De beste Dolby Vision-klare TVene

Hvis du ønsker å utstyre deg med den beste hjemmekinoen mulig, trenger du en TV med Dolby Vision-støtte. Disse TV-ene har det beste dynamiske området, lysstyrken og et utrolig utvalg av farger. Standard HDR har egentlig ikke et bein å stå på når du prøver å konkurrere med Dolby Vision.

Kvaliteten på TV-en er også avgjørende for å få det beste ut av Dolby Vision. Imidlertid kommer de vanligvis ikke billige. Selv om du, med litt research, kan finne noen som gir utmerket valuta for pengene og vil gi deg en kinoopplevelse fra stuen din.

Her er de beste Dolby Vision-klare TV-ene tilgjengelig akkurat nå.

Våre toppvalg for Dolby Vision-aktiverte TV-er i 2023

LG C2 OLED evo 4K UHD TV

Best sammenlagt

Et enestående OLED-valg for alle typer underholdning

LG C2 Evo utmerker seg ved å levere fengslende Dolby Vision-opplevelser. Med sitt brede dynamiske område, rike farger og utmerket lysstyrke forbedrer den filmer, spill og sport, mens OLED-teknologien sikrer brede visningsvinkler for en komfortabel underholdningsopplevelse fra hvor som helst i rommet.

Fordeler

 • Nesten uendelig kontrastforhold
 • Utmerket refleksjonshåndtering
 • Perfekte vidvinkelbilder
 • Ekstremt slank med ultratynne rammer
 • Smart TV-plattform som er enkel å navigere

Hvis du leter etter en perfekt allround-TV med Dolby Vision innebygd, er LG C2 ideell. Den har spesifikasjoner som vil få spillere overalt begeistret. Det er imidlertid også et utmerket valg for visning av Dolby Vision-innhold.

De produserte bildene gjør Dolby Vision-filmer til noe å se frem til om kvelden. Det brede dynamiske området og fargespekteret gir perfekte svarte og naturlige farger. Lyden er også bra med 7.1.2-kanals virtuell surroundlyd. Men det er kanskje ikke så oppslukende som LG sier det er. Det kan være nødvendig å legge til flere lydalternativer for å fullføre hjemmekinoopplevelsen.

Spillere vil elske opplevelsen de får fra den umiddelbare responstiden og den lave inndataforsinkelsen. Et uendelig kontrastforhold og en intens topplysstyrke på 800 nits bidrar også til en fengslende opplevelse. Lyse høydepunkter skiller seg ut uten synlige halo-effekter. Og med neste generasjons konsollkompatibilitet (4K ved 120Hz oppdateringsfrekvens og HDMI 2.1-støtte), har du en TV for å ta spillingen til neste nivå.

Sportsfans vil også få glede av denne Dolby Vision-klare TVen. Den utmerkede lysstyrken overvinner lett gjenskinn og refleksjoner. Og siden det er en OLED-TV, kan du se spillet komfortabelt fra vide vinkler. Å invitere naboer og kollegaer rundt til den store begivenheten er problemfritt. Det er selvfølgelig med mindre du glemmer popcornet.

TCL 5-serien (S555)

Rimeligst

Budsjett Dolby Vision Brilliance

TCL Class 5-Series QLED TV er et rimelig alternativ som gir deg den levende og detaljerte opplevelsen av Dolby Vision til stuen din. Dens dype sorte nivåer, effektive kontrastforbedring og brede fargespekter gir imponerende bilder til en lommevennlig pris. Det er et toppvalg for å nyte underholdning i Dolby Vision uten å tømme banken.

Fordeler

 • VA panel
 • Dolby Atmos og Dolby Digital Plus
 • Støtter Dolby Vision og HDR10+
 • Fungerer med Siri, Hey Google og Alexa
 • Google TV-plattform

Hvis du leter etter en TV med Dolby Vision til en overkommelig pris, vil TCL Class 5-Series QLED garantert behage. Det er et godt, rimelig alternativ for alle som vil ha filmene og videospillene sine i godt detaljert og levende Dolby Vision.

Denne TV-ens VA-panel genererer dype svartnivåer som gir utmerket kontrast. Samtidig forsterker den lokale dimmefunksjonen kontrastforholdet i mørke scener og forsterker høylys. Det er effektivt, og Dolby Vision-innhold får mest mulig ut av denne funksjonen og ser skarpt og detaljert ut. I tillegg tilbyr TV-ens brede fargespekter rikelig med farger, og bånd er fraværende hele veien. Men selv om topplysstyrken på rundt 465 nits er rimelig, ser bildene mye bedre ut i et nedtonet miljø.

TV-en har en oppdateringsfrekvens på 60Hz og ingen HDMI 2.1-port, så spillere med neste generasjons konsoller som PS5 vil kanskje ha noe kraftigere. Likevel har den en variabel oppdateringsfrekvens som forhindrer at skjermen rives, en rask responstid og en automatisk lav latensmodus. Disse funksjonene gjør den også til et godt valg for å se sport uten uskarphet. Men den gjennomsnittlige brede visningsvinkelen og lyden betyr at det kanskje ikke er ideelt å ha alle naboene rundt for det store spillet. Hvis du leter etter noe mer avansert, kan det være lurt å ta en titt på våre beste valg for QLED-TV-er i stedet.

Sony Bravia XR A95K

Beste bilde

Premium bildekvalitet til en premium pris

Sony Bravia XR A95K er et eksepsjonelt valg for de som søker en TV med Dolby Vision-støtte. Med Quantum Dot OLED-panelet og Cognitive Processor XR, leverer den levende og naturtro bilder for en autentisk hjemmekinoopplevelse. I tillegg fordyper Acoustic Surface Audio+-teknologien deg i høykvalitetslyd. Enten du liker filmer eller spill, sikrer denne TVen en overlegen Dolby Vision-aktivert underholdningsopplevelse.

Fordeler

 • Perfekte svartnivåer
 • Ingen halo-effekter
 • Enestående tonekartlegging
 • Levende farger og høydepunkter
 • Dolby Vision Bright og Dark-innstillinger

Ulemper

 • Dolby Vision er begrenset til 4K ved 60FPS når du spiller

Hvis du ser etter den beste bildekvaliteten i en Dolby Vision-aktivert TV, trenger du ikke lete lenger enn Sony Bravia XR A95K. Det er et utmerket valg for å se filmer i HDR og vil til og med ta spillopplevelsen din opp et hakk.

Quantum Dot OLED-panelet øker de tidligere lysstyrkefunksjonene til OLED-TV-er. Den lar den nå de nødvendige 1000 nits for at Dolby Vision skal utmerke seg. Ikke bare det, men denne TV-en klarer å opprettholde den lysstyrken i lengre perioder.

Den enestående kognitive prosessoren XR studerer samtidig kontrast, farger og detaljer. Den synkroniserer bildet til en nøyaktig og naturtro skjerm. Den fungerer også med Acoustic Surface Audio+-teknologien for å analysere lydposisjonen i signalet. Den replikerer den deretter på skjermen for en utrolig oppslukende lydopplevelse.

Spillere kan også få en utmerket HDR-opplevelse, spesielt Xbox Series X/S-brukere, siden disse konsollene støtter Dolby Vision. Men det er begrenset til 4K ved 60 bilder per sekund når du spiller. Så hvis å spille i Dolby Vision i 4K ved 120Hz er hovedprioriteten din, se på LG C2. På den annen side, hvis din primære bekymring er en overlegen hjemmekinoopplevelse, er denne eksepsjonelle kvalitets-TVen det ideelle valget.

Hisense H8G ULED TV

Beste verdi

Enestående verdi med Quantum Dot Quality

Hisense H8G ULED TV tilbyr eksepsjonell verdi for de som søker en TV som leverer imponerende Dolby Vision-ytelse. Dens kvantepunktteknologi, dype svarte farger og brede fargespekter gir en tilfredsstillende Dolby Vision-opplevelse til en pris som balanserer verdi med kvalitet.

Fordeler

 • HDR10+ støtte
 • Mange streaming-apper
 • Motion Rate 240-teknologi
 • Full-array lokalt dimmende bakgrunnsbelysningssystem
 • Innebygd Google Assistant

Ulemper

 • Synlig skitten skjermeffekt i SDR
 • Begrensede innsynsvinkler

De som leter etter generell god verdi i en TV for å spille av Dolby Vision-innhold, bør vurdere Hisense H8G ULED TV. Det er en kvantepunkt-TV som benytter Hisenses ULED-teknologi.

Denne TV-en produserer opptil 700 nits med topplysstyrke. Den har også et utmerket kontrastforhold og et kvantepunktfargespekter som er bredt nok til å utnytte Dolby Vision effektivt. VA-panelet og den lokale dimmingen i full array gjør svarte farger mørkere og reduserer blomstringen. Å se de detaljerte skyggene er spesielt hyggelig når du ser på Dolby Vision-innhold. Til denne prisen er det vanskelig å finne noen feil på skjermen i det hele tatt. Men å se i et nedtonet rom er tilrådelig for å få det beste ut av Dolby Vision.

Seriøse spillere vil kanskje ha en mer spillspesifikk TV. Hisense H8G har ingen VRR- eller ALLM-støtte og en gjennomsnittlig oppdateringsfrekvens på 60Hz. Likevel, når den byttes til spillmodus, har den en bedre responstid og svært lav inndataforsinkelse.

Sony Bravia XR X90J

Best for Xbox Series X/S

Xbox Series X/S Excellence til en mellompris

$800 $1000 Spar
$200

Sony X90J er et utmerket valg for spillere med Xbox Series X/S-konsoller. Den tilbyr imponerende funksjoner som Dolby Vision-støtte, 4K ved 120Hz-kapasitet, lavt inngangsforsinkelse og en rask responstid. Den eksepsjonelle Xbox Series X/S-ytelsen lar spillere fordype seg i favorittspillene sine og utnytte konsollens evner maksimalt.

Fordeler

 • Feilfri oppskalering
 • Enestående kontrast
 • God topplysstyrke i HDR
 • Rask responstid
 • Intuitivt smart grensesnitt

Ulemper

 • Ingen HDR10+-støtte
 • Dårlige innsynsvinkler

Sony Bravia XR X90J er et utmerket valg for spillere, spesielt hvis du bruker en Xbox Series X/S. Du kan spille alle de kompatible spillene du liker i utmerket Dolby Vision og fullt ut utnytte 4K ved 120Hz-støtte, rask responstid, lav inngangsforsinkelse og VRR.

PS5-brukere kan nyte unike funksjoner for konsollene sine, for eksempel automatisk HDR-tonemapping. Imidlertid støtter PS5 ennå ikke Dolby Vision, selv om det er hvisking om at dette snart endrer seg. Så det er bare Xbox Series X/S-brukere som kan glede seg over hele spektakulære Dolby Vision-spill.

Sony X90Js full-array lokale dimming forbedrer dets utmerkede kontrastforhold og leverer dypere mørke og strålende høydepunkter. Det er også en optimalisering av omgivelseslys som ligner på Dolby Vision IQ. Koble dette med 740-nits topplysstyrke i HDR, og skjermen ser fantastisk ut når du ser på Dolby Vision-innhold i et mørkt rom.

Dens kognitive XR-prosessor bruker en unik teknikk for å konsentrere seg om det naturlige fokuspunktet på skjermen. Denne teknikken gjenskaper hvordan folk naturlig ser for mer naturtro bilder. Imidlertid mister vinklet visning litt av kontrast og liv.

Denne prosessoren skaper også et stort lydbilde med Acoustic Multi Audio System. Denne lyden kan til tider bli litt for mye for de doble 10W-høyttalerne, og for å få den ultimate opplevelsen bør du sette opp ditt eget lydsystem.

TCL 6-serien (R655)

Beste mellomtone

Majestetiske mellomtonefunksjoner

Unn deg selv den oppslukende verdenen til Dolby Vision til en mellompris med TCL 6-serien (R655-modell). Med sin avanserte skjermteknologi og støtte for Dolby Vision tilbyr denne TV-en en fantastisk visuell opplevelse som gir liv til favorittfilmene og -seriene dine, alt uten å koste en premiumpris.

Fordeler

 • Utmerkede lysstyrkenivåer
 • Rimelig
 • Godt valg for spilling
 • Enestående generell bildekvalitet
 • Intuitivt grensesnitt

Ulemper

 • Gjennomsnittlig lydytelse
 • Dårlig 480p oppskalering

Hvis den budsjettprisede 5-serien S555 ikke lokker deg, vil kanskje denne TCL 6-serien (R655-modellen) ha bedre hell. Alt i alt er det en utmerket allrounder som ikke bare er Dolby Vision-klar, men som også har støtte for HDR10+.

Denne TV-en kombinerer QLED-teknologi med mini-LED-bakgrunnsbelysning, noe som resulterer i en 4K-oppløsningsskjerm med imponerende kontrastytelse som gir rike, dype svarte farger. Den har også en enestående topplysstyrke på rundt 1300 nits for levende Dolby Vision-høydepunkter. TV-ens fargespekter er også ganske bredt, og de resulterende bildene er detaljerte og naturlige. I tillegg sikrer skjermens utmerkede refleksjonshåndtering komfortabel visning på dagtid.

Den intuitive Roku TV-plattformen tilbyr alle dine favorittstrømmeapper, inkludert Netflix, HBO Max og Disney+, som sikrer at du kan nyte mye av Dolby Vision-innhold. I tillegg oppskalerer TV-en 720p- og 1080p-innhold til nær Dolby Vision-standarder. Men, DVD-er vises dessverre ikke godt.

Spillere kan nyte å spille mens de bruker Dolby Vision takket være TVens doble 2.1 båndbredde HDMI-porter. Andre utmerkede spillfunksjoner inkluderer AMD FreeSync Premium Pro, som reduserer skjermrivning når du spiller spill med Dolby Vision-støtte, ALLM og VRR opp til 144Hz. Du får også en enestående inngangsforsinkelse på rundt 10 ms. Men dette etterslepet øker ved 144Hz.

Vizio P-Series PQ9

Beste budsjett storskjerm

En 75-tommers skjerm til en hyggelig pris

$1200 $1700 Spar
$500

Vizio P-Series PQ9 er et overbevisende alternativ for de som søker etter en verdifull, storskjerm-TV. Med en 75-tommers skjerm sammen med Dolby Vision-støtte, leverer PQ9 en oppslukende seeropplevelse med fantastisk bildekvalitet, noe som gjør den til et utmerket valg for hjemmeunderholdning.

Fordeler

 • Utmerket kontrast og farge
 • Godt valg for spill
 • AirPlay og Google Cast-støtte
 • HDR10+ støtte

Ulemper

 • Mindre skjermstørrelser er ikke tilgjengelig

Vizio P-Series PQ9 tilbyr utmerket verdi på sin 75-tommers modell hvis du søker et godt tilbud på en større skjerm. Det er en QLED-TV med 4K-oppløsning og et VA-panel som viser dype svarte farger og lokal dimming i full rekke som konsekvent forbedrer detaljer i skyggelagte områder. Når du ser i Dolby Vision, er fargespekteret omfattende, og dekker nesten hele DCI-P3-fargerommet. I tillegg, med en topplysstyrke på 1200 nits, leverer TVen levende høydepunkter og eksepsjonell generell bildekvalitet i Dolby Vision.

Skjermen har også et effektivt antirefleksbelegg og god innsynsvinkel. Noen fargeskift og kontrasttap er imidlertid fortsatt tydelig fra brede posisjoner. Det er greit for de fleste, og det yter absolutt like bra som enhver QLED-TV i sin prisklasse.

Vizio P-Series PQ9s SmartCast-plattform har omtrent hver eneste streaming-app på toppnivå, noe som sikrer at du kan dra full nytte av Dolby Vision. Oppskalering er også veldig bra; du kan forbedre innhold med lavere oppløsning til et visuelt tiltalende nivå.

Med sitt 120Hz-panel, VRR og AMD FreeSync Premium-støtte kan spillere også nyte favoritttitlene sine på denne TVen. Dens imponerende fire HDMI 2.1-porter, med én som støtter eARC for lydutvidelse, og en inngangsforsinkelse som kan bli så lav som 8ms, betyr at du også er flink til å spille på PS5 og Xbox Series X/S.

LG G2 evo Gallery Edition

Mest stilig

Overlegen estetikk som komplementerer overlegne bilder

$1500 $1700 Spar
$200

LG G2 OLED-TV-en fengsler med sin elegante og moderne design, preget av ultraslanke rammer og en sømløs veggmonterbar profil. Dens fantastiske estetikk utfyller eksepsjonell Dolby-Vison-forbedret bildekvalitet, noe som gjør den til et visuelt tiltalende midtpunkt for en fengslende hjemmekinoopplevelse.

Fordeler

 • Utmerket farge og kontrast
 • Topp OLED topp lysstyrke
 • Stilig design
 • Utmerkede spillfunksjoner
 • God refleksjonshåndtering

LG G2 er en annen førsteklasses OLED-TV som er perfekt for visning av Dolby Vision-innhold. 4K, 120Hz-panelet har en slank, nesten kantfri design som du ideelt sett vil montere på en vegg. Den leveres uten stativ, og TV-en sitter nesten i flukt med knapt plass bak når den først er montert. Hvis du ønsker å oppnå et minimalistisk utseende i stuen din, er LG G2 det perfekte valget.

Bildemessig leverer denne TVen. Fargene er levende og naturlige og dekker hele DCI-P3-fargerommet. For en OLED-TV er topplysstyrken imponerende. Den når nesten 1000 nits, noe som lar Dolby Vision utmerke seg. Videre har LG G2 et nesten uendelig kontrastforhold, noe som sikrer rike og dype svarte farger.

WebOS-plattformen er enkel å navigere og har et omfattende utvalg funksjoner. Den inkluderer alle de beste strømmeappene fra Amazon Prime til Disney+, og tilgangen på Dolby Vision-innhold er betydelig. I tillegg bruker den mektige a9 Gen5 AI-prosessoren 4K avanserte teknikker for vakkert oppskalere ikke-4K-innhold.

I tillegg til oppdateringsfrekvensen på 120 Hz, kan spillere dra nytte av en utrolig 1,5 ms inndataforsinkelse. Med fire HDMI 2.1-båndbreddeporter kan du også nyte 4K ved 120Hz-spilling i Dolby Vision der dette er tilgjengelig. En av disse portene har også eARC-støtte for en lydoppgradering, mens TV-en også har VRR-støtte og både AMD FreeSync Premium og NVIDIA G-Sync-kompatible sertifiseringer.

Hva du bør vurdere når du kjøper en Dolby-Vision-klar TV i 2023

Hvis du vurderer en Dolby Vision TV, verdsetter du sannsynligvis bildekvalitet fremfor alt annet. Dolby Vision tilbyr den beste HDR-ytelsen. Det er også den mest tilgjengelige. Men Samsungs proprietære HDR-teknologi, HDR10+, er ikke så langt bak med tanke på kvalitet.

Som et resultat tilbyr ikke Samsung TV-er Dolby Vision. Likevel tilbyr noen andre selskaper begge deler, og du trenger ikke å betale ut en liten formue heller. TCL TV-er støtter ofte både Dolby Vision og HDR10+, og den budsjettvennlige 5-serie S555-modellen gir imponerende bildekvalitet samtidig som den tilbyr et brukervennlig Google TV-grensesnitt.

Men hvis du er innstilt på å sprute ut på en premium Dolby Vision-klar TV, kan du ikke gå galt med Sony Bravia XR A95K. Den kommer inn til en pen pris, men bildekvaliteten i Dolby Vision er utrolig. Den tilbyr også unike lydfunksjoner og er et dyrt kjøp du ikke vil angre på.

Kvalitet trenger imidlertid ikke være så dyrt. Nå som LG C3 er ute, har C2 gått ned i pris. Likevel er det fortsatt den samme utmerkede LG C2, og forskjellen mellom de to TV-ene er neppe verdt det ekstra utlegget. LG C2 er fortsatt en utrolig Dolby Vision-klar TV.

LG C2 OLED evo 4K UHD TV

Best sammenlagt

Et enestående OLED-valg for alle typer underholdning

LG C2 Evo utmerker seg ved å levere fengslende Dolby Vision-opplevelser. Med sitt brede dynamiske område, rike farger og utmerket lysstyrke forbedrer den filmer, spill og sport, mens OLED-teknologien sikrer brede visningsvinkler for en komfortabel underholdningsopplevelse fra hvor som helst i rommet.

Fordeler

 • Nesten uendelig kontrastforhold
 • Utmerket refleksjonshåndtering
 • Perfekte vidvinkelbilder
 • Ekstremt slank med ultratynne rammer
 • Smart TV-plattform som er enkel å navigere
  Slik endrer du profilbildet ditt på Xbox-appen