6 måter å finne skjulte kameraer i alle rom

Viktige takeaways

 • Skjult kamerateknologi er lett tilgjengelig, billig og kan plasseres upåfallende i nesten alle objekter, noe som utgjør en trussel mot personvernet.
 • Skjulte kameraer er ofte plassert i populære gjenstander som veggklokker, strømbanker, bilderammer og dekorasjoner, noe som gjør dem vanskelige å oppdage.
 • Det finnes forskjellige metoder for å finne skjulte kameraer, inkludert visuell inspeksjon, RF-detektorer, kameralinsedetektorer, termiske kameraer, smarttelefoner og Wi-Fi-skannere. Å være forsiktig og sette seg inn i loven er viktig for å beskytte personvernet.

Folk verdsetter personvernet med rette, men avansert teknologi gjør det enklere enn noen gang for noen å spionere på deg.

En subtil dekorasjon på hotellrommet eller uttaket på jobben kan være et skjult kamera. Disse fordekte forkledningene gjør det enkelt for noen å plassere en iøynefallende spioneringsenhet hvor som helst. Verre av alt, teknologi for skjult kamera er billig og urovekkende enkel å få tak i gjennom hvilken som helst nettbutikk, uten spørsmål.

Heldigvis er det mange måter å finne skjulte kameraer på før folk har sjansen til å spionere på deg. Å forstå hvor folk plasserer skjulte kameraer og hvordan de kan oppdage dem gir deg trygghet og mer kontroll over personvernet ditt.

Er skjulte kameraer ulovlige?

Selv om det er helt lovlig å kjøpe skjulte kameraer, er det mange statlige og føderale forskrifter å vurdere. Skjulte kameraer faller i en lovlig gråsone avhengig av plasseringen du tar opp og området du bor.

Vanligvis er skjulte sikkerhetskameraer på din private eiendom, som et hjem eller hage, ikke et problem. Men hvis du deretter fortsetter å leie ut eiendommen din, enten det er for langtidsleie eller ferieleie av Airbnb-typen, blir det et problem å ikke avsløre kameraene, spesielt hvis de er skjult (i stedet for et skikkelig overvåkingskamera installert uten en forsøk på å skjule funksjonaliteten og avslørt på forhånd). Generelt, hvis du leier ut et sted, er det ulovlig å ta opp gjester uten deres samtykke.

  Topp 15 beste gratis Spokeo-alternativer

I forlengelsen overføres denne lovligheten til steder som vandrerhjem, hoteller, Airbnb-utleie og andre steder der du kan bo selv. Generelt, i scenarier der du har en rimelig forventning om personvern, er opptak med en skjult enhet (eller et hvilket som helst kamera, for den saks skyld) ulovlig.

Det blir komplisert når de innspilte motivene er ansatte i stedet for gjester. Arbeidsplasser kan noen ganger ha grunnlag for å registrere deg uten tillatelse, avhengig av staten du bor i. Men avhengig av staten din, kan selskapet måtte informere sine ansatte om at de vil bli registrert.

Bare fordi noe er ulovlig betyr ikke at alle følger reglene. Det er utallige saker angående gjester som snubler over skjulte kameraer i områder der de forventer et visst nivå av privatliv, og det er grunnen til at det å utføre et skjult kamera-sveip kan spare deg for mye sorg senere.

Hvor plasserer folk skjulte kameraer?

Hele poenget med et skjult kamera er å forbli skjult for å fange motiver. Skjult kameradesignere bruker flere teknikker for å blande dem inn i omgivelsene på en dyktig måte. Mens et skjult kamera kan være skjult i nesten hva som helst, masseproduserer leverandører populære modeller og gjenstander, noe som gjør det litt lettere å huske på under sweep med skjult kamera.

 • Vegguttak
 • Skruer/spiker
 • Veggklokker/vekkerklokker
 • USB-stasjoner
 • Kraftbanker
 • penner
 • Bilderammer/malerier/kunstverk
 • Ventiler
 • speilene
 • Dekorasjoner (figurer, utstoppede dyr, vaser osv.)

Veggklokker og vekkerklokker er spesielt populære på grunn av størrelsen, noe som gjør det enklere å skjule et kamera og maskinvaren som kreves for å overføre data.

Slik oppdager du skjulte kameraer

Med så mange potensielle gjemmesteder for skjulte kameraer, kan det virke overveldende å starte søket. Heldigvis er det noen forskjellige teknikker som brukes for å finne skjulte kameraer. Mange av disse involverer ikke noe fancy utstyr.

1. Visuell inspeksjon

Å observere omgivelsene dine er den enkleste måten å oppdage kameraer på. Når du vet hva du skal se etter, kan det hende at skjulte kameraer ikke forblir skjult lenge. Det er noen avslørende visuelle ledetråder for å fortelle deg at et objekt er et skjult kamera.

  22 beste gratis falske telefonnummer-appen for iphone

Å se etter ting som ikke er på plass eller noe som ser annerledes ut på en vanlig gjenstand er en god start. Mange legger merke til en vanskelig prikk på en stikkontakt eller en plutselig skinnende støt på en vase er faktisk skjulte kameraer. Hvis noe virker malplassert på hotellet eller Airbnb-suiten din, sjekk det ut!

Det er også lurt å sørge for at alle elementene på rommet ditt er det de hevder å være. Kontroller at alle uttak faktisk fungerer og la deg koble til dem. Kontroller at speil ikke er toveis ved å utføre en refleksjonstest. Hvis du skyver fingeren opp mot et «ekte speil», skal ikke refleksjonen av fingertuppen berøre fingeren din. Hvis det ikke eksisterer et gap, kan det være et toveisspeil som brukes til å spionere.

2. Radiofrekvensdetektorer (RF).

Å kjøpe en RF-detektor er en effektiv måte å oppdage ting du ikke kan se med det blotte øye. De fungerer ved å registrere radiobølger som ofte sendes ut fra spionutstyr. Tanken er at de fleste skjulte kameraer overfører feeden sin til en annen enhet.

De fleste kommersielle enheter sender radiobølger med en frekvens på 500MHz til 6GHz. De fleste standard RF-detektorer skanner utenfor dette området. Sørg for å slå av alle enheter du har som kan slå av RF-detektoren før du skremmer deg selv til å tro at du har funnet et kamera. Slike elementer inkluderer ting som mobilenheter, bærbare datamaskiner og alt som bruker Bluetooth.

3. Kameralinsedetektorer

Selv om de fleste skjulte kameraer overfører feeden deres, kan noen ha kameraer som bruker lokal lagring, som et SD-kort. Disse enhetene trenger ikke radiosignaler og vil ikke varsle en RF-detektor om deres tilstedeværelse. Denne mangelen på radiostråling betyr ikke at de forblir usynlige fra noen sensor.

  Alt om skymigrasjonsstrategi på mindre enn 10 minutter

Som navnet antyder, registrerer en kameralinsedetektor kameralinser. De søker på overflater etter lysrefleksjon som er karakteristisk for en opptakskameralinse. Hvis sensoren går av, undersøk de mistenkelige områdene for eventuelle skjulte kameraer.

4. Termiske bildekameraer

Et annet usynlig tegn er at et skjult kamera avgir termisk energi. Elektronikk avgir litt varme når den er i gang – tenk på hvordan den bærbare datamaskinen eller telefonen din varmes opp etter at du har brukt den for lenge. Termiske kameraer kan avdekke skjulte «hot spots» som indikerer en elektronisk enhet. Mens noen gjenstander naturlig avgir varme, kan det være lurt å undersøke mistenkelige varsler som en overopphetet bamse eller vase.

5. Smarttelefoner

Smarttelefoner er et av dine beste våpen mot skjulte kameraer. De tilbyr nemlig en mye rimeligere kombinasjon av kameralinse og RF-detektor. Det finnes et bredt utvalg apper som hjelper til med å avdekke skjulte kameraer. De har også noen verdifulle funksjoner som ikke krever ekstra programvare eller vedlegg.

Kameraer krever litt belysning for å ta opp i fullstendig mørke. Den fornuftige løsningen de fleste produsenter bruker er infrarød (IR) teknologi. IR-spekteret er ikke synlig for det menneskelige øyet. Vi trenger flere enheter for å avdekke dem. Mens det er helt mørkt, bruk frontkameraet (som ikke har et IR-filter) for å se deg rundt i rommet ditt. Hvis du ser lysflekker som du ikke kan se uten kameraet ditt, kan dette være en spioneringsenhet.

6. Wi-Fi-skanner

Smarttelefonen din er ikke bare utstyrt med en kameralinse; du kan bruke smarttelefonen til å oppdage Wi-Fi-nettverk og avsløre enhetene som er koblet til dem. Du kan også kjøpe dedikerte, håndholdte Wi-Fi og nettverksskannere, selv om disse er mer nisje.

Siden de fleste har en smarttelefon, er det imidlertid det enklere og billigere alternativet.

Bør du bekymre deg for skjulte kameraer?

Selv om du ikke bør leve i frykt for at alle skal spionere på deg, er det rimelig å være forsiktig med potensielle skjulte kameraer. Det tar bare et minutt eller to å sjekke et nytt rom eller en ny bygning når du ankommer, og det vil bidra til å bevare personvernet ditt og holde deg beskyttet; bedre trygt enn beklager! Gjør deg kjent med loven slik at du vet hvilke rettigheter du har.