tipsbilk.net

SmartWings Matter-Enabled Motorized Shades anmeldelse: kostbar, men verdt det

Viktige takeaways

  • SmartWings Shades tilbyr en svært tilpassbar og enkel å installere løsning for motoriserte solskjermer med et bredt utvalg av stiler og størrelser å velge mellom.
  • Inkluderingen av Matter-over-Thread-støtte gir kompatibilitet med flere smarthussystemer, og eliminerer behovet for å forplikte seg til ett enkelt system.
  • Mens SmartWings Shades tilbyr fremtidssikring og bekvemmelighet, kommer tillegget av Matter-støtte til en høyere pris, noe som gjør dem til et førsteklasses alternativ på markedet.

SmartWings lager skreddersydde smarte motoriserte skjermer og persienner med en katalog av design og materialer. Men inntil nå har en del av den tilpasningen betydd å velge mellom Google Home og Amazon Alexa eller Apple HomeKit-støtte. Med lanseringen av Matter støttes alle de ulike smarthussystemene på samme Shade.

SmartWings automatiske solskjermer med materie

SmartWings Shades er svært tilpassbare, enkle å installere og har et stort utvalg stiler som passer alle størrelser og rom med en jevn, stillegående motor. Matter-over-Thread-støtte forenkler oppsettet av smarte hjem og betyr at du ikke trenger å låse deg inn i et enkelt system – men du betaler en stor premie for fremtidssikringen.

Størrelse Opp til 109″ bredde

Appkompatibilitet er viktig for tråden

Batterilevetid 600 sykluser (3-6 måneder)

Fordeler

  • Enkel å montere med et par veggbraketter
  • Tonnevis av tilpasningsmuligheter som passer til alle vinduer
  • Lang batterilevetid (anslått 600 sykluser) og valgfri solcellelading
  • Jevn, stillegående handling fra motoren

Ulemper

  • Matter-støtte legger til $100 til prislappen
  • Ikke åpenbart hvor Matter QR-koden er (den er på toppen!)

Enkel montering, men pass på

Å sende noe så langt og klumpete fra halvveis over hele verden er alltid en bekymring, men heldigvis kom de automatiske skyggene i upåklagelig stand takket være flott pakking. Alt ekstrautstyr, hvis det bestilles, er inkludert i hovedpakken, i stedet for å måtte ta levering av ti forskjellige bokser.

Det er mange tilpasningsmuligheter under bestillingsprosessen. Selvfølgelig er et stort utvalg av stoffer og nyansetyper tilgjengelig, inkludert cellular, rulle, sebra, doble nyanser, vevd tre og til og med utendørs nyanser. For rulleskyggene som jeg valgte, er opptil 109 tommer i lengde mulig.

Deretter velger du monteringstype (innvendig eller utvendig) og motoren, enten standard eller et nivå av smart kontroll. Den Matter-støttede motoren er den dyreste av disse smarte oppgraderingene, og legger hele $100 til kostnadene. Bare HomeKit, Zigbee, Z-Wave eller Wi-Fi er alle billigere alternativer, men du vil begrense fremtidssikringspotensialet ditt.

James Bruce / MakeUseOf

Du kan også velge type valens: ingen, stoffkassett (mitt valg), eller svart/hvit boks. Til slutt kan du velge en innvendig eller utvendig rull, bunnstang, solcellepanel, fjernkontroll, og hvilken side motor/ladeporten er på. Alle alternativene er forklart, og du kan holde musepekeren over for flere detaljer, men det kan være litt overveldende.

  Hva er forskjellen mellom vanlig etui, MagSafe-deksel og silikondeksel?

For testpakken min målte jeg vinduet mitt som 72 tommer bredt med et 48-tommers fall og valgte Midnight (grå) stoff, med et komplett sett med tilbehør og oppgraderinger, noe som betydde ikke mindre enn fem separate guider: rask start, rask installering, Sak i gang, fjernprogrammering og en liten utskrift for solcellepanelet.

James Bruce / MakeUseOf

Jeg syntes monteringsinstruksjonene var litt mangelfulle. Det er ikke akkurat en komplisert installasjon, men ting som hvilken størrelse borekrone du skal bruke for de medfølgende gipsankrene ville ha vært nyttig. I tillegg til hovedveggbrakettene (hvorav tre er gitt for denne lengden), er et annet sett med L-formede braketter inkludert, men disse er ikke referert noe sted i installasjonsveiledningen, noe som lar deg lure på om du har gjort noe galt. Min gjetning vil være at de er for å utvide Shade lenger ut fra veggen.

James Bruce / MakeUseOf

Med en ekstra lang skjerm fant jeg ut at den enkleste metoden var å skru inn sentralbraketten først uten å måle eller balansere. Deretter bruker du den til å holde opp persiennen mens du nivellerer og markerer hvor de andre brakettene skal gå.

James Bruce / MakeUseOf

Når det er sagt, ikke stress for mye hvis en av parentesene dine går litt skjevt inn; det er en ganske tilgivende mekanisme, og skyggen skal låse seg på plass. Siden braketten kan festes til hvilken som helst del av den øvre skinnen på skjermen, er det også et ekstremt tilgivende system. Selv etter at du har montert brakettene, kan du fortsatt flytte Shades til venstre eller høyre. Få likevel en venn til å hjelpe deg med å sette skyggen på sin endelige plass slik at du kan sentrere den. Så lenge brakettene ikke er for loddrett fra der de skal være, går det bra.

Til slutt låser du skyggen på plass. Skyv skjermen inn foran der den fjærbelastede hvite plastlåsen er, rett den deretter ut, og den skal naturligvis klikke inn og festes bak. For å fjerne den, skyv skyggen inn igjen og dra ned fra baksiden.

På dette tidspunktet er du i gang med å sette opp de andre bitene: solcellepanel, fjernkontroll og Matter-støtte.

James Bruce / MakeUseOf

Du kan lade motoren med den medfølgende USB-C-kabelen fra en hvilken som helst vanlig USB-port, selv om en passende ladeadapter ikke er inkludert. Du trenger ikke la ladekabelen være koblet til, og i løpet av fire uker med testing har jeg ikke trengt å lade opp enda med minst én hel syklus daglig. SmartWings oppgir 3-6 måneders batterilevetid eller rundt 600 opp/ned-sykluser på en enkelt full lading, så det stemmer så langt med min erfaring.

James Bruce / MakeUseOf

Alternativt, hvis du heller aldri vil lade i det hele tatt, kan du feste et slankt solcellepanel på toppen av vinduet. Dessverre er dette en jeg ikke målte så flittig for, og senere fant ut at den var for bred til å passe til bredden på sidevindusruta. Jeg trenger en USB-C-forlengelse for å feste den til en midtrute i stedet, siden kabelen er ganske kort.

  Hva er Ethereum-gjentaking, og hvordan fungerer det?

Hva er saken?

I de mørke tidene før Matter-standarden måtte du vanligvis velge mellom en enhet som støttet Amazon Alexa og Google Home via Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee eller en som støttet Apple HomeKit. Du kunne ikke få alt. Så kom de forskjellige produsentene sammen og lovet å forene alt. Materie ble resultatet. Hvis et produkt fungerer med Matter, bør det fungere på ditt valgte smarthussystem. I teorien i alle fall.

På et teknisk nivå er Matter-enheter faktisk protokollagnostiske, men må bruke Bluetooth for den første sammenkoblingen og oppsettet. Derfra er det opp til dem om de vil kjøre over Wi-Fi, Ethernet eller Zigbee (nå kalt Thread), og det bør ikke ha noen betydning for sluttbrukeren.

Men ingenting er aldri så enkelt. Et av kravene for at du skal kunne bruke Matter SmartWings Shades er at du har en nyere Matter-over-Thread-kompatibel hub et sted i hjemmet ditt for å fungere som en kontroller (og innenfor rekkevidde av den tiltenkte skyggens plassering). Akkurat nå betyr det en Apple HomePod (2. generasjon eller Mini), Apple TV 4K for HomeKit, en Google Nest Hub (2. generasjon, Max, Wifi Pro eller Wifi-ruter), eller Amazon Alexa Echo (minst 4. generasjon).

Sette opp Matter: Enkelt hvis du vet hvor du skal lete

Det burde være enkelt å legge til SmartWings Shades til ditt Matter-kompatible smarthussystem, men jeg måtte sende en e-post for å få støtte. Jeg brukte HomeKit fordi det er den som vanligvis har problemer; pluss, jeg har en HomePod mini som skal fungere som kontroller.

SmartWings Matter-guiden har en hel side dedikert til å legge den til HomeKit, men det er så enkelt som å trykke på noen få knapper i riktig rekkefølge på fjernkontrollen (tilbakestillingsknappen under batteridekselet, så opp og tilbakestill igjen) – så er det automatisk oppdaget når du legger til en ny HomeKit-kompatibel enhet.

På dette tidspunktet ba iPhonen meg om å skanne QR-koden for å fullføre oppsettet. Hver side i Matter-oppsettveiledningen inneholder en QR-kode, men prøv så mye, den ville ikke skannes. Det viser seg at dette er feil QR-kode: den du vil ha er faktisk plassert på et klistremerke på toppen av Shade. Jeg aner ikke hva den i manualen er fordi den ikke ville dekodes med noen skanner jeg prøvde. Kanskje det bare er et ikon for å representere konseptet med en QR-kode du bør se etter andre steder? Men den nevner ikke dette i manualen, og hvis du allerede har montert Shade på vinduene dine, vil du ikke se den, og den er enda vanskeligere å skanne.

Så jeg tok ned skyggen, så gikk jeg gjennom sammenkoblingsprosedyren igjen før jeg satte den opp igjen. Det er frustrerende at dette ikke er åpenbart fordi resten av prosedyren ikke er komplisert i det hele tatt, men når jeg først hadde koden, fungerte det første gang.

  Slik setter du opp et Google Fi eSIM på en iPhone

Kontroll og automatisering er jevn

Når du har fått din Matter-kompatible Shade inn i ditt foretrukne smarthussystem, kan du bruke hvilket som helst av dine vanlige automatiseringsverktøy til din disposisjon. Jeg brukte den opprinnelige Snarveier-appen på iOS for å lage to automatiseringer: en som ville åpne skyggen klokken 07.00 daglig og en annen som ville lukke den 30 minutter etter solnedgang hver dag. Dette var enkelt å lage og dekket alt jeg kunne ønske meg av en automatisert nyanse om vinteren. Om sommeren vil jeg sannsynligvis legge til en automatisering for å lukke dem automatisk når utendørstemperaturen er over 30 °C (86 °F).

Men selv disse grunnleggende tidsstyrte automatiseringene er avhengige av at Matter-kontrolleren din er funksjonell, siden det er der automatiseringen lagres og kjøres fra – ikke lokalt på selve skyggen. Derimot lar SwitchBot-gardinene deg programmere denne typen grunnleggende tidsplaner direkte på Curtain-motorene og er ikke avhengig av Matter-hjemmekontrolleren. SmartWings har ikke sin egen app, så enhver smart kontroll er gjennom en tredjeparts app.

Bortsett fra det er manuell kontroll av skyggen ved hjelp av HomeKit jevn og lar deg stille inn hvilken som helst posisjon hvis du ikke vil ha dem helt lukket eller åpne. Når du nærmer deg endepunktet, reduseres skyggen – hele handlingen er jevn og imponerende å se på.

Klistremerkesjokket er ekte

James Bruce / MakeUseOf

Jeg må innrømme et lite sjokk når jeg hadde gått gjennom konfiguratoren og lagt til alternativene mine i handlekurven: det kom på litt over $500 totalt. Hvorfor så mye? Til å begynne med var det et langt vindu; opp til en viss lengde (25 tommer) er inkludert i grunnprisen, men jeg hadde gått langt utover det på 72 tommer. Legg til en fancy valance for rullekassetten, en fjernkontroll og et solcellepanel, og du nærmer deg $450. Den endelige prisfaktoren er Matter-støtte. For privilegiet å kontrollere skyggen fra smarttelefonen eller smartassistenten din, betaler du ytterligere $100. Men husk at internasjonal frakt er inkludert i prisen – noe som for en så stor pakke utgjør en betydelig del av basiskostnaden.

Er de verdt det? Persienner og persienner kan være kostbare, selv når de ikke er automatiserte og kommer i standardlengder. En kvalitetsskygge vil sette deg tilbake noen hundre dollar, og det er en grunnleggende modell. SmartWings-skjermene er motoriserte, automatiserte og fullt tilpassbare. Med det i tankene er det absolutt verdt prisen hvis du har råd til det, og det har funksjonene du leter etter.

SmartWings automatiske solskjermer med materie

SmartWings Shades er svært tilpassbare, enkle å installere og har et stort utvalg stiler som passer alle størrelser og rom med en jevn, stillegående motor. Matter-over-Thread-støtte forenkler oppsettet av smarte hjem og betyr at du ikke trenger å låse deg til et enkelt system – men du betaler en stor premie for fremtidssikringen.

Størrelse Opp til 109″ bredde

Appkompatibilitet er viktig for tråden

Batterilevetid 600 sykluser (3-6 måneder)

x