tipsbilk.net

5 essensielle og gratis konkurransedyktige etterretningsverktøy

Hver virksomhet har konkurrenter, og det er kritisk å overvåke hva de holder på med og trenger ikke å være kostbart eller tidkrevende.

Innlegget nedenfor viser de 5 trinnene for å sette opp en robust konkurrerende intelligensovervåking på mindre enn 5 minutter.

En av de største truslene mot enhver bedrift er konkurransen i bransjen. Fra nye deltakere til allerede etablerte spillere, konkurrentene dine kan være den eneste tingen som hindrer virksomheten din i å ta det neste store skrittet eller rett og slett avvise til glemsel (Yahoo!, MySpace, tenker på deg!).

Bedriftsledere tenker alltid på konkurranse og blir naturlig nok irriterte når en konkurrent kunngjør en ny utgivelse, en forfremmelse eller når de ansetter en fantastisk leder du hadde et øye med.

Som sådan er det viktig å etablere en grundig konkurransedyktig etterretningsstrategi, men dette er generelt kjedelig, dyrt og tidkrevende. Men det trenger ikke være slik hvis du bruker smart automatisering.

Hvem bør bruke Competitive Intelligence-verktøy?

Alle burde drive med konkurranseintelligens!

Når vi tenker på konkurranseanalyse, er det første som vanligvis kommer til tankene de store motstanderne. Slik som den legendariske rivaliseringen mellom Coca-Cola vs. Pepsi eller Apple vs. Samsung. Disse selskapene innoverer regelmessig og slipper nytt markedsføringsmateriell for å vinne markedsandeler mot hverandre. Og dette ville ikke vært mulig uten store konkurrerende analyseteam.

Uansett hvilken størrelse selskap du er i, er det imidlertid nøkkelen å ha en konkurransedyktig etterretningsprosess. Den gode nyheten er at du i dag kan automatisere konkurransedyktig intelligens uten mye innsats og investeringer. Du kan nå overvåke konkurrentenes priser, nye produktutgivelser, innleid personell og kampanjer, endringer i nettrafikk, kontoer på sosiale medier og alt du vil se nøye.

  Hva er Ally Grace Period?

Vi har samlet under fem trinn du kan følge for å utnytte brukervennlige nettverktøy for automatisering av konkurransedyktig intelligens på mindre enn 15 minutter. Alle verktøyene er gratis (med et premium-abonnement), og de fleste trenger ikke at du oppretter en konto for å eksperimentere med.

# 1. Bruk Visualping til å overvåke konkurrentenes nettsteder

Visualisering er en nettbasert tjeneste for å overvåke endringer på ethvert nettsted, og du vil motta et e-postvarsel med et skjermbilde av siden du sporer med et høydepunkt for endringen.

I følge nettstedet brukes den av mer enn 1,5 millioner brukere og 250 000 selskaper, inkludert 83 % av Fortune 500 til ulike bruksområder, inkludert konkurranseovervåking.

Alt du trenger å gjøre er å sette inn nettadressen til siden du vil spore, velge området på siden du er interessert i, og la systemet få vite hvilken e-postadresse du ønsker å bli varslet til. Systemet vil sjekke målsidene med den frekvensen du ønsker: hvert femte minutt (når tiden er kritisk viktig), hver time, daglig eller ukentlig.

Med Visualping vil du være på toppen av dine konkurrenters endringer. Viktige sider som vi foreslår å overvåke er hjemmesiden der nøkkelfunksjoner vanligvis legges ut, prissiden, produktsiden(e) og teamsiden. Du kan også overvåke YouTube-, Twitter- og Facebook-sider med Visualping, samt endringer i de andre verktøyene som er skissert nedenfor.

Eksemplet nedenfor viser DropBox-overvåkingsboksens prisside. Du trenger bare å angi URL-en til siden du vil overvåke og e-posten du vil sende endringsvarslene til.

Tid for å sette opp: 10s. Pris: Gratis.

# 2. Bruk SimilarWeb til å overvåke endringer i konkurrentens trafikk

SimilarWeb lar deg analysere nettstedets trafikk og sammenligne den med konkurrentene dine.

Dette verktøyet gir et bredt spekter av informasjon, fra ulike trafikkkilder og nye konkurrenter til steds- og engasjementmålinger.

Tjenesten har en veldig fin funksjon som lar deg velge to nettsteder for å sammenligne med hverandre direkte og sammenligne trafikken din med konkurrentene dine og hvordan den utvikler seg. Hvis konkurrenten din har en økning i trafikken, vil du kanskje se hvor trafikken kommer fra og om den kommer på din bekostning. En typisk trafikkøkning kan komme fra en bedre rangering i Google (vanligvis på din bekostning hvis du faller i rangering på noen kritiske søkeord), en medieomtale eller en markedsføringskampanje.

  Stream musikk fra Dropbox, Google Drive og Box med CloudAmpz

SimilarWeb oppdateres i løpet av den første uken i hver måned, så det kan være lurt å bruke Visualping for å automatisere sjekk om nye trafikkdata om konkurrenten din er publisert.

Nedenfor er et eksempel på endringer i DropBox vs Box-trafikk, totalt antall besøk per måned, gjennomsnittlig besøksvarighet, sider per besøk og fluktfrekvens. Som med det forrige verktøyet trenger du bare nettadressen du vil spore.

Tid for å sette opp: 5s. Trenger du å opprette en konto: Nei. Kostnad: Gratis.

# 3. Bruk Ahrefs til å oppdage endringer i konkurrentens domeneautoritet

Avhengig av virksomheten din, vil mesteparten av trafikken din komme fra Google, og søkerangering vil avhenge av en nøkkelberegning kalt Domenemyndighet. Jo høyere Domain Authority-poengsummen din er, desto større sjanse har nettstedet ditt til å rangere høyere i søkeresultatene. Hvis du rangerer nederst i et søk eller vises på den andre siden, er sjansen stor for at du vil se et fall i trafikken.

Alle selskaper prøver å maksimere SEO-poengsummen din, men siden Google rangerer nettstedet ditt kontra konkurrentene dine, må du også overvåke konkurrentenes domeneautoritet for å bli varslet om endringer i forhold til din, noe som gjør Domain Authority til en annen nøkkelvariabel å spore.

For å bruke dette verktøyet, start med å skrive inn nettadressen du vil spore og trykk sjekk for å se domeneautoritetspoeng. Denne tilnærmingen kan være nyttig når du planlegger innholdsstrategien din for å sikre at du forfølger innhold som vil gi positive resultater.

Nedenfor er et eksempel på DropBox vs Box-domeneautoritet og antall domener og tilbakekoblinger til hvert nettsted som er hovedkriteriene for å beregne domeneautoritet. Som med det forrige verktøyet trenger du bare nettadressen du vil sjekke.

  Fjern system-, skjult- og rammeapper

Tid for å sette opp: 10s. Trenger du å opprette en konto: Nei. Kostnad: Gratis.

# 4. Bruk Moat til å overvåke konkurrentens bannerannonser

vallgrav er et verktøy for digital markedsføringsanalyse som lar deg søke etter et hvilket som helst selskaps bannerannonser, plassering, visningsdatoer, osv. Dette verktøyet er nyttig ettersom det vil gjøre deg i stand til å følge med på hvilke typer meldinger og reklamer konkurrentene dine utgir.

Moat er fantastisk å få inspirasjon fra konkurrentene dine om hvilken kreativ retning som ville fungere for merkevaren din og hva som ikke ville, og justere strategien din deretter. Biblioteket med bannerannonser oppdateres kontinuerlig, så når konkurrentene dine slipper nye annonser, vil de være tilgjengelige på Moat umiddelbart.

Nedenfor er et eksempel på DropBox-annonser. Som med det forrige verktøyet trenger du bare navnet på konkurrenten du vil sjekke.

Tid for å sette opp: 5s. Trenger du å opprette en konto: Nei. Kostnad: Gratis.

# 5. Bruk Mention for å spore dine (og konkurrentens) medieomtaler

Å holde kontakten med publikum er avgjørende for å bygge et solid forhold til dine nåværende og potensielle kunder. Med Mention kan du få varsler om nye omtaler av merkevaren din gjennom sosiale medier, blogger, fora og nyhetene. Dette lar deg utvide merkevarebevisstheten din og engasjere publikum mer meningsfullt.

Du kan bruke Nevne for konkurransemessig intelligens også og overvåk hva som blir sagt om konkurrentene dine, mål resultatene dine mot dem, og avgjør deres andel av stemmen. Denne strategien lar deg effektivt oppdage hva publikum liker og misliker ved konkurrentene dine og ta mer informerte forretningsbeslutninger.

Tid for å sette opp: 10s. Trenger å opprette en konto: Ja. Pris: Gratis.

Konklusjon

Selv om store selskaper kan ha dedikerte team for å utføre konkurransedyktige etterretningsoppgaver, kan disse verktøyene tilby deg verdifull informasjon for å holde oversikt over konkurrentene dine gratis på mindre enn 15 minutter. Alle verktøyene som vises, har gratis planer med forskjellige ekstra betalte planer for å dekke forretningsbehovene dine.

x