Slik sletter du Safari fra iPhone

Viktige takeaways

 • Fjern Safari fra iPhone-startskjermen ved å trykke lenge på appikonet og velge «Fjern app.» Det vil være skjult i appbiblioteket, men du kan få tilgang til det ved å søke etter Safari.
 • Blokker Safari helt ved å gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvernrestriksjoner, aktiver den, og slå deretter av Safari under Tillatte apper.
 • Når du deaktiverer Safari, vil web-;lenker bli omdirigert feil. For å løse dette, erstatt Safari med et alternativ og gjør det til din standardnettleser i Innstillinger. Husk at du ikke kan slette Safari permanent fra iPhone.

Safari er en av de forhåndsinstallerte Apple-appene som ikke kan fjernes permanent fra iPhone. Du har imidlertid fortsatt to alternativer hvis du virkelig ønsker å «slette» den.

Du kan fjerne appen fra startskjermen slik at den er begravet i appbiblioteket eller bruke innholds- og personvernrestriksjoner for å blokkere appen. Så la oss se på hvordan du «sletter» Safari fra iPhone. Hvis du er en iPad-bruker, følg gjerne de samme trinnene.

  Slik bruker du Digital Vibrance i Valorant

Slik fjerner du Safari fra iPhone-startskjermen

Den første metoden vil passe deg best hvis du fortsatt vil bruke Safari av og til, men ikke liker at appikonet tar opp plass på startskjermen. Følg disse trinnene for å fjerne Safari fra synet:

 • På startskjermen trykker du lenge på Safari-appikonet.
 • Trykk på Fjern app fra kontekstmenyen.
 • Velg Fjern fra startskjermen når du får en popup.
 • Safari vil nå forsvinne fra iPhone-hjemmeskjermen. Den er nå skjult i appbiblioteket. Så hvis du ønsker å bruke Safari igjen, sveiper du bare til venstre på den siste startsiden for å komme til appbiblioteket. Skriv Safari i søkefeltet for å få det opp.

  For å fortsette å rydde opp på startskjermen med iPhone-apper på lager, her er en liste over forhåndsinstallerte iPhone-apper du kan og ikke kan slette.

  Slik blokkerer du Safari på iPhone ved hjelp av skjermtid

  Den andre metoden vil passe dine behov mer hvis du ikke vil bruke Safari i det hele tatt. Dette vil fjerne Safari fra både iPhones startskjerm og appbibliotek, samt forhindre at iPhone åpner Safari når som helst i fremtiden.

    Sikre WordPress med X-Frame-alternativer og HTTPOnly Cookie

  Følg disse trinnene for å deaktivere Safari på iPhone:

 • Lukk Safari-appen på iPhone hvis den er åpen eller kjører i bakgrunnen.
 • Gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvernbegrensninger.
 • Slå på innhold og personvernbegrensninger.
 • Trykk på Tillatte apper, skriv inn skjermtidspassordet ditt hvis du blir bedt om det, og slå av Safari.
 • Hvis du ikke kjenner skjermtidspassordet ditt, kan du tilbakestille det i Innstillinger > Skjermtid > Endre skjermtidspassord > Glemt passord. Skriv inn Apple ID, passord og et nytt passord for skjermtid. Men hvis du ikke konfigurerte Apple-ID-en din med skjermtidspassordet, er det eneste alternativet å tilbakestille iPhone til fabrikkstandard, noe som vil slette alle data på iPhone-en din, inkludert passordet.

  Når du har blokkert Safari med skjermtid, vil du ikke kunne finne og bruke Safari før du gjentar innstillingene ovenfor og slår på Safari igjen.

    Hvordan kan du slette Amazon Photos-konto

  Etter at du har deaktivert Safari ved hjelp av denne metoden, kan du imidlertid legge merke til at alle nettstedkoblinger du vil åpne, blir omdirigert til en feil, tilfeldig app. For eksempel fant jeg ut at iPhonen min fortsatte å forsøke å åpne artikkelkoblinger i reiseapper, som ikke kan laste inn nettsider i det hele tatt.

  For å løse dette må du laste ned en annen nettleserapp fra App Store. Det er mange personvernfokuserte smarttelefonnettlesere som er verdt å sjekke ut hvis du ikke er fornøyd med Safaris tilbud. Når du har installert ønsket nettleser, endre iPhones standardnettleser for å sikre at nettlenker åpnes i den i stedet for en tilfeldig app.

  Bli kvitt Safari fra iPhone

  Selv om Safari er standardnettleseren på Apple-enheter, er det ingen grunn til å ikke velge alternative nettlesere hvis du foretrekker en annen nettleseropplevelse. Men hvis du ikke bruker Safari, er det ingen måte å slette den selv om du vil frigjøre plass på iPhone.

  For øyeblikket er de eneste to metodene for å «slette» Safari fra iPhone, å fjerne den fra startskjermen slik at den er ute av syne og i appbiblioteket eller deaktivere den ved å bruke skjermtidsinnstillingene.