Praktiske tips for å lage overbevisende videoer og måle suksessen deres

Det er ingen tvil om at videoer betyr noe i denne tiden. I dag, 81 % av virksomheter bruker video som et markedsføringsverktøy.

Visste du det nesten 50 % av internettsøkere ser etter videoer relatert til et produkt før de drar ut for å kjøpe det? På toppen av det kan du se hvordan sosiale medier for tiden flommer over av videoinnhold.

Dessverre, til tross for den imponerende statistikken, er ikke video det første åpenbare valget innen markedsføring – selv om det slår de utprøvde innholdsmarkedsføringsformatene som infografikk, e-bøker og casestudier.

Frykten for kostnader, kompleksitet og tidsforpliktelse hindrer ofte bedrifter i å utforske videomarkedsføringsmuligheter.

Noen sier at kundene deres foretrekker å lese blogger fremfor å se videoer, eller at deres interne markedsføringsteam er for travle til å finne ut hvordan de skal lage videoer. Uansett årsak – slike virksomheter går glipp av en enorm mulighet.

Lys i enden av tunnelen

Biteable forskning sier 61 % av markedsførere ser video som en «veldig viktig eller essensiell» del av markedsføringsstrategien deres. Årsaken er at videoer generelt har en tendens til å være mer vellykkede som en strategi for øvre trakt eller merkevarebevissthet.

Så mens markedsførere innser viktigheten av å investere i videoinnhold, er mange bedrifter avhengig av suksess med videoannonsering. Ikke rart at utgiftene til digitale videoannonser anslås å øke 62 % innen 2023.

Dessuten, hvis markedsførere skulle måle videosuksess strengt ved konverteringer eller avkastning, er videoannonser mer effektive enn bilde- eller tekstannonser, noe som er sant.

Videoannonsering er populært blant markedsførere, med omtrent 89 % som eksperimenterer med video i en eller annen form, og 68 % sier at video gir en bedre avkastning enn Google Ads.

Så hvis du er opptatt av å dyppe tærne i videomarkedsføring, må du lære å lage artikulerte videoer som fanger målgruppens oppmerksomhet og forteller dem en historie. Det handler om engasjement salg vil følge.

Syv tips for å lage en overbevisende video

Hvis bedriften din også bekymrer seg for å legge krefter på å lage en video og deretter ikke se de forventede resultatene, er det forståelig (og fikses). Her er syv tips du bør følge for å få videoene dine til å skille seg ut:

1. Brainstorm ideer til videoinnhold

Å komme opp med gode ideer til videoer er en skremmende oppgave. Fra å konvertere høytytende bloggemner til å dele tips og hacks til å gjøre korte intervjuer med lederteamet – det er mange emner du kan lage videoer om.

Du kan for eksempel lage en serie videoer i løpet av høytiden, dele trender for det neste året og få influencere til å delta i dem.

Med videomarkedsføring har du muligheten til å finpusse det tidligere publiserte innholdet ditt og plassere det i videoer slik at de er mer relevante. Derfor har kunden som er interessert i emnet større sjanse for å være interessert i videoen din.

2. Bruk tid på å konseptualisere dem

Med alle de millioner av online innholdsvalg som dagens kunder har, er det ingen grunn for dem å ikke gå ut av en video eller scrolle ned eller opp på deres sosiale medier-feed hvis den ikke umiddelbart fanger oppmerksomheten deres. Vær derfor oppmerksom på hvordan du planlegger manuset ditt.

  SSD vises ikke? Hva du skal gjøre når en ny SSD ikke oppdages

Det er ikke rom for å bygge seg gradvis opp til et klimaks. Du må fange oppmerksomheten deres i løpet av de første tre sekundene. En måte å gjøre dette på er gjennom historiefortelling, som umiddelbart etablerer en plotline som fanger seerens interesse.

Utvikle en idé rundt produktet eller tjenesten, ikke salget. Du kan for eksempel ta med seerne bak kulissene eller inkludere opplæringsvideoer. Å bruke populære industripåvirkere eller virkelige kunder er også en effektiv måte å fange øynene på.

3. Ordne grunnleggende innspilling

Inntil nylig mente markedsførere at det var avgjørende å produsere videoannonser etter samme høykvalitetsstandarder som et hvilket som helst TV-program eller film. Dagens seere beveger seg imidlertid mot en preferanse for mer rått, autentisk innhold.

Hvor «ekte» videoproduksjonene dine er vil selvfølgelig avhenge av standardene du har på plass. Men ikke vær redd for å legge til et mer menneskelig preg på annonsene dine, for eksempel ved å presentere ekte mennesker i stedet for modeller.

Du trenger heller ikke å investere i dyrt opptaksutstyr for å produsere videoinnhold av høy kvalitet. I stedet er en smarttelefon og en anstendig mikrofon med god belysning alt som skal til for at du skal skape noe av verdi for målgruppen din.

4. Arbeid med videoinfluencer

Påvirkere som YouTube-skapere eller sosiale medier-personligheter har med suksess bygget opp en fanbase med tusenvis, ofte millioner av følgere, som regelmessig følger innholdet deres.

Ved å samarbeide med disse innholdsskaperne for å utforme videoene dine, har du en ny måte å umiddelbart nå en stor ny del av målgruppen din og få flere visninger og konverteringer.

5. Få seerne til å handle

En tydelig Call-To-Action (CTA) vil hjelpe når den forteller seerne hva du vil at de skal gjøre etter å ha sett videoen din, enten det er å registrere seg for en tjeneste eller besøke nettstedet ditt. Du kan inkludere CTA i bildeteksten eller selve videoen. Sørg for å inkludere relevante lenker til nettsidene dine slik at de kan bla gjennom dem på egen hånd.

6. Velg riktig markedsføringsplattform

Du tror kanskje du vil få tonnevis med eksponering hvis du legger ut videoene dine på alle sosiale medieplattformer og andre markedsføringskanaler. Dessverre er det ikke slik! Gitt hvordan algoritmene stadig endres, vil de organiske rekkeviddetallene til videoen din aldri være så høye.

Men hvis du legger dem ut på kanaler der målgruppen din er mest aktiv, vil du være bedre posisjonert for å nå markedsføringsmålene dine. For eksempel:

 • YouTube har flest abonnenter, men rangerer på femte plass i bruksfrekvensen.
 • LinkedIn er hjemmet til profesjonelle og er bedre egnet for B2B-markedsføring.
 • Facebook er den mest brukte plattformen, men dens relevans er forskjellig for B2B- og B2C-sektorer.
 • I løpet av de siste årene har Instagram fått betydelig popularitet i både B2B- og B2C-markeder.
 • Tweets med videohenting 10X mer engasjement enn innlegg uten video. Likevel er bedrifter mer interessert i videoen på Twitter enn enkeltpersoner.

Studer konkurrentene dine og eksperimenter på alle kanaler for å se hva som er best for deg. Over tid vil du identifisere en håndfull plattformer som fungerer bedre for deg.

7. Segmenter målgruppen din i henhold til videoinnhold

Når du annonserer videoinnholdet, husk at annonser for en digital kampanje ikke er som TV-annonser der alle som ser på kanalen må se om de vil eller ikke.

Med nettbasert annonsering har du muligheten til å bli detaljert med målgruppesegmenteringen din, fra grunnleggende ting som alder og kjønn, og plassering til et dypdykk i deres interesser og lidenskaper – enten de markedsfører på Google Adwords eller sosiale medier.

  Beste GOG-spill gratis

På denne måten kan du vise ulike segmenter av publikumsvideoene de mest sannsynlig vil svare på, og øke sjansene dine for å øke avkastningen.

Test og eksperiment: 8 videoberegninger å studere

Å lage en video er bare det første trinnet. Du må også overvåke videomarkedsføringsytelsen din for å se hva som fungerer og ikke er det. For det første kan du eksperimentere med forskjellige tidsluker for hver video- og markedsføringskanal.

Sørg for å ha en pålitelig analyseplattform å hente ideer og innsikt fra. Mange verktøy som Hippo video og Wistia kan gi deg unik innsikt i videomarkedsføringsanalysene dine – avhengig av hvor du har lagt ut videoinnholdet.

Men for å forstå tallene, må du først forstå beregningene du vil spore tydelig. Her er et innblikk i de riktige videospesifikke beregningene du kan måle, slik at du vet at du investerer markedsføringsbudsjettet på de riktige stedene:

1. Klikkfrekvens (CTR)

Spesielt hvis videoinnleggene dine inneholder en CTA, er klikkfrekvensen en kritisk beregning å holde styr på. Jo flere klikk, jo flere nettstedstreff vil du få, og jo nærmere en konvertering vil du være. En utmerket måte å øke klikkfrekvensen på er å plassere CTA-en i begynnelsen av videoen.

2. Sosial deling

Det er et utmerket tegn hvis seerne likte videoen din nok til å dele den med venner og familie. Jo flere sosiale delinger (på tvers av sosiale medier, YouTube eller en annen videopubliseringsplattform) videoen din får, desto mer troverdighet får merkevaren din, noe som gjør antallet sosiale delinger til en kritisk beregning for merkevarebevissthet.

3. Gjennomsnittlig seertid

Gjennomsnittlig seertid for videoen din er den totale seertiden for videoen din delt på det totale antallet videoavspillinger. Nummeret inkluderer også repriser.

Hold øye med denne beregningen og avleveringstiden for hver visning, da dette vil gi deg en ide om hvilke deler av videoen seerne ikke fant interessant.

Sørg for å investere tid i å lage relevant, informativt og underholdende innhold slik at seerne dine er motivert til å se gjennom.

Videokommentarer involverer kvalitativ tilbakemelding snarere enn numeriske data, men de er verdifulle for å forstå hva kundene dine likte og ikke likte med videoen din.

Som beste fremgangsmåte bør du svare raskt på kommentarer og vurdere tilbakemeldinger for den neste videoen din, slik at innholdet ditt resonerer ordentlig med publikum som ser den.

5. Fluktfrekvens

Denne beregningen måler det totale antallet personer som kommer til nettsiden din, men deretter forlater den uten å utforske andre sider på nettstedet ditt. Dette er en kritisk beregning å vurdere hvis du har plassert en video på nettsiden din.

Måter å redusere fluktfrekvensen på inkluderer:

 • Fremskynder sidens lastetid
 • Plassere videoen slik at den er lett synlig
 • Utforme nettsiden slik at den er lett å navigere og iøynefallende

En god video kan langt på vei overbevise seeren om å bli lenger og sjekke ut resten av nettstedet ditt.

6. Videoavspillingshastighet

Beregningen er prosentandelen av seere som besøker eller ser på videoen som er trykket for å spille av. For å øke avspillingshastigheten din er det viktig å bygge inn videoer på de riktige stedene på nettstedet ditt for å fange blikket og inkludere et iøynefallende miniatyrbilde av høy kvalitet.

Du bør også inkludere en intelligent, fengende kopi rundt videoen for å overtale flere til å klikke og bruke sosiale bevis. Selvfølgelig, jo mer sosialt bevis det er, jo lenger bør spillehastigheten din også strekke seg.

7. Beregning for betalte medier: kostnad per tusende visning (CPM)

Som navnet antyder, måler CPM hvor mye du blir belastet per tusen visninger av videoen din.

Denne kostnaden vil variere avhengig av hvilke kanaler videoannonsene dine for øyeblikket spilles av på, om videoen din retargeter tidligere besøkende eller personer som aldri har besøkt nettstedet ditt, og andre slike parametere.

CPM er en viktig beregning for å bestemme langsiktig avkastning, ettersom du kan få et grovt estimat på hva konverteringen fra en videokampanje koster hvis du vet CPM og antall konverteringer.

  Hva er forskjellen mellom Min bildestrøm og iCloud-bilder?

8. Betalte medier beregning: Konverteringsfrekvens

Dette måler antallet potensielle kunder eller kunder du har fått takket være et stykke videoinnhold. Dette er en viktig beregning å måle og vanskelig, ettersom flere faktorer spiller inn i en konvertering.

Det er ideelt å ha en analyseplattform som Google Analytics konfigurert for å hjelpe deg med å forstå hvilken rolle videoen spilte i konverteringen.

Du kan også bruke et betalt verktøy som Vidyard hvis du kjører YouTube-annonser eller en lignende plattform AgoraPulse i tilfelle av betalte annonser i sosiale medier.

Konverteringer vil vanligvis innebære å sette opp en attribusjonsmodell, som bestemmer hvor mye (hvilken prosentandel av attribusjon) videoen teller mot konverteringen til seeren. Jo mer relevant og informativ videoen er, jo mer sannsynlig vil du se seerne dine konvertere.

Hvordan identifiserer vi de riktige KPIene for å måle videosuksess?

Ulike virksomheter har forskjellige prioriteringer, og ikke alle merkevarer vil ha samme sett med prioriterte beregninger for videomarkedsføring. Før du lanserer videoene dine, bør du derfor sitte sammen med teamet ditt og finne svarene på følgende spørsmål:

1. Hva er ditt viktigste videomarkedsføringsmål?

Avhengig av hvor kundene dine befinner seg i kjøperens reise, kan videokampanjens mål være å skape bevissthet rundt merkevaren din, øke merkevarehensynet i kjøperens reise eller øke salget.

2. Hva er KPI-ene dine for å oppnå dette målet?

For bevissthet er de relevante beregningene visninger, visninger eller unike brukere. For vurdering kan markedsførere se på videoseertid og visningsfrekvens. For konvertering er beregningene klikk, samtaler, registreringer og salg.

3. Hva er de mest passende videoanalyseverktøyene for å måle KPI-ene dine?

Når du har bestemt deg for beregningene du vil fokusere på, er det på tide å investere i de riktige analyseverktøyene for å hjelpe deg. Google Analytics og YouTube Analytics kommer med en mengde funksjoner for å hjelpe deg med å spore beregninger og se hvor langt du kommer med å nå målet ditt. Selv innebygde analyser i sosiale medier kan gi innsikt i videoinnleggene dine.

Du kan også vurdere å kjøre meningsmålinger gjennom Google Forbrukerundersøkelser funksjon for å finne ut hva seerne likte eller ikke likte med videoen din.

4. Hvilke skritt planlegger du å ta for å optimalisere KPIene dine?

Selv om du alltid kan velge en konkurrent å sammenligne resultatene dine mot, er en mer levedyktig praksis å sammenligne den nåværende annonseresultatet med tidligere annonsekampanjer.

 • Har tallene dine forbedret totalt sett?
 • Hvilke tall har forbedret seg mest? Det minste?
 • Har tallene dine sunket for noen beregninger?

Å finne svar på slike spørsmål er en fin måte å evaluere fremgangen på og justere deretter.

Suksess i videomarkedsføring krever konsistens.

Å måle suksessen til videoene dine krever strategisk tenkning, konstant overvåking og mye kreativ tenkning.

Den gode nyheten er at 54 % av kundene ønsker å se mer videoinnhold fra markedsførere, så hvis du investerer i å lage videoer, er du allerede på rett vei til å komme nærmere kundene dine og oppnå mer salg.

Fremfor alt, husk at det tar tid å bygge trekkraft, så ikke bli motløs hvis tallene dine er lave i begynnelsen.

Fortsett å eksperimentere med typer videoer og del innhold av høy kvalitet som publikum vil like å se. Du vil til slutt se de flotte resultatene du ønsker.

x