7 beste Active Directory- og Office 365-administrasjonsprogramvare for små og mellomstore bedrifter i 2022

De to viktigste programvarene som brukes av små til mellomstore organisasjoner for å drive IT-infrastrukturen og driften effektivt er Windows Server og Office 365 (Microsoft 365).

Organisasjoner i alle størrelser rundt om i verden bruker Microsoft-produkter, og iht Statista rapport har Microsoft Windows over 69 % markedsandel per desember 2021.

Bildekreditt: microsoft.com

En betydelig global markedsandel av Windows-servere har en kjernemotor. Uten den kan ikke Windows-serveren være en domenekontroller og kan ikke spille en viktig rolle i servernettverk over hele verden.

Kjernemotoren til Microsoft Windows Server er Active Directory (AD).

Active Directory (AD) er bærebjelken i serveren som gir autentisering for hver ressurs som prøver å få tilgang til domeneressurser i infrastrukturen. Derfor er administrasjon og administrering av AD av største betydning.

I dette innlegget vil vi forstå hva AD er, hvordan det fungerer, dets struktur og fordeler, og til slutt vil vi se topp programvare som brukes til å administrere Active Directory effektivt.

Active Directory (AD)

AD er et sett med tjenester og databaser som kjører på Microsoft Windows Server, og det spiller en viktig rolle i å etablere en Windows-server som en domenekontroller. Uten AD kan en Windows-server bare være en frittstående server og kan ikke være en domeneserver.

Som en database lagrer AD hele infrastrukturinformasjonen som brukere, datamaskiner, grupper, applikasjoner og andre objekter, og disse objektene er kategorisert i henhold til navn og attributter.

AD forenkler arbeidet til administratorer med å administrere tilgangskontroll og privilegier for nettverksressurser og ulike objekter. Dens mekanisme hjelper til med å autentisere brukere og gi nødvendige privilegier for å få tilgang til nettverksressurser eller objekter. Den tilbyr også tilleggstjenester, inkludert Single Sign-On (SSO), sikkerhetssertifikater, LDAP og administrasjon av tilgangsrettigheter.

Andre viktige tjenester AD tilbyr er Lightweight Directory Services (LDS), Certificate Services, Active Directory Federation Services og Rights Management Services.

Hvordan er Active Directory (AD) strukturert?

AD lagrer data i en hierarkisk struktur som omfatter domener, trær og skoger.

 • Domener: Et domene representerer en gruppe objekter som brukere, grupper og enheter, som deler den samme AD-databasen.

Bildekreditt: microsoft.com

 • Trær: Ett eller flere domener danner et enkelt tre og flere domener i et tre stoler på hverandre.
 • Skog: En skog er en gruppe trær. Trærne i den samme skogen stoler på hverandre, og vil også dele katalogskjemaer, kataloger, applikasjonsinformasjon og domenekonfigurasjoner.
 • Organisasjonsenheter (OU): En OU brukes til å organisere brukere, grupper, datamaskiner og andre organisasjonsenheter.

Om Office 365

Office 365 er en skybasert SaaS-løsning (Software as a Service) levert av Microsoft på en abonnementsmodell.

Denne programvarepakken inneholder samme funksjonalitet som tradisjonelle versjoner av Microsoft Office, inkludert Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote og tilleggsapplikasjoner som Access, Publisher, etc.

Bildekreditt: microsoft.com

Siden Microsoft Office 365 er skybasert, kan bedriftsbrukere, små og store, jobbe fra hvor som helst uten å trenge en ekstern infrastruktur med den beste sikkerheten med skylagring.

I følge siste Statista rapporten bruker 731 000 selskaper i USA alene Office 365 og mer enn én million selskaper over hele verden.

Mens Office 365 er en komplett og ende-til-ende-programvare, vil vi se på tredjeparts Office 365-administrasjonsprogramvare som hjelper virksomheten din med å administrere IT-infrastruktur med forbedret sikkerhet, ta hyppig sikkerhetskopiering og gjenoppretting når og når det er nødvendig, multippel rapportering for dataoverholdelse og revisjon osv. i korte trekk improvisasjon av overordnet organisatorisk ytelse.

Hvorfor bruke Active Directory (AD) og Office 365 Management Software?

Microsofts AD-tjenester er fleksible og kraftige, men etter hvert som nettverk og infrastruktur vokser, leter bedrifter etter løsninger for å forenkle drift og administrasjon. AD har også begrensede sikkerhetskopierings-, gjenopprettings-, automatiserings- og rapporteringsmuligheter.

Utbredt bruk av Office 365 svikter på flere områder, f.eks. et begrenset antall brukere som kan administreres samtidig, mangel på støtte for CSV-baserte gruppebrukerendringer og mer.

For å tilpasse Office 365 må IT-administratorer ofte bruke et skriptspråk som PowerShell, noe som kan være tidkrevende og tungvint.

  Reparer Hulu Error Code 2 975

Selv administratorer må bytte mellom flere konsoller for å administrere Active Directory-, Exchange Server- og Office 365-miljøer. Dette øker administratorens byrde og øker tiden det tar å fullføre hver oppgave.

Hvis man går videre, er alternativene for sikkerhetskopiering og gjenoppretting begrenset, og automatiseringsalternativene er svært få. Automatisering er ganske viktig med dagens økende manuelle aktivitet.

Derfor vil vi se på noe av den eksterne programvaren som brukes til å administrere AD og Office 365 for å møte dagens utfordringer som gruppetillegg, automatisering, delegering, compliance, sikkerhet osv. La oss starte med å se gjennom programvaren for enkel administrasjon og drift av Active Directory og Office 365:

ManageEngine ADManager Plus

Den prisvinnende (120+ priser) ManageEngine programvare gir IT-administrasjonsprogramvare for små og store bedrifter til en overkommelig pris. Disse produktene dekker tjenesteadministrasjon, driftsadministrasjon, Active Directory og sikkerhetskrav. Selskapet hevder at 3 av 5 Fortune 500-selskaper bruker ManageEngine-produkter.

ADManager Plus-programvaren er en nettbasert plattform for å administrere og kjøre Active Directory (AD), Office 365 og Exchange alt fra en sentral konsoll.

Det bidrar til å konsolidere og sentralisere AD-rapporter, gjør det lettere å delegere administrative oppgaver, bidrar til å holde AD-strukturer rene, alt med mindre innsats, og sparer mye tid for administratorer.

Denne programvaren forenkler det daglige arbeidet til systemadministratorer i form av å opprette gruppebrukerkontoer i AD ved å endre brukerkontoegenskaper, inkludert Exchange Mailbox og Terminal Services-egenskaper.

Bruker- og Active Directory-overholdelse og revisjoner kan opprettholdes med et minimum av innsats ved å bruke programvarens innebygde 200 rapporter.

Funksjoner av AD

 • Rapporter om overholdelse av offentlige forskrifter som SOX, HIPAA, GLBA, PCI og andre.
 • Opprett og deleger sikkerhetsroller for å gi/oppheve tillatelser
 • Automatiser regelmessig sikkerhetskopiering av AD-oppgaver, gjenoppretting, klargjøring av brukere, rydde opp i inaktive brukere, oppfølgingsoppgaver, etc.

Administrer Office 365 med ADManager Plus

Med ADManager Plus kan du administrere Office 365 uten problemer og begrensning. Denne programvaren lar deg laste ned rapporter for aktive og inaktive brukere og lisensdetaljer uten å bruke det kompliserte skriptspråket.

Programvaren kan generere mer enn 80 forhåndskonfigurerte rapporter om brukere, grupper, kontakter, Office 365-lisenser, Exchange-postbokser og Office 365-webapplikasjoner uten å bruke komplekse skript.

Omfattende rapporter forenkler rapportering og hjelper administratorer med å ta informerte beslutninger om å administrere et godt organisert Office 365-miljø.

ADManager Plus hjelper også med gruppebrukeradministrasjon, kontaktadministrasjon, automatisering og rapportplanlegging.

Funksjoner:

 • Fleksibel lisensadministrasjon for Office 365
 • Automatiser daglige Microsoft 365-administrasjonsoppgaver med enkle ett-klikk-handlinger og se en detaljert historikk over alle automatiserte oppgaver
 • Rapporter kan planlegges, arkiveres og sendes på e-post.
 • Se detaljert informasjon om Office 365-miljøer med forhåndskonfigurerte rapporter

Programvaren forenkler driften og administrasjonen av Active Directory og Office 365-administrasjon og tar den til neste nivå når det gjelder brukervennlighet, rapportering, sikkerhet, feiltoleranse og mer. Programvarens omfattende rapporter gir hjelp til overholdelse og levering, det beste produktet eller tjenesten for administratorer, revisorer og ledere.

Programvaren har tre utgaver: gratis, standard og profesjonelle utgaver. Gratisutgaven har begrensede AD-objekter. Den fullstendige versjonen av programvaren kan evalueres på 30 dager. Prisene starter på $595,00 per år. Den komplette demoen kan sees her.

Veeam Backup for Microsoft Office 365

Datasikkerhet er av avgjørende betydning for enhver organisasjon, så for å sikre dataene på Office 365-plattformen, Veeam backup gir en omfattende løsning.

Bildekreditt: veeam.com

Microsoft Office 365 er en stabil og fleksibel plattform for arbeid med Word, Excel, PowerPoint, Outlook og mange andre, men datasikkerhet kommer først. Ifølge rapportere85 % av Microsoft 365-brukere ble berørt av datainnbruddet.

Ifølge selskapets nettsted har programvaren 5,8 millioner kontrakter og vunnet mer enn 200 priser i ulike kategorier. Veeam-programvaren brukes av 69 % av 2000 selskaper over hele verden.

Veeam er en ende-til-ende sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsløsning for Microsoft-produkter, inkludert Office 365, Exchange Server, SharePoint, OneDrive og Microsoft Teams. Programvaren tilbyr også ransomware-beskyttelse og on-premise- og skybeskyttelse.

Bruk av denne programvaren eliminerer risikoen for å miste tilgang til og kontroll over kontorfiler og -mapper, Microsoft Teams e-postdata, SharePoint-sider, dokumenter, biblioteker, OneDrive-kontoer og innstillinger, slik at dataene dine alltid er beskyttet og tilgjengelig.

  Slik legger du til nettstedet ditt til Amazon Associates Affiliate Program

I tillegg til Office 365 tilbyr programvaren også backupløsninger for Windows, Linux, NAS, VMware, Azure, AWS og Nutanix, Active Directory og MySQL.

Funksjoner

 • Sikkerhetskopier data hvert femte minutt og gjenopprett fleksibiliteten på mer enn 40 måter
 • Lar deg angi frekvens og tid for Exchange- og Sharepoint-data for å redusere datasenterets påvirkning
 • Sikkerhetskopieringsalternativer på stedet og i skyen som AWS, Azure og IBM Cloud
 • Detaljert og sofistikert arkivsøk for å gjenopprette nøyaktige data for å håndtere forstyrrelser i virksomheten din

Veeam Backup for Microsoft Office 365 er tilgjengelig i årlige abonnementer fra 1 til 5 år. Programvaren er gratis å bruke i 30 dager før den distribueres til live-miljøet. Lisenser er tilgjengelige for en brukerbase, noe som gir fleksibilitet til å legge til lisenser etter hvert som antall brukere øker.

Datto SaaS-beskyttelse

Datto SaaS Protection tilbyr en omfattende databeskyttelsesløsning for Microsoft 365, Exchange, Calendar, OneDrive, SharePoint og Teams-data med tre ganger daglig sikkerhetskopiering og fleksible gjenopprettingsalternativer.

Denne programvaren er spesielt utviklet for Managed Service Providers (MSPs) ved å kombinere SaaS-beskyttelse og SaaS-forsvarsverktøy. Den beskytter data fra phishing-skanning av ondsinnede cybertrusler og bidrar til å sikre total phishing-forebygging ved å beskytte data gjennom hyppig arkivering og rask datagjenoppretting.

En sentralisert og skalerbar konsoll gjør det mulig for MSP-kunder å beskytte mot inntak og administrere datakarantene og arkiveringsforsøk.

Kort sagt hjelper Datto SaaS Protection Platform å strømlinjeforme dataoverholdelse, forretningskontinuitet og sikkerhet, og er alt små og store bedrifter trenger for å drive en vellykket virksomhet.

Toppfunksjoner

Beskyttelse mot ondsinnede cybertrusler og dataslettingsfeil

 • Avansert trusselbeskyttelse som oppdager nulldagstrusler ved første møte, ikke dager senere
 • Identifiser ukjente trusler i stedet for å se etter kjente sikkerhetstrusler
 • Beskytt OneDrive-mappen mot skadelig programvare og gjenoppretting med ett klikk
 • Automatisk arkivering for OneDrive, SharePoint, Teams, Gmail, Google-kontakter og tilleggsarkiver når du trenger dem

Hvis du leter etter en forretningskontinuitetsløsning for å beskytte dataene dine mot cybertrusler og datatap, så er Datto et av katastrofegjenopprettingsverktøyene. Denne lisensen er brukerbasert og tilgjengelig på forespørsel.

Oppdrag

Oppdrag tilbyr Active Directory (AD), Azure AD og Hybrid AD-løsninger for administrasjon, migrering og sikkerhet.

AD-migrerings- og konsolideringsløsningen levert av Quest har ingen innvirkning på omorganisering av et produksjons- eller livemiljø uten tjenesteavbrudd.

Quest forenkler daglige AD-administrasjonsaktiviteter, og sparer absolutt tid og penger, for eksempel: administrering av AD-kontoer og grupper, gruppepolicyer, helse- og tilgjengelighetssjekker og mer.

AD-sikkerhet tas til et høyere nivå ved å ta i bruk Quest-plattformen ved å identifisere kompromisser, forhindre brudd og redusere trusler. Programvaren gir sanntidsskanning av brukeraktivitet og varsler om mistenkelig aktivitet.

Quest-programvaren er tilgjengelig for en tidsbegrenset prøveversjon, og priser er tilgjengelig på forespørsel.

Adaxes

Adaxes er en prisvinnende avansert automatiserings- og administrasjonsplattform som gir forbedret administrasjon for Active Directory, Microsoft 365 (Office 365) og Exchange.

Denne brukervennlige programvaren forenkler daglige aktiviteter, automatiserer repeterende oppgaver og tilbyr forbedret sikkerhet for Active Directory og Microsoft 365.

Noe av dets unike er at det tilbyr full automatisering av brukerlivssyklusadministrasjon når det gjelder vedlikehold og administrasjon som tildeling av postbokser, Microsoft 365-lisenser, aktivering av brukerspesifikke Skype-kontoer, opprettelse av hjemmemapper, velkomstsending av e-poster og mye mer.

Det er en nettbasert plattform som gir rollebasert tilgangskontroll for brukere og grupper for å sikre mer spesifikk og sikker tillatelse til å møte bedriftsdatastandarder.

Dens enkelt sentraliserte konsoll med dyp tilpasning brukes til å administrere AD, konfigurere postbokser og administrere Microsoft 365-lisenser.

IT-administratorers daglige oppgaver kan automatiseres og planlegges regelmessig for å spare tid og persontimer. De kan laste ned ulike typer rapporter fra mer enn 200 forhåndskonfigurerte rapporter eller tilpasse dem basert på spesifikke krav.

Funksjoner

 • Reduser arbeidsmengden ettersom de fleste brukeradministrasjonsoppgaver kan automatiseres
 • Forbedret sikkerhet gjennom tillatelsesbaserte arbeidsflyter og en rollebasert sikkerhet
 • Effektiv AD miljørevisjon på grunn av en omfattende rapporteringsmodell
 • Automatiser opprettelsen av postbokser, distribusjonslister og e-postaktiverte mottakere
 • Selvgjenopprettingspassord fra påloggingsskjermen for macOS-brukere og Widows

Adaxes universelle nettgrensesnitt kan brukes av administratorer, helpdesk, HR, ledere og andre ansatte til å utføre sine administrative oppgaver for AD, Exchange og Microsoft 365.

Programvaren kan testes gratis i 30 dager. Lisenspolicyen er basert på antall aktive brukere i AD. Evigvarende lisenser starter på $1600 for minimum 100 aktive brukere.

  9 Ping-overvåkingsverktøy for nettverksfeilsøking

AdminDroid

AdminDroid er et verktøy for å overvåke, analysere og generere 600+ rapporter for Office 365 og hele familien, inkludert Azure AD, Exchange, Sharepoint, Onedrive, Skype og Microsoft Teams.

Bildekreditt: admindroid.com

Denne programvaren brukes til å administrere hele Microsoft 365-stakken med innovative funksjoner som delegering på mikronivå, avansert planlegging, AI-basert rapportering og mer. Den brukes av 60 millioner brukere fra mer enn 110 land.

AdminDroid gir deg også en oversikt over dine nåværende SharePoint-innstillinger, tillatelser, delingsinvitasjoner og dokumenttillatelser. Rutinemessige administrative aktiviteter kan tildeles brukere for å få tilgang til eller overvåke spesifikke Microsoft-brukere, grupper, postbokser og team.

Dens varslingsfunksjon er kraftig nok til å fange opp nye og uvanlige hendelser for å advare deg om mislykkede pålogginger og tvangsforsøk på å beskytte Office365-miljøet.

Programvaren gir et ekstra lag med sikkerhet når det gjelder atferdsanalyse, rettsmedisinske undersøkelser, svindel og undersøkelser av datainnbrudd.

Bildekreditt: admindroid.com

En rekke statistiske og revisjonsrapporter kan genereres, inkludert lisenser, grupper, sikkerhet, postboksstørrelse og bruk, e-posttrafikk, spam og skadelig programvare og mer.

Funksjoner

 • Overvåker hver aktivitet i Office 365 og forsker på anonym aktivitet
 • Over 45 forhåndskonfigurerte signaler for å beskytte Microsoft 365-infrastruktur
 • Deleger effektiv administrasjon av ressurser, rapporter og dashbord
 • Detaljerte bruks- og sikkerhetsrapporter bidrar til å overholde revisjoner som HIPAA, SOX, FISMA, ISO 27001 og andre.

AdminDroid har en gratisversjon og premium-utgaver som Standard og Pro. Premium-utgaven kan testes gratis i 15 dager. Prisene starter på $49 per år for 150 brukere. Du kan se en live programvaredemo her.

Imanami gruppe-ID

Gruppe-ID tilbyr Active Directory og Office 365-løsninger, inkludert automatisering, delegering, administrasjon og livssyklusadministrasjon for brukere og grupper.

Programvaren mottok Gartner Peer Insights Award 2021 for kundens stemme innen identitetsadministrasjon og styring.

Automatiseringsplattformen forenkler administrasjonen av grupper, brukere og tillatelser for alle typer organisasjoner, sparer menneskelig tid og øker miljønøyaktigheten og sikkerheten.

Synkroniseringsmekanismen oppdager AD-endringer og replikerer data på tvers av alle plattformer, inkludert lokale, hybrid- og skymiljøer.

Delegeringsfunksjonen i identitets- og tilgangsadministrasjon forenkler komplekse aktiviteter som brukerprovisionering, de-provisioning og andre administrative oppgaver gjennom en selvbetjent nettportal.

Funksjoner

 • Overfør og avslutt kontoer ved å trykke på en knapp
 • Gruppe- og brukeradministrasjonsløsninger hjelper deg med å ta smarte og rettidige beslutninger angående attestasjonskrav.
 • Gir en detaljert oversikt over ustrukturerte data
 • Reduser menneskelige feil med spørringsbaserte gruppedefinisjoner
 • Forbedre katalogkonsistensen og sikkerheten ved å sikre at brukerne ikke har overdrevne rettigheter

GroupID er sikkert og enkelt å installere og vedlikeholde. Det gjør det mulig for IT-administratorer å automatisere og utvide AD- og Office 365-funksjonaliteten til neste nivå for å effektivt administrere IT-infrastruktur og holde den sikker.

Plattformen integreres med ledende kataloger, inkludert AD, Azure AD, delt LDAP-basert katalog og meldingsplattformer som Microsoft Exchange Server og Microsoft 365 og Google Workspace for forretningsapplikasjoner. Programvaren er tilgjengelig for gratis testing i 30 dager. Priser er tilgjengelig på forespørsel.

Konklusjon

Å opprettholde en sikker og administrert Active Directory er dyrt i forhold til kostnader og timer.

Feil i manuell aktivitet, som å sikre at medlemmer får tillatelse til å få tilgang til domenegrupper og kataloger, rydde opp i ubrukte kontoer, osv., er en skremmende oppgave da saken kan kompromittere sikkerheten.

Det viktigste er at AD- og Office 365-automatisering er kritisk i dagens komplekse og geografisk distribuerte infrastruktur.

For å løse alle disse problemene og mer, anbefales det å bruke den nevnte programvaren. En effektiv måte er å gjøre en prøvekjøring og sjekke gjennomførbarheten og deretter planlegge å kjøpe den riktige programvaren for miljøet ditt.

Du kan også se på noen verktøy for å overvåke Active Directory.

x