5 ting å gjøre hvis Nintendo-kontoen din blir hacket

Dessverre er enhver nettkonto utsatt for hacking, også din Nintendo-konto. Å bli hacket er aldri en hyggelig opplevelse, det er ofte skummelt, og ingen liker å få privatlivet sitt invadert. Men din umiddelbare handling er alltid nødvendig i tilfelle kontoen din blir hacket, spesielt hvis betalingsinformasjonen din er knyttet til den.

Hvis du føler at Nintendo-kontoen din kan ha blitt hacket, er dette hva du bør gjøre for å sikre pengene dine og gjøre ditt beste for å forhindre at det skjer igjen i fremtiden.

Hvordan finne ut om Nintendo-kontoen din har blitt hacket

Sikkerheten til kontoen din er viktig for Nintendo, men hackere er utrolig listige, og det verste kan fortsatt skje. Det er imidlertid sikkerhetstiltak på plass for å informere kontoinnehavere om noe mistenkelig som kan skje med kontoen deres.

Disse advarslene kommer i form av e-postvarsler sendt til innboksen din. Hvis du noen gang får en uventet e-post fra Nintendo som varsler deg om en enhet du ikke gjenkjenner når du logger på kontoen din, eller en tilfeldig e-postbekreftelse, er det et ganske godt tegn på at noen et sted prøver å få tilgang til kontoen din.

Hva du skal gjøre hvis noen har hacket Nintendo-kontoen din

Å få disse varslene er en god beskjed, men du må handle raskt for å sikre kontoen din før det er for sent. Men hvor begynner du? Her er de første tingene du bør gjøre hvis Nintendo-kontoen din har blitt kompromittert.

  5 Topp PST-migreringsverktøy for kontormigrering

1. Endre passordet til din Nintendo-konto

Det aller første du bør gjøre hvis du føler at sikkerheten til kontoen din kan være i fare, er å logge på Nintendo-kontoen din online og endre passordet ditt. På den måten, hvis noen har logget på kontoen din på en annen enhet, blir de startet opp og vil ikke kunne logge på igjen.

En god tommelfingerregel å bruke når du kommer opp med et nytt passord, er å bruke en kombinasjon av bokstaver, tall og symboler. Den gylne regelen for passord er imidlertid ikke bruk det samme passordet til alt! Å måtte huske mange forskjellige passord kan være vanskelig, men det er definitivt verdt det. På den måten, hvis en konto blir brutt, har ikke hackeren din tilgang til alt annet også.

Hvis du har vært nølende med å beholde forskjellige passord for alt fordi du er bekymret for å glemme dem, kan du alltid lage et passordhvelv for å hjelpe deg med å holde styr på alt.

2. Sjekk eShop-kjøpshistorikken din

eShop holder oversikt over alle kjøpene dine. Så hvis du føler at noen kan ha sneket seg rundt på kontoen din, er det en fin måte å bekrefte mistankene dine å se etter merkelige nedlastinger.

Du kan gjøre dette ved å åpne eShop på Nintendo Switch, trykke på brukerikonet ditt øverst til høyre og gå til Reload-delen. Den listen inneholder informasjon om alle kjøpene dine. Hvis det er noe du ikke kjenner igjen der, kontakt Nintendo på support.nintendo.com og arbeid med å prøve å få refundert eventuelle svindelkjøp.

  Slik viser du hurtighandlingsknapper over e-posten din i Outlook

3. Kontakt banken din

Hvis noen har brukt kredittkortinformasjonen din til å kjøpe spill og apper uten din godkjenning, bør neste anløp være å kontakte banken din og suspendere eller kansellere kortet ditt før flere penger blir tatt ut av det.

På den måten, neste gang hackeren prøver å foreta et kjøp, vil de være uheldige, og transaksjonen vil ikke gå gjennom. Banken du bør kontakte vil avhenge av din personlige leverandør.

4. Logg av alle enheter knyttet til Nintendo-kontoen din

Det neste trinnet for å sikre Nintendo-kontoen din er å logge av alle enhetene kontoen din kan være knyttet til. Dette inkluderer din egen Nintendo Switch, eventuelle gamle Switch-konsoller du måtte ha, og alle vennene dine eller familiens enheter du kan ha logget på tidligere.

Dette kan gjøres ved å logge på Nintendo-kontoen din på nett, så ikke stress hvis vennene dine bor halvveis over hele landet, og du kan ikke bare stikke innom for et raskt besøk for å logge ut av Nintendo Switch. For å logge ut av alle enheter på nettet, gå til kontoinnstillingene, trykk Pålogging og sikkerhetsinnstillinger og sjekk påloggingsloggen. Trykk deretter Logg av fra alle enheter.

Påloggingsloggen din viser deg alle tilfeller der kontoen din har logget på en enhet i løpet av de siste 30 dagene. Dette er et annet flott verktøy for å hjelpe deg å finne ut om noe virkelig skjer med kontoen din.

  Skysuverenitet og dens betydning for cloud computing

5. Aktiver totrinnsverifisering

Når du har startet noen eller alle hackere ut av Nintendo-kontoen din, er det en god ide å sette noen ekstra sikkerhetstiltak på plass for å forhindre at dette skjer igjen i fremtiden.

En måte å sikre Nintendo-kontoen din på er å aktivere totrinnsverifisering. Dette tilbyr enda et lag med sikkerhet og krever at du bekrefter identiteten din med mer enn bare et enkelt brukernavn og passord. Vanligvis innebærer det å logge på e-postkontoen din for å bekrefte identiteten din eller sende en engangskode til mobilenheten din.

To-trinns bekreftelsesprosesser varierer, men Nintendo bruker Google Authenticator-appen. Du kan laste ned appen ved å logge på Nintendo-kontoen din på nettet, gå til påloggings- og sikkerhetsinnstillingene og trykke på Rediger-knappen ved siden av 2-trinns bekreftelse. Det gir deg en QR-kode som tar deg direkte til appen. Og ikke stopp der, hvorfor ikke sette opp totrinnsverifisering på PlayStation-kontoen din og andre enheter også, bare for sikkerhets skyld.

Hold identiteten din og Nintendo-kontoen din trygg

Din Nintendo Switch er ment å være et trygt sted du kan gå for å unnslippe dine daglige problemer, ikke en kilde til stress når du bekymrer deg for at kredittkortinformasjonen din blir stjålet. Hvis du har noen anelse om at noe mistenkelig kan skje med Nintendo-kontoen din, ikke vent på bekreftelse før du gjør noen eller alle disse tingene. Det er enkelt å endre passordet ditt og sette opp totrinnsverifisering og kan potensielt spare deg for å spare liv.

Hvis hackeren din bryter seg inn og endrer passordet ditt før du kan, og du finner deg selv fullstendig utestengt fra kontoen din, kontakt Nintendos kundestøtte umiddelbart for å få hjelp.