en app-tidsbegrensning på iPhone og iPad

Ved hjelp av RGB FUSION 2.0 kan du sømløst kombinere denne alt-i-ett-væskekjøleren med dine andre Aorus-produkter.

DeepCool LS720 SE CPU KJØLER

En alt-i-ett flytende CPU-kjøler, DeepCool LS720 SE er konstruert på et revolusjonerende vannpumpedesign for best ytelse og tilbyr pålitelig, høyytelseskjøling. LS720 SE tokammerpumpe sirkulerer den kjølige væsken gjennom motorkammeret for å avkjøle motoren etter å ha brakt den inn i kaldplatekammeret for å avkjøle CPU.

 • Kombinasjonen av en radiator med høy tetthet og fjerde generasjons pumpe er til stede i LS720 SE CPU væskekjøler.
 • Det er det beste alternativet for overklokke spill-PC-konstruksjon og har tre vifter for 300w TDP effektiv varmespredning.

Det anodiske oksidasjonsbelegget på aluminiumslegeringsskallet skaper et førsteklasses utseende med god stivhet og forhindrer aldringsproblemer forårsaket av fuktighet etter lengre tids bruk.

ARCTIC Liquid Freezer II 240

Når det gjelder kompakt vannkjøling, overgår ARCTIC Liquid Freezer II 240 Water Cooler-serien rutinemessig alle forventninger. De har laget et unikt monteringssett for Liquid Freezer II som gjør at kjøleplaten kan plasseres rett over CPU-hotspot samtidig som den tillater ideell varmespredning.

PWM-kontrollert Liquid Freezer II kontrollerer hastigheten på vannpumpen og viftene, noe som resulterer i mye lavere strømforbruk for alle AIO-komponenter og betydelig lavere støynivå ved lav og normal belastning.

Den fiberforsterkede 45 cm-slangen til Liquid Freezer II kan installeres selv i store tilfeller og unngår effektivt kjølevæskefordampning.

Lian Li GALAHAD AIO

GALAHAD CPU Cooler er en suveren alt-i-ett CPU-kjøler som først og fremst er designet for å forbedre ytelsen til systemet ditt.

 • Den kommer i to størrelser – 240 mm og 360 mm.
 • På toppen av det kommer den i to farger: svart og hvit.
 • ARGB høystatisk trykkviften som følger med denne CPU-kjøleren har et variabelt hastighetsområde på 800 til 1900 RPM.

Den har PWM og DC driftsmoduser. GALAHAD CPU Coolers adresserbare RGB LED-er gir lysere og mer forseggjorte belysningsskjermer.

Phanteks Glacier One 360 ​​MPH

Phanteks Glacier One 360 ​​MPH er en flytende CPU-kjøler som kan kjøle kraftige CPUer mens den opererer stille.

 • Med trykkoptimerte vifteblader gir de trippel 120 mm MP PWM-viftene maksimal luftstrøm, lavt støynivå og god kjøleytelse.
 • En herdet glassrute med integrert D-RGB-belysning og tre D-RGB Halos-vifterammer er en del av Glacier One 360 ​​MPHs infinity-speilpumpehettedesign.

For å administrere, synkronisere og utvide belysningssystemet ditt kan du enkelt koble til et Phanteks-chassis eller hovedkort som har D-RGB-støtte.

XPG LEVANTE X

XPG LEVANTE X-seriens kjølere er kompatible med et bredt utvalg av Intel- og AMD-hovedkortplater, noe som gir deg friheten til å matche denne kjøleren med hvilken som helst nåværende CPU du ønsker.

 • Den forbedrer luftstrømmen med en ny tolags viftebladdesign.
 • I tillegg har denne CPU-kjøleren intense lufttrykkvifter som effektivt sprer varme.

LEVANTE X tilbyr svært effektiv kjøling lydløst og effektivt på grunn av sin forbedrede pumpe- og kaldplate-integrasjon, som reduserer koblingspunktsvikt.

ASUS ROG Strix LC II CPU-kjøler

ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB CPU Cooler er det ideelle valget for RGB-elskere. Den tilbyr estetisk tiltalende høyytelses CPU-væskekjøling.

 • Med et arbeidsområde som begynner på 840 RPM, gir 7. generasjons Asetek-pumpe som driver denne CPU-kjøleren utmerket kjøling og lite støy.
 • Den lukkede sløyfedesignen til ASUS CPU-kjøleren kommer med adresserbare RGB-radiatorvifter.

Du kan forvente at RGB-radiatorviftene forbedrer konstruksjonen din med spektakulære lyseffekter i flere farger mens de frigjør den fulle muligheten til din ulåste Intel- eller AMD-prosessor.

Corsair iCUE H170i Elite LCD XT

CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT Liquid CPU Cooler gir CPU-en din praktisk, skreddersydd kjøling. Den har et tilpasset LCD-panel som viser systeminformasjon, GIF-er og bilder.

 • Med hastigheter på opptil 1700 RPM leverer CORSAIR AF RGB ELITE PWM-vifter eksepsjonell lavstøyluftstrøm.
 • For å spre varme langs en 420 mm radiator, bruker denne CPU-kjøleren AirGuide-teknologien for fokusert kjøling.

Ved å koble til den sofistikerte CORSAIR iCUE-programvaren og den integrerte CORSAIR iCUE COMMANDER CORE kan du kontrollere opptil seks viftehastigheter og koordinere synkronisert RGB-belysning.

Konklusjon

Enhver datamaskinentusiast eller erfaren bruker bør seriøst vurdere pålitelig prosessorkjøling. Det forbedrer den generelle systemstabiliteten og energieffektiviteten og forlenger CPU-en og andre komponenters levetid. CPU-kjølere kan gi langvarige fordeler og et roligere datamiljø med passende installasjon og overholdelse av produsentens anbefalinger.

CPU-kjølere vil utvikle seg videre etter hvert som teknologien skrider frem, og tilby enda bedre kjøleløsninger for å matche de økende behovene til dagens databehandling. Å velge en CPU-kjøler med omhu garanterer at datamaskinene våre fungerer raskt og effektivt og forblir kule gjennom hele levetiden.

Du kan også utforske noen beste CPU-stresstestprogramvare for programmerere og spillere.