tipsbilk.net

5 grunner til at du ikke bør bruke emojis i passordet ditt

Viktige takeaways

  • Bruk av emojier i passord kan føre til kompatibilitetsproblemer og risiko for å bli utestengt fra kontoen din hvis plattformen eller nettstedet ikke støtter dem på riktig måte.
  • Emoji-baserte passord kan være forutsigbare og lett knekke, ettersom folk har en tendens til å velge populære emojier som er ofte brukt.
  • Emojis kan vises forskjellig på tvers av forskjellige operativsystemer, noe som gjør det vanskelig å legge inn riktig passord og potensielt kreve ny verifisering av kontoen din.

Emojis overskrider kulturelle og språklige barrierer. De har blitt en del av internettleksikonet og hverdagskommunikasjonen og er så inngrodd i språket vårt at folk har begynt å bruke dem i passord.

Dessverre er det ikke en god idé, og her er fem grunner til hvorfor.

1. Du kan bli utestengt

Har du noen gang prøvd å bruke en emoji i et passord? Hvis du har, vet du at noen plattformer tillater emojis mens andre ikke gjør det. Dette er ikke et stort problem i seg selv. Men selv om du kan opprette en konto et sted ved å bruke et emoji-basert passord, kan det hende du ikke kan logge på igjen, spesielt hvis de endrer passordreglene. Det er ikke usannsynlig at du vil støte på kompatibilitetsproblemer eller at nettstedet du prøver å bruke ikke kan håndtere emoji-passord på riktig måte.

  9 beste bildebeskjæringsverktøy for å gjøre bildet ditt klart for sosiale medier

2. Forutsigbarhet

Når det kommer til passord, har folk en tendens til å gravitere mot vanlige fraser og enkle tallkombinasjoner. Faktisk ifølge NordPass forskning, er det vanligste passordet i verden «123456», mens setninger som «admin» og «passord» er på topp ti. Hvis folk skulle begynne å bruke emojier i passordene sine, er det trygt å anta at de ville holde seg til de mest populære emojiene, noe som gjør passordene deres enkle å knekke.

3. Problemer på tvers av plattformer

Emoji er en del av Unicode-standarden og er de samme på tvers av alle plattformer og operativsystemer. Likevel har du sikkert lagt merke til at de ser forskjellige ut avhengig av operativsystemet ditt. Og siden utseendet deres varierer, kan det hende du sliter med å bruke riktig passord. Hvis du legger inn feil passord for mange ganger, må du bekrefte kontoen din på nytt, eller enda verre, kan det bli låst ute.

  17 Keytool Command Eksempler å kjenne som Sysadmin og utvikler

4. Uleilighet

Bortsett fra potensielle sikkerhetsproblemer, er det også ulemper. Hvis alt du noen gang bruker er smarttelefonen din, vil det kanskje ikke være så upraktisk å bruke emoji-baserte passord. Men har du noen gang prøvd å sende en emoji til noen på skrivebordet ditt? Hvis du for eksempel har en Windows-datamaskin, må du aktivere emoji-støtte gjennom ViVeTool. Det virker definitivt mer praktisk å bare bruke bokstavene og tallene på tastaturet.

5. Eksponering for skuldersurfing

Smarttelefonens tastatur viser sannsynligvis de sist brukte emojiene rett øverst. Å ha denne informasjonen lett tilgjengelig utsetter deg for skuldersurfing. Som begrepet antyder, er dette en type nettangrep der gjerningsmannen spionerer på målets enhetsskjerm for å få tak i sensitiv informasjon. Det er ikke slik at bruk av et vanlig passord vil gjøre deg usårbar for et skuldersurfing-angrep, men det er definitivt lettere å huske en emoji-kombinasjon enn noe som «us1nFzP!qR.»

  Checkmate Fintech-appen, EpisodeSix samler inn $48 millioner, WWDC 5. juni

Hvordan lage et sterkt passord, unntatt emojis

Du trenger ikke emojier for å lage et sterkt passord. Det du trenger er bokstaver, sifre og spesialtegn. Eller rettere sagt, du må kombinere disse tre elementene. Styrken til et passord, eller passordentropi som det kalles, kan måles. Jo mer komplekst et passord er, desto vanskeligere er det å knekke.

Problemet med komplekse passord er at de kan være vanskelige å huske. Dette er grunnen til at du bør bruke en passordbehandler, spesialisert programvare utviklet for å lagre og administrere passord. Passordadministratorer er enkle å bruke, og mange av dem har gratisversjoner tilgjengelig.

En annen mekanisme du bør vurdere er tofaktorautentisering. Med tofaktorautentisering aktivert (tilgjengelig i nesten alle apper nå), må du bekrefte identiteten din ved å taste inn en midlertidig kode eller bruke en dedikert app.

Emojis er morsomme – men ikke ideelle for passord

Emojis er flotte når du vil uttrykke hvordan du føler deg eller rett og slett kommunisere raskt med en annen person. Men de er ikke ideelle som passord, i hvert fall ikke ennå. Det finnes bedre, tryggere og mer praktiske måter å sikre kontoene dine på.

x