Den ultimate guiden til analyse av innholdsgap

Content gap analyse er avgjørende for å forbedre nettsted SEO ved å optimalisere det eksisterende innholdet, finne gap mellom deg og konkurrentene dine, og kartlegge brukerreisen på nettstedet.

Før vi kommer inn på det nøste med innholdsgapanalyse og til og med i avansert strategi, la oss først gå over hva innholdsgapanalyse er.

I denne artikkelen vil jeg gi deg detaljert informasjon om analyse av innholdsgap, formålet og prosessen for analyse av innholdsgap.

La oss komme rett inn i det.

Hva er analyse av innholdsgap?

Content gap analyse er metoden for å analysere det eksisterende innholdet på nettsiden og finne hullene på nettsiden vår sammenlignet med konkurrentene.

Det er to måter vi kan se på analyse av innholdsgap:

 • Gjenbruk av det gamle innholdet på nettstedet
 • Finne innholdsemnene som mangler på nettstedet med hensyn til konkurrenter

Å analysere det eksisterende innholdet vil hjelpe deg med å identifisere følgende typer innhold:

 • Utdatert innhold
 • Innhold mangler nyere eksempler
 • Innhold med færre detaljer
 • Kompleks innhold

Og å granske konkurrentens innhold vil hjelpe oss med å finne ut:

 • Manglende innholdsemner
 • Du vil kunne lage en innholdskalender basert på analyse av konkurrentens innholdsgap
 • Nøkkelord målrettet av konkurrenter og nettstedet vårt mangler på disse mulighetene

Analyse av innholdsgap gjøres ikke bare på nettstedsblogger, men kan også gjøres for følgende innholdstyper:

 • Nettsidesider
 • Landingssider
 • Blymagneter som nedlastbart materiale (e-bøker, ppt og rapporter)
 • Innhold i sosiale medier
 • Og andre innholdsressurser

Vi vet nå hva slags innhold som analyseres i prosessen og hva vi kan oppnå gjennom analyse av innholdsgap. La oss diskutere formålet og prosessen med analyse av innholdsgap.

Formål med analyse av innholdsgap

Content gap-analyse gjøres for å forbedre den generelle SEO-en til nettsiden, styrke SERP-tilstedeværelsen med forbedret innholdsrelevans og kartlegge riktig brukerreise. Her er hovedformålene:

Forbedre den generelle innholdsstrategien og SEO for nettstedet

Analysen av innholdsgapet vil hjelpe deg med å forbedre den generelle innholdsstrukturen på nettstedet med å lage nye innholdsemner som vil gi flere søkeord og trafikkmuligheter.

Analyse av konkurrentsøkeordgap hjelper deg å kjenne søkeordene du allerede rangerer bedre enn konkurrenter, og du må holde overtaket på dem ved å styrke SEO.

Du vil også kunne finne søkeordene der du ikke rangerer og konkurrenter rangerer. Dette gjør det mulig å lage nytt innhold og overgå konkurrentene på SERP.

For ikke å glemme, analyse av innholdsgap gjøres ikke bare for å finne konkurrentgapet og deg, men også mellom deg og kundene dine.

Kartlegge brukerreisen med riktig hensikt

Hver besøkende på nettstedet ditt kan ha forskjellige hensikter; ikke alle som besøker nettstedet er ute etter å kjøpe noe. Den besøkende på nettstedet kan lete etter informasjon eller sammenligne to merker eller produkter, kanskje kjøpe noe.

  Kan du kansellere FUBO og få refusjon?

Innholdsrevisjon på nettstedet ditt vil gi deg innsikt i smutthull mellom brukerreisen og innholdet.

Du må verifisere om innholdet på nettstedet tilfredsstiller alle brukernes intensjoner eller ikke.

Du bør se på fire hovedhensikter mens du lager innholdsstrategien din eller gjør innholdsrevisjonen.

Bevissthet: Sidene med bevissthetshensikt bør målrettes mot informasjonsrelaterte søkeord. Dette intensjonsinnholdet er laget for å tjene brukerne som leter etter informasjon. Å lage innhold om produktinformasjon eller generelle bevissthetstemaer rundt produktet eller nisjen din vil bidra til å tilfredsstille bevissthetshensikten.

Hensyn: Denne hensikten kommer inn rett før kjøpsstadiet, besøkende som ønsker å sammenligne forskjellige produkter. Her må du lage innhold som beste produktlister og sammenligninger.

Det perfekte eksempelet på dette kan være innhold for kjøpere som leter etter en API-analyseløsning for å bygge en god kundeopplevelse. Kjøpere vil søke etter termer som beste API-analyseløsninger.

Kjøp: Dette er beslutningsintensjonen der kjøperen har valgt produktet, og nå er de i kjøpsstadiet. Kjøpshensikten oppfylles av produktsider, landingssider eller salgssider.

Søkeordtypen for denne hensikten er:- kjøp, bruk, få og kjøp. Et eksempel på dette kan være «kjøp hosting for WordPress.»

Lojalitet: Lojale hensikter er den siste i kundereisetrakten. Denne hensikten tilfredsstiller behovene til besøkende etter kjøp. Her er innhold mer merkevare enn generisk fordi kunder leter etter spørsmål knyttet til produktet, tjenesten eller merkevaren din.

Så dette er de fire kjøpernes hensikter du trenger for å tjene som nettstedeier for å kartlegge den perfekte brukerreisen på nettstedet ditt. En innholdsrevisjon vil hjelpe deg å kjenne hullene i intensjonen og identifisere fokusområdet.

Kartlegging av brukerreisen hjelper til med å identifisere om nettstedet vårt har innhold som er tilstrekkelig for brukerens hensikt på hvert traktstadium eller ikke

Som du vet formålet med analyse av innholdsgap, la oss begynne å grave dypere inn i prosessen.

Analyseprosess for innholdsgap

Trinn 1: Detaljert søkeordundersøkelse

Detaljert søkeordundersøkelse vil gi deg hele søkeorduniverset knyttet til produktet eller nisjen din. Disse søkeordene må kartlegges mot en annen kjøperhensikt.

For eksempel, søkeord med spørsmål som hva, hvordan, hvor kan tilordnes til bevissthetsintensjon, søkeord med vs. best kan kartlegges til vurdering, søkeord med kjøp, få, kjøp, gjelder vil gå mot kjøpsintensjon.

Etter intensjonskartleggingen deler du søkeordene inn i underemner og emner. For eksempel kan søkeord som tilhører samme emne og hensikt være ett underemne, og lignende underemner vil være i ett emne.

Søkeordundersøkelser kan gjøres ved å bruke verktøy som Semrush, Ahrefs eller Ubersuggest.

Etter å ha fullført søkeordundersøkelsen, kartlegg dine nåværende rangeringer og URL mot søkeordene.

URL-kartleggingsaktivitet vil gi deg listen over emner der nettstedet er rangert for øyeblikket, men rangeringene er ikke gode, og det vil være noen emner der det ikke finnes noe innhold, noe som betyr at du må lage nytt innhold for disse søkeordene i henhold til intensjonen. .

Nøkkelordene for slående avstand er søkeordrangeringen på side 2 eller side 3 som kan optimaliseres.

Trinn #2 Innholdsrevisjon på nettstedet ditt

Du har gjort søkeordundersøkelser og kartlagt rangering av URL-er mot hvert søkeord. Hva nå? Du må revidere innholdet manuelt for å sjekke hullene i det eksisterende innholdet.

  Slik konfigurerer du Surround PhysX-konfigurasjon

Når du har en liste over alle søkeordene og kartlagte URL-er som må optimaliseres, må du se etter primærrelevante søkeord for nettsidene som er valgt for innholdsoptimalisering.

Søk nå på det bestemte søkeordet i Google-søket for å skanne SERP-resultatene, se på SERP-konkurrentene, hvilket innhold de skriver og hva slags emner og overskrifter de dekker.

Analyser hullene i innholdet ditt ved å sammenligne det med konkurrenter.

Ettersom AI har blitt smartere og gjennomtrengende på alle felt, har den også registrert sin tilstedeværelse i markedsførings- og innholdsverktøy.

Med AI-baserte verktøy som Market Muse kan du enkelt sammenligne innholdspoengsummen din med konkurrentens innholdspoeng.

Market Muse-innsikt er veldig nyttig når du analyserer innholdet. Den gir oss også data som gjennomsnittlig antall ord, målrettet antall ord, gjennomsnittlig innholdspoeng og målrettet innholdspoeng, og foreslår distribusjon av søkeord.

Alle disse datapunktene gjør det enkelt for innholdsforfattere og SEO-er å analysere innhold. Med innholdspoeng for hver side kan du se etter de høyeste innholdshullene og begynne å jobbe med disse innholdsdelene med prioritet.

Trinn #3 Konkurrentanalyse

Dette er det siste trinnet mens du gjør analyse av innholdsgapet. Analysen av konkurrentgap vil hjelpe deg med å finne de ekstra hullene i innholdet ditt.

Hva trenger du å analysere mens du ser på konkurrentenes nettsider?

Konkurrentens innhold

Du må se på konkurrentenes innhold og emner som dekkes av dem. Ta en titt på konkurrentens søkeord der de rangerer godt, og du er det ikke.

Semrush søkeordgap-verktøyet kan enkelt finne disse konkurrentens søkeordgap. Det vil gi listen over alle søkeordene konkurrenter rangerer, men nettstedet ditt er det ikke.

Forskjellen mellom en konkurrents innhold og ditt eksisterende innhold kan måles ved hjelp av AI-baserte prediktive innholdsverktøy som f.eks. Market Muse. Market Muse gir innholdspoeng og målpoengsum basert på analysen av de 20 beste resultatene på SERP.

Konkurrentens trakt

Analyser konkurrentens nettside og se etter kundereisen de navigerer på tvers av nettsiden for besøkende.

Sender de for eksempel besøkende direkte fra bloggsidene til kontaktsiden, eller omdirigerer de dem til sidene som e-bøker, vanlige spørsmål, casestudier osv., for å pleie brukerne?

Hvis nettstedet ditt også følger den samme trakten, må du kun fokusere på innholdsrevisjon, men hvis det er sprekker i traktstrategien din, må du kanskje revidere innholdet og traktstrategien.

Forhåpentligvis må du ha forstått prosessen og formålet med analyse av konkurrentgap. Content gap-analyse forbedrer SEO-en din og fikser spaltene i innholdet og brukerreisen.

Vi diskuterte den manuelle prosessen for å gjøre gapanalysen, men en del av den kan også gjøres ved hjelp av verktøy som sparer tid og gjør jobben enklere.

Så la oss ta en rask titt på verktøy som kan hjelpe oss i denne prosessen.

Verktøy for analyse av innholdsgap

Å gjøre innholdsgapanalysen manuelt er den beste prosessen som gir deg alle problemene i detalj, men hvis du mangler tid og ressurser, kan søkeordgapanalyse gjøres ved hjelp av verktøy.

Verktøy som brukes for analyse av innholdsgap er:

Semrush

Semrush gir deg søkeordgapverktøyet for å finne ut søkeordene du ikke rangerer, men konkurrentene dine rangerer. Dette verktøyet gir flere alternativer for å analysere søkeordgapet mellom deg og konkurrenten din.

  Hvordan slette AWS ECR umerkede og eldre bilder?

Du kan legge til opptil 5 konkurrenter for å sammenligne dataene.

Det gir deg dataene til de delte søkeordene,

Manglende søkeord: Du rangerer ikke, og konkurrenten rangerer.,

Svake søkeord: Dine konkurrenter har bedre rangeringsplasseringer sammenlignet med deg

Sterke søkeord: Du har bedre rangeringer på søkeordene sammenlignet med konkurrenten din

Uutnyttede søkeord: Konkurrentene dine rangerer, men du har ingen rangering på disse søkeordene

Unike søkeord: Du har rangert på dem, men konkurrenten din har ingen rangeringer.

Alle disse datapunktene hjelper deg med å analysere dataene på den måten du ønsker, og gir deg også fleksibiliteten til å filtrere dataene ved hjelp av avanserte filtre som filtrering etter nøkkelord, posisjon, volum, søkeordvanskeligheter og hensikt.

Samlet sett gjør Semrush søkeordgap-verktøyet prosessen enkel ved å gi det dyptgående søkeordgapet.

Ahrefs

Ahrefs innholdsgap ogsåJeg kan også gjøre den samme jobben som Semrush søkeordgap-verktøyet. Den analyserer også søkeordrangeringen for alle nettstedene og finner hullene i nettstedsøkeordene dine.

Den gir også søkeordene, søkevolum, søkeordvanskeligheten, rangeringen din og konkurrentens rangering. Den lar deg filtrere dataene etter søkeordkryss, søkevolum, vanskelighetsgrad, CPC, antall ord og søkeord.

Disse to er de mest pålitelige SEO-verktøyene i bransjen som tjener ditt formål for nesten alt SEO trenger.

Market Muse

Market Muse kan brukes til å analysere innholdsgapet mellom det eksisterende innholdet på nettstedet ditt og de topprangerte resultatene på SERP.

Ved å bruke AI-algoritmer tildeler denne plattformen poengsummen av 100 til resultatene på SERP. Basert på det gir den oss målinnholdsscoreordtellingen og foreslår nøkkelorddistribusjonsstrategien. Det fungerer på samme måte for det nye innholdet også.

Dette verktøyet kan være et flott tillegg til ditt arsenal av digitale markedsføringsverktøy da det gjør det enkelt å analysere konkurrentens innhold.

Vanlige spørsmål om innholdsgap-analyse

Hva er analyse av innholdsgap i SEO?

Content gap analyse er prosessen med å finne hull i det eksisterende innholdet sammenlignet med konkurrenter og identifisere problemene i brukerreisen på nettsiden. Det inkluderer å finne de manglende emnene som bør stemme med intensjonen med besøksreisen.

Hvordan kan du fylle innholdsgapet?

Innholdsgapet kan fylles ved å kartlegge brukerreisen i henhold til målgruppens mål og intensjon. Og det kan også gjøres ved å gjøre innholdsrevisjonen av det eksisterende innholdet på nettsiden og analysere konkurrentens innhold for å se hva som fungerer for dem.

Konklusjon

Content gap analyse gir de nøyaktige detaljene om det manglende innholdet og lappe hull i brukerreisen, noe som bidrar til å forbedre innholdsstrukturen ytterligere.

Det vil hjelpe deg med å forbedre nettstedtrafikken og forbedre de organiske konverteringene fra nettstedet ettersom det fikser gapet mellom brukerreiser. Analyse av innholdsgap er en viktig aktivitet alle nettredaktører bør se for å forbedre SEO for nettstedet.

x