5 beste måter å ta et skjermbilde på Windows

Å finne ut hvordan du tar et skjermbilde på et Windows-system kan være vanskelig, spesielt hvis du ikke er teknisk.

Det faktum at det er så mange måter å ta et skjermbilde på, øker bare forvirringen, for nå er du usikker på hvilken metode du kan bruke. Det er imidlertid alltid to sider av en mynt, så det kan være til nytte å ha flere måter å utføre en spesifikk oppgave på.

I dette innlegget skal jeg vise deg noen av mine favorittmåter å ta skjermbilder på Windows. Alle er enkle og tar ikke mer enn et sekund eller to.

Hvis du foretrekker å se en trinn-for-trinn veiledning av prosessen i stedet, her er en rask video:

Ta opp hele skjermen

Fra den enkleste metoden kan du trykke på Windows-tasten og Print Screen-tasten på tastaturet for å fange hele skjermen.

Ved å trykke på denne kombinasjonen av tastene vil du umiddelbart ta et skjermbilde; du finner den i mappen Bilder > Skjermbilder.

Les også: Vanlige Windows 11-problemer og deres løsninger

Fra Snip & Sketch

Hvis du foretrekker å ha mer kontroll over hvordan du vil at skjermbildene dine skal tas, kan du bruke Snip & Sketch-appen. Bare trykk på Windows-tasten + Shift + S på tastaturet for å åpne det.

Du bør se en meny vises på skjermen.

Herfra kan du ta bilder med et rektangulært forhold, et fritt format, et spesifikt vindu eller hele skjermen. Ved å klikke på noen av dem aktiveres den modusen umiddelbart, slik at du kan klippe bort.

  Fix Windows Update Service kunne ikke stoppes

Klippeverktøyet er utrolig nyttig når du vil fange en spesifikk del av skjermen raskt og også kommentere. Det har eksistert siden Windows Vista og er fortsatt en svært nyttig ressurs for operativsystemet.

Du finner klippeverktøyet ved å søke etter det på Start/Windows-menyen.

Du bør se dette lille vinduet som har flere alternativer.

Ved å klikke på Ny kan du ta et nytt skjermbilde. Du kan endre modusen hvis du vil endre fangstforholdet. Til slutt kan du stille inn en Delay, som bare er timeren.

Etter å ha tatt skjermbildet, kan du lagre det i en hvilken som helst målmappe på datamaskinen. For å forkaste skjermbildet og ta et nytt, klikk på Ny igjen for å starte på nytt.

Fra Game Bar

Xbox Game Bar-appen på Windows er et fantastisk tillegg for folk som liker å spille inn spillingen eller fange intense øyeblikk mens de spiller spill. Du kan bruke den selv om den ikke er til spillformål, og å ta et skjermbilde via den er en hendig funksjon.

Start med å trykke Windows-tasten + G på tastaturet. Før du trykker på den, sørg for at du er i det aktive vinduet du vil ta et skjermbilde av.

Du vil se en haug med kontroller og alternativer på skjermen.

Alt du trenger å gjøre er å klikke på kameraikonet, som fanger hele skjermen til det aktive vinduet.

  Send et vindu til et annet virtuelt skrivebord i Windows 10

Hvis du vil ha flere tilpasningsalternativer for skjermbildene dine, for eksempel å tegne eller kommentere, anbefaler jeg å bruke et tredjepartsverktøy dedikert til dette formålet.

Det finnes mange slike verktøy, men her er noen av mine beste valg.

#1. Snagit

TechSmith har en rekke verdifulle verktøy, og Snagit er et av dem. Det er et kraftig verktøy for å ta skjermbilder og ta opp skjermen. Det intuitive grensesnittet gjør det superenkelt å fange hele skjermen eller bare en spesifikk del av den.

Etter at du har tatt skjermbildet, kan du merke dem, legge til merknader og utføre ulike redigeringsoppgaver.

I tillegg til den tradisjonelle måten å ta skjermbilder på, lar den deg fange rulleskjermen din, noe som kan være veldig nyttig i visse situasjoner.

Du kan dele skjermbilder direkte fra verktøyet med vennene dine og teammedlemmer.

#2. LightShot

LightShot er en veldig populær programvare som har eksistert lenge, og lar deg ta tilpassbare skjermbilder i løpet av sekunder. Faktisk tar det bare to klikk for å ta et skjermbilde med dette verktøyet.

I tillegg til å være enkel å bruke, er LightShot kjent for å tilby en haug med fantastiske funksjoner, for eksempel:

  • Praktisk deling via en lenke
  • Redigeringsalternativer mens og etter at du har tatt et skjermbilde
  • Finn bilder som ligner på skjermen din umiddelbart

Det er også viktig å nevne at dette er et lettvektsverktøy, så det presser ikke ned på oppbevaringen din i det hele tatt.

  Slik aktiverer du Windows 10s nye lystema

#3. ShareX

Helt gratis og åpen kildekode, ShareXs skjermfangstfunksjoner er noe å snakke om til tross for at de ikke har noen prislapp knyttet til den.

Den har mange alternativer for å ta et skjermbilde, inkludert:

  • Full skjerm
  • Rulleskjerm
  • Aktivt vindu
  • Egendefinert region
  • Autofangst
  • Overvåkingsmeny

Og det stopper ikke der. Etter å ha tatt et skjermbilde, lar det deg legge til bildeeffekter, lagre det som en fil, kopiere det til utklippstavlen, skrive ut bildet, gjenkjenne tekst (OCR) og mye mer.

ShareX er veldig lett og er klarert av store selskaper der ute.

#4. Skjermpresse

ScreenPresso vet hva som skal til for å sende punktet ditt til noen ved hjelp av et skjermbilde, så utviklerne laget dette ultimate verktøyet som dekker alt som er skjermbilderelatert.

Den er lett, har en innebygd editor og har flere delingsalternativer. Du kan også bruke den tilgjengelige brukerveiledningsgeneratoren til din fordel.

Den lar deg ta tak i en bestemt del av skjermen, et spesifikt vindu eller hele skjermen. Du kan også fange et rullevindu eller musepeker (en unik funksjon).

Hvis du liker å stille inn tidtakere før du fanger skjermen, kan du bruke forsinkelsesfunksjonen. Med den innebygde editoren kan du legge til tekst, piler, bobler, former og andre elementer.

Avsluttende tanker

Skjermbilder er et viktig element i våre digitale liv, spesielt hvis du er en som deler mye instruksjonsinnhold. Det er også veldig nyttig for feilsøking av tekniske problemer.

Ved å bruke en av metodene ovenfor, vil du enkelt kunne fange skjermen din på Windows – hvordan det skal være å ta skjermbilder.

Deretter lærer du å skjermdumpe Netflix på en PC uten svart skjerm.