4 kreative måter å brainstorme ideer på

Når du går i gang med et nytt prosjekt, er det vanlig å møte utfordringer som kan dempe motivasjonen. Det er et kraftig verktøy som kan hjelpe til med å gjenopplive kreativiteten din i slike scenarier: idédugnad.

Brainstorming er en fin måte å starte ditt neste prosjekt på med letthet og maksimal kreativitet. Hvis du trenger en rask og effektiv måte å generere nye ideer på, kan du stole på Notion.

Det er ingen riktig måte å brainstorme på; du må eksperimentere og se hvilken metode som fungerer best for deg. For å komme i gang, her er fire kreative måter å brainstorme på i Notion.

1. Opprett en Idé-mappe

Å lage en idémappe er en praktisk tilnærming til å organisere ideene dine og holde notatene tilgjengelige i Notion. Takket være Notions enkle filstruktur, kan du lage en idémappe i noen få enkle trinn:

 • Gå til sidefeltet og klikk på Legg til en side.
 • Tildel siden en tittel og klikk på Tom side eller trykk på Enter.
 • På den nye linjen skriver du inn kommandoen /page og trykker Enter for å legge til en ny idéside.
 • Over tid kan du fortsette å legge til sider ved å bruke kommandoen mens du oppdager nye ideer. Du kan legge til ikoner og emoji på Notion-sidene dine for et personlig utseende. Å legge til ikoner kan hjelpe deg med å identifisere ideer raskere og gi visuelle pauser mellom store tekstblokker.

    Hvilken strømmeenhet å velge? [2023]

  Fordeler med å lage en idémappe

  Å lage en idémappe gir deg fleksibiliteten til å organisere ideene dine slik du ønsker. For å omorganisere en idé i listen, hold og dra en idé til en ny posisjon. Du skal se en blå horisontal linje som indikerer hvor elementet skal plasseres.

  Ved å bruke to av Notions favorittfunksjoner – undersider og tilbakekoblinger – kan du raskt utvide ideer og skape forbindelser mellom dem. På en side skriver du inn /page-kommandoen for å legge til en underside. Dette hjelper deg med å utvide mindre ideer mens du brainstormer. Du kan også koble til en eksisterende forestillingsside ved å skrive @-symbolet, etterfulgt av sidens navn.

  Ulemper ved å lage en idémappe

  Selv om det er en utmerket metode for reklamer, krever denne metoden at du starter fra bunnen av, så det er ikke den raskeste løsningen hvis du optimaliserer hastigheten. Etter hyppig bruk kan ideene dine også bli rotete og vanskeligere å administrere. En mulig løsning på dette er å legge til undermapper eller bruke overskrifter for å dele opp informasjon.

  2. Bruk Notion AI

  Notion er en av de mange produktivitetsappene som integrerer AI for raskere innholdsskaping. Denne metoden er flott for å få innledende inspirasjon når du begynner brainstorming.

  For å aktivere Notion AI, bruk snarveien Ctrl + J på en ny linje. En av de enkleste måtene å brainstorme ideer på er å bruke Notions AI-brainstorming-mal, som du får tilgang til med trinnene nedenfor:

 • Skriv Brainstorm og klikk på Brainstorm Ideas-knappen som vises.
 • Skriv inn svaret ditt og trykk Enter.
 • Trykk Ferdig hvis du er ferdig, eller velg Fortsett å skrive for å samle flere ideer.
 •   Hvordan sparke folk av Wi-Fi-nettverket ditt

  Fordeler med Notion AI

  Enten du brainstormer med teamet ditt eller prøver å erobre writer’s block, er brainstorming-alternativene med Notion AI uendelige. Å ha et AI-verktøy innebygd i notatappen din betyr at du kan stille spørsmål direkte basert på notatenes innhold. Dette ville være vanskelig å oppnå ved å bruke en separat chatbot som ChatGTP, for ikke å nevne mer tidkrevende.

  Ulemper med Notion AI

  Dessverre er det et begrenset antall svar du kan generere per måned på Notions gratisplan (opptil 20 gratis svar per måned). Til tross for begrensningen, er dette nyttig for å få en god forståelse av funksjonen før du vurderer å oppgradere til en betalt Notion-plan.

  3. Bruk en begrepsmal

  Hvis du leter etter en måte å kartlegge ideer visuelt og også spare tid, kan du utforske Notions gratis idédugnadsmaler for rask idégenerering. Du kan utforske idédugnadsmaler i Notions malgallerihvor det er dusinvis av gratis og betalte maler å velge mellom.

  Du kan forhåndsvise maler før du bruker dem på arbeidsområdet ditt. Hvis du er fornøyd med en mal, klikker du på Dupliser-knappen øverst til høyre i malen for å legge den til arbeidsområdet ditt.

  Fordeler med å bruke en idémal

  Å bruke en mal sparer mye tid når du skriver inn ideer. Med en rekke tilgjengelige maler kan du enkelt finne en som passer dine behov, enten du brainstormer alene eller sammen med arbeidskameratene dine.

  Mange maler, inkludert Notions gratis ekstern brainstorming-mal, innlemme funksjoner som Notion-knapper. Denne funksjonen lar deg utføre umiddelbare handlinger, for eksempel å legge til en idé merket med navnet ditt. Maler som dette tilbyr også nyttige spørsmål og spørsmål for å kickstarte idédugnaden din.

    11 beste Flashcard-apper for å hjelpe deg med å lære raskere [2023]

  Ulemper ved å bruke en begrepsmal

  Når du bruker en mal, kan det hende du oppdager at ikke alle funksjonene er nødvendige. Denne overflødige plassen kan bli en distraksjon fra de kritiske komponentene på brainstorming-siden din. For å redusere dette kan du omorganisere blokkene eller slette dem ved å trykke på Del-tasten.

  4. Lag en egendefinert mal

  Et annet alternativ du kan prøve er å lage dine egne maler. Dette er verdifullt hvis du leter etter en personlig tilnærming for mindre brainstorming-økter som krever lite dybde. Du kan lage en egendefinert mal ved å bruke Notions knapper:

 • Skriv inn kommandoen /-knappen på en ny linje.
 • Gi malen et navn og velg Sett inn blokker fra listen over alternativer.
 • Legg til nytt innhold for malen i redigeringsboksen eller dra eksisterende blokker inn.
 • Hver gang du klikker på knappen, vil den generere en ny mal med innholdet du har plassert inni.

  Fordeler med å lage en egendefinert mal

  Å bruke en egendefinert mal vil hjelpe deg med å forplikte deg til din egen rutine uten å måtte fjerne irrelevante elementer fra en forhåndsdefinert mal. Det gir deg også den kreative friheten til å designe malen din slik du ønsker uten å være begrenset til stilen til forhåndslagde maler.

  Redigeringsvinduet inne i malknappen tilbyr alle funksjonene du ser i den vanlige editoren, inkludert overskrifter, sjekklister, tabeller og mer.

  Ulemper ved å lage en egendefinert mal

  Til tross for denne metodens sterke tilpasningsevner, kan den være vanskelig å administrere. I motsetning til vanlige maler som er tilgjengelige fra sidefeltet, må du kopiere og lime inn malknappen manuelt hvis du vil bruke den egendefinerte malen på forskjellige steder. Notion har en fin snarvei for å forenkle denne prosessen: hold Alt og dra knappen for å lage en duplikat.

  Ta brainstorming til neste nivå med Notion

  Notion tilbyr en rekke kraftige verktøy for å hjelpe deg med idédugnad raskt og effektivt. Enten du jobber med et team eller brainstormer for et personlig prosjekt, med Notion kan du skreddersy din idédugnadstilnærming for å passe dine spesifikke behov.

  Så hvorfor ikke invitere Notion til din neste idédugnad og slippe kreativiteten løs?