Kan du ikke lagre filene dine som JPEG eller PNG i Photoshop? Prøv disse 5 rettelsene

For mange mennesker er Adobe Photoshop deres favorittprogramvare når det kommer til bilderedigering. Redigeringsverktøyene og stilforhåndsinnstillingene gjør den til et godt valg for webdesign, grafisk design, digital kunst og mye mer. Men hvis Photoshop ikke kan lagre filene dine som JPEG eller PNG, er det ingen måte å dele dem med andre. Og du kan miste all fremgang.

Hvis dette har skjedd med deg, fortsett å lese for å fikse problemet på kort tid.

1. Endre fargemodus

Det er en sjanse for at Photoshop ikke lar deg lagre filen som JPEG eller PNG hvis du har angitt feil fargemodus. For eksempel er flerkanals fargemodus designet for spesialisert utskrift og har mer data enn en PNG-fil.

For å være sikker på at du ikke har noe problem med å lagre bildene dine i Photoshop, bør du bruke RGB-fargemodus. For å gjøre det, åpne Bilde-menyen og gå til Mode. Der velger du RGB-farge.

  Hvordan LinkedIn Creator Mode kan øke merkevaretilstedeværelsen din

Nå skal du kunne lagre filen som JPEG eller PNG. Hvis du ofte eksporterer designene dine som JPEG-filer, kan du ta en titt på vår guide om hvordan du enkelt eksporterer JPEG-er fra Photoshop-filene dine ved hjelp av Adobe Bridge.

2. Sjekk bitkanalen

Hvis du har satt fargemodusen til RGB, men fortsatt ikke kan lagre filen som JPEG eller PNG, bør du ta en titt på bitdybdeverdien.

Bitdybdeverdien viser hvor mye data som er lagret på hver fargekanal, og bestemmer bildekvaliteten. Men hvis verdien er for høy, kan bildet ditt være for stort til at Photoshop kan lagre det.

For å endre bitdybdeverdien, åpne Bilde-menyen. Klikk deretter på Mode og velg en av de lavere verdiene. For å lagre arbeidet ditt som PNG bør du velge alternativet 8 bits/kanal eller 16 bits/kanal. Andre formater, som JPEG, støtter også 32 bits/kanal så lenge Photoshop-filen ikke er for stor til å lagre.

  Slik fjerner du Family Link uten tillatelse fra foreldre

Å bytte mellom forskjellige bitdybdeverdier mens du jobber med et design vil endre bildet ditt litt, så det er bedre å velge riktig bitdybdeverdi ved starten av prosjektet.

3. Endre bildeoppløsningen

Som vi har nevnt, kan Photoshop ha problemer med å lagre bildene dine hvis filstørrelsen er for stor. En rask måte å redusere filens størrelse på er å endre bildeoppløsningen.

For å gjøre det, åpne Bilde-menyen og velg Bildestørrelse. I popup-vinduet kan du se gjeldende størrelse. Rediger verdien i feltet Oppløsning for å redusere størrelsen.

Dette er kanskje ikke et alternativ hvis du vil eksportere et bilde av høy kvalitet. I dette tilfellet kan du manuelt slette lagene og grafiske elementene du ikke lenger trenger.

4. Lagre filen som PSD først

Nyere Photoshop-versjoner lar deg ikke lagre som JPEG eller PNG hvis du ikke har lagret som PSD først. Dette er Photoshops måte å sørge for at du ikke mister den redigerbare filen i tilfelle datamaskinen din plutselig slår seg av eller noe annet skjer.

  Slik deler du Apple Maps Live ETA på iPhone

Så før du eksporterer arbeidet ditt, trykk Ctrl + Shift + S eller Kommando + Shift + S og lagre filen som PSD. Deretter kan du sette opp Photoshops hurtigeksportfunksjon slik at du ikke trenger å justere innstillingene for hver fil du eksporterer.

5. Tilbakestill Photoshop-innstillinger

Hvis du fortsatt ikke kan lagre filen som JPEG eller PNG i Photoshop, er det en sjanse for at du har feil innstillinger. Hvis du ikke har tid til å finne den som forårsaker problemer, bør du tilbakestille alle preferanser.

Åpne Rediger-menyen og gå til Innstillinger > Generelt. Alternativt kan du trykke Ctrl + K på Windows eller Kommando + K på Mac. I Innstillinger-vinduet klikker du på Tilbakestill innstillinger ved Avslutt-knappen og bekrefter handlingen.

Når du starter Photoshop på nytt, vil preferansene og innstillingene bli satt til standardverdiene.

Fortsett å lagre Photoshop-filene dine som JPEG eller PNG

Forhåpentligvis hjalp disse løsningene deg med å fikse Photoshops manglende evne til å lagre filene dine som JPEG eller PNG. Selv om disse kan være de vanligste formatene, har Photoshop flere alternativer for å hjelpe deg med å lagre bilder av høy kvalitet hver gang.