tipsbilk.net

6 beste EV-ruteplanleggere for en biltur

Gjør dine lange bilturer på et elektrisk kjøretøy praktiske og rimelige med noen av de beste EV-ruteplanleggerappene.

Elektriske kjøretøy er løsningen på miljøforurensning på grunn av fossilt brensel. Imidlertid er bruksraten for elbiler virkelig minimal. Derfor er det færre ladestasjoner sammenlignet med bensinstasjoner for konvensjonelle kjøretøy.

Når du vil ut på en lang kjøretur på elbilen din, må du vurdere mange ting, men det viktigste er tilgjengeligheten av ladestasjoner med jevne mellomrom under hele reiseveien. Her kommer EV-ruteplanleggerløsninger som nettapper og mobilapper.

Fortsett å lese for å lære mer om elbiler og markedet for personlige kjøretøy, risikoer for eierskap av elbiler og de beste ruteplanleggerappene for elbiler for elbileiere.

Personlig kjøretøyplass og EV

Flere forbrukere kjøper elektriske kjøretøy i stedet for kjøretøy med fossilt brensel fordi de er bekymret for miljøet. Dessuten er kostnadene for fossilt brensel relativt høyere enn elektrisitet. Denne forbrukerstemningen har drevet salget av lette elektriske kjøretøy i USA til mer enn 607 600 enheter i 2021, ifølge en Statista-rapport.

Dette tallet er 83 % mer enn EV-salget i 2018 da Model 3 Tesla ble svært populær. Så langt er det 14,9 millioner enheter med elbiler i USA, ifølge rapporten ovenfor fra Statista.

Dessuten. andelen av fornybar energibasert salg av lette kjøretøy i USA er 12,67 %. Og for ikke å snakke om at de amerikanske bileierne har reddet verden fra skadelig fossilt brensel ved å erstatte 500 millioner liter fossilt drivstoff med elektrisitet i elbilene sine.

Det er ikke alt! Bilindustrien planlegger nå å øke antallet ladestasjoner siden elektrisitet er den livsviktige ressursen som hver elbil trenger. Hvis en elbil går tom for strøm på veien under en lang reise, kan det være svært upraktisk for kjøretøyeieren.

Problemer med EV-eierskap

Laderkompatibilitet

Å finne en kompatibel ladestasjon er en av de største bekymringene for en elbil-eier, spesielt når de dekker lange avstander. Følgende er standardene for elbillading:

 • SAE kombinert ladesystem
 • CHAdeMO
 • Tesla Supercharger

Som du kan se, er det 3 forskjellige standarder for forskjellige EV-produsenter. Derfor må du kjenne ladestasjonens ruter for å bli trygg på at du finner den rette ladehuben for bilen din.

Batteriladingsområde

Batteriladerekkevidden er et annet viktig problem som kan bli en hodepine. Selv om de nyere EV-modellene tilbyr et stort ladeområde, er flere forbedringer velkommen i batteriytelsen.

For eksempel, når temperaturen synker, reduseres batteriladingen kraftig. Igjen, når du bruker varmeren i vintersesongen, synker batteriladingen enda raskere.

Nå, på lange kjøreturer når været skifter raskt, kan du være i stor fare hvis elbilbatteriet går tomt.

  Whitepaper - hva, formål, typer og hvordan du skriver det

Ladetid

EV-batterier bruker noen timer for full lading. For eksempel kan Tesla Supercharger lade elbilbatteriet fullt på bare 1 time. Tesla Model S, derimot, krever 8 timer for full batterilading. Andre standard EV-ladere kan ta opptil 2 timer.

Derfor vil du bli sittende fast i ladestasjonen når du skal på en lang kjøretur. Det er mer praktisk hvis det er ladestasjoner med hyppige intervaller der du kan stoppe for å lade kjøretøyet til moderate nivåer og deretter fortsette reisen.

Kaldt vær

Kaldt vær påvirker EV-batteriet på flere måter. For eksempel:

 • Det spiser opp batterienergien raskere.
 • Kalde temperaturer reduserer ladehastigheten til enkelte elbilladere.
 • Hvis EV-ladestasjonene ikke har noe ly, blir du også berørt.

Hvordan hjelper EV Route Planner-apper deg?

Lever informasjon

De fleste EV-ruteplanleggingsapper er der for å hjelpe elbileiere med informasjonen de trenger. Derfor kan bileieren fokusere mer på andre ting når de planlegger en lang tur på elbilen. Ellers vil elbiler bare holde seg til kortreisesegmentet.

Unbiased data

De fleste av de fabrikkleverte appene tilbyr informasjon om ladestasjoner som kjøretøyprodusenten har satt opp. Tredjeparts EV-ruteplanleggere samler imidlertid inn og leverer detaljert informasjon om ladestasjonene på ruten din. Det kan inkludere ladeinfrastruktur fra elbilprodusentene dine eller tredjeparts leverandører av ladeløsninger.

Optimal ruteplanlegging

EV-ruteplanleggerapper kommer med mye detaljert data om den valgte ruten. For det første tilbyr de fleste standardapper standarddata som plasseringer, tall og tilgjengelighet av ladestasjoner.

For det andre vil mer avanserte ruting-apper tilby deg en reiserute for lading av elbiler underveis. Det kan inkludere hvor du skal stoppe, hvor lenge du skal lade elbilbatteriet på et bestemt sted, og så videre.

For det tredje tilbyr neste generasjons EV-ruteplanleggerapper ganske enkelt mange komplekse data. For eksempel analyserer de vær, trafikk, topografi, kjøretøybelastning og mer. Da tilbyr de deg en personlig ladeplan for batteriet på en lang kjøretur.

Så langt har du gått gjennom de grunnleggende problemene knyttet til elbil-eie. Du har også lært hvordan EV-ruteplanleggerappen hjelper elbileiere. Nedenfor finner du den ultimate listen over EV-ruteplanleggere som er pålitelige og effektive.

En bedre ruteplanlegger

En bedre ruteplanlegger er det perfekte valget for elbileiere og brukere som ønsker å planlegge rutene sine for en trygg og problemfri reise. Når det gjelder planlegging og læring om elbiler, regnes det som en av de mest verdsatte tjenestene i verden.

Alt du trenger å gjøre er å velge kjøretøymodell og angi gjeldende plassering og destinasjon. Det er det! Denne appen vil gi deg en komplett reiseplan som inneholder ladestopp og reisevarighet. Sjåfører kan også legge til flere veipunkter for å få en nøyaktig og presis ruteplan.

I tillegg kan du legge til ladestopp for restauranter, hoteller og shoppingfasiliteter.

Sjåfører kan gå til kjøremodus og begynne å bruke denne appen som et planoppfølgingsverktøy i sanntid. Det er også praktisk å bruke den som navigator siden du kan planlegge om etter behov og få jevnlig oppdaterte turdata.

  Hvordan fikse CPU-viftehastighetsfeilen

Last ned: A Better Routeplanner for Android | iOS

PlugShare

Hvis du leter etter et pålitelig og nøyaktig EV-ladepunktskart for bilturen din, er PlugShare en plattform du må sjekke ut. Den kan skryte av det største elbilsjåføresamfunnet i verden. Her bidrar sjåførene selv med anmeldelser og bilder av stasjonene slik at du kan ta en informert avgjørelse om din reisevei.

Med PlugShare kan man enkelt finne offentlige ladestasjoner for sine kjøretøy basert på stasjonsfunksjonalitet og nåværende tilgjengelighet. Hvis det er en stasjon du oppdaget på vei som ikke var til stede i appen, kan du enkelt legge til disse.

Du kan også motta varsler om nye laderinstallasjoner i nærområdet. Elbilsjåfører får muligheten til å filtrere kartet på denne plattformen etter pluggtype, ladehastighet, mat, bad, parkering, Wi-Fi, shopping, dagligvarer og mange flere.

Ved å bruke Pay with PlugShare-funksjonen kan sjåfører betale for lading på utvalgte steder og overvåke økten. Videre lar den deg koble denne appen til din foretrukne navigasjonsapp for å få veibeskrivelse til den valgte laderen.

Last ned: PlugShare for Android | iOS

ChargePoint

ChargePoint driver et av verdens største og mest tilgjengelige ladenettverk for elbiler. Nettverket av ladeinfrastruktur består av over 100 000 ladestasjoner. Du kan imidlertid bare oppdage disse ladestedene på ChargePoint-appen.

Appen hjelper deg ikke bare med å finne ladestedene, men lar deg også få en nøyaktig stasjonsretning, finne ut om en ladeplass er tilgjengelig, og starte selve ladingen ved å foreta sikre betalinger. Det er ikke alt! Du kan også finne tredjeparts ladestasjoner fra alle andre toppladenettverk for elbiler.

Som du kan se at denne EV-ruteplanleggerappen er en robust programvare du må ha for lange kjøreturer. Viktige funksjoner i appen du kan finne er:

 • Kontaktløse og NFC-baserte betalinger på EV-ladeenheten for øyeblikkelig lading og unngå hodepine ved å bære kontanter.
 • Appen sender deg også direkte varsler om EV-batteriets ladestatus.
 • Filtrene kan ekskludere inkompatible eller trege ladestasjoner.
 • Tredjeparts ladestasjonskompatibilitet siden du kan bruke ChargePoint-kontoen i toppmerker som EVgo og FLO.
 • Appen pakker også funksjoner som ladeplanlegging, brukssporing og oppnådde miles.

Du kan få appen gratis. Det er ingen kjøp i appen eller annonser som distraherer deg fra å kjøre bil.

Last ned: ChargePoint for Android | iOS

EV-navigasjon

EV Navigation er ikke bare en EV-ruteplanlegger. Den tilbyr også førsteklasses sving-for-sving rutenavigasjon. Dessuten er appen tilgjengelig i de fleste land rundt om i verden. Den legger også aktivt til nye ladenettverk, punkter, stasjoner og steder slik de vises i enhver by, fylke eller stat.

Bortsett fra kartbasert rutenavigasjon og kartlegging av ladestasjoner, kan den også beregne en omtrentlig rekkevidde EV-batteriet ditt kan dekke. For denne tjenesten tar den hensyn til parametere som kjøretøymodell, produksjonsår, batterihelse, ladesystem, gjennomsnittshastighet på veien, passasjerbelastning, vær og mer.

  8 beste programvare for økonomistyring for SMB i 2022

For øyeblikket støtter appen en enorm liste over standard EV-ladesystemer som CCS, CHADEMO, Tesla Supercharger, Type 2 og mer. Dessuten lar den deg også legge til forskjellige EV-modeller fra toppprodusenter som Audi, BMW, Byton, Chevrolet, Fiat, Honda, Hyundai, Lexus, Mitshubishi, Toyota, Tesla, Volvo, etc.

Last ned: EVNavigation for Android | iOS

EV-ruteplanlegger – Chargeway

Chargeway muliggjør praktisk lading av elbiler i mange provinser og delstater i Canada og USA. Appen markerer viktige data med farger og tall som du enkelt kan følge. Det eliminerer gjettingen din slik at du bare kan nyte lange kjøreturer på luksuriøse elektriske kjøretøyer.

Den kommer med et intuitivt kartgrensesnitt som viser alle elbil-ladestasjonene på ruten din. Du kan filtrere bort inkompatibel og ineffektiv ladeinfrastruktur for å få tilgang til det raskeste ladestedet i ditt område.

Kartet kommer med følgende tilleggsfunksjoner:

 • Apple CarPlay
 • Hurtigvisning
 • EV-profiler
 • Spesifikasjoner for kjøretøy
 • Nettverksfiltrering

Den inkluderer også en ladetidsestimator som henter sanntidsrekkevidden som er igjen på elbilbatteriet ditt. Når du velger en ladestasjon, viser verktøyet deg også hvor mye tid du trenger å vente på ladestasjonen for å lade batteriet til et visst energinivå.

Dessuten legger EV Trip Planner til automatisering til dine lange kjøreeventyr. Når du legger inn startpunktet og destinasjonen sammen med passasjerdetaljer og kjøretøyspesifikasjoner, skaper EV-ruteplanleggerne en optimal rute basert på vær, ladestasjonstyper, ladetid, gjennomsnittshastighet og så videre.

Last ned: Chargeway for Android | iOS

Zap-kart (kun Storbritannia)

Zap Map er appen som lar deg planlegge lengre EV-turer med ruteplanleggeren. Med dens hjelp kan du finne over 30 000 ladestasjoner over hele Storbritannia. Gjennom denne applikasjonen kan man dele oppdateringer, bilder og kommentarer med andre drivere.

Den inkluderer en liste over 15 000+ lokasjoner, 25 000+ enheter og 40 000+ kontakter. Sjåfører kan bruke den til å finne ladepunktene som tilhører de store nettverkene, så vel som mindre leverandører i Storbritannia og Irland.

Funksjoner som ruteplanlegger, live statusdata, betalingsmuligheter, en aktiv brukerbase og CarPlay gjør Zap-Map til en populær og pålitelig app for elbilsjåfører. Dessuten kan du aktivere filtre som koblinger, nettverk, hastighet, stedstype, betaling og tilgang for å få et raffinert resultat.

Last ned: Chargeway for Android | iOS

Siste ord

Elektriske kjøretøy er klare til å transformere det globale transportlandskapet. Disse kjøretøyene er miljøvennlige og er derfor tidens behov. Men inntil adopsjonsraten øker, vil færre ladestasjoner for slike kjøretøy utgjøre en flaskehals for veksten i denne industrien.

Når du skal ut på en lang tur på elbilen din, må du bruke en EV-ruteplanlegger for enkelhets skyld. Artikkelen har listet opp noen av de beste EV-ruteplanleggerne som du kan bruke på nettlesere, iOS-enheter og Android-enheter. Velg den som dekker dine behov og nyt en miljøvennlig tur på elbilen din.

Du kan også være interessert i EV-ladeløsninger for forretningsformål.

x