tipsbilk.net

7 beste API-analyseverktøy for å bygge en god opplevelse

Vi er i abstraksjonens tid, der sluttbrukere ikke bryr seg om de skjulte detaljene så lenge oppgavene deres er oppfylt.

Kompakthet er en av forløperne som har ført til konseptualisering av APIer, den foretrukne metoden for å integrere interne og eksterne digitale eiendeler og bindende applikasjoner.

Tenk på følgende restauranteksempel: Det er et sted hvor enkeltpersoner kan snakke med servitører om hva de vil, legge inn en bestilling fra en meny og deretter sette seg ned for å nyte måltidet. Gjester er ikke pålagt å forstå hva som foregår bak kulissene når bestillinger legges inn, kjøkkendriften eller andre småoppgaver i restauranten.

API-en består av servitøren og menyen: den informerer forbrukerne om valgene deres. Servitøren kommuniserer og leverer disse alternativene samtidig som han tar vare på pengene.

Når det kommer til de aller fleste bedrifter, er API-er ganske enkelt kodebiter som hjelper til med å utføre oppgaver. Et API-administrasjonsverktøy kan hjelpe en organisasjon med å oppnå datainteroperabilitet mellom ulike apper.

I dagens hyperkoblede verden må du håndtere APIer med større raffinement hvis du er involvert i API-økonomien og ønsker å begynne å se APIer som en kilde til inntekt eller vekst.

Hva er API Analytics?

API-analyse og -overvåking omfatter ingeniørfokuserte beregninger som ytelse, oppetid, produktberegninger, oppbevaring og utviklerkonvertering.

API-analyse lar deg filtrere, sortere og samle API-hendelsesdata før du presenterer resultatene i korrelerte diagrammer, tabeller og kart.

For å hjelpe deg med å administrere tjenestenivåer, sette kvoter, etablere kontroller, sette opp sikkerhetspolicyer, administrere fellesskap og analysere trender; og flere metoder for å utføre slik analyse, alt fra grunnleggende SQL og Excel til spesialbygde API-analyseplattformer.

API Analytics KPI (Key Performance Insights)

API-analyse avdekker overraskende trender som hjelper både IT- og bedriftsledere med å optimalisere KPI-ene de bruker analyser til å generere. La oss se på noen nøkkelytelsesinnsikter mens vi analyserer og overvåker API-ene dine.

KPIer for drift

Samtaleforsinkelse (gjennomsnittlig og maksimal): P1-forsinkelse, også kjent som medgått tid, er en kritisk beregning som påvirker kundeopplevelsene. Å bryte ned denne KPIen i detaljerte beregninger (f.eks. nettverkstider, serverprosess og opplastingshastigheter) kan gi ytterligere innsikt for å måle ytelsen til APIer.

Totale bestått- og feilrater: Suksessen til API-operasjoner kan måles som funksjonen av antall API-kall som resulterer i ikke-200 statuskoder, samtidig som det hjelper organisasjoner med å avgjøre hvor buggy eller feilutsatt en API er. For å spore totale bestått- og feilrater, er det nødvendig først å forstå hvilke typer feil som oppstår under API-bruk.

  Topp 50 beste gratis iPhone-apper

API Service Level Agreements (SLA): Selv om det er en av de mest elementære beregningene, er API Service Level Agreements (SLA) standarden for å måle en tjenestes tilgjengelighet. Mange SLA-er for bedrifter gir lite eller ingen rom for feil for programvareleverandører.

For å tilby dette servicenivået, må en leverandørs oppstrøms API-er være operative, noe som krever API-overvåking og analyser for å sikre at tjenesten kjører bra og raskt diagnostiserer eventuelle problemer.

Adopsjon KPI

KPIer for API-adopsjonsutviklere: Dette målet er vanligvis rettet mot å forbedre API-adopsjon. Bedrifter må vurdere å bruke denne beregningen sammen med andre beregninger som bekrefter forretningsnytten til en gitt API.

API-trafikk: Ved å kontinuerlig overvåke, forbedre og øke verdien gjennom APIer, kan dette målet hjelpe API-programmer med å utvikle en sterk DevOps-kultur. Bedrifter bør vurdere å koble dette målet med relaterte beregninger opp og ned i verdikjeden, slik som backend-pålitelighet og skalerbarhet.

API-produktadopsjon: Nøkkelmønstre i API-adopsjon kan identifiseres gjennom oppbevaring og churn. Et produkt med høy retensjonsrate er for eksempel nærmere å finne markedstilpasning enn et produkt med churn-problem. I stedet for oppbevaring av abonnement, sporer produktoppbevaring den faktiske bruken, for eksempel en API.

KPIer for Business Impact

Inntekter, både direkte og indirekte: Å spore hvordan API-er bidrar til inntekt er et av formålene med disse målene. Bedrifter kan tjene penger på API-er direkte ved å tilby dem som betalte tjenester eller varer til partnere og eksterne utviklere når de gir tilgang til knappe og verdifulle datasett eller spesielt viktig og vanskelig å replikere funksjonalitet.

Imidlertid kan en API ofte generere mer verdi hvis bedrifter fokuserer på adopsjon i stedet for forhåndsinntekter.

Partnere: Bruk dette målet for å øke partnernes rekkevidde, drive adopsjon og demonstrere suksess for eksisterende forretningsenheter.

Kostnad: Ved å gjenbruke API-er i stedet for å starte nye tilpassede integreringstiltak for hvert nytt prosjekt, kan bedrifter spare penger.

Når utviklere bruker standardiserte APIer for å koble til eksisterende data og tjenester, kan bedrifter identifisere tilfeller der gjenbrukbare APIer har spart penger som ellers ville gått til nye integrasjonsprosjekter ved å spore API-bruk.

På samme måte, fordi APIer automatiserer og akselererer mange prosesser, kan virksomheter identifisere hvordan spesifikke APIer bidrar til akselererte utviklingssykluser og rask gjennomføring av forretningsprosesser og antall ressurser som er lagret i prosessen.

  Hvordan aktivere Ray Tracing i Minecraft

La oss nå se på de beste API-analyseløsningene.

Moesif

Moesif er et utmerket API-overvåkingsrammeverk. Ikke bare kan man spore hver og en av forespørslene (komplett med forespørsel/svar nyttelast), men man kan også spørre etter hvilken som helst parameter.

På sekunder kan man bygge spørringer som «Vis meg de månedlige forespurte enhetene av selskap A med en responstid som er større enn X.»

Spørringsbrukergrensesnittet er enkelt og kraftig, og støtter operasjoner og mer. Moesifs enkle integrering med applikasjonen er en annen verdiøkning. Man kan integrere Moesif med alle miljøer. Alle forespørslene man sender til Moesif er listet opp og søkbare.

APImetrics

APImetrics har bygget det første ende-til-ende ytelsesovervåkingssystemet for å hjelpe utviklere, API-leverandører og organisasjoner. Ved hjelp av APImetricskan du automatisere testingen av ventetiden og ytelsen til APIer du leverer eller bruker, og deretter tilby sanntidsdata til kundene og partnerne dine via dashboards og rapporterings-APIer.

APImetrics» API-overvåking gir deg muligheten til å fange opp problemer så snart de oppstår før de har en sjanse til å skade kundene dine eller skade bedriftens omdømme.

Nevatech Sentinet

Nevatech Sentinet er en API-administrasjons- og styringsløsning som inkluderer REST- og SOAP-standarder og Microsoft-spesifikke kommunikasjonsprotokoller og sikkerhetsmodeller.

Datavisualisering kan også utføres ved hjelp av Sentinets innebygde rapporter og dashboards. Sentinet kan forbedres ved å legge til rapportene dine.

Med Sentinet prediktiv analyse kan du forutse fremtidig bruk, ytelse og skalerbarhetskrav. Key Performance Indicators (KPIer) kan enkelt klassifiseres og beregnes i Dashboard View.

Smartbear ReadyAPI

ReadyAPI lar team sette opp, administrere og kjøre automatiserte funksjons-, sikkerhets- og ytelsestester på ett enkelt sted. ReadyAPI øker API-kvaliteten for Agile- og DevOps-programvareteam.

Man kan legge til API-definisjoner som OpenAPI/Swagger eller AsyncAPI, kjøre tester og registrere live API-trafikk, eller virtualisere webtjenester for å fjerne pipeline-avhengigheter.

Et enkelt klikk lar deg lage detaljerte, datadrevne funksjonelle API-tester. Du kan også legge til sikkerhetsskanninger med et enkelt klikk. Sørg for at API-et ditt kan håndtere trafikkbelastning, stress og topptester i den virkelige verden.

RESTful, SOAP, TCP, JMS og andre webtjenester kan virtualiseres slik at du ikke trenger å bruke dem i testpipeline.

IBM API Connect

IBM API Connect er et fantastisk verktøy for å utvikle, administrere og overvåke API-endepunkter, og det er tilgjengelig gratis. Det er kompatibelt med API-autentiseringssikkerhetsmekanismer som OAUTH, MTLS, JWK, etc. Dette verktøyet lar deg tilpasse APIer ved å bruke YAML og grafiske brukergrensesnittkomponenter.

  Bli nettverksadministrator med disse nettkursene

IBM API Connect lar deg opprette, administrere, sikre og sosialisere APIer på tvers av hybride skymiljøer ved å bruke én enkelt plattform. Modelldrevne teknologier gjør det enklere å identifisere eksisterende APIer og backend-datakilder enn tradisjonelle metoder.

Man kan lage en utviklerportal for API-ene dine for å hjelpe med å annonsere, markedsføre og selge. Å administrere API-forbruksprivilegier for å overvåke hvem som bruker API-ene dine, når de brukes, og hvor ofte de brukes, blir en enkel oppgave. Du kan få omfattende data om API-bruk og tjenestekvalitet ved å nøye filtrere søk og navigering.

Mulesoft Anypoint

Anypoint API Manager er en del av Anypoint-plattform som lar deg administrere, kontrollere og beskytte APIer. API-analyse lar deg se hvordan APIer brukes og hvor godt de fungerer.

Du kan også se hvor mange som bruker dem og hvor godt de fungerer. API Manager lar deg lage dashbord, endre diagrammer og lage rapporter. En API Manager-rapport inkluderer følgende: API-dataanalyse, API-hendelsessporing og API Manager-diagrammer er noen ting du kan gjøre med dataene fra APIer.

Google APIGEE

Som en ledende API-administrasjonsplattform, Apigee gjør det mulig for digitale virksomheter å trives. Mange Fortune 100-selskaper og kjente merker som First Data, Live Nation, Shell, Burberry, eBay og Walgreens bruker denne tjenesten daglig. California-baserte Apigee sysselsetter mer enn 400 mennesker over hele verden.

I tillegg til API-utvikleradministrasjon og -analyse, tilbyr Apigee Edge en enkel å bruke, men kraftig API-administrasjonsplattform. Programmet kan håndtere økningen i brukertrafikk godt.

Det gir et API-utviklingsnettsted for intern bruk, noe som gjør det enklere for ansatte å dele informasjon. Tilgangskontroll, OAuth, API-nøkkelverifisering og XML/JSON-trusselbeskyttelse er bare noen få av teknikkene som er tilgjengelige for å beskytte backends, APIer og kommunikasjon.

Konklusjon 👇

Å lykkes med et API-produkt varierer fra person til person, og dine nøkkelytelsesindikatorer (KPIer) for produktet du bruker vil avvike fra andre selskaps.

Folk i fintech-industrien kan være interessert i å lære hvor mange forbrukere som har brukt API-en deres til å foreta betalinger. Når det gjelder et e-handelsselskap, vil du vite hvor mange som har registrert seg for nyhetsbrevet ditt ved hjelp av en e-post-API.

API-analyse brukes for å nå bedriftens mål, uavhengig av situasjonen. Bare fordi du har et API betyr ikke det at noe fint vil skje med deg med en gang. Bruk av ditt nye firma-API på en datadrevet, analytisk og bevisst måte vil høste fordelene.

Du kan se på noen av de beste verktøyene for å bygge APIer.

x