5 vanlige trusler mot nettapplikasjoner og hvordan du unngår dem

Til tross for deres bekvemmelighet, er det ulemper når det gjelder å stole på webapplikasjoner for forretningsprosesser.

En ting alle bedriftseiere må erkjenne og beskytte seg mot, er tilstedeværelsen av programvaresårbarheter og trusler mot webapplikasjoner.

Selv om det ikke er noen 100 % garanti for sikkerhet, er det noen skritt man kan ta for å unngå skade.

Hvis du bruker CMS, viser den siste hackede rapporten fra SUCURI at mer enn 50 % av nettstedene er infisert med en eller flere sårbarheter.

Hvis du er ny på nettapplikasjoner, her er noen vanlige trusler du bør se etter og unngå:

Feilkonfigurasjon av sikkerhet

En fungerende nettapplikasjon støttes vanligvis av noen komplekse elementer som utgjør sikkerhetsinfrastrukturen. Dette inkluderer databaser, OS, brannmurer, servere og annen applikasjonsprogramvare eller enheter.

Det folk ikke skjønner er at alle disse elementene krever hyppig vedlikehold og konfigurasjon for å holde webapplikasjonen i gang som den skal.

Før du bruker en nettapplikasjon, kommuniser med utviklerne for å forstå sikkerhets- og prioriterte tiltak som er iverksatt for utviklingen.

Når det er mulig, planlegg penetrasjonstester for nettapplikasjoner for å teste ut evnen til å håndtere sensitive data. Dette kan hjelpe med å finne ut sårbarheter i nettapplikasjoner umiddelbart.

Dette kan hjelpe til med å finne ut sårbarheter i nettapplikasjoner raskt.

Skadevare

Tilstedeværelsen av skadelig programvare er nok en av de vanligste truslene som selskaper ofte må beskytte seg mot. Ved nedlasting av skadelig programvare kan det oppstå alvorlige konsekvenser som aktivitetsovervåking, tilgang til konfidensiell informasjon og bakdørstilgang til store datainnbrudd.

Skadelig programvare kan kategoriseres i forskjellige grupper siden de jobber for å oppnå forskjellige mål – Spyware, Virus, Ransomware, Worms og Trojans.

For å bekjempe dette problemet, sørg for å installere og holde brannmurer oppdatert. Sørg for at alle operativsystemene dine også er oppdatert. Du kan også engasjere utviklere og antispam-/viruseksperter for å komme opp med forebyggende tiltak for å fjerne og oppdage skadelig programvare.

  Hvordan lage et traktdiagram i Excel

Sørg også for å sikkerhetskopiere viktige filer i eksterne trygge miljøer. Dette betyr i hovedsak at hvis du er utestengt, vil du kunne få tilgang til all informasjonen din uten å måtte betale på grunn av løsepengeprogramvare.

Utfør kontroller av sikkerhetsprogramvaren din, nettleserne som brukes og tredjeparts plugins. Hvis det er patcher og oppdateringer for pluginene, sørg for å oppdatere så snart som mulig.

Injeksjonsangrep

Injeksjonsangrep er nok en vanlig trussel å være på utkikk etter. Disse typene angrep kommer i en rekke forskjellige injeksjonstyper og er klargjort for å angripe dataene i nettapplikasjoner siden nettapplikasjoner krever data for å fungere.

Jo mer data som kreves, jo flere muligheter for injeksjonsangrep å målrette mot. Noen eksempler på disse angrepene inkluderer SQL-injeksjon, kodeinjeksjon og cross-site scripting.

SQL-injeksjonsangrep kaprer vanligvis kontrollen over nettstedeierens database gjennom handlingen med datainjeksjon i nettapplikasjonen. Dataene som injiseres gir nettsideeierens databaseinstruksjoner som ikke er autorisert av nettstedseieren selv.

Dette resulterer i datalekkasje, fjerning eller manipulering av lagrede data. Kodeinjeksjon involverer på den annen side injisering av kildekoder i nettapplikasjonen mens skripting på tvers av nettsteder injiserer kode (javascript) i nettlesere.

Disse injeksjonsangrepene fungerer først og fremst for å gi din nettapplikasjon instruksjoner som ikke er autorisert også.

For å bekjempe dette, anbefales bedriftseiere å implementere inputvalideringsteknikker og robust koding. Bedriftseiere oppfordres også til å bruke «minst privilegium»-prinsipper slik at brukerrettighetene og autorisasjonen for handlinger minimeres.

Phishing-svindel

Phishing-svindelangrep er vanligvis involvert og forstyrrer direkte markedsføringstiltak på e-post. Disse typene trusler er utformet for å se ut som e-poster som kommer fra legitime kilder, med mål om å innhente sensitiv informasjon som påloggingsinformasjon, bankkontonumre, kredittkortnumre og andre data.

Hvis den enkelte ikke er klar over forskjellene og indikasjonene på at e-postmeldingene er mistenkelige, kan det være dødelig siden de kan svare på det. Alternativt kan de også brukes til å sende inn skadelig programvare som ved klikk kan ende opp med å få tilgang til brukerens informasjon.

  Hvordan sletter du en gruppe på FaceTime

For å forhindre at slike hendelser skjer, sørg for at alle ansatte er klar over og i stand til å oppdage mistenkelige e-poster.

Forebyggende tiltak bør også dekkes slik at ytterligere tiltak kan iverksettes.

For eksempel skanning av lenker og informasjon før nedlasting, samt kontakt med personen som e-posten sendes til for å bekrefte legitimiteten.

Ren styrke

Så er det også brute force-angrep, der hackere forsøker å gjette passord og med makt få tilgang til nettapplikasjonseierens detaljer.

Det er ingen effektiv måte å forhindre at dette skjer. Bedriftseiere kan imidlertid avskrekke denne formen for angrep ved å begrense antall pålogginger man kan foreta seg i tillegg til å bruke en teknikk kjent som kryptering.

Ved å ta seg tid til å kryptere data, sikrer dette at de er vanskelige for hackere å bruke dem til noe annet med mindre de har krypteringsnøkler.

Dette er et viktig skritt for selskaper som er pålagt å lagre data som er sensitive for å forhindre at ytterligere problemer oppstår.

Hvordan håndtere trusler?

Å rette opp sikkerhetstrusler er den viktigste agendaen for enhver bedrift som bygger web- og native applikasjoner. I tillegg bør ikke dette innarbeides som en ettertanke.

Applikasjonssikkerhet vurderes best fra dag én av utviklingen. For å holde denne oppbyggingen til et minimum, la oss se på noen strategier for å hjelpe deg med å bygge robuste sikkerhetsprotokoller.

Spesielt er denne listen over sikkerhetstiltak for nettapplikasjoner ikke uttømmende og kan brukes samtidig for et sunt resultat.

#1. SAST

Static Application Security Testing (SAST) brukes til å identifisere sikkerhetssårbarheter under programvareutviklingslivssyklusen (SDLC).

Det fungerer hovedsakelig på kildekoden og binærfiler. SAST-verktøy jobber hånd i hånd med applikasjonsutvikling og varsler om ethvert problem når de oppdages live.

Ideen bak SAST-analyse er å utføre en «inside-out»-evaluering og sikre applikasjonen før offentlig utgivelse.

  5 beste betalingsplattformer for frilansere og bloggere

Det er mange SAST-verktøy du kan sjekke ut her på OWASP.

#2. DAST

Mens SAST-verktøy distribueres under utviklingssyklusen, brukes Dynamic Application Security Testing (DAST) på slutten av den.

Les også: SAST vs DAST

Dette har en «utenfor-inn»-tilnærming, lik en hacker, og man trenger ikke kildekode eller binærfiler for å utføre DAST-analyse. Dette gjøres på en kjørende applikasjon i motsetning til SAST, som utføres på statisk kode.

Følgelig er rettsmidlene dyre og kjedelige å bruke og ofte inkorporert i neste utviklingssyklus om ikke avgjørende.

Til slutt, her er en liste over DAST-verktøy du kan begynne med.

#3. SCA

Software Composition Analysis (SCA) handler om å sikre åpen kildekode-fronter til applikasjonen din, hvis den har noen.

Mens SAST kan dekke opp for dette til en viss grad, er et frittstående SCA-verktøy best for dybdeanalyse av alle åpen kildekodekomponenter for compliance, sårbarheter, etc.

Denne prosessen distribueres under SDLC, sammen med SAST, for bedre sikkerhetsdekning.

#4. Pennetest

På et høyt nivå fungerer penetrasjonstesting på samme måte som DAST ved å angripe en applikasjon utenfra for å finne ut sikkerhetshull.

Men mens DAST stort sett er automatisert og billig, utføres penetrasjonstesting manuelt av eksperter (etiske hackere) og er en kostbar affære. Likevel finnes det Pentest-verktøy for å utføre en automatisk inspeksjon, men resultatene kan mangle dybde sammenlignet med manuelle tester.

#5. RASP

Runtime Application Self-Protection (RASP), som det fremgår av navnet, bidrar til å forhindre sikkerhetsproblemer i sanntid. RASP-protokoller er innebygd i applikasjonen for å unngå sårbarheter som kan forfalske andre sikkerhetstiltak.

RASP-verktøy sjekker alle inn- og utdata for mulig utnyttelse og bidrar til å opprettholde kodeintegritet.

Siste ord

Sikkerhetstrusler utvikler seg for hvert minutt som går. Og det er ikke en enkelt strategi eller et verktøy som kan fikse det for deg. Det er mangesidig og bør håndteres deretter.

I tillegg, hold deg oppdatert, fortsett å lese artikler som dette, og til slutt, å ha en dedikert sikkerhetsekspert ombord har ingen like.

PS: Hvis du bruker WordPress, her er noen brannmurer for nettapplikasjoner å merke seg.