tipsbilk.net

6 verktøy å vite som en blokkjedeutvikler

Blokkjeden er i ferd med å bli en av de mest transformative teknologiene det siste tiåret og forventes å transformere mange bransjer snart.

En blokkjede er en åpen hovedbok som registrerer data og transaksjoner og kan ikke endres eller fjernes når den er lastet opp. Alle transaksjoner kan lagres offentlig og sikkert på hovedboken med blockchain. Det lar folk opprettholde en enkelt kilde til sannhet, som gir dem makt til å ta bedre beslutninger.

Utviklere er utrolig begeistret for denne innovasjonen fordi de kan bruke blockchain til å lage desentraliserte applikasjoner (dApps) uten å stole på sentraliserte mellomledd som Google eller Amazon.

I tillegg, siden det ikke er noen sentraliserte mellomledd, trenger ikke utviklere å bekymre seg for sikkerhetsproblemer eller datainnbrudd. Utviklere kan også bruke smarte kontrakter for å sikre at appen deres er fullført i henhold til spesifikasjonene. Blokkjeden er et tillitsløst system; du trenger ikke å bekymre deg for at data blir hacket eller stjålet av noen andre hvis du har teknologien på plass.

Blockchain utvikling

Det første trinnet i et blokkjedeprosjekt er å velge riktig teknologistabel. Det ville være best å bestemme om du kan bruke blokkjeden for et offentlig, privat eller konsortiumnettverk. Det vil hjelpe deg med å identifisere de riktige utviklingsverktøyene og ressursene for prosjektet ditt.

Det neste trinnet er å velge utviklingsrammeverket ditt. Du kan velge mellom flere alternativer som Corda, Ethereum eller Hyperledger Fabric, med muligheten til å starte en app på deres respektive nettverk. Når du har bestemt deg for hvilken teknologistabel og rammeverk du skal bruke, er det på tide å begynne å utvikle!

En av de viktigste fordelene med å bruke blokkjede er at den tilbyr desentralisert datalagring og redundans. Det betyr at selv om en node går ned, kan de andre nodene fortsatt få tilgang til dataene.

Videre tilbyr blockchain desentralisert autentisering og autorisasjon fordi det ikke er behov for tredjeparts autentiseringssystemer som OAuth eller OpenID Connect (OIDC). Disse faktorene lar utviklere lage brukergrensesnitt uten å stole på kompleks backend-kode som kanskje ikke fungerer bra når brukere får tilgang til dem fra forskjellige steder over hele verden.

Denne artikkelen er ment å veilede utviklere som ønsker å forfølge blockchain og lære mer om denne spennende teknologien. Her er noen av de beste verktøyene som hjelper nybegynnere blockchain-utviklere med å komme i gang og holde tritt med de siste fremskrittene i bransjen.

  Lytt til de minst spilte sangene på Spotify av enhver artist

MetaMask er en Chrome-nettleserutvidelse som kan samhandle med dApps. Det er en åpen kildekode, desentralisert lommebok som lar brukere sende og motta digitale eiendeler. MetaMask har nylig blitt den mest populære dApp-nettleseren for utviklere fordi den er enkel å bruke og svært funksjonell.

MetaMask er ikke bare en enkel dApp-nettleser, men den har også andre funksjoner som identitetsadministrasjon, pålogging og registrering og mer.

For eksempel vil MetaMask automatisk importere kontoen din fra Ethereum (hvis du har en Ethereum-lommebok) første gang du åpner appen. Det gjør det enklere for folk som allerede har en Ethereum-lommebok å flytte sine digitale eiendeler inn på sine nye kontoer uten problemer.

Med MetaMask kan du ikke betjene Ether eller andre ERC-20-tokens tilgjengelig på dette nettverket, men også kommunisere med de desentraliserte applikasjonene dine. I tillegg lar den deg kjøre den gjennom nettleseren din! Hvis du er en utvikler, vil disse verktøyene for å analysere blokkjeder ikke kreve noen live Ethereum-node for å fungere. Derfor er grensesnitt ved hjelp av Ethereum-nettverket en enkel oppgave.

Legge ut på

Hvis du søker etter et rammeverk for utvikling av blokkjede som du kan bruke for applikasjonene dine på desentraliserte nettverk, Legge ut på kan hjelpe deg. Dette blokkjedeadministrasjonsverktøyet kan hjelpe brukere med å administrere dApps og gi deg alle verktøyene som trengs for å bygge og lansere en helt ny versjon.

Du kan lage en uavhengig HTML5-app som bruker funksjonene til desentralisering. I tillegg kan du lage nye smarte kontrakter og deretter distribuere dem gjennom deres JS-kode. Det mest tiltalende aspektet ved denne typen verktøy for å administrere blokkjeder er at de overvåker for eventuelle endringer du gjør i kontraktene. Hvis de gjør det, vil de endre kontrakter umiddelbart og deretter oppdatere programvare som er desentralisert til den.

Muligheten til å migrere smarte kontrakter er en fordel med denne programvaren. For å jobbe med det, kan brukere bruke et hvilket som helst standard programmeringsspråk, for eksempel Meteor, Angular, React og mange andre.

Web3j

Web3j er et verktøy laget for blokkjede av utviklerne av Java WebSocket API. Dette nyttige biblioteket lar utviklere koble til og samhandle med Ethereum-baserte desentraliserte apper (dApps) basert på blockchain. I tillegg støtter den generisk JSON RPC-spesifikasjon for tilkobling til enten en lokal eller ekstern Ethereum-node.

Fordelen med denne programvaren er at du ikke trenger å sette opp forskjellige programmeringsspråk eller infrastruktur for å samhandle med disse transaksjonene. Du trenger heller ikke å forstå hvordan konsensus fungerer eller gruvearbeidere har grensesnitt med disse kontraktene. Hvis du er i stand til å kode, er du klar!

  Hva er Google Chromes Software Reporter Tool og hvordan stopper jeg dette?

Med dette vil du utføre oppgaver som å sende Ether mellom adresser, skrive eller lese smart kontraktsinformasjon og lage smarte kontrakter og mye mer.

Fordi verktøyet for blockchain opererer på JavaScript-språk, er det mulig å bruke det med hvilken som helst nettbasert nettleser. Du trenger en Ethereum-node som kan koble til Ethereum-nettverket ved hjelp av HTTP for å bruke denne typen verktøy for blokkjedeteknologi. Du kan bruke MetaMask-utvidelsen med Web3.js for å koble til Ethereum-nettverket.

Prysm

Prysm kan beskrives som et verktøy utviklet for utviklere for å hjelpe til med å utvikle desentraliserte apper. Den gir også en omfattende veiledning for å bygge din første desentraliserte app, slik at du kan starte nå – en fullt utstyrt klient for Ethereum 2.0-protokollen skrevet i Go.

Prysm-prosjektet er en Go-basert versjon av Ethereum 2.0-protokollen definert i deres offisielle protokoll. Den kommer med en komplett beacon-node og fungerer som en valideringsklient som gjør det mulig å være en del av blockchain-konsensus.

Prysm benytter seg av de beste instrumentene for produksjonsserveren samt kommunikasjon mellom prosesser. Den bruker Googles gRPC-biblioteker, BoltDB, for å tilby en effektiv, permanent nøkkelverdilagring, nøkkelverdilagre og libp2p-biblioteket fra Protocol Labs for alle peer-to-peer-nettverk.

Prysm har to permanente grener:

  • master: Dette er den nyeste stabile versjonen. Den er ideell for de fleste brukere.
  • utvikle: Denne grenen er ment for utvikling og inkluderer de nyeste PR-ene. Utviklere må basere sine PR-er på denne grenen.

Remix prosjekt

Remix prosjekt er en plattform for verktøy for utvikling som bruker plugin-arkitektur. Det omfatter delprosjekter som Remix Plugin Engine, Remix Libraries og selvfølgelig Remix IDE.

Remix IDE er en åpen kildekode for skrivebord og nettapplikasjon. Det gir mulighet for en rask utviklingsprosess og inkluderer en rekke plugins med intuitive brukergrensesnitt. Remixen brukes til hele kontraktsutviklingen ved å bruke Solidity-språket og er også en pedagogisk lekeplass ideell for undervisning i Ethereum.

Remix-biblioteker fungerer som komponenten i native plugins for Remix IDE.

Remix IDE er et nettleserbasert Blockchain-verktøy som brukes til å lette utvikling og implementering av smarte kontrakter. Den er skrevet ved hjelp av Javascript (slik at den kan brukes med alle moderne nettlesere), Remix kan brukes til å skrive, teste og feilsøke smarte kontrakter opprettet i Solidity. Du kan bruke den lokalt eller via nettleseren. Går du inn på Remix sin nettside får du opp en skjerm som er klar til bruk:

  Slik blir du med på et Zoom-møte på telefon

I tillegg til å ha utmerkede dokumenter, kan Remix sømløst koble seg til Ethereum-blokkjeden via Metamask.

Trøffelsuite

Trøffel kan beskrives som et Ethereum Blockchain-rammeverk designet for å gi et utviklingsmiljø for utvikling av Ethereum-baserte apper. Den inkluderer et omfattende bibliotek med biblioteker som tilbyr tilpassede distribusjoner for å skrive nye smarte kontrakter. Lag kompliserte Ethereum dApps og bistå med andre komplekse krav til Blockchain-utvikling.

Trøffel kan automatisere kontraktstesting med Chai eller Mocha. Truffle tillater også smart kontraktutvikling som inkluderer kobling til kompilering og distribusjon. Den tilbyr også en justerbar byggepipeline for å utføre tilpassede byggeprosesser.

Funksjoner i Truffle Suite

Livssyklusadministrasjon av smarte kontrakter: Dette verktøyet kan håndtere kontraktsartefakter og støtter tilpassede distribusjoner, kompliserte Ethereum-applikasjoner, så vel som bibliotekkoblinger.

Kontraktstesting: Du kan sjekke kontraktene dine regelmessig og sørge for at de øker.

Skriptbare migreringer og distribusjon: Det er mulig å bruke dette blokkjedeverktøyet til å lage enkle og lett administrerte distribusjonsskript som er oppmerksomme på kontraktenes endringer etter hvert som tiden går. Appen din vil vokse og forbli oppdatert også i fremtiden.

Administrasjon av nettverk: Det er ingen grunn til å bekymre seg over nettverksartefakter etter at du har begynt å bruke Truffle. Den vil også administrere dem mens du fokuserer på dApp-utvikling.

Svært kraftig interaktiv konsoll: Det er aldri så enkelt å samhandle på kontrakter. Truffle vil gi deg tilgang til et brukervennlig grensesnitt som tar opp tiden din og lar deg bruke kontraktene dine til å samhandle.

Ekstern skriptløper: Bruk dette blokkjedeverktøyet til å starte opp alle kontraktene dine og operere på blokkjedenettverket uten problemer.

Oppsummering

Det er mange blockchain-utviklingsplattformer tilgjengelig. Imidlertid er verktøyene ovenfor mest populære.

Denne artikkelen introduserte blockchain-konseptet, forklarte hvordan det endrer seg, hvordan vi ser det og presenterte de mest brukte Blockchain-utviklingsverktøyene. Vi evaluerte hver plattform for å bestemme dens funksjoner, så gjennomgikk de vanligste scenariene som bruker hver enkelt plattform, og analyserte konsensusalgoritmene som støttes og typene hovedbøker og kryptovalutaer.

Blockchain kan være et komplekst emne å forstå, spesielt utvikling av blokkjedebaserte apper. Den beste måten å komme i gang på er å lære hvordan de fungerer under panseret, og deretter utvikle seg derfra. Hold øye med mer blockchain-relatert innhold.

Du kan nå se på noen av de beste blockchain-plattformene for finansapplikasjoner.

x