tipsbilk.net

6 beste nettbaserte regnearkløsninger for samarbeidende team

Enten SMB, SMB eller bedrifter, nesten alle bedrifter bruker regneark i sin daglige drift for bedre arbeidsflyter. I dag handler regneark ikke bare om en excel-fil på datamaskinen din. De har blitt en måte å samarbeide med teamet på for å øke produktiviteten og effektiviteten.

Effektive eksterne arbeidsområder er tidens behov i dag, og det starter med å lage alle prosesser, inkludert å lage og redigere regneark online. Ansatte vil ha tilgang til dokumentene sine når som helst, hvor som helst og på hvilken som helst enhet de ønsker. Dette er bare mulig hvis de elektroniske regnearkene er tilgjengelige, slik at alle som har tilgang til den filen kan redigere den mens du er på farten.

Regnearkene ble introdusert for å hjelpe med økonomien til et selskap, men det gjør mer enn bare å spore budsjett og utgifter. De spiller en viktig rolle i hver avdeling og kan utføre oppgaver som sparer tid, forbedrer arbeidsflyter og øker effektiviteten.

Hvis du bruker skybasert eller online excel, kan det fungere som et sentralisert sted for teamet ditt å samarbeide om prosjekter og spore fremgang. Du kan også bruke betinget formatering og datavalideringslister for å vite hvem som jobber med hvilke oppgaver og deres nåværende status.

Her er noen av de beste excel-alternativene for virksomheten din slik at teamet ditt kan jobbe og samarbeide bedre.

Smartsheet

Smartsheet er et online excel-alternativ som lar deg projisere data effektivt. Brukergrensesnittet er relativt enkelt å forstå og lar de eksterne teamene dine lage rapporter og administrere prosjekter på ett enkelt sted. Den tilbyr også en skjemafunksjon som kan deles med kundene dine, teamet og andre. Dataene lagres automatisk i excel-arket i gitt format.

  Slik får du et Google IT Support Professional-sertifikat

Smartsheet er en svært skalerbar skybasert plattform uten kode.

Plattformen forener samarbeid, arbeidsflyter og innholdsadministrasjon på én fleksibel, sikker plattform. Over 90 % av Fortune 100-selskapene bruker plattformen, og 80 % bruker den for å tilpasse seg bedriftens mål. Gi folk kraften til å automatisere arbeidsflyter og designe løsninger som fungerer basert på deres behov med IT-kravene for sikkerhet og tilsyn.

Zoho ark

Zoho ark er intelligent nettbasert regnearkprogramvare som tilbyr over 350 innebygde funksjoner med mulighet for å lage tilpassede funksjoner med minimum eller ingen koding. Du kan opprette, redigere og dele regneark med teamet ditt.

Spor fremgangen din med sjekklister, lag valideringer for dataregistrering og automatiser de daglige oppgavene dine. Publiser spesifikke områder av regnearket ditt på nettet eller hele filen, og bygg inn filene dine i blogginnlegget ditt. Du kan til og med laste ned regnearkene dine som andre filtyper, for eksempel .pdf eller .html.

Google Sheets

Google Sheets grensesnittet er ganske likt excel og er et perfekt excel-alternativ. Den tilbyr både en gratisversjon for personlig bruk og en betalt versjon for forretningsformål. Som en del av Google Workspace kan du integrere Google Sheets med andre applikasjoner som Google Analytics, Google Forms og mange andre tredjepartstillegg.

Det er enkelt å importere eller eksportere data fra Google Sheets og tilbyr brukere nettbasert «hvor som helst» tilgang.

Google Sheets får dataene dine til å skille seg ut med imponerende grafer og diagrammer. De innebygde formlene og pivottabellene og alternativene for betinget formatering bidrar til å spare tid og strømlinjeforme rutineoppgaver med regneark. Det er også mulig å se gjennom revisjonshistorikk for å se eldre versjoner av samme regneark, sortert etter datoer og når du gjorde endringen.

  Hvordan administrere EA-kontoinnstillinger

Bruk Utforsk-panelet for å få en oversikt over dataene dine, inkludert informative sammendrag og ulike forhåndsutfylte diagrammer som du kan velge fra.

Airtable

Airtable tilbyr mer enn regneark.

Du kan bruke som kalender, prosjektsporing, skjema, salgs-CRM eller produktplanlegger for å visualisere data på ulike måter og bygge apper. Den er svært tilpassbar og kan integreres med mange tredjepartsapplikasjoner. Den har brukervennlig grensesnitt.

Du kan opprette relasjoner mellom datasett innenfor hver «base» eller tabell, pivottabeller og grafer, og bruke formler sammen med mange prosjektstyrings- og samarbeidsfunksjoner.

Både gratis og betalte versjoner er tilgjengelige for å hjelpe deg med å jobbe smartere og forbedre produktiviteten. Over 200 000 organisasjoner har bygget applikasjoner på Airtable for å modernisere arbeidsflytene sine og levere bedre forretningsresultater.

Microsoft 365

Hvem vet ikke om Microsoft Excel?

Vet du, Microsoft tilbyr Excel som en nettversjon under Microsoft 365. Du kan bruke Excel som skrivebord eller nettbasert applikasjon.

Excel tilbyr et maksimalt celletall på 17 179 869 184 og gjør det enklere å håndtere store datasett bedre enn noe annet program. Funksjoner som INDEX-MATCH kan hjelpe deg å skille data fra et stort utvalg av data. Kraftige filtre på toppen av hver kolonne hjelper deg med å vise informasjon på en måte som er kompatibel med dine behov.

Grensesnittet kommer med en tilpasset hurtigtilgangsverktøylinje for å feste viktige funksjoner du må bruke ofte. Muligheten til å kjøre innfødte apper innebærer at beregninger utføres på din personlige datamaskin i stedet for å overføres til en server før de sendes. Dette gir bedre ytelse sammenlignet med nettbaserte applikasjoner som Google Sheets.

  14 Kraftig SEO API for markedsførere og bedrifter

Men i motsetning til Google Sheets, er Microsoft Excels samarbeidsfunksjoner bare tilgjengelige for de med Office365-medlemskap. Dette vil tillate deg å jobbe med andre Excel-brukere i sanntid og bruke dokumentversjon og tilbakeføringsendringer etter behov.

Ethercalc

Trenger du noe helt grunnleggende?

EtherCalc kan være det rette valget for deg. I likhet med Google Sheets er EtherCalc en online-basert, gratis programvare. Men det krever ikke en konto for bruk.

Nettstedet genererer en unik URL for hvert ark som du kan klippe ut, kopiere eller sende til andre.

Brukergrensesnittet er noe utdatert og har ikke mange alternativer. Det brukervennlige grensesnittet og de raske delingsmulighetene gjør det imidlertid til den populære gratis regnearkprogramvaren på nettet.

Konklusjon

Det er noen få aspekter du bør vurdere når du velger en nettbasert regnearkprogramvare for virksomheten din. Den gratis programvaren er tilstrekkelig for grunnleggende bruk, men hvis du leter etter mer avanserte funksjoner, kan det være verdt å vurdere en premium.

Skybasert programvare lar deg vanligvis samarbeide i sanntid med kommentarer, versjonshistorikk og kommentarer og sikrer at ingens informasjon noen gang vil gå tapt eller overskrives.

Deretter kan du utforske noen av de beste online databasene for bedriften din.
Les om noen verktøy som vil forsterke Google Regneark-opplevelsen din.

x