6 Webtilgjengelighetsløsninger for å overholde ADA- og WCAG-overholdelse

Nettstedtilgjengelighet er viktig og nå en obligatorisk funksjon for nettstedet ditt.

Ja, det er viktig fordi ikke alle er så heldige å få tilgang til internetts informasjon som deg.

Hva mener jeg med det?

Ikke glem at personer med ulik funksjonalitet også bruker internett for å finne informasjon og benytte varer og tjenester. Dessverre kan de enten ikke gjøre det på grunn av visse funksjonshemminger eller, hvis de kan, har de problemer med å få tilgang til informasjonen sammenlignet med vanlige mennesker.

Dette er grunnen til at nettilgjengelighet er en nødvendig del av nettstedet ditt.

Og gjett hva? Mange nettsteder bruker allerede dette for å betjene alle sine kunder, inkludert personer med spesielle behov.

Så, vil du miste alle disse menneskene ved å ignorere netttilgjengelighet?

Jeg forventer at svaret ditt er NEI fordi det er uetisk og ikke gunstig for virksomheten din, siden du ikke kan betjene et bredere publikum mens du setter deg selv i juridisk risiko.

Så, nettilgjengelighet er noe du ikke må ignorere.

Men hvordan du implementerer det kan være ditt neste spørsmål.

Ikke bekymre deg; dette er hva jeg skal diskutere i denne artikkelen, sammen med noen verktøy som vil hjelpe deg å gjøre nettopp det.

Så følg med!

Hva er netttilgjengelighet?

Tilgjengelighet = evnen til tilgang

eller,

Netttilgjengelighet = muligheten til å få tilgang til nettet

Netttilgjengelighet betyr ganske enkelt å designe og utvikle et nettsted eller et programvaresystem slik at alle kan få tilgang til det. Det må aldri være vanskelig for personer med spesielle evner eller funksjonshemninger, inkludert:·

 • Synsvansker som dårlig syn, fargeblindhet, delvis eller full blindhet, etc.
 • Behendighet, cerebral parese, lammelser, etc.
 • Hørselshemninger som hyperakusis
 • Kognitive svekkelser som alvorlige hodeskader, autisme, etc.
 • Læringsvansker som dysleksi

Aktivering av nettilgjengelighet på nettstedet ditt betyr at du overholder forskriftene eller standardene som er nevnt i ADA-lover eller Webside Compliance Accessibility Guidelines (WCAG).

Hvorfor er det viktig?

Sosial betydning

Om 15 % av verdens totale befolkning må leve med en eller annen funksjonshemming.

Hvis du er interessert i andre tanker om netttilgjengelighet, tenk på at 15 % av folk som kanskje trenger å få tilgang til informasjon på nettet.

Nettstedet ditt må ikke hindre dem i å få tilgang til informasjonen de trenger. Derfor, hvis du implementerer netttilgjengelighet, vil det være et tegn på samfunnsansvar.

Lovlige krav

Mange steder over hele verden er netttilgjengelighet beskyttet ved lov. Det er en rettighet i noen land som USA, Canada, EU osv. Dette er grunnen til at nettsteder må sørge for at de overholder regelverket. Og hvis de ikke overholder det, kan det føre til straffer og juridisk risiko.

Forretningsmuligheter

Ikke bare netttilgjengelighet er nødvendig juridisk og sosialt, men det er også flott for virksomheten din. Det vil hjelpe deg å nå et større publikum som kan øke antall potensielle kunder og til slutt bedre inntekter.

Nå som du har forstått viktigheten av nettilgjengelighet, er neste ting hvordan du kan implementere det. Det er mange tilgjengelighetsløsninger tilgjengelig på internett som vil håndtere samsvar ved å skanne nettstedet ditt for problemer og fikse dem.

De vil hjelpe deg med å tilpasse nettstedet ditt på en måte som gjør det lettere for personer med spesialkompetanse å få tilgang til nettstedet ditt uten problemer.

  Hvordan endre tegnkodingen i Outlook

Så la oss finne ut om disse løsningene i neste avsnitt for å forstå hvordan de kan hjelpe deg med å forhindre juridiske risikoer samtidig som du er sosialt ansvarlig.

accessiBe

accessiBe er en helautomatisert tilgjengelighetsløsning som vil hjelpe deg å holde deg kompatibel med ADA og WCAG. Den er utstyrt med toppmoderne kunstig intelligens-teknologi for å erstatte manuelle og kostbare prosesser for å redefinere netttilgjengelighet.

Det er AI bruker bildegjenkjenning og kontekstuell forståelse for å skanne og analysere nettsteder og lære elementene og funksjonene deres. Den justerer deretter disse elementene som alt-tagger, ikoner og knapper, roller og landemerker, ARIA-attributter, tilstandskontroller og skjemaer og valideringer for å passe til en brukers skjermlesere.

accessiBes AI hjelper også til å forstå og lære atferden og strukturene til sideelementer mens du er på farten. På denne måten legger den til bare tastaturfunksjonalitet til elementene, inkludert rullegardinmenyer, menyer, skjemaer, lenker, knapper og popup-vinduer.

Grensesnittet til accessiBe tilbyr en skreddersydd opplevelse til brukerens behov, samtidig som den støtter flere grafiske og designjusteringer som spenner fra visning og innhold, animasjoner, dempet lyder, levende ordbok, farger og kontrast, til fokus og fremheving.

Selv når nettstedet ditt oppdateres, forblir det i samsvar med ADA- og WCAG-forskriftene. Du får en tilgjengelighetserklæring sammen med ytelsessertifisering. De skanner på nytt og fikser tilgjengelighetsproblemer på nettstedet ditt hver dag for bedre overvåking av samsvar, sammen med et revisjonsspor hver måned via e-post.

Bortsett fra WCAG 2.1 og ADA Tittel III, tilbyr accessiBe samsvar med seksjon 508 og EN/EAA 301549. Prosessen tar kun 5 enkle trinn:

 • Installer en én-linjes JavaScript-kode
 • Deretter vil du se tilgjengelighetsgrensesnittet vises på nettstedet ditt umiddelbart
 • accessiBe AI skanner og analyserer nettstedet
 • I løpet av 48 timer blir sidene sertifisert og overholder kravene
 • Regelmessig skanning skjer igjen hver 24. time

Grensesnittet til accessiBe er helt tilpassbart med flere alternativer for farger, endre former og størrelser, 20+ ikoner, ikonplassering og mye mer. Integrer den med andre verktøy gjennom rask 5-minutters installasjon for Shopify, WordPress, WooCommerce, etc., tilgjengelig og i samsvar med store forskrifter som CCPA og GDPR.

AudioEye

AudioEye sine omfattende nettilgjengelighetsløsning parer bransjeledende teknologi med sertifiserte eksperter for å hjelpe deg med å oppnå ADA/WCAG-overholdelse. De skanner nettstedet ditt for å finne tilgjengelighetsfeil og gir deg en tilgjengelighetsscore fra 0 til 100.

Ved å aktivere kontoen din får du tilgang til det tilpassede dashbordet med AudioEye-instruksjoner for installasjon. Hvis du installerer deres risikofrie JavaScript-kodeinstallasjon, kan automatisk utbedring av dem begynne å oppdage og fjerne de fleste vanlige tilgjengelighetsfeil automatisk. Dashbordet deres for problemrapportering gir full innsyn i alle problemer som blir løst automatisk, gjenværende problemer som må fikses, og detaljer om problemer som trenger manuell utbedring. Du kan også se hvilken innvirkning ulike problemer har på brukeropplevelsen.

AudioEye’s Toolkit lar besøkende på nettstedet ditt tilpasse seeropplevelsen ved å justere visuelt fokus, fargekontrast, skriftstørrelse og mer.

Det spiller ingen rolle hvilken plattform du har brukt som nettstedbygger – WordPress, GoDaddy, Wix, Shopify osv. – du kan installere AudioEye uten problemer. De tilbyr også en 7-dagers gratis prøveperiode.

EqualWeb

En av de ledende netttilgjengelighetsløsningene, EqualWeb, hjelper deg å holde deg kompatibel ved å sette inn bare én linje med kode. Mer enn 10 millioner nettsider har allerede brukt det for å unngå juridiske risikoer. EqualWeb er i samsvar med ADA, WCAG 2.1, AODA, Section 508, IS 5568 og EN 301549.

  Slik endrer du Google Stadia-brukernavnet og -avataren

EqualWeb tar seg av sikkerheten med sertifiseringer fra McAfee Secure Trusted site, SHA 512, ON PREM, Subresource integrity, GDPR og ISO 27001. Den skanner et nettstedsdomene og avdekker mulige problemer som hindrer tilgjengelighet, bruddrisiko osv. for din bedrift.

Du kan kombinere det fullstendig og enkelt tilpasse det til nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å sette inn domenet ditt for å komme i gang. Den utnytter big data og crowd-sourcing-skanning som resulterer i 50 CMS-er tilgjengelig for plattformen din. Du kan også dra nytte av mange utbedringsregler for å alltid sikre nettstedet ditt.

Algoritmene deres for maskinlæring kan analysere data for å finne trender og mønstre knyttet til tilgjengelighetsproblemer. Dessuten kan den også forutsi nye datautbedringsetiketter. EqualWeb analyserer nettstedet ditt fra røttene og introduserer deretter tilgjengelighetsregler som kan passe til innholdet, koden og stilen din.

Den overordnede automatiserte prosessen kan utformes for å forhindre og fikse problemer til opptil 95 % av klagene. For full overholdelse gjennomgår deres QA-team og tilgjengelighetseksperter nettstedet ditt for å utføre manuelle revisjoner og deretter jobbe med problemene for raskere resultater.

EqualWeb bidrar til å forbedre nettleseropplevelsen for brukerne dine med ferdige funksjoner. Den inkluderer talekommandoer som lar en bruker surfe på nettstedet ditt ved hjelp av bare en mikrofon i stedet for et tastatur eller en mus. Bortsett fra dette kan brukere utnytte smart navigering gjennom numeriske taster.

EqualWeb samarbeider med teknologigiganter som Amazon og Google for å sikre at alle deres systemer fungerer optimalt etter dagens teknologi. Den tillater fargejusteringer for å hjelpe personer med synshemminger som fargeblindhet, slik at de kan se nettstedet ditt i hvilken som helst farge de ønsker og aktivere innholdsjusteringer.

Tilgjengelig 360

Uansett om du eier et nettsted, nettapper, mobilapper osv., Tilgjengelig 360 tilbyr en tydelig vei mot tilgjengelighet slik at du kan følge regelverket. De forstår dine krav grundig og gir deretter en nøyaktig revisjon av digitale eiendeler.

De gir også nye prosjektdesignvurderinger som fortsatt er under utvikling, noe som sparer utgifter og tid. For å gi deg den best mulige løsningen tilbyr Accessible360 kraftig strategisk planlegging og raskere utbedring med utviklerfokuserte rapporter.

De vil hjelpe deg med å løse problemer ved å bruke proaktive anmeldelser før de kan bli store problemer for omdømmet ditt. Accessible360 støtter din utvikling så vel som utbedringstiltak med deres praktiske helpdesk.

De kan også lære opp utviklerne og andre ansatte til å bruke WCAG gjennom Knowledge Base og videoer og jobbe parallelt med deg for å lage en langsiktig suksessplan.

De verifiserer dine virtuelle eiendeler før de lanseres gjennom nøyaktig QA-testing, oppdager potensielle endringer i miljøet ditt sammen med varsler, og integrerer funnene deres for å forbedre virksomheten din. Du får også live-brukerovervåking og løpende teknisk, juridisk og prosessstøtte.

Tenon

Ikke bare gjør det Tenon tilbyr den beste tilgjengelighetstestingen på markedet, men den løser også tilgjengelighetsproblemer som nettstedet ditt kan ha. Den har allerede produsert hundrevis av revisjons- og VPAT-er (eller frivillige produkttilgjengelighetsmaler).

Bortsett fra raske utbedringsløsninger, kan utviklerne deres også trene teamet ditt til å skrive tilgjengelige koder og definere prosessene og KPIene dine. Tenon kan teste kodene dine i utviklingsfasen og integreres med Jira, Git, IDEer, Grunt og andre.

Den kan nøyaktig identifisere Section 508 og WCAG 2.0 & 2.1 problemer i et miljø. I tillegg til dette gir den deg personvernet og sikkerheten til en lokal eller privat skyforekomst.

  Her er det du trenger å vite

Tenon kan revidere nettstedet ditt for å finne tilgjengelighetshull, teste og fikse disse hullene på sidene, funksjonene og innholdet med høy trafikk. Den jobber sammen med teamet ditt for å tilpasse og teste systemgrafiske mønstre som kan påvirke tilgjengeligheten.

UserWay

UserWay er enda et alternativ du kan prøve for tilgjengelighetsløsninger. Den støtter store plattformer for oppretting av nettsteder som WordPress, Wix, Shopify, etc., for å hjelpe maksimale mennesker over hele verden som trenger tjenestene deres.

Tilgjengelighetsteknologien deres er sofistikert med kunstig intelligens og maskinlæring inkludert i den som sikrer optimal digital opplevelse for brukerne dine samtidig som de oppfyller WCAG 2.1 AA-regelverket. De har allerede hjulpet 820 000+ nettsteder og deres brukere som har synshemming.

Teknologien analyserer nøye Document Object Model (DOM) sammen med pre-rendered og post-rendered markup for besøkende på nettstedet. På denne måten identifiserer den automatisk problemer og starter utbedringsprosessen for å gjøre nettstedet ditt kompatibelt.

UserWay kan tilpasses for ulike individer og deres unike behov for tilgjengelighetskrav. Tilgjengelighetswidgetens gratisversjon muliggjør tilpasninger som å øke tekststørrelsen, stor markør, tekstavstand, pauseanimasjoner, markere lenker, lys og mørk kontrast, invertere farger, leseveiledning, etc.

Den AI-drevne tilgjengelighetswidgeten er kompatibel med ADA/WCAG og støtter alle funksjonene og funksjonaliteten til gratisversjonen i tillegg til noen avanserte. Den inkluderer automatisk, front-end og back-end logikk, og utbedringslag, som sikrer samsvar.

Disse avanserte funksjonene er skjermleser, bilde-alt, tastaturnavigering, ordbok, skjemaetiketter, overskrifter, autoavspillingsvideoer, interaktive elementer, ødelagte koblinger, tvetydige lenker, videotekster, nettstedspråk, innholdsmoderering og mye mer.

UserWay støtter tilpasset merkevarebygging og white-label-funksjoner for sømløs tilgjengelighet. Du kan også få tilgang til sanntidsinnsikt angående bruksrapporter og statistikk over ofte brukte tilgjengelighetsfunksjoner som målgruppen din aktiverer. Bortsett fra det får brukerne en rask tilgjengelighetsmeny, som de kan utløse ved å trykke på «Tab»-tasten.

Det gir dem en forbedret brukeropplevelse på nettstedet, spesielt for personer med synshemming. UserWay lagrer og bruker aldri dataene dine; i stedet beskytter den personvernet ved å overholde GDPR, HIPAA, ADA, FERPA og COPPA.

Før vi avslutter, la oss ta en rask titt på noen av punktene for å gjøre nettapplikasjonen din svært tilgjengelig.

 • Velg et CMS som støtter nettstedtilgjengelighet
 • Definer overskriften riktig og organiser innholdsstrukturen riktig
 • Gi beskrivende navn på koblingene dine
 • Vær nøye med å velge farger.
 • Gi bilde alt-tekster riktig.
 • Avgrens skjemaene dine med omhu
 • Bruk tabelldata
 • Sørg for at alt innholdet er lett tilgjengelig, inkludert dynamisk innhold
 • Gjør nettstedet ditt tastaturvennlig
 • Aktiver endring av tekststørrelse uten å ødelegge nettstedet ditt
 • Unngå automatisk navigasjon og media.

Konklusjon

Nettstedet ditt og dens informasjon er vert på internett og dermed tilgjengelig for alle. Så sørg for at «alle» kan få tilgang til nettstedet ditt, inkludert personer med en spesiell evne. Vær litt empatisk for dem og redd deg også fra å havne i juridiske problemer.

Velg derfor en av netttilgjengelighetsløsningene jeg har diskutert i denne artikkelen, og…

… Aktiver netttilgjengelighet i dag!

x