Raske Lenker
Nøkkelpunkter
- Pixel Watch 2 utmerker seg med Fitbit-integrasjon, en ren Wear OS 4-opplevelse og avanserte sikkerhetsfunksjoner som sikkerhetssignal.
- I motsetning til konkurrenter mangler Pixel Watch 2 trådløs lading og tilgjengelighet i forskjellige størrelser. Den er heller ikke reparerbar, og batteriet kan ikke byttes.
Er du usikker på hva som skiller Google Pixel Watch 2 fra andre Android-smartklokker? Selv om den ikke er feilfri, gjør denne generasjonen av Googles smartklokke mye riktig. La oss utforske de positive og negative sidene ved å investere i en Pixel Watch 2.
Grunner til å oppgradere til Pixel Watch 2
Det er mye å sette pris på ved Pixel Watch 2, spesielt dens Fitbit-integrasjon og en ren Wear OS 4-opplevelse, som gir en unik brukeropplevelse som ingen annen Wear OS-klokke kan matche.
1. Fitbit-integrasjon
Markedet florerer av Wear OS-klokker, men bortsett fra Pixel Watch 2 (og dens forgjenger), finnes det ingen andre smartklokker som har Fitbit-integrasjon. Dette gir Googles smartklokke et konkurransefortrinn.
Fitbit-appen er overlegen når det gjelder å analysere innsamlet data for å identifisere viktige helseindikatorer. Sammen med Pixel Watch 2s forbedrede helsesensorer kan den registrere langt mer nøyaktig data for en grundigere analyse. Google hevder at den nyeste smartklokken er opptil 40 % mer presis når det kommer til å spore puls og andre viktige helsedata under krevende aktiviteter som HIIT.
Du kan også abonnere på Fitbit Premium for ytterligere helseinformasjon, inkludert tilgang til veiledede treningsøkter og kondisjonstrening, helserapporter med månedlige trender, en detaljert oversikt over søvnkvaliteten din, og mer. Hvis Pixel Watch er din første Fitbit-enhet, får du seks måneders gratis tilgang til premiumabonnementet.
Takket være Fitbit-integrasjonen er Pixel Watch 2 et utmerket alternativ til Fitbit-armbånd. Hvis du ikke er fornøyd med Fitbit-opplevelsen, finnes det alternative AI-drevne treningsapper som kan hjelpe deg med å flytte grensene dine og forbedre kondisjonen.
2. Ren Wear OS 4-opplevelse
Selv om det finnes mange Wear OS-klokker, er det ingen som kan levere den samme opplevelsen som Pixel Watch eller Pixel Watch 2. I likhet med Pixel-telefoner får du et rent, umodifisert operativsystem på Googles smartklokker. Dette bidrar til jevnere animasjoner og færre feil eller problemer.
Samsungs Galaxy Watch-serie har kanskje flere funksjoner takket være One UI Watch, men den kan ikke overgå den generelle opplevelsen som tilbys av standard Wear OS 4.
En annen fordel med Pixel Watchs standard Wear OS 4 er månedlige sikkerhetsoppdateringer. I likhet med Pixel-telefoner får den oppdateringer hver måned for å fikse eventuelle sikkerhetsbrudd eller sårbarheter.
3. Pulssoner under trening
De beste Wear OS-klokkene kan spore pulsen din under trening. Men dataene er bare nyttige hvis de analyseres eller vises på rett måte. På Pixel Watch 2 mottar du et varsel hver gang pulssonen endres under en HIIT-økt.
Hvorfor er dette viktig? Hvis du tar treningsmålene dine seriøst, kan det være gunstig å målrette spesifikke pulsintensiteter avhengig av treningsformen din.
En lavintensitetssone er gunstig for å forbrenne kalorier uten å belaste kroppen. Den moderate sonen er et godt kompromiss for de fleste, mens den aerobe sonen – ideell for idrettsutøvere – hjelper deg å forbrenne kalorier raskt. I den maksimale sonen jobber hjertet ditt med nesten full kapasitet. Hver sone er basert på en prosentandel av din maksimale hjertefrekvens, noe som gjør dataene personlig tilpasset din kropp og alder.
Tilsvarende vil Pixel Watch 2 varsle deg hvis du sakker tempoet i forhold til dine tidsmål, for eksempel under en maratontrening. Dette hjelper meg å holde motivasjonen oppe som en som regelmessig trener for 10 kilometerløp.
4. Sikkerhetssignal
Pixel Watch 2 er utstyrt med flere sikkerhetsfunksjoner, som nødsos, falldeteksjon, sikkerhetssjekk og mer. Sikkerhetssignalet er imidlertid det mest bemerkelsesverdige. Det er eksklusivt for LTE-versjonen av Pixel Watch 2, og lar smartklokken koble seg til nødetater selv uten aktiv dataforbindelse.
Du må ha et Fitbit Premium-abonnement for å bruke Sikkerhetssignalet, og det er bare tilgjengelig i utvalgte land. Likevel kan denne funksjonen være ekstremt verdifull i nødsituasjoner, spesielt i områder med dårlig eller ingen mobildekning. Dette er en unik sikkerhetsfunksjon som ikke finnes på andre Android-klokker.
For å aktivere sikkerhetssignalet åpner du Pixel Watch-appen på telefonen og navigerer til Sikkerhet og nødsituasjon > Sikkerhetssignal. Logg deg på med Google-kontoen din for å aktivere funksjonen.
I tillegg til sikkerhetssignalet bør du også konfigurere og bruke sikkerhets- og nødfunksjonene på Google Pixel-telefonen.
Grunner til å ikke kjøpe Pixel Watch 2
Som de fleste telefoner og smartklokker er ikke Pixel Watch 2 perfekt. Den har noen irriterende mangler. Vurder følgende faktorer før du kjøper den.
1. Liten størrelse
Rajesh Pandey/MakeUseOf
Både Pixel Watch og Pixel Watch 2 er kun tilgjengelig i én størrelse: 41 mm. Dette er en liten størrelse, og den kan se rar ut på personer med store håndledd. En annen ulempe med det lille designet er skjermstørrelsen. Pixel Watchs runde skjerm er 1,24 tommer stor, mens Apple Watch kan ha en skjerm på opptil 1,92 tommer.
Apple og Samsung tilbyr smartklokkene sine i minst to forskjellige størrelser. At Pixel Watch kun er tilgjengelig i én størrelse, virker merkelig. Det er også uheldig at Google valgte en så liten klokkekasse, som ikke er ideell for de med større håndledd.
2. Manglende reparasjonsmuligheter
Bedrifter legger stadig mer vekt på bærekraft i produktdesign – med unntak av Google. Har du knust skjermen på din Pixel Watch? Du kan ikke få den reparert. I stedet må du, som Googles supportsider gjør klart, betale for en erstatningsenhet.
Google tilbyr heller ingen batteribyttetjeneste for smartklokken. Hvis batteriet i din klokke mister sin evne til å holde på strøm, må du altså kjøpe en ny enhet.
Med tanke på at Pixel Watch koster 349 dollar, burde man forvente at Google ville ta hensyn til reparasjon og bærekraft når de utformet smartklokken.
3. Ingen trådløs lading
Pixel Watch 2 kan lades fra 0 til 50 prosent på 30 minutter, og en 80 prosent lading tar 43 minutter. Selv om dette er imponerende, er det et stort problem med lademetoden til Pixel Watch 2.
I motsetning til forgjengeren bruker ikke Pixel Watch 2 magnetisk lading. Den bruker i stedet en pinnebasert lademekanisme, som man finner på Fitbit Sense 2 og Versa 2. Løsningen i seg selv er god, spesielt fordi den tillater hurtiglading uten å generere mye varme.
Men fordi det ikke finnes trådløs lading, kan du ikke lade Pixel Watch 2 trådløst med Pixel-telefonen når du er på reise og ikke har laderen med deg. Til sammenligning kan du bruke Wireless PowerShare på Samsung-telefoner for å lade Galaxy smartklokker trådløst.
Mangelen på trådløs lading på Pixel Watch 2 vil ikke være et problem i hverdagen. Men det kan være frustrerende, særlig når du er på reise.
Samsungs Wear OS-klokker har lengre batteritid enn Pixel Watch 2, i tillegg til flere funksjoner. Likevel gir Googles smartklokke en bedre brukeropplevelse, selv om selve enheten ikke er perfekt. Den standard Wear OS 4-opplevelsen, kombinert med Fitbit-integrasjon, er nok til at mange setter pris på hvordan Pixel Watch 2 utkonkurrerer konkurrentene.