7 beste autismeapper for ferdighets- og taleutvikling

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som påvirker tale og sosiale ferdigheter.

Autisme er definert av avvikende kommunikasjonsevner og ulike begrensede atferd, interesser og aktiviteter demonstrert tidlig i livet. Det er en vanlig funksjonshemming som vanligvis begynner i tidlig utvikling og varer livet ut.

Autisme er ofte kjent som Autism Spectrum Disorder (ASD). Et barn som lider av denne lidelsen møter mange problemer gjennom livet. Noen av dem er nevnt nedenfor.

  • Sosial fobi
  • Overdreven bekymring/drøvtygging
  • Obsessiv-kompulsiv atferd
  • Hyper årvåkenhet

Endring kan være ganske opprørende for de på autismespekteret. Selv om symptomene varierer mye fra person til person, kan de også inkludere nye ting som manglende interesse for vennskap.

Likevel er det ingen hovedårsak til denne lidelsen. Så alt vi kan gjøre er å hjelpe og støtte dem ved å lære dem hvordan de skal ta i bruk nye endringer.

Å lære en person strategier for å takle endringer i omgivelsene og rutiner bidrar til å bygge motstandskraft og selvstendighet, noe som er obligatorisk.

Så her skal vi se hvordan vi kan hjelpe et barn som lider av autisme på flere måter ved å bruke ulike applikasjoner som gir unike funksjoner for å takle dem.

Utfordringer som en autistisk person møter

Ett av 44 barn i USA har autismespektrumforstyrrelse. Begrepet «autismespekterforstyrrelse» brukes av terapeuter for å beskrive det brede spekteret av utviklingsproblemer som mennesker med autisme står overfor.

I dette tilfellet viser ordet «spektrum» at ingen personer med denne lidelsen er helt like. Hver person med denne lidelsen har forskjellige symptomer som gjør lidelsen deres litt annerledes enn en annen person.

Autismes problemer inkluderer kommunikasjonsproblemer, som kan gjøre det vanskelig for personen å snakke med andre, og intellektuelle funksjonshemminger, som kan gjøre det vanskelig for personen å forstå hva andre mennesker sier.

Personen kan også ha problemer med å sove, noe som kan gjøre skumle ting enda skumlere og kan være hovedårsaken til angst og depresjon.

Talevansker eller total mangel på språk, manglende involvering i forbindelser eller relasjoner, vansker med emosjonelle ferdigheter, opptatthet, repeterende handlinger, minimal visuell kontakt og dårlig motorisk funksjon er blant tegnene som kan oppstå. Teknologi kan hjelpe autistiske voksne og foreldre til autistiske barn.

Hvordan fungerer autismeapper?

Disse appene gir barna den selvtilliten de trenger for å møte den virkelige verden og lære dem ting som å ta avgjørelser, snakke med andre mennesker og komme overens med dem. Det gir dem også lyst til å bli bedre og lære mer.

  Hvordan overføre data/filer til iPhone og iPad uten iTunes

Disse applikasjonene gir indirekte terapi til barn for å forbedre helsen deres. Dette inkluderer vanligvis atferdsterapi for å øke god oppførsel, ABA-terapi som vil hjelpe dem til å forbedre sosial-emosjonell atferd, fysiske og kognitive evner, og leketerapi slik at du kan utforske barnets liker og misliker så vel som deres interesser.

Disse appene gjør det lettere for folk å snakke med hverandre gjennom lyd, video og tekst. Det hjelper å forklare en hendelse, en ferdighet eller en historie på en måte som barn lett kan forstå.

Du bør alltid velge en applikasjon som støtter feilfri læring, har alt på et enkelt språk slik at det skal være enkelt å forstå for barnet ditt, og som har visuelt særegne grensesnitt da den vil fremheve tekster ved å gjøre dem spennende og så videre.

Apper er laget for å holde styr på hvordan barnet oppfører seg og deretter vise fremdriftskort. Det kan hjelpe folk å lære å si hva de tenker med praksis. Disse appene er morsommere å lære fordi de lar deg spille spill. Det finnes forskjellige språkversjoner av disse spillene.

Vi har satt sammen en liste over de mest fremragende autismeapplikasjonene i håp om at de vil koble til og berøre flere mennesker.

Proloquo2Go

Du kan begynne å utforske denne fantastiske appen, Proloquo2Go, en symbolbasert utvidende og alternativ kommunikasjonsapp for iOS-brukere. Fordi de forstår å ikke kunne snakke er ikke det samme som å ikke ha noe å snakke.

Hvert menneske i forskjellige aldersgrupper, dvs. barn, tenåringer og voksne, kan bruke denne applikasjonen. Det er ingen aldersgrense for denne appen.

Proloquo2Go-applikasjonen gir en brukervennlig layout og trinn-for-trinn-veiledning. Det vil støtte brukere fra begynnelse til videre for å uttrykke sine følelser, ideer, tanker og så videre.

Proloquo2Go-applikasjonen støtter vekst og utvikling ved å gjøre tilgjengelig forskningsbasert kjerneordvokabular. Dette hjelper mye i språkvekstferdigheter og gjør kommunikasjonen enkel gjennom deres intelligente funksjoner og hendige layout.

Proloquo2Go-appen lar brukerne bruke den på sin egen måte, da denne er lettere å tilpasse. Man kan legge til knapper for viktige ting ved å velge fra klistremerkene som er tilgjengelige. Du kan legge til tekster med naturlig lyd på alle språk eller bruke din lokale aksent.

AutiSpark

AutiSpark-applikasjonen er et overordnet læringsprogram, spesielt for barn. Denne applikasjonen har et imponerende konsept og attraktive farger og grafikk, i henhold til ekspertens råd. Barn vil finne denne applikasjonen ganske nyskapende på grunn av fremheving av farger og spennende læringsaktiviteter.

Å gripe gjennom spill er alltid en spennende måte å lære noe nytt på. AutiSpark har gamifisert begrepene matching, sekvensering, sortering og nye ord for å gjøre det iøynefallende for barn.

  Hvordan får jeg Minecoins i Minecraft?

AutiSpark gir et feilfritt undervisningsmiljø og hjelper barna med å tilpasse seg livsferdigheter med riktig veiledning. Den støtter også barna i daglige aktiviteter som å pusse tennene, bade daglig og så videre.

Alle spillene i denne applikasjonen er laget under veiledning av terapeuter, med tanke på et barns behov. Dens fargerike grafikk og animasjon hjelper en bruker å lære visuelt av dette, noe som gjør Autispark til en unik autismeapplikasjon.

Otsimo

Otsimo gir tilgang til grunnleggende utdanning hjemme. Den er laget på en slik måte at den ikke krever noen veiledning; barna kan bruke det på egenhånd. Den beste delen av å bruke denne Otsimo-applikasjonen er at den er annonsefri.

AAC-treningsterapien øker barnas potensiale og forbedrer også atferden deres. Bruken av denne applikasjonen er gjort enklere ved å bruke alternative kommunikasjonsverktøy.

Otsimo lar deg justere vanskelighetsgraden for barna dine i henhold til deres alder og forståelsesnivå. Daglige rapporter vil bli gitt slik at du kan være sikker på at barnet ditt gjør fremgang.

Otsimo gjør ikke bare barna dine glade, men avslører også deres sanne potensial til å alltid gjøre noe nytt. Det oppmuntrer alltid barn til å være selvforsynt og hjelper dem å få selvtillit også.

Speech Blubs

Speech Blubs oppmuntrer et barn til å snakke flytende uten å nøle bedre, raskere og mer selvsikkert. Den tar sikte på å forbedre uttalen deres ved å få barna til å se og gjenta etter dem flere ganger.

Det gjør det interessant å lære nye ting gjennom den morsomme ansiktsfiltreringsfunksjonen, som hjelper barn med å delta i rolleleken mer entusiastisk. De gir kontekst innledet av ordet barnet lærer, noe som gjør det lettere å huske.

Speech Blubs er utstyrt med de nødvendige verktøyene for å forbedre din lilles tale. Det gir morsom, interaktiv digital moralsk støtte mer kreativt og håndgripelig ved å fikse mål til operasjonelle mål.

Sammen med iOS-brukere kan Android-brukere også ha tilgang til denne appen. Du kan også prøve dette gratis i syv dager for å øke barnets kommunikasjonsevner. Applikasjonen vil også gi deg tidlig tilgang til nye oppdateringer.

Fuglehus

Birdhouse-applikasjonen gjør organisering av ting som sovevaner, mat, oppførsel osv. mer tilgjengelig ved å gi deg verktøy for å organisere og spore alt privat og sikkert. Den gjør endringer i et barns atferd merkbare ved å varsle og varsle deg om hvordan barnet fungerer.

Denne Birdhouse-applikasjonen strømlinjeformer notater, gjør barnet ditt kjent med oppførselen og gir deg mer kontroll over barnets fremgang ved å varsle om fremgangen hans daglig.

Denne applikasjonen er verdifull for å hjelpe omsorgspersoner med å identifisere mønstre og strategier for å hjelpe barn som har autisme.

Birdhouse lar deg prøve det gratis i to uker og støtter ubegrenset enhetsbruk og online støtte via mentorer for å veilede deg når du møter hindringer.

  Slik legger du til kommentarer i Google Dokumenter

MITA

MITA fokuserer på å utvikle ditt barns fantasi og språkfunksjoner gjennom visuelle øvelser som følger en systematisk tilnærming for å utvikle en evne til å legge merke til ting hos barnet ditt. MITA er tilgjengelig på både iOS- og Android-enheter.

MITAs pedagogiske aktiviteter er basert på teknikker for visuelle og auditive forhold, pivotal responsbehandling, språkterapiøkter, logisk og resonnerende tilgjengelighet, kreativitet og så videre.

De fleste MITA-funksjonene er helt gratis og enkle å bruke. Over tid blir øvelsene mer komplekse og utfordrende å takle, slik at barna dine kan vite hva de er verdt, noe som vil utvikle tillit til at de kan møte vanskeligheter uten hjelp.

Leketidsbelønninger vil feire og prise barnas prestasjoner, og oppmuntre dem til å takle flere hindringer når nivået blir mer utfordrende, noe som gjør dem selvhjulpne.

Autism ABC app

Autism ABC-applikasjonen er designet for iOS-brukere for å utvikle og forbedre barnets logiske, kognitive og motoriske ferdigheter ved å introdusere nye spill å spille hver måned som er fleksible i henhold til barnets aldersgruppe. Denne applikasjonen er utmerket siden den støtter både underholdning og terapitimer.

Det er enkelt å holde oversikt over barnets fremgang. Spillene og aktivitetene er laget slik at barna blir bedre hver gang de leker. Autism ABC-appen er drevet av kunstig intelligens. Den holder automatisk oversikt over hva brukerne gjør mens de bruker den og justerer vanskelighetsgraden basert på hvor godt de gjør det.

Det beste med denne Autism ABC-appen er at den samler inn data, slik at vi kan se om en bestemt aktivitet er bra for et barns utvikling.

Konklusjon

Det finnes mange apper som kan hjelpe deg med å øke barnets selvtillit, forbedre ferdighetene og kunnskapene deres i et emne som lesing eller skriving, eller lære dem å gjenkjenne og kontrollere følelsene sine. Hvert barn på autismespekteret har forskjellige behov, så tenk på hvilke autismeapper som vil hjelpe deg og barnet ditt med å nå målene dine på den beste måten.

Du kan også utforske noen fantastiske STEM-apper for barn å leke og lære vitenskap.

x