4 grunner til ikke å kjøpe iPhone 15 Pro

Viktige takeaways

  • iPhone 15 Pros grunnlagring på 128 GB er kanskje ikke tilstrekkelig for profesjonelle som ønsker å dra nytte av kameraets muligheter, da det raskt kan fylles opp med høyoppløselige ProRAW-bilder og 4K-videoer.
  • Fargealternativene for iPhone 15 Pro er begrenset og ikke like levende som tidligere modeller, sannsynligvis på grunn av byttet til en titanramme, som er vanskeligere å male.
  • Standard iPhone 15 gir god valuta for pengene med betydelige oppgraderinger, for eksempel et 48 MP hovedkamera og forbedret skjerm, noe som gjør den til et overbevisende valg fremfor iPhone 15 Pro, spesielt med tanke på det lavere prispunktet.
  • Hvis du allerede har en nylig iPhone, er det kanskje ikke nødvendig å oppgradere til iPhone 15 Pro, siden iPhones er bygget for å vare og motta lang programvarestøtte. Å bytte ut iPhone-batteriet kan være en mer kostnadseffektiv løsning.
  Slik skriver du inn null før et tall i Google Sheets

Apple avduket den etterlengtede iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max på sitt «Wonderlust»-arrangement i september 2023. Disse flaggskipet iPhones har en titanramme, A17 Pro-brikken, en handlingsknapp og mer.

Selv om de nye funksjonene er spennende, er det noen grunner til at du kanskje ikke vil kjøpe iPhone 15 Pro.

1. Grunnlageret er fortsatt 128 GB

https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-15-pro

iPhone 15 Pro har et 48 MP hovedkamera som kan ta ProRAW-bilder og 4K/60FPS ProRes-video, som kan ta mye plass. Telefonen starter imidlertid fortsatt med 128 GB lagringsplass, noe som er utilstrekkelig for profesjonelle som ønsker å utnytte kameraets muligheter.

Tatt i betraktning at iPhone 15 Pro også kan ta bilder i HEIF med fire ganger så høy oppløsning som før, er det skuffende å se at Apple ikke tilbyr en høyere grunnlagringskonfigurasjon for iPhone 15 Pro, som profesjonelle som ønsker å bruke telefonens kamera til det fulle. potensialet må betale ekstra for mer lagringsplass.

2. Fargealternativene er ikke gode

Bildekreditt: Apple/YouTube

iPhone 15 Pro-serien kommer i fire blide farger: Natural Titanium, Blue Titanium, White Titanium og Black Titanium. Nesten alle disse fargealternativene er ganske dempet og dempet sammenlignet med den mer levende Sierra Blue iPhone 13 Pro og Deep Purple Phone 14 Pro.

  Lær hvordan du bruker Task Manager på Mac

Ifølge bransjeeksperter ser Apples overgang til en titanramme ut til å være årsaken til de blide fargene. Selv om titan er et mer slitesterkt og lett materiale enn rustfritt stål, er det også vanskeligere å male, noe som kan ha begrenset Apples fargealternativer.

3. Standard iPhone 15 gir god verdi

Bildekreditt: Apple/YouTube

Standard iPhone 15 har fått noen betydelige oppgraderinger, noe som gjør den god valuta for pengene. For det første får du et 48 MP hovedkamera og Dynamic Island-utskjæringen som debuterte på iPhone 14 Pro. Skjermen har også blitt forbedret, nå i stand til å levere opptil 2000 nits med lysstyrke utendørs.

Disse betydelige forbedringene gjør iPhone 15 til et overbevisende valg fremfor iPhone 15 Pro på grunn av dets betydelig lavere pris, som starter på $799, og taper kun på noen få funksjoner som ProMotion og et 5x telefotokamerasystem.

4. Din nåværende telefon er sannsynligvis fortsatt god nok

iPhones er generelt bygget for å vare i årevis og til og med få den lengste programvarestøtten i hele smarttelefonmarkedet. Dette betyr at du kan forvente at Apple støtter din iPhone fullt ut med store iOS-programvareoppdateringer i minst fem år.

  Utvidet analyse forklart på 5 minutter eller mindre

Hvis du har en ganske fersk iPhone, for eksempel iPhone 13 Pro eller til og med iPhone 12 Pro, er det ikke nødvendig å oppgradere til iPhone 15 Pro. Din nåværende telefon er fortsatt perfekt i stand til å dekke dine behov. Du kan spare dine hardt opptjente penger og vente til Apple slipper en iPhone med mer betydelige oppgraderinger.

Jeg bruker fortsatt en iPhone 11 i 2023, og den oppfyller fortsatt behovene mine godt, bortsett fra batterihelsen, som har blitt dårligere gjennom årene, og jeg har ikke tenkt å oppgradere før Apple dropper programvarestøtte for enheten. I de fleste tilfeller bør bytte av iPhone-batteri løse de fleste problemene dine.

Å oppgradere til den nyeste iPhone er ikke alltid en god idé

Selv om iPhone 15 Pro har en helt ny titanramme, en handlingsknapp, høyhastighets USB-C og et forbedret kamerasystem, er de fleste tilleggene en luksus snarere enn en nødvendighet – spesielt hvis du allerede eier en moderne iPhone. Til syvende og sist er det en personlig avgjørelse om du skal kjøpe eller oppgradere til iPhone 15 Pro, og det avhenger av dine behov og budsjett.