Alt Apple kunngjorde under sitt «Wonderlust»-arrangement i september

Apple holdt sitt «Wonderlust»-arrangement 12. september 2023 for å kunngjøre sine nyeste iPhone- og Apple Watch-modeller, med en forhåndsinnspilt presentasjon streamet på nettet for alle å se. Det var begrenset personlig oppmøte for utvalgte journalister for å prøve ut de nye produktene.

Hvis du ikke hadde tid til å se hele keynoten eller ønsker en rask oversikt over de nye produktene, her er en rask oppsummering av alt Apple annonserte på arrangementet.

iPhone 15 og iPhone 15 Plus

Den største visuelle endringen på iPhone 15- og iPhone 15 Plus-modellene er Dynamic Island-utskjæringen som Apple først introduserte sammen med iPhone 14 Pro. Når det gjelder selve skjermen, er den dobbelt så lyssterk utendørs, i stand til maksimale lysstyrkenivåer på 2000 nits.

Bildekreditt: eple

Som mange bransjeeksperter spådde, har Apple endelig droppet Lightning-porten og erstattet den med USB-C. Imidlertid er den fortsatt begrenset til USB 2.0-hastigheter, akkurat som Lightning. Når det gjelder ytelse, er iPhone 15 drevet av A16 Bionic, den samme brikken som drev iPhone 14 Pro-modellene.

På kamerafronten vil et helt nytt 48 MP-kamera forbedre mobilfotograferingsspillet ditt med 4x skarpere bilder og bedre ytelse i lite lys. Og for første gang tilbyr standard iPhone 15-modeller et 2x telefotoalternativ med tre optiske zoomnivåer: 0,5x, 1x og 2x.

  Hvorfor du bør unngå offentlige USB-porter

iPhone 15 og iPhone 15 Plus kommer i svart, grønn, blå, gul og et nytt rosa fargealternativ. De koster det samme som 2022s iPhone 14-modeller, og starter på $799 for iPhone 15 og $899 for iPhone 15 Plus, hver med 128 GB grunnlagring.

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max

Apple har redesignet iPhone 15 Pro-modellene med en lettere titankonstruksjon og konturerte kanter. Den har erstattet den ikoniske Silent/Ring-bryteren med en programmerbar handlingsknapp for å utløse tilpassede handlinger – som på Apple Watch Ultra.

Mens USB-C-porten på iPhone 15 er begrenset til USB 2.0-hastigheter, får iPhone 15 Pro-modellene USB 3-hastigheter, som er opptil 20 ganger raskere enn Lightning. Apples 2023-flaggskip er drevet av en 3nm A17 Pro-brikke, som kan kjøre konsollkvalitetsspill som Assassin’s Creed Mirage, Resident Evil Village og Death Stranding.

Kameraoppgraderingene er også ganske betydelige. iPhone 15 Pro-modellene kan nå ta 48 MP HEIF-bilder, som er en enorm forbedring i forhold til forgjengerne. Begge modellene kan også ta romlige bilder og videoer som du kan se på Vision Pro-headsettet. iPhone 15 Pro Max får et helt nytt telefotokamera med 5x optisk zoom, takket være Apples «tetraprisme»-design.

  Slik rydder du nettleseren din for økt produktivitet på nettet

Bildekreditt: eple

iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max starter på henholdsvis $999 og $1199 for basismodellene. Apple tilbyr iPhone 15 Pro-modellene i fire farger: Natural Titanium, Black Titanium, Blue Titanium og White Titanium.

Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 er en iterativ oppdatering, den største endringen er den nye Apple S9 SiP, som gir mulighet for Siri-behandling på enheten og en helt ny dobbelttrykksbevegelse. Du kan nå trykke to ganger på pekefingeren og tommelen for å utføre handlinger som å svare på eller avslutte anrop, spille av eller sette musikk på pause, bla gjennom widgets og mer.

S9 inkluderer en andre generasjons Ultra Wideband-brikke, som låser opp Precision Finding når den brukes med iPhone 15-modellene. Hvis du bruker Apple Watch utendørs ofte, vil du også sette pris på en betydelig lysere skjerm som er opptil dobbelt så lyssterk utendørs.

Bildekreditt: eple

Apple tilbyr Apple Watch Series 9 i sølv, midnatt, stjernelys, PRODUCT(RED) og et nytt rosa fargealternativ. Du kan selvfølgelig velge mellom kassealternativer i rustfritt stål og aluminium. Som før starter enheten på $399 og kommer i salg 22. september.

Apple Watch Ultra 2

Andregenerasjons Apple Watch Ultra er også drevet av S9-brikken, noe som betyr at den støtter de samme funksjonene som Apple Watch Series 9, som den nye dobbelttrykksbevegelsen, Siri på enheten og mer presis sporing.

  10 beste Assassin's Creed-spill å spille

Bildekreditt: eple

Og den 50 % lysere skjermen øker lesbarheten i hardt sollys betydelig. I en Apple Newsroom-innleggnevner selskapet også mindre forbedringer som «avanserte muligheter for vanneventyr» og «utvidet høydeområde.» Apple Watch Ultra 2 starter på $799, akkurat som forgjengeren.

Etuier og klokkebånd

Apples klokkeremmer og beskyttende iPhone-deksler har byttet fra naturlig lær til et miljøvennlig materiale kalt FineWoven. Apple beskriver materialet som «microtwill med en myk, semsket skinn-aktig følelse.»

Bildekreditt: eple

FineWoven for Apple Watch er tilgjengelig med Magnetic Link- og Modern Buckle-båndene. Når det gjelder iPhones, tilbys FineWoven i MagSafe-deksler og lommebøker. Apple har også samarbeidet med Nike og Hermès om miljøvennlige klokkeremmer.

Til tross for bærekrafttrekket, fortsetter Apple imidlertid å tilby klare silikondeksler for iPhone 15 og iPhone 15 Pro.

Alle de nye Apple Watch-remmene og iPhone-dekslene er tilgjengelige for bestilling nå, inkludert nye farger for Alpine Loop, Trail Loop og Ocean Band.

Det er sesongen for nye Apple-produkter

Dette var nok en maskinvarelanseringsbegivenhet på en typisk Apple-måte, med mange iterative funksjoner og noen få overraskelser. Heldigvis har ikke Apple økt prisene slik ryktene spådde!

Selv om det er sant at Apple bygger premiumprodukter som koster penger, bør avdragsavtaler og transporttilbud bidra til å lindre smerten på lommeboken din. Det virkelige spørsmålet er om noen av disse nye Apple-produktene er overbevisende nok til å få deg til å trykke på Kjøp-knappen.