5 Chrome New Tab Wellness Extensions for å øke mental helse og lindre stress

Når du er midt i en stressende arbeidsdag, er det lett å glemme noen av de bittesmå praksisene som kan hjelpe deg med å få en sunn mental tilstand. Men hva om neste gang du åpner en ny fane, får du en påminnelse om å gjøre nettopp det?

Disse Chrome-utvidelsene erstatter standardsiden Ny fane med velværeverktøy for meditasjon, pustarbeid, journalføring, humørsporing, tøying og bekreftelser. Du trenger ikke å bruke dette hver gang du åpner en ny fane, men en gang i blant er den milde dytten alt du trenger for å komme deg ut av en negativ tankegang.

Oasis er en alt-i-ett-utvidelse for å få tilgang til flere velværepraksis og verktøy hver gang du åpner en ny fane. Den viser et klassisk maleri, sammen med gjeldende dato og klokkeslett. Du får tilgang til de tre hovedelementene med et klikk:

  • Journal for å skrive tankene og følelsene dine, som du kan redigere flere ganger i løpet av dagen. Du vil også se en kalender over når du skrev i journalen og når du ikke gjorde det.
  • Veiledet meditasjon og pusteøkter for å redusere stress og angst, samt rense sinnet. De animerte pusteøvelsene er spesielt nyttige for å huske å ta en pause og omgruppere deg selv under en stressende arbeidsdag.
  • Stemningsdagbok for å sjekke hvordan du har det og hvorfor du har det slik for øyeblikket.

Oasis vil spore inndataene dine og tilby statistikk når du vil. Det er ikke den beste appen når det gjelder design og bruk, men hvis du leter etter en alt-i-ett-løsning for ulike velværepraksiser, gjør denne utvidelsen jobben godt. Premiumversjonen av Oasis har også flere elementer som stressfaktorer og avlastere, veiledede forestillingsøvelser, etc.

  Slik spiller du Chrome Audio via separate enheter

Last ned: Oasis for Chrome (Gratis)

2. Tenk over (Chrome): Skriv raskt forskjellige journaloppføringer i en ny fane

Du vet at daglig journalføring er en god vane, men å faktisk gjøre det til en del av livet ditt er den vanskelige delen. Ponder prøver å gjøre det enkelt ved å be deg om å skrive en journalpost hver gang du åpner en ny fane. Det er faktisk en av de kuleste mikro-journal-appene for å dyrke praksisen.

Ponder har to hovedmoduser for hvordan du skriver en oppføring: korte svar på daglige forespørsler og lang journalplass. Du kan enkelt bytte mellom dem når som helst. For eksempel inkluderer de korte svarene kategoriene daglig produktivitet, daglige lister og daglig refleksjon, der Ponder vil stille deg et spørsmål for å få et svar fra deg om det emnet. Men hvis du er i humør til å skrive en lengre dagbok, bytt til kategoriene kreativ, selvrefleksjon eller friskriving. Igjen, hver av disse vil inneholde en melding du kan svare på, slik at du ikke sliter med å finne ut hva du skal skrive.

Hvis det blir for mye, kan du stoppe Ponder fra å be deg om å skrive en oppføring i hver ny fane. Du kan gå tilbake til tidligere oppføringer når som helst og se dem etter kalenderdatoer. Ponder samler også analyser om journalføringen din, for eksempel din konsistens, totalt antall ord skrevet, etc.

Last ned: Tenk på Chrome (Gratis)

  Reparer Hulu som ikke fungerer på Chrome

3. NimbusMind (Chrome, Firefox, Android, iOS): 5-minutters guidede meditasjoner i ny fane

NimbusMind tilbyr en serie med 5-minutters guidede meditasjoner i den nye fanen din som kan hjelpe deg med å takle eventuelle problemer eller situasjoner du står overfor. Den gjeldende listen inkluderer korte guider for angsthendelser, generell angst, kroppsskanning, nødsituasjon, fokus, lykke, slappe av, morgen, la det gå, sove, gå, depresjon, selvtillit, sunn aldring, forhold, sensualitet og livsendringer. Det er den perfekte typen rask og minimalistisk meditasjon for mindfulness og stresslindring.

Meditasjonene er begrenset til 5 minutter i gratisversjonen, men du kan låse opp 2, 3, 10 og 20 minutters versjoner i NimbusMind Premium for $9,99 årlig. Chrome-utvidelsen tilbyr også to av sine meditasjonsserier (grunnleggende om meditasjon og de første trinnene til meditasjon) gratis, mens andre serier er tilgjengelige for abonnenter.

Bortsett fra disse meditasjonene, tilbyr NimbusMind også beroligende bakgrunnslyder for å hjelpe deg med å slappe av eller fokusere. Den har også noen få bakgrunnsmusikalske spor. I gratisversjonen kan du bare velge lyder fra en elv eller fugler i en skog og bakgrunnsmusikk for meditasjon, men du kan låse opp flere andre omgivelseslyder og musikalske spor i den betalte versjonen.

Last ned: NimbusMind for Chrome | Firefox (Gratis)

Last ned: NimbusMind for Android | iOS (Gratis)

4. Zen Mind (Chrome): Påminnelser og veiledninger for tøying og sunne vaner

Zen Mind gir deg flere verktøy for ikke bare å øke din mentale helse, men også din fysiske helse. Som flere andre utvidelser inkluderer den en meditasjonssone i 5, 10 eller 15 minutter, hvor du øver på oppmerksom pusting med beroligende bakgrunnslyder. Du kan også spille hvilken som helst av de beroligende lydene i omgivelsene uten å gå inn i meditasjonssonen.

På samme måte som andre apper tilbyr guidede meditasjoner, tilbyr Zen Mind guidede strekninger. Det er viktig å gjøre tøyningsøvelser for å fikse holdningen og forbedre humøret, spesielt for de som bruker flere timer på å jobbe på en datamaskin. Zen Mind tilbyr også å gi påminnelser (30 minutter, en time eller to timer) om å drikke vann, korrigere holdningen din, gjøre tøyninger, spise frukt eller meditere.

  Slik surfer du som gjest i Chrome og på en Chromebook

Appens dashbord ber deg skrive en oppgave du vil fokusere på akkurat nå. Du kan også gå inn i «Fokusmodus» for en dyp arbeidsøkt.

Last ned: Zen Mind for Chrome (Gratis)

5. Bekreftelsesflyt (Chrome): Positive bekreftelser i hver ny fane

Det er en utbredt tankegang at sinnet vårt for ofte trekker oss inn i selvtvil og pessimistiske synspunkter, og vi trenger periodisk en forsiktig dytt vekk fra negativiteten. Positive bekreftelser kan øke motivasjonen din, hjelpe deg å føle deg roligere og justere sinnet ditt for å kjenne dine mål og forkaste påtrengende tanker.

Affirmations Flow er en enkel Chrome-utvidelse laget av positivitetstrener Geeta Pandey for å hjelpe alle med å få det milde dyttet hver gang de åpner en ny fane i nettleseren. Sett mot en bakgrunn av fargerike bobler som danser på skjermen, vil du se en tilfeldig ny positiv bekreftelse med hver nye fane du åpner.

Utvidelsen kommer med noen få positivitetsbekreftelser innebygd, men oppfordrer deg til å legge til dine egne tilpassede bekreftelser som betyr noe for deg. Den har en nyttig evne til å importere et regneark med bekreftelser (eller eksportere de egendefinerte bekreftelsene du oppretter i appen som et tilpasset regneark). Du finner mange gratis bekreftelsesmaler på nettet for å komme i gang med denne øvelsen.

Last ned: Affirmations Flow for Chrome (Gratis)

Gå bort fra skjermen

Så bra som alle disse velværeorienterte utvidelsene er for din mentale helse, nevner de ikke det beste du kan gjøre når du er overveldet: gå bort fra skjermen. Reis deg opp, beveg deg rundt, pust inn frisk luft, og gi øynene og hjernen en pause. Det er ingenting så gjenopprettende som bevegelse.