5 etterspurte ferdigheter du kan lære for å tjene passiv inntekt

Mange kilder fremstiller passiv inntekt som en enkel måte å bli rik på med minimal innsats. Sannheten er litt mer komplisert. Mange mennesker lever faktisk av passive inntektsstrømmer. Imidlertid krever denne passive inntekten en anstendig mengde innledende aktivt arbeid.

Ikke bare trenger du å gjennomføre markedsundersøkelser for å se hva som selger og hva som ikke selger, men du må også dyrke de nødvendige ferdighetene for den passive inntektsstrømmen du velger.

For å prøve å tjene passiv inntekt på nettet, se på noen etterspurte ferdigheter du kan utnytte.

1. Digital kunst

Hvis du er interessert i digital kunst eller tradisjonell kunst, er det mange muligheter for deg å mestre og tjene penger på denne ferdigheten. Alt du trenger er et nettbrett og riktig tegne- eller maleprogramvare. Selv tradisjonelle kunstnere kan fotografere kunsten sin og gjøre noen få justeringer for å gjøre den om til digitale elementer.

Før du antar at du ikke er «kunstnerisk nok», husk at store kunstnere er laget, ikke født. Mens noen mennesker kan lære teknikker raskere enn andre, kan hvem som helst forbedre kunsten sin med tid, tålmodighet og øvelse.

Hvordan bli god på digital kunst

Det er ingen hemmelig formel for å bli en stor artist; du må tegne så ofte som mulig. Hver aspirerende kunstner lager tusenvis av elendige tegninger før de produserer eksepsjonelt arbeid.

Skillshare tilbyr en rekke kurs for å hjelpe deg å lære og forbedre teknikken din. Dessuten er det flere Skillshare-alternativer og til og med YouTube, hvor du kan finne inspirasjon og lære nye teknikker.

Det finnes dusinvis av kategorier som kan generere passiv inntekt for deg som digital artist. Her er noen av de vanligste for å komme i gang:

 • Digital utklipp
 • Følelser
 • T-skjorter og andre varer
 • Live-streaming overlegg
 • Fargebøker
 • Instagram-historieomslag
 • Telefonikonpakker og bakgrunner
 • VTuber- og PNGtuber-modeller
  Hvordan fokusere med linser med stor blenderåpning

Husk at du kanskje ikke og sannsynligvis ikke vil lære å tegne over natten. Men hvis du gjør en innsats, kan du utvikle kunstneriske ferdigheter som vil være til nytte for deg i årevis

2. Skriving

Hvis du er flink med ord, er det mange ting du kan skrive for å tjene passiv inntekt. Som med kunst, tror mange at gode forfattere blir født på den måten. Dette er ikke sant. Med praksis og egnet læremateriell kan hvem som helst lære å bli en god forfatter.

Hvordan bli god til å skrive

Som Stephen King sier i sin bok, «On Writing: A Memoir of the Craft», må du skrive og lese mye for å bli en god forfatter. Begynn å lese bøker om hvordan du skriver, og husk å ta digitale notater slik at du kan sette informasjonen ut i livet. Del arbeidet ditt med venner eller forfattere og be om konstruktiv tilbakemelding.

Når du har skrevet noe du vil selge, kan du se på å publisere det gjennom et selskap eller på egen hånd. Hvis du vil publisere e-bøker på Amazon, kan du se på Amazons KDP-universitet for å lære hvordan det fungerer. Her er noen ideer til hva du kan skrive og generere passiv inntekt med:

 • e-bøker
 • Veiledninger og arbeidsbøker
 • Læreplaner
 • Arbeidsark for klasserommet
 • Nettbaserte kurs og workshops

Når du er trygg på dine skriveferdigheter, er det å generere passiv inntekt et spørsmål om å skrive noe du gjentatte ganger kan selge til interesserte lesere. Innholdsskaping faller ikke inn under denne kategorien, siden inntekten som er opptjent ikke er passiv.

3. Design

Hver bedrift trenger god grafisk design for å skille seg ut. I dag vil til og med enkeltpersoner ha logoer, unike fonter eller tilpasset grafikk for å legge til innholdet. Fra spill til nettsteder til apper og mer, lyddesignere er gull verdt.

  Roblox Super Evolution Codes: Løs inn nå

Hvordan bli god på design

Når det gjelder design, kan noen mennesker ha et bedre «naturlig øye» enn andre. Imidlertid følger de fleste designere designprinsipper rundt fargeteori, visuelt hierarki, komposisjon og mer.

Mange ressurser er tilgjengelige for å lære grafisk design, for eksempel Skillshare, YouTube og Canvas designskole. Når du har lært hvordan du designer en logo eller noe lignende, kan du utnytte ferdighetene dine i grafisk design for å tjene passiv inntekt. Her er noen ting du kan opprette for å generere inntekt:

 • Logoer
 • Fonter
 • Maler og opplæringsprogrammer
 • Grafikk
 • Digitale teksturer og mønstre

Grafisk design er en svært ettertraktet ferdighet i dagens marked, med utallige muligheter til å tjene penger gjennom bruken. Heldigvis, med et vell av ressurser tilgjengelig, har det aldri vært mer tilgjengelig å finpusse ferdighetene dine på dette feltet.

4. Mønsterlaging

I den digitale tidsalderen laster mange håndverkere ned mønstre fra nettsteder som Ravelry og Etsy i stedet for å hente dem fra fysiske bøker. Selv om mønsterfremstilling kan virke litt tilfeldig sammenlignet med andre høytbetalende digitale ferdigheter du kan lære, er det den perfekte ferdigheten for kreative og skapere.

Å lære å lage mønstre for håndverket du velger, kan åpne opp en ny verden av passiv inntekt og gi deg kreativ oppfyllelse.

Hvordan bli god til å lage mønster

Til å begynne med bør du velge et håndverk du er mer eller mindre kjent med: sying, strikking, trearbeid eller noe annet. Undersøk de forskjellige mønstrene og utfordringene som følger med hver. Hvis du ikke er dyktig på noe håndverk, velg noe interessant og gå derfra.

Hver type mønster vil ha sine utfordringer. For eksempel er et heklemønster lett å tegne og trenger ikke spesiell programvare. Men hvis mønsteret ditt er for et heklet plagg, må du lære å gradere det for ulike størrelser.

Hvis du er usikker på hvor du skal begynne, kjøp et kommersielt eller uavhengig mønster og lag varen selv. Ta notater om eventuelle forbedringer du kan gjøre i mønsteret, og brainstorm ideer for gjenstanden din og bruk det du har lært. Kopiering er et nei-nei; du bør unngå det av juridiske og etiske grunner.

  Slik beregner du tid i Google Sheets

YouTube har mange ressurser for å lære å lage mønstre for en rekke håndverk. Når du har finpusset ferdighetene dine med å lage mønster, er det mange ting du kan lage og selge:

 • Heklemønstre: klær, tilbehør, amigurumi, oppbevaringskasser, vesker, hengende plantekasser, bestemorruter
 • Strikkeoppskrifter: klær, tilbehør, sokker, strikkede leker, pynteputer, tepper, dekorasjoner
 • Symønstre: klær, tilbehør, vesker, leker
 • Trebearbeidingsmønstre/-tegninger: små hus, hundehus, lekehus, jungeltrim, møbler
 • Korssting/broderi: Vanligvis selges bare selve mønstrene

Å bygge inntekter kan ta litt tid, men mønsterbygging kan bli en vellykket og tilfredsstillende karrierevei med engasjement og utholdenhet.

5. Fotografering

Tidligere kunne fotografer bare tjene penger gjennom fotoseanser, spesielle arrangementer eller ved å selge sine fysiske fotografier til publikasjoner. I disse dager kan du selge bildene dine på nettet, og du trenger ikke engang et fancy kamera for å gjøre det.

Hvordan bli god på fotografering

I likhet med design involverer det å lære fotografiet et sett med definerte prinsipper. Å ta et enkelt kurs om fotografering gjennom en nettbasert læringsplattform eller til og med YouTube vil hjelpe deg enormt. Start som hobbyfotograf og få det grunnleggende før du investerer i et DSLR-kamera eller dyr programvare som Photoshop.

Når du først føler deg som en proff, her er noen ting du kan lage og selge som fotograf:

 • Photoshop-filtre og forhåndsinnstillinger
 • Arkivbilder
 • Referansebilder for kunstnere
 • Utskrifter av bildene dine

Husk at det å være en vellykket fotograf også innebærer å bygge en solid portefølje, nettverksbygging med andre fagfolk i bransjen og kontinuerlig forbedre ferdighetene dine. Ikke vær redd for å eksperimentere med forskjellige stiler og teknikker for å finne din nisje.

Lær ferdigheter med passiv inntekt på nettet

Det er en rekke ferdigheter du kan lære for å hjelpe deg på reisen til passiv inntekt. Fra skriving til kunst og mønsterlaging kan du prøve en ny ferdighet og tjene penger i det lange løp.

Du trenger ikke å løpe ned til din lokale høyskole for å melde deg på kurs; Du kan raskt lære deg alle ferdighetene som er nevnt her hjemmefra. Det er mange nettbaserte læringsplattformer hvor du kan lære verdifulle ferdigheter for en brøkdel av hva et høyskolekurs vil koste.