Slik får du en satellittvisning av huset ditt ved hjelp av Google Earth

Google Earth (og Google Maps) er den enkleste måten å få en satellittvisning av huset og nabolaget ditt. Dette gjør det mulig for alle å reise til hvilken som helst del av verden, få umiddelbar geografisk informasjon for det området, og til og med se huset ditt med luftfoto.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du bruker Google Earths høyoppløselige satellittbilder for å finne huset ditt og få en luftfoto. Selvfølgelig vil de ikke være direkte luftbilder, men vil bli hentet fra de siste oppdaterte datasettene til Google Earth.

Merk: Google Earth Pro er helt gratis å laste ned på stasjonære datamaskiner, og du kan til og med bruke nettversjonen i Chrome og mobilappene på Android eller iOS. Google Earth kjører også på Firefox, Edge og Opera.

Sammenligning av Google Earth Satellite View vs. Google Maps

Google Earth og Google Maps bruker de samme satellitt-/luft- og gatebildene for å gi deg fantastiske data om planeten vår. Noen få ting som søk og veibeskrivelse er også like i begge.

Men det er betydelige forskjeller mellom Google Earth og Google Maps også.

 • Google Earth er en virtuell 3D-klode, mens Google Maps brukes mer som et 2D-kart, selv om den har 3D-funksjoner.
 • Google Maps er et mer robust lokalt verktøy. Google Maps lar deg finne og dele veibeskrivelser og utforske lokaliteten din med en fintannet kam. Det holder også denne informasjonen synkronisert på tvers av alle enhetene dine.
 • Google Earth og satellittbilder kan se like ut sammenlignet med Google Maps. Dette er fordi begge har satellittlaget. Men det gir et viktig skille: et bedre sett med lag.
  Hvordan endre et Microsoft Word-dokument til en CSV-fil

Takket være Voyager-funksjonen i Google Earth kan du utforske interessante kulturer og planetens natur i all sin prakt. Men som videoen nedenfor forteller deg, er Google Maps for å finne veien; Google Earth er for å gå seg vill.

Kort sagt: Når du vil gå fra punkt A til punkt B, bruk Google Maps. Når du vil utforske verden i all sin høyoppløselige 3D-herlighet, bruk Google Earth.

Start Google Earth for morsomme virtuelle turer, og dra nytte av de mange praktiske fordelene.

1. Ta en luftfoto av huset ditt med Google Earth

De virtuelle turene lar deg besøke et hvilket som helst land på jorden. Men du vil fortsatt som standard søke etter en luftfoto av huset ditt. Når du kommer til adressen din, kan du fly fra verdensrommet og zoome ned til gatenivå.

Å søke etter en satellittvisning av huset ditt fungerer på alle versjoner av Google Earth. Skjermbildet nedenfor er fra Google Earth Pro for skrivebordet som du kan bruke for mer avansert bruk som import og eksport av GIS-data.

For å finne ditt eget hus:

 • Gå til søkefeltet øverst til venstre og skriv inn adressen din.
 • Dobbeltklikk på adressen din i søkeresultatene. Google Earth vil fly deg til nabolaget ditt.
 • Dra Pegman-ikonet for å få tilgang til Street View og se hjemmet ditt på nært hold. Bruk knappen øverst til høyre for å bytte mellom Street View og bakkenivå av huset ditt.
 • Velg Avslutt bakkenivåvisning for å gå tilbake til luftfoto av huset ditt.
 •   uTorrent sitter fast ved tilkobling til jevnaldrende: Slik fikser du det

  Tips: Google Earth tror også at du drar rett til hjemmet ditt for å ta en satellittvisning. Så de tok denne ideen og skapte et unikt fortellerprosjekt kalt Dette er Hjem.

  Så, i stedet for å bo i ditt eget hus og deromkring, hvorfor ikke se hvordan inuittene bor i igloer eller de unike Santorini-øyene i Hellas.

  Kan jeg se en Live View av en hvilken som helst adresse?

  Du kan søke etter et hvilket som helst sted etter adresse, bedriftsnavn, breddegrad-lengdegradskoordinater, nøkkelord og lokalitetsnavn. Hvis det er et nytt nabolag, kan du gå virtuelt rundt og bli kjent med tjenestene og virksomhetene rundt din lokalitet. Disse bildene vil selvfølgelig ikke være live i sanntid ettersom Google oppdaterer bilder basert på forskjellige faktorer som plassering, vær, sikkerhet og ressurser.

  2. Reis praktisk talt fra sofaen

  Google Earth er laget for utforskning og geografiske funn. Nye lokaliteter og tidsriktige turer legges til kontinuerlig, slik at du aldri kommer til å bomme på steder å utforske med Google Earth og Voyager-funksjonen.

  Gå for eksempel til Voyager > Kultur > Superheltfilmplasseringer og dra til stedene der storfilmscener i superheltfilmer har blitt fanget med kamera.

  3. Mål avstander store og små

  Du ser på luftfoto av hjemmet ditt på Google Earth. Kanskje du har lyst til å måle tomten den står på eller beregne en nærliggende parsell du har øynene opp for.

  I stedet for å strekke båndet manuelt, bruk Google Earths måleverktøy for å gjøre det på noen få minutter.

  På Google Earth Pro kan du bruke linjer og former for å sjekke avstander og anslå høyder. Du kan for eksempel bruke høydeinformasjonen til å planlegge turer rundt på landsbygda.

  På Google Earth Web, Android og iOS kan du bruke måleverktøyet til å beregne omkretsen eller avstanden mellom punktene på kartet.

    Topp 7 administrerte pålitelige e-post-API-er for små til store bedrifter

  4. Bruk Historisk visning for å gå tilbake i tid

  Google Earth Pro har en glidebryter gjemt bort på verktøylinjen som fungerer som en tidsmaskin. Tenk deg å se på satellittvisningen av huset ditt eller et annet sted, og vil gjerne se hvordan det så ut tidligere. Du kan gjøre tre ting for å få tilgang til historiske bilder for stedet.

 • Gå til menyen og velg Vis > Historiske bilder.
 • Klikk på Historisk bilder-knappen på verktøylinjen (en klokke med en pil som peker mot klokken).
 • Klikk på datoen i nedre venstre hjørne av Google Earth-vinduet. Google Earth vil hoppe til de eldste historiske bildene som er tilgjengelige.
 • 5. Overvåk katastrofevarsler i nærheten av huset ditt i nær sanntid

  Google opprettet Google krisekart for å hjelpe folk å holde seg oppmerksomme på utvikling av naturkatastrofer som orkaner, stormer, jordskjelv og mer.

  Krisekartet bruker Google Maps-teknologi for å gjøre denne informasjonen lett tilgjengelig i nesten sanntid på alle enheter med nettleser. Krisekartet samler også dataene spredt over flere byråer, noe som gjør det lettere for lekmannen å forstå.

  Igjen, det vil ikke gi deg en sanntids satellittvisning av huset ditt, men du kan i det minste anslå hvilke forholdsregler du må ta når katastrofen flyter eller ebber ut. For en mer detaljert gjennomgang, gå over til Googles hjelpeside.

  Hold øye med SOS-varslene og navigasjonsadvarslene. Google Maps på iOS og Android leverer visuelle katastrofevarsler i sanntid i tilfelle orkaner, jordskjelv og flom. Kartoverlegg og krisekort vil gi deg mer informasjon med nødtelefonnumre, sikkerhetstips og til og med push-varsler.

  6. Lag en satellitt-omvisning i huset ditt

  Google Earth guidede turer under Voyager er alle profesjonelt laget. Men Google Earth lar deg også lage prosjekter som virtuelle omvisninger i byen din, byen eller et annet favorittsted.

  Denne offisielle Google-gjennomgangen beskriver hvordan du lager en virtuell tur med satellittvisninger på Google Earth.

  Finn skjulte perler med Google Earth

  Å surfe på Google Earth kan være avhengighetsskapende. Men den har flere praktiske bruksområder, som du kan se. Gå etter en pause på noen måneder, og du vil legge merke til hvordan lokaliteten rundt huset ditt endrer seg. Kanskje vil du oppdage en ny rute eller en fin krok du ikke hadde sett før.