2 måter å åpne oppgavebehandlingen på Chromebook

Brukere som går fra Windows til Chrome OS finner det vanskelig å navigere i operativsystemet og få tilgang til nøkkelinformasjon og verktøy. For eksempel kan du dele skjermen på en Chromebook som ligner på Windows 11/10, men denne enkle funksjonen er skjult bak et Chrome-flagg. Bortsett fra det er det flere måter å ta et skjermbilde på Chrome OS og til og med kjøre Windows-apper på en Chromebook. Men i tilfelle du lurer på om vi har en Task Manager på Chromebook, vel, svaret er ja. Selv om det ikke er like avansert som Windows-motstykket, vil vi lære deg hvordan du åpner Task Manager på Chromebooken din i denne veiledningen. Oppgavebehandlingen på Chrome OS lar deg se prosessene og avslutte oppgaven umiddelbart. Og det er omtrent det. Så på det notatet, la oss sjekke instruksjonene.

Åpne Task Manager på en Chromebook (2022)

I denne veiledningen har vi inkludert to forskjellige måter å åpne Oppgavebehandling og finne viktig informasjon om Chromebooken din. Du kan utvide tabellen nedenfor og flytte til hvilken som helst seksjon du ønsker.

  Lag fantastiske demovideoer med disse 6 verktøyene

Åpne Chrome OS Task Manager ved å bruke hurtigtast

På samme måte som hurtigtaster i Windows 11, er den enkleste måten å åpne Task Manager på en Chrome OS-enhet ved å bruke en hurtigtast. Slik fungerer det:

1. For å åpne Oppgavebehandling på en Chromebook, trenger du bare å trykke på «Søk + Esc»-hurtigtasten.

2. Dette åpner Chrome OS Task Manager direkte. Her kan du sjekke aktive oppgaver, minneforbruk, CPU-bruk, nettverkshastighet og PID (Process Identifier) ​​for individuelle oppgaver. Det beste er at det viser oppgaver fra både Android- og Linux-beholdere, slik at du kan administrere og avslutte de nødvendige jobbene.

3. Når du har funnet oppgaven, velg den falske oppgaven og klikk på «Avslutt prosess»-knappen nederst til høyre for å avslutte prosessen.

4. For å vise mer informasjon, høyreklikk hvor som helst under «Oppgave»-delen og velg å vise CPU-bruk, GPU-minne, bildebuffer, byttet minne og mer.

Åpne Chromebook Task Manager via Chrome-nettleseren

Bortsett fra hurtigtasten, kan du bruke Chrome-nettleseren for å få tilgang til Task Manager på en Chromebook. Slik fungerer det:

  6 beste EV-ruteplanleggere for en biltur

1. Du kan ganske enkelt høyreklikke på tittellinjen til Chrome-nettleseren og velge «Oppgavebehandling» fra hurtigmenyen.

2. Alternativt kan du klikke på menyikonet med tre prikker øverst til høyre i Chrome og velge «Flere verktøy -> Oppgavebehandling». Dette vil også åpne Oppgavebehandling på Chrome OS.

3. Begge metodene tar deg direkte til oppgavebehandlingen på Chromebooken.

Bruk Chromebooks diagnoseapp for å finne CPU-temperatur, minnebruk

Standard Task Manager på en Chromebook er barebones, og den lar deg bare avslutte prosesser. Hvis du ønsker å sjekke ut den generelle CPU-bruken til systemet, CPU-temperaturen, minnetilgjengelighet osv., som ligner på Windows, kan du bruke den opprinnelige Diagnostics-appen på en Chromebook. Den viser også tilkoblingsinformasjon, sammen med batterihelsestatus, så det er ganske nyttig for brukere. Slik får du tilgang til Chrome OS Diagnostics-appen og finner all denne detaljerte informasjonen.

1. Åpne appstarteren på Chromebooken din ved å klikke på det runde ikonet nederst til venstre. Søk deretter etter «Diagnostikk» og åpne appen.

2. Som vist på skjermbildene nedenfor, kan du sjekke batterihelsen, CPU-bruken, CPU-temperaturen og RAM-forbruket. Hvis du ønsker å kjøre stresstester for CPU og minne, kan du gjøre det i denne appen.

  Opplever du problemer med Paint.net-installasjonen? (LØST)

3. Under «Tilkobling»-fanen finner du nettverksinformasjon som IP-adresse, SSID, MAC-adresse osv.

Start Task Manager på Chrome OS enkelt

Så dette er hvordan du kan åpne Task Manager på en Chromebook ved å bruke to forskjellige metoder og se alle aktive oppgaver og bakgrunnsoppgaver. Jeg ønsker at Google slår sammen Diagnostics-appen med standard Task Manager og lar brukere administrere oppstartsapper for Android/Linux-beholdere. Videre, hvis du leter etter en måte å slå av berøringsskjermen på en Chromebook, gå til vår hurtigveiledning. Og for å finne flere slike Chrome OS-tips og triks, følg vår uttømmende artikkel. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x