6 ting du kan gjøre hvis domenenavnet du ønsker ikke er tilgjengelig

Enten du starter en liten bedrift eller starter en blogg, kan det å velge riktig domenenavn hjelpe deg med å etablere en sterk online tilstedeværelse og få kontakt med målgruppen din. Når det er sagt, med tanke på hvor mange nettsteder som er der ute, er det en god sjanse for at domenenavnet du ønsker blir tatt.

Den gode nyheten er at det er mange ting du kan gjøre for å navigere i denne utfordringen og finne et domenenavn som passer for merkevaren din. Her er noen alternativer du kanskje bør vurdere.

1. Bruk en annen utvidelse

Tidligere måtte du vanligvis velge mellom en .com- og .org-domenenavnutvidelse (også kalt TLD). Men det er mange alternative TLDer tilgjengelig nå, alt fra de mer praktiske .info- og .tech-alternativene til eventyrlystne som .guru, .cafe og til og med .ninja!

Disse alternative alternativene gir deg muligheten til å lage et mer effektfullt og distinkt domenenavn som forteller målgruppen din hva du gjør. Dessuten vil en alternativ domenenavnsutvidelse ikke skade SEO-innsatsen eller søketilstedeværelsen din.

Så hvis du for eksempel vil ha domenenavnet «YourFavoriteFlorist» med en .com TLD, men det er utilgjengelig, kan du i stedet bruke «YourFavorite.florist.»

Her er et eksempel på et yogastudio som har utvidelsen .yoga! Navnet fanger oppmerksomheten din og gjenspeiler merkevarens spesialisering.

  Hvordan telle tomme eller tomme celler i Google Sheets

2. Eksperimenter med synonymer

Hvis du ikke er innstilt på å kjøpe et spesifikt domenenavn, bør du vurdere å bruke synonymer til ord du vil ha i navnet. Ved å erstatte bare ett ord med et annet, vil du kunne lage et domenenavn som fortsatt kommuniserer essensen av hva nettstedet ditt handler om.

Si for eksempel at du vil sette opp et nettsted med artikler for førstegangsgartnere, og ditt ideelle domenenavn er «GreenBackyard» med en .com TLD. Hvis dette domenenavnet ikke er tilgjengelig, kan du slå opp synonymer for ett av de to ordene som utgjør domenenavnet. Noen potensielle alternativer du kan vurdere inkluderer «GreenGardens» eller «EvergreenBackyard.»

Å bruke de riktige synonymene kan faktisk forbedre den opprinnelige ideen om domenenavn, samtidig som den er i tråd med visjonen din for nettstedet ditt.

3. Utvid navnet

Hvis du ikke finner et tilgjengelig domenenavn, kan det å legge til et ord før eller etter det ideelle domenenavnet gjøre det til et unikt alternativ. Denne tilnærmingen vil også sikre at betydningen og essensen av domenenavnet ditt forblir intakt.

Så hvis du for eksempel vil sette opp en teknologiblogg med navnet «TechConnect», men du finner ut at det tilsvarende domenenavnet ikke er tilgjengelig, kan du endre domenenavnet til «MyTechConnect.»

Dette er faktisk en strategi som også større virksomheter bruker. Ta Square, for eksempel; selskapets domenenavn er «SquareUp» med en .com TLD.

Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, sørg for at domenenavnet du velger ikke er for komplisert eller langt, siden dette kan påvirke minneverdigheten til nettstedets navn.

  Hva står WDYM for?

4. Inkluder regionnavnet ditt i domenet

Hvis du setter opp et nettsted for den lille bedriften din som henvender seg til et primært lokalt publikum, bør du vurdere å legge til navnet på byen, byen eller landet i domenenavnet.

I tillegg til å ikke være for forskjellig fra ditt ideelle domenenavnvalg, kan dette også hjelpe deg med å markedsføre tjenestene eller produktene dine til et spesifikt marked.

Du vil se at restauranten The Modern, som ligger i New York City, har byens beliggenhet lagt til domenenavnet.

Å bruke navnet på byen i domenenavnet gir en følelse av lokal relevans, noe som gjør det lettere for restaurantens potensielle kunder å finne den på nettet.

Alternativt, hvis du ikke vil inkludere en plassering i domenenavnet ditt, kan du vurdere å bruke en landskode-TLD.

Dette betyr at hvis du er i Storbritannia, kan du bruke .uk som ccTLD. På samme måte, hvis du bor i Tyskland, kan du bruke .de. Før du gjør dette, sørg for å sjekke om domenenavn med ccTLDer er populære i ditt land.

5. Bruk akronymer

Hvis du allerede har bestemt deg for et navn for virksomheten din og finner ut at et tilsvarende domenenavn ikke er tilgjengelig, bør du vurdere å bruke et akronym av merkenavnet ditt. For eksempel, hvis navnet på virksomheten din er «Content Speak Digital», prøv å bruke «CSDigital» som domenenavn med forskjellige TLD-er til du finner en du liker.

Ikke bare vil dette tillate deg å slå deg til ro med et domenenavn du liker, men det vil også lage en mer kortfattet URL, som kan gjøre det betydelig enklere for målgruppen din å finne deg på nettet.

  8 Kjøp nå, betal senere (BNPL)-løsninger for å utvide virksomheten din

Du kan se at det anerkjente nyhetsbyrået The Associated Press bruker denne strategien.

Hvis du allerede eier en bedrift, vil du sannsynligvis foretrekke å bruke navnet som domenenavn. I dette tilfellet bør du bruke en domeneregistrator for å sjekke om navnet er tilgjengelig. Hvis du oppdager at noen andre bruker domenenavnet, kan det være lurt å utforske muligheten for å reise søksmål.

Men husk at søksmål kan være en langvarig og kompleks prosess, så du bør konsultere en advokat som spesialiserer seg på denne linjen. Advokaten kan hjelpe deg med å svare på spørsmålene dine og lar deg enkelt navigere i det juridiske landskapet.

Velge det beste domenenavnet

Selv om det ikke finnes noe slikt som et perfekt domenenavn, er det viktig at du velger et som passer med merkevaren din og er lett å huske.

Husk at hvis domenenavnet du ønsker allerede er varemerkebeskyttet og brukt av en annen enhet, er det best å unngå å velge et navn som er for likt det som allerede eksisterer. I dette tilfellet kan det være best å bare gå tilbake til tegnebrettet og liste opp potensielle domenenavn du ikke har noe imot å bruke.

Så før du velger et domenenavn, sørg for å utforske ulike strategier som kan hjelpe deg med å finne noen gode alternativer. I tillegg er det viktig at du gjør deg kjent med domene-svindel som er vanlig for tiden, slik at du ikke blir offer for noen av dem.