tipsbilk.net

6 Web3-publiseringsplattformer for forfattere

Med utviklingen av Web2 til Web3 tar oppretting og distribusjon av digitalt innhold nye former. Spesielt er en stor bekymring for forfattere i denne nye æraen å finne en plattform som prioriterer fullt eierskap til deres kreative uttrykk og muligheter for inntektsgenerering.

Web3 publiseringsplattformer, som inkluderer funksjoner som blokkjedeteknologi og desentralisering, oppfyller disse behovene. La oss utforske noen av de beste Web3-publiseringsplattformene du bør vurdere som forfatter som ønsker å utnytte kraften til Web3.

Hva er Web3-skriveplattformer og hva gjør dem unike?

Hvis Web3 refererer til en desentralisert, tillatelsesfri og brukerfokusert versjon av nettet, publiserer Web3 publiseringsplattformer applikasjoner med alle disse egenskapene innebygd. Web3 publiseringsplattformer refererer til digitale publiseringsapplikasjoner som integrerer blokkjedeteknologi for å gi funksjoner som eierskap, åpenhet og alternativer for direkte inntektsgenerering.

Det er noen nøkkelfunksjoner som gjør Web3 publiseringsplattformer forskjellige fra vanlige publiseringsplattformer.

Desentralisert blokkjedeteknologi og inntektsgenerering

Den største indikatoren på Web3 er blokkjedeteknologi. Web3-plattformer kan sikre åpenhet og ekte desentralisering gjennom blokkjeden.

For eksempel kan Web3-plattformer bruke blockchain-teknologi til å lage litterære NFT-er eller tokens fra dine skrevne verk. Du kan deretter bruke smarte blokkjedekontrakter for å tjene royalties for hvert påfølgende salg av ditt tokeniserte arbeid eller for å automatisk betale en medforfatter.

Dessuten vil du sannsynligvis motta betaling for arbeidet ditt i kryptovalutaer, som, som vi alle vet, vanligvis er basert på blockchain-teknologi.

Personvern

På Web2 er det uendelige muligheter for databrudd fordi brukere må sende inn personlig informasjon i navnet til KYC-verifisering. Web3 publiseringsplattformer løser dette problemet ved å prioritere anonymitet og bruke lommebokadresser.

Hver bruker gjenkjennes av en alfanumerisk tegnstreng kjent som en lommebokadresse. Hvis dette er viktig for deg som forfatter, bør du velge Web3-plattformer.

  Hvordan finne skjulte ting på iPhone

Mirror har etablert seg som en av de beste plattformene for Web3-publisering. Plattformen lever på Ethereum-nettverket, noe som betyr at enhver bruker kan registrere seg med Ethereum-lommeboken sin og lagre skrivingene sine på Arweave, et permanent informasjonslagringsnettverk.

Mirror gir deg to hovedmåter å tjene penger på innhold: samleobjekter og Web3-abonnementer.

Den første, samleobjekter, er mulig ved å prege et innhold som en NFT. Mirror tilbyr en gratis måte å prege hvert innlegg eller innhold, slik at forfatteren kan angi et begrenset tilbud og pris. I tillegg kan forfattere legge inn alle NFT for digital kunst de har kjøpt i blogginnleggene eller artiklene deres. Det endelige litterære NFT-produktet vil inkludere både det skriftlige innholdet og den digitale kunsten NFT.

Det andre alternativet for inntektsgenerering er token-gating, som innebærer å låse premiuminnhold bak en betalingsmur som bare kan låses opp med krypto.

Alt i alt har Mirror et brukergrensesnitt som er lett å navigere og er et populært alternativ for både forfattere og kunder. Det gir også en god del fleksibilitet til alternativene for publisering av inntektsgenerering.

Sigle er et annet alternativ for Web3-publisering. Den er bygget på Stacks-protokollen, en Layer-2-løsning som muliggjør NFT og smart kontraktsfunksjonalitet på Bitcoin-blokkjeden. På grunn av hjemmenettverket bruker Sigle Bitcoin ordinær inskripsjonsteknologi i stedet for tradisjonelle Ethereum NFT-er for å lagre brukernes innhold på Bitcoin-nettverket.

Sigle har noen få funksjoner som forbedrer brukeropplevelsen. Først er brukergrensesnittet, som er like enkelt som Web2-rivalen Medium. Den andre funksjonen er en rekke skribentstøtteverktøy, inkludert en innebygd editor, et tilpasset SEO-optimalisert bloggdomene og et intuitivt dashbord.

Å tjene penger på å skrive på Sigle har samme formel som Mirror: token-gate og litterære NFT-er. En liten forskjell er imidlertid at skribenter på Sigle kan velge i hvilken valuta de skal motta inntekter.

  De beste ASUS ROG Ally Docks

Forlagsbransjen er et konkurranseutsatt område som styres av publiseringsavtaler, noe som fører til at nye forfattere går veien om selvpublisering gjennom e-bøker. Soltype kommer inn som en Web3-løsning for selvpublisering; det er en blokkjedebasert e-markedsplass hvor forfattere kan skrive, prege og selge arbeidet sitt som litterære NFT-er.

Hver samling av litterære NFT-er er under forfatterens fulle kontroll, slik at de kan sette en forsyningsgrense og prise den slik de ønsker. For å øke sjeldenheten til individuelle NFT-er fra samlingen, kan forfatteren legge ved unik omslagskunst til e-bøker i samlingen.

Å kjøpe en NFT fra samlingen gir deg full tilgang og eierskap til e-boken, noe som betyr at du kan lese, handle og videreselge etter eget valg av de beste Solana-markedsplassene.

Paragraph har en litt annen tilnærming fra andre plattformer fordi den retter seg mot forfattere som allerede har bygget et publikum. Hvis du er en forfatter som allerede har et fellesskap, lar Paragraph deg tjene penger på det ved å tilby tre årlige abonnementsplaner til forfattere i forskjellige vekststadier. Forfattere med 100, 1000 og 5000 medlemmer må betale henholdsvis 0,05, 0,1 og 0,5 ETH.

Når det gjelder inntjening, er hvert innlegg på plattformen preget som en NFT, men forfattere kan ta sine beste innlegg videre ved å gjøre dem om til et samleobjekt. Å kjøpe et samleobjekt gir kjøperen fullstendig eierskap til posten.

I motsetning til de andre på denne listen, er Hashnode en liten nisje. Det er en bloggplattform som henvender seg til programvareutviklere og tekniske forfattere. Selv om plattformen har Web2-funksjoner som KYC-verifisering og e-postregistrering, er plattformen vert for et stort fellesskap av Web3-brukere som ikke kan ignoreres.

Hashnode gir mange verktøy for å støtte skribentene på plattformen, inkludert SEO-støtte, automatisk GitHub-publisering og sikkerhetskopiering, en innebygd redaktør og en abonnementstjeneste for nyhetsbrev.

  8 beste alternativer til noobs og nerder

Hive Blog er en sosial nettverks- og bloggplattform bygget på Hive-blokkjeden. Som andre blokkjeder har Hive en egen valuta som forenkler transaksjoner på alle prosjektene, inkludert Hive-bloggen.

Denne bloggen belønner ikke forfattere for å skrive, men oppfordrer brukere til å kurere innhold og samhandle med andre innlegg. Brukere med størst innflytelse får en andel av plattforminntektene betalt i Hive-Based Dollars (HBD), plattformens stablecoin.

Hive-bloggen er en hybridplattform som har ulike registreringsalternativer for å imøtekomme Web3- og Web2-brukere. Så du kan bruke en e-postadresse eller forbli anonym med en lommebokbasert pålogging.

Viktige takeaways

  • Web3-skriveplattformer gir fullt eierskap til kreativt uttrykk og muligheter for inntektsgenerering gjennom funksjoner som blokkjedeteknologi og desentralisering.
  • Disse plattformene bruker blokkjedeteknologi for å sikre åpenhet, desentralisering og personvern, og tilbyr alternativer som å tjene royalties fra tokeniserte verk og motta betalinger i kryptovalutaer.
  • Noen populære Web3-skriveplattformer inkluderer Mirror, Sigle, Soltype, Paragraph, Hashnode Web3 og Hive Blog, som hver tilbyr unike funksjoner og alternativer for inntektsgenerering for forfattere. Å utforske disse plattformene kan tilby mer kontroll, bedre inntekter og et rettferdig publiseringsøkosystem.

Bør du bruke en Web3-skriveplattform?

Web3-skriveplattformer gir deg mer kontroll over innholdet ditt, bedre alternativer for inntektsgenerering og et mer transparent og rettferdig økosystem. Disse funksjonene gjør Web3 skriveplattformer til et godt valg hvis du ønsker å tjene penger på å skrive og forbli anonym mens du gjør det.

Det beste med alt dette er hvordan det fjerner alle mellomleddene og gjør publisering mer tilgjengelig. Det kan imidlertid være litt utfordrende å lære å navigere i verden av kryptovalutaer og Web3. Men det er absolutt verdt å prøve.

x