6 viktige sikkerhetstips for å beskytte PHP-nettstedet ditt mot hackere

PHP-siden din er lansert. Gratulerer! Men vent.. tok du deg av essensiell sikkerhetsherding?

PHP er et lett, men veldig kraftig programmeringsspråk for backend. Det driver rundt 80 % av de globale nettapplikasjonene, noe som gjør det til et av de mest brukte språkene i utviklingsverdenen.

Grunnen til dens popularitet og brede bruk er dens enkle kodingsstruktur og utviklervennlige funksjoner. Det er mange CMS og rammeverk bygget på toppen av PHP, og tusenvis av kjente utviklere fra hele verden er en vanlig del av fellesskapet.

Et godt eksempel er WordPress.

Når PHP-applikasjoner distribueres på live-servere, kan den møte flere tilfeller av hacking og nettangrep, noe som gjør nettstedets data ekstremt sårbare for å bli stjålet. Det er et av de mest omdiskuterte temaene i samfunnet, hvordan bygge en helt sikker applikasjon, og holde i sjakk alle kjernemålene til prosjektet.

Til tross for deres beste innsats, holder utviklerne seg alltid på vakt mot de skjulte smutthullene som går ubemerket hen mens de utvikler en applikasjon. Disse smutthullene kan alvorlig kompromittere beskyttelsen av viktige nettstedsdata på alle webhotell for PHP MySQL apper, noe som gjør dem sårbare for hackingforsøk.

Så denne artikkelen handler om noen nyttige PHP-sikkerhetstips som du kan bruke klokt i prosjektene dine. Ved å bruke disse små tipsene kan du sørge for at applikasjonen din alltid står høyt på sikkerhetssjekker og aldri blir kompromittert av eksterne nettangrep.

Cross-Site Scripting (XSS)

Cross-Site Scripting er et av de farligste eksterne angrepene som utføres ved å injisere ondsinnet kode eller skript på nettstedet. Det kan påvirke kjernene i applikasjonen din, ettersom hackeren kan injisere alle typer kode i applikasjonen din uten engang å gi deg et hint. Dette angrepet skjer for det meste på de nettstedene som innrømmer og sender inn brukerdata.

  Slik bruker du Xubuntu på Raspberry Pi 4

I et XSS-angrep erstatter den injiserte koden den opprinnelige koden til nettstedet ditt, men fungerer likevel som en faktisk kode som forstyrrer nettstedets ytelse og ofte stjeler dataene. Hackerne omgår tilgangskontrollen til applikasjonen din, får tilgang til informasjonskapslene dine, økter, historikk og andre viktige funksjoner.

Du kan motvirke dette angrepet ved å bruke HTML spesialtegn og ENT_QUOTES i applikasjonskodene dine. Ved å bruke ENT_QUOTES kan du fjerne alternativer for enkle og doble anførselstegn, som lar deg fjerne enhver mulighet for skriptangrep på tvers av nettsteder.

Cross-Site Request Forgery (CSRF)

CSRF deler ut fullstendig applikasjonskontroll til hackerne for å utføre enhver uønsket handling. Med full kontroll kan hackere utføre ondsinnede operasjoner ved å overføre infisert kode til nettstedet ditt, noe som resulterer i datatyveri, funksjonelle endringer osv. Angrepet tvinger brukerne til å endre de konvensjonelle forespørslene til de endrede destruktive, som å overføre midler uten å vite det, slette hele databasen uten varsel osv.

CSRF-angrepet kan bare initieres når du klikker på den skjulte ondsinnede lenken sendt av hackeren. Dette betyr at hvis du er smart nok til å finne ut av de infiserte skjulte skriptene, kan du enkelt utelukke ethvert potensielt CSRF-angrep. I mellomtiden kan du også bruke to beskyttelsestiltak for å styrke appsikkerheten din, dvs. ved å bruke GET-forespørslene i URL-en din og sikre at ikke-GET-forespørslene kun genereres fra koden på klientsiden.

Sesjonskapring

Sesjonskapring er et angrep der hackeren stjeler økt-ID-en din for å få tilgang til den tiltenkte kontoen. Ved å bruke denne økt-ID-en kan hackeren validere økten din ved å sende en forespørsel til serveren, der en $_SESSION-array validerer oppetiden uten å holde deg oppdatert. Det kan utføres gjennom et XSS-angrep eller ved å få tilgang til dataene der øktdataene er lagret.

  Slik kansellerer du premiumkanaler på Prime Video

For å forhindre kapring av økter, bind alltid øktene dine til din faktiske IP-adresse. Denne praksisen hjelper deg med å ugyldiggjøre økter hver gang et ukjent brudd oppstår, og gir deg umiddelbart beskjed om at noen prøver å omgå økten din for å få tilgangskontrollen til applikasjonen. Og husk alltid å ikke avsløre ID-er under noen omstendigheter, siden det senere kan kompromittere identiteten din med et nytt angrep.

Forhindre SQL-injeksjonsangrep

Databasen er en av nøkkelkomponentene i en applikasjon som for det meste blir målrettet av hackere via et SQL-injeksjonsangrep. Det er en type angrep der hackeren bruker bestemte URL-parametere for å få tilgang til databasen. Angrepet kan også gjøres ved å bruke webskjemafelt, der hackeren kan endre data som du sender gjennom spørringer. Ved å endre disse feltene og spørringene kan hackeren få kontroll over databasen din og utføre flere katastrofale manipulasjoner, inkludert å slette hele applikasjonsdatabasen.

For å forhindre SQL-injeksjonsangrep, anbefales det alltid å bruke parameteriserte spørringer. Disse PDO-spørringene erstatter argumentene på riktig måte før SQL-spørringen kjøres, og utelukker effektivt enhver mulighet for et SQL-injeksjonsangrep. Denne praksisen hjelper deg ikke bare med å sikre SQL-spørringene dine, men gjør dem også strukturerte for effektiv behandling.

Bruk alltid SSL-sertifikater

For å få ende-til-ende sikret dataoverføring over internett, bruk alltid SSL-sertifikater i applikasjonene dine. Det er en globalt anerkjent standardprotokoll kjent som Hypertext Transfer Protocol (HTTPS) for å overføre data mellom serverne på en sikker måte. Ved å bruke et SSL-sertifikat får applikasjonen din den sikre dataoverføringsveien, som nesten gjør det umulig for hackere å trenge inn på serverne dine.

  Hvordan spille musikk på Amazon Echo

Alle de store nettleserne som Google Chrome, Safari, Firefox, Opera og andre anbefaler å bruke et SSL-sertifikat, siden det gir en kryptert protokoll for å overføre, motta og dekryptere data over internett.

Skjul filer fra nettleseren

Det er en spesifikk katalogstruktur i mikro-PHP-rammeverket, som sikrer lagring av viktige rammeverkfiler som kontrollere, modeller, konfigurasjonsfilen (.yaml), etc.

Mesteparten av tiden blir disse filene ikke behandlet av nettleseren, men de blir fortsatt sett i nettleseren i en lengre periode, noe som skaper et sikkerhetsbrudd for applikasjonen.

Så, lagre alltid filene dine i en offentlig mappe, i stedet for å holde dem i rotkatalogen. Dette vil gjøre dem mindre tilgjengelige i nettleseren og vil skjule funksjonaliteten for enhver potensiell angriper.

Konklusjon

PHP-applikasjoner er alltid sårbare for eksterne angrep, men ved å bruke tipsene nevnt ovenfor kan du enkelt sikre kjernene i applikasjonen din fra ethvert ondsinnet angrep. Som utvikler er det ditt ansvar å beskytte dataene på nettstedet ditt og gjøre det feilfritt.

I tillegg til disse tipsene kan mange teknikker hjelpe deg med å sikre nettapplikasjonen din mot eksterne angrep, som å bruke den beste nettskyvertsløsningen som sikrer at du har optimale sikkerhetsfunksjoner, sky WAF, oppsett av dokumenterrot, hvitlisting av IP-adresser og mer.

x