5 webkameratestverktøy for å sjekke kameraet ditt

Et webkamera er standard maskinvare som er inkludert i en bærbar PC. Det er ekstremt vanskelig, nesten umulig, å finne en bærbar datamaskin som ikke følger med et webkamera. Webkameraer som følger med bærbare datamaskiner varierer i kvalitet, så hvis den bærbare datamaskinen har et webkamera av lav kvalitet, kan du kjøpe og koble til et eksternt.

Webkameraer er vanligvis plug & play. En app kan kreve tillatelse for å bruke webkameraet, men utover det er det sjelden noen oppsett involvert for å få enheten til å fungere.

Testverktøy for webkamera

Hvis du er i ferd med å bli med i en videosamtale, eller strømmer fra webkameraet ditt, kan det være lurt å sjekke om webkameraet fungerer som det skal. Det er mange verktøy du kan bruke til å teste webkameraet. Her er en kort liste over verktøy du kan prøve ut.

  Hvordan Internett drepte aprilsnarren (og hvorfor det må stoppe)

1. OBS

OBS eller Open Broadcaster Studio er en app for skjermopptak og streaming. Den kan kobles til webkameraet og streame fra den. Det er ikke et testverktøy, men du kan bruke det til å sjekke om webkameraet fungerer. Hvis webkameraet ikke fungerer med OBS, er sjansen stor for at det er noe galt med det, eller at enheten fortsatt må konfigureres.

Fordelen med å bruke OBS er at hvis webkameraet ditt kommer med en innebygd mikrofon, vil du kunne teste det ved siden av videofeeden.

Last ned og installer OBS.
Åpne OBS og klikk på plussknappen under Kilder-kolonnen.
Velg Videoopptaksenhet fra menyen.
Velg webkameraet ditt fra listen over enheter, og du bør se en forhåndsvisning.
Hvis du ser en forhåndsvisning, fungerer webkameraet som det skal.

Merk: OBS er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux.

2. Webkameratest

Hvis du ikke vil installere en skrivebordsapp for å teste webkameraet ditt, kan du enkelt teste det med nettleseren din. Det er ingen mangel på nettleserbaserte webkameratestverktøy. Disse verktøyene fungerer uavhengig av hvilket operativsystem (Windows, macOS, Linux osv.) du kjører.

  Slik ser du alle appene du har kjøpt fra Mac App Store

Sørg for at nettleseren din har tilgang til webkameraet. Du kan se en melding som ber om tillatelse når du kjører testen. Gi nettleseren og nettstedet tilgang til webkameraet.

Besøk Webcam Test i en moderne nettleser som Chrome eller Firefox.
Klikk på knappen «Klikk her for å gi tilgang til webkameraidentifikatorer».
Gi nettleseren/nettstedet tillatelse til å få tilgang til webkameraet.
Velg webkameraet du vil teste fra rullegardinmenyen.
Klikk på Test mitt kamera (hvis kameraet ditt er dekket, avdekke det før du starter testen).
La webkameratesten kjøre.
Når testen er fullført, vil appen fortelle deg kvaliteten på webkameraets feed og om den var i stand til å oppdage det.

3. Webkamera test fra Online mic test

Dette verktøyet kan teste videostrømmen fra webkameraet ditt, og det vil fortelle deg FPS-en som webkameraet er i stand til å fange.

Besøk Webkameratest på Online mikrofon test.
Klikk på avspillingsknappen du ser til høyre.
Gi nettstedet tillatelse til å få tilgang til webkameraet.
La nettstedet teste kameraet.

  Hvilken skjerm er best for deg?

4. Google Meet

Google Meet er ikke et webkameratestverktøy, men det er et av de vanligste videokonferanseverktøyene som brukes, og det har innebygde verktøy for å teste webkameraet. Hvis du planlegger å bruke et online videokonferanseverktøy, kan du opprette et tomt møte og bruke det til å teste webkameraet.

Besøk Google Meet.
Klikk på Nytt møte og start et nytt øyeblikkelig møte.
Når møtet starter, klikker du på knappen for flere alternativer (tre vertikale prikker).
Velg Innstillinger fra menyen.
Gå til Video-fanen.
Velg webkameraet ditt, og du bør få en forhåndsvisning av det.

5. FaceTime (bare macOS)

Alle MacBooks og iMacs kommer med et webkamera, og de har også FaceTime-appen installert ut av esken. Hvis webkameraet oppdages av FaceTime-appen, fungerer webkameraet helt fint.

Konklusjon

Webkameraer er enkle å sette opp. Hvis du finner ut at et webkamera ikke fungerer i en bestemt app, må du sørge for at du har gitt det de nødvendige tillatelsene og at ingen andre apper bruker webkameraet for øyeblikket.