tipsbilk.net

5 grunner til at ChatGPT ble den raskest voksende appen gjennom tidene

Viktige takeaways

  • ChatGPTs timing stemte perfekt med den økende bølgen av interesse og entusiasme rundt AI i 2022, og fanget folks fantasi i det teknologiske klimaet.
  • Allsidigheten og anvendeligheten til ChatGPT har vært nøkkelfaktorer i dens eksplosive vekst, og appellerer til et bredt spekter av brukere i ulike bransjer og yrker.
  • ChatGPTs gratis tilgang og brukervennlighet, kombinert med dens fellesskapsdrevne vekst, har gjort den tilgjengelig for millioner og fremmet den raske bruken som en AI-chatbot.

OpenAIs AI chatbot, ChatGPT, har hatt en enestående og meteorisk oppgang siden lanseringen i november 2022.

Selv om chatboten ble offentlig på et tidspunkt da andre AI-verktøy som DALL-E og Midjourney hadde et godt løp, klarte ChatGPT på en eller annen måte å tiltrekke seg mesteparten av oppmerksomheten innen kunstig intelligens.

Men hvordan samlet ChatGPT så mange brukere og publisitet på veldig kort tid?

Er ChatGPT den raskest voksende appen gjennom tidene?

I følge forskning av UBS-analytikere, ChatGPT er sannsynligvis den raskest voksende appen i internetthistorien. UBS-undersøkelsen sammenlignet trafikkdata for nettapplikasjoner for apper lansert de siste 20 årene med trafikken på ChatGPTs offisielle nettadresse chat.openai.com. Dataene viste at ChatGPT hadde rundt 25 millioner daglige besøk, hvorav 13 millioner var unike (dvs. fra forskjellige besøkende).

Til sammen peker forskningen på at ChatGPT har rundt 100 millioner brukere bare 2,5 måneder etter lanseringen. For å forstå hvor imponerende disse tallene er, tok det Facebook 4,5 år, WhatsApp 3,5 år, Instagram 2,5 år og Google nesten ett år å nå 100 millioner brukere. I tillegg, bare fem dager etter lanseringen, hadde ChatGPT sine første en million brukere, en milepæl det tok Twitter nesten to år å oppnå.

  Høytbetalende annonsenettverk for bloggere [10 Google Adsense Alternatives]

Utgivelsen og fremveksten av den Meta-eide mikrobloggplattformen Threads utfordrer imidlertid denne fortellingen. Tråder av Meta fikk rundt 100 millioner brukere på mindre enn en uke. Et slikt tall er enestående i internetthistorien, og overgår til og med ChatGPT. Men det er et interessant forbehold.

Mens Threads kan ha overgått ChatGPT når det gjelder rå brukerveksttall, er ChatGPTs vekst mer imponerende og rent organisk. ChatGPT måtte tiltrekke brukere og bygge bevissthet fra bunnen av, uten noen eksisterende plattform å utnytte. Threads, på den annen side, fikk et øyeblikkelig løft ved å integrere med Instagram rett på gang, og ga den tilgang til Instagrams enorme eksisterende brukerbase på over én milliard månedlige aktive brukere.

Mens begge vekstbanene utvilsomt er imponerende, fanget ChatGPT publikums oppmerksomhet og tvang 100 millioner registreringer på kort tid, helt på egne fordeler som en ny AI-chatbot. Derimot var Threads i stand til å piggyback av Instagrams dominerende plattform og brukere fra dag én, og ga den et kunstig forsprang på ChatGPTs mer organiske virale suksess.

Så hvordan oppnådde ChatGPT en så enorm prestasjon?

De 3 årsakene bak ChatGPTs eksplosive vekst

Lurer du på hva som hjalp ChatGPT med å oppnå en slik enestående vekst?

1. Timing av AI-bølgen

Selv om det ikke tok noe fra ChatGPTs oppfinnsomhet som produkt, kom lanseringen på akkurat rett tidspunkt for å ri på den økende bølgen av interesse og entusiasme rundt kunstig intelligens. AI hadde alltid vært noe som ble henvist til fremtiden – et gjenstand for spekulasjoner for det meste av den internettkyndige offentligheten. I 2022 ble AI mainstream på en måte som aldri har vært sett før, med fremskritt som DALL-E 2, Midjourney og andre generative AI-verktøy. Folk var primet og begeistret for AI, så da ChatGPT kom sammen med et vennlig grensesnitt alle kunne bruke, fanget det folks fantasi perfekt. Timingen tilpasset det teknologiske klimaet.

  Hva er Service Level Agreement (SLA) Management

2. ChatGPT er allsidig og utrolig nyttig

To av de viktigste faktorene bak ChatGPTs eksplosive vekst er nytten og allsidigheten. OpenAI var ikke bare i stand til å lage teknologi folk ønsket å bruke; de skapte noe som nesten alle kunne finne nyttig.

Tenk på det. Da Facebook først ble lansert, var det først og fremst rettet mot universitetsstudenter, spesielt de som ønsket å bli kjent med hverandre. Det er imidlertid ikke alle på campus som ønsker å vite hvem som bor ved siden av. Følgelig betydde dette en begrenset brukerbase og begrenset nytte på den tiden. På samme måte, da Spotify kom, rettet den seg mot folk som ønsket å streame musikk på nettet. Begrensning? Vel, ikke alle vil streame musikk.

På den annen side er ChatGPT en chatbot for generell bruk som ikke er rettet mot noen spesielt. Så, uavhengig av hva du gjør, vil du finne forskjellige bruksområder for ChatGPT i ditt daglige liv. Lærere, studenter, ingeniører, juridiske utøvere, programmerere, forfattere, administrerende direktører – alle sammen. Å være nyttig for alle er en enorm fordel svært få apper kan skryte av, selv år etter at de har eksistert.

3. ChatGPT er gratis og enkelt å bruke

Noe som hindrer folk i å bruke en nettjeneste er brukervennligheten og kostnadene. ChatGPT har ikke problemer i noen av disse områdene.

Selv om mange kanskje ikke er klar over, er ChatGPT ikke den første i sitt slag og heller ikke den mest sofistikerte AI-tekstgeneratoren som er tilgjengelig. OpenAIs andre AI-tekstgeneratorverktøy, tilgjengelig på GPT Playground, er mye kraftigere og har eksistert lenge før ChatGPT ble viralt.

Det som imidlertid gjør ChatGPT forskjellig fra resten, er dens brukervennlighet, tilgjengelighet og ingen kostnad for brukeren. Selv om ChatGPT Plus, en betalt versjon av ChatGPT, ble utgitt 3. februar 2023, presset ChatGPTs gratistilgangsmodell ChatGPT til millioner på bare dager.

  10 beste videokonferanseutstyr for små bedrifter [2023]

På toppen av dette er ChatGPT utrolig lett tilgjengelig. Med et telefonnummer og en e-post kan hvem som helst registrere seg for en konto fra nettleseren sin, og det er omtrent det du trenger for å begynne å bruke ChatGPT. Lignende AI-verktøy fra andre selskaper er enten tilgjengelige for et svært utvalgt publikum eller krever en lang venteliste.

Et av ChatGPTs hemmelige vekstvåpen er det faktum at det er sterkt fellesskapsdrevet. Veksten til de fleste av dagens populære nettapper kan tilskrives omfattende annonsekampanjer. Tvert imot, ChatGPTs vekst har for det meste vært drevet av vanlige brukere som deler sine erfaringer med fellesskapet.

Fra sosiale medieplattformer som Twitter, Facebook og Reddit til folk som deler ChatGPT-opplevelsen sin på personlige blogger, har ChatGPTs vekst først og fremst blitt presset av attester fra folk som har brukt AI-chatboten. Annonsekampanjer kan være effektive når de gjøres riktig, men ingenting slår effektiviteten til anbefalinger og attester fra pålitelige personer.

5. Appell til menneskelig fantasi

ChatGPT fanget folks fantasi om hva som kunne være mulig med AI. Det ga et tilgjengelig innblikk i en AI-drevet fremtid. Ideen om å ha en AI-assistent du kan chatte med var naturlig nok umiddelbart spennende og fanget fantasien på en måte som ingen annen AI-applikasjon for forbruker hadde oppnådd før. Denne fremtidsvisjonen trakk folk inn.

Har ChatGPT rom for mer rask vekst?

Selv om ChatGPTs meteoriske vekst har begynt å avta den siste tiden, viser produktet fortsatt et enormt potensial for videre adopsjon. Selv om ChatGPT ikke lenger klatrer i det forrykende tidlige tempoet, er ChatGPT klar til å glede seg over en jevn pågående vekst ettersom mulighetene utvides.

Med OpenAIs konstante fokus på gradvis å forbedre chatbot-opplevelsen, vil ChatGPT garantert bli et enda mer nyttig og ønskelig verktøy, som fører til fortsatte brukerregistreringer over tid.

x