7 beste Citrix ytelsesovervåkingsprogramvare

Hvis du ikke har de riktige verktøyene, kan det være vanskelig å overvåke den Citrix-virtualiserte infrastrukturen.

Citrix er et ledende selskap innen virtualiseringsteknologier som tillater sentral hosting av applikasjoner og ressurser.

Populære Citrix-teknologier som XenApp og XenDesktop, som tilbys som lokale eller skytjenester, gjør det mulig for bedrifter å raskt og sømløst gi sine kunder virtuelle miljøer.

Ved hjelp av Citrix-teknologier kan bedrifter gi brukere tilgang til arbeidsstasjonene og tjenestene deres fra hvor som helst, når som helst, på hvilken som helst enhet og på tvers av alle nettverk.

Mange bedrifter har dratt nytte av Citrixs bistand til å gjøre overgangen til virtualiserte tjenester, noe som reduserer behovet for kostbar maskinvare.

Hva er Citrix Monitoring?

Citrix-overvåking hjelper IT, fagfolk, med å opprettholde den maksimale ytelsen til selskapets virtualiseringsstasjonære datamaskiner, applikasjoner og komplette virtuelle infrastrukturer. Som et resultat kan de ansatte diagnostisere problemer som påvirker nettverksytelsen og gi hjelp til kundene.

Citrix-overvåking gjør det mulig å vurdere effektiviteten til Citrix-konfigurasjonen din og motta varsler når noe skjer som kan ha innflytelse på sluttbrukeropplevelsen.

I denne artikkelen har vi samlet en liste over de beste Citrix-overvåkingsverktøyene som kan hjelpe deg med å finne kilden til feil og løse dem raskere.

La oss komme i gang!

Paessler PRTG

Paessler PRTG er et velkjent nettverksovervåkingsverktøy for å utføre sanntidsovervåking, diagnostisering og rapportering om ytelsen til virtuelle Citrix-applikasjoner og skrivebord.

PRTG lar deg legge til dine tilpassede sensorer, slik at du kan tilpasse overvåking og rapportering ytterligere. Integrerte sensorer kan brukes til å holde øye med ulike aspekter av Citrix-systemet.

Du kan for eksempel holde styr på all viktig informasjon om verten din ved å bruke PRTG Citrix XenServer Host Sensor.

Og med Citrix XenServer VM-sensor kan du overvåke alle relevante ytelsesmålinger for dine virtuelle maskiner, for eksempel minne- og CPU-forbruk, IO-bufring og trafikkmønstre.

I tillegg er det mange måter å holde styr på Citrix Hypervisor-sikkerhetskopier. Du kan for eksempel bruke IMAP-sensoren til å holde et øye med e-postene dine for vilkår som betyr at en sikkerhetskopiering er fullført. Du kan også sørge for at ressursene dine oppdateres kontinuerlig ved å konfigurere denne IMAP-sensoren.

Og opptil 100 sensorer, det er helt gratis å laste ned og konfigurere. PRTG kommer med en prøveperiode på 30 dager ubegrenset tilgang. Og etter det går den tilbake til normalutgaven med begrensede funksjoner. Du kan bytte til premium-utgaven når som helst.

  Betyr virkelig større bedre?

SolarWinds

SolarWinds Server & Application Monitor (SAM) er et omfattende server- og applikasjonsovervåkingsverktøy som lar deg aktivt overvåke XenApp og XenDesktop ytelse.

Du kan bruke denne applikasjonen til å holde styr på CPU-belastning, ytelsestellere og all annen aktivitet for både virtualiseringsapplikasjoner og skrivebord.

Overvåkingsmiljøet er veldig dynamisk, med mange visualiseringsalternativer som diagrammer og grafer.

Du kan for eksempel bruke panelverktøylinjen til å bygge en graf over CPU-bruk og se hvordan beregningen svinger over tid. Du kan til og med tilpasse hele overvåkingsgrensesnittet i henhold til dine behov og interesser.

Varsler kan konfigureres til å generere SMS / e-postmeldinger som sikrer at ytelsesbegivenheter aldri går glipp av. Disse varslene er grensebaserte varsler som varsler deg når VM-funksjonaliteten overstiger et betydelig nivå.

SAM effektiviserer også feilsøkingsprosessen ved å definere hvilke tjenester som opererer på hvilke verter og virtuelle servere, samt hvilke minneressurser som er knyttet til applikasjonene. Prisen starter på $1 663 per år og gir en fullt funksjonell prøveperiode på 30 dager.

Administrer motor

ManageEngine Applications manager er et strategisk og kraftig nettverksytelses- og applikasjonsovervåkingsverktøy som utfører nettverksvurdering og leverer topologiske diagrammer.

Citrix overvåkingsfunksjoner er blant funksjonene som denne verktøyapplikasjonen tilbyr, i tillegg til overvåking av servere og virtualisering.

Brukere kan få tilgang til viktige XenApp-overvåkingsparametere for å strømlinjeforme problemoppdagelse, sjekke tilgjengeligheten og driften av de virtuelle applikasjonene og forhindre uventet nedetid.

I tillegg gjør det brukeren i stand til å sette terskler og få advarsler når tjenestens funksjonalitet eller ytelse er kompromittert.

Denne applikasjonsbehandleren hjelper også med behandlingen av logger mellom applikasjoner og servere for å feilsøke problemer som serveroverbelastning, uautoriserte brukerpålogginger, feil konfigurasjoner for øktsikkerhet og mange flere.

I det virtuelle Citrix-miljøet er det viktig å holde øye med XenApp-katalogoppføringer og brukerprofiler for å sikre at kundene har en konstant autentiseringsopplevelse hver gang.

Du har muligheten til å velge mellom Professional- eller Enterprise-versjonen for prøveperioden mens du laster ned verktøyet.

Kontroll opp

ContolUp er en spesialisert programvareløsning for sanntidsinfrastruktur og ytelsesovervåking som oppdager og fikser feil i hele ditt Citrix-miljø. Denne applikasjonen tilbyr åpenhet fra hypervisorer helt ned til spesifikke brukerinteraksjoner.

Dessuten gir det tilpasningsdyktige dashbordet sanntids ytelsesmålinger og viser data i tabellform som båndbreddeområde, autentiseringstidsrammer og tjenesteoppetid.

For å identifisere den underliggende årsaken til en serverkrasj, kan du analysere parametrene og konfigurasjonene til vertssystemene.

Citrix cloud, Citrix hypervisor, Citrix applikasjonsleveringskontroller og andre Citrix-produkter er alle integrert med ContolUp.

  Hvordan koble fra EA-konto fra Xbox

Den støtter alle essensielle Citrix-komponenter du trenger for å utføre dine virtualiserte aktiviteter. Brukere kan til og med kjøre automatiserte prosesser gjennom den som svar på utløsere spesifisert på parametere eller objekter.

ContolUp samler inn beregninger i sanntid for å gi deg et fullstendig bilde av innstillingene for virtuell skrivebordsinfrastruktur (VDI), slik at du kan oppdage problemer, diagnostisere dem og fikse dem før de påvirker kundens digitale opplevelser negativt.

Enterprise, Platinum og Ultimate Edition er tilgjengelig for kjøp og nedlasting. Hver versjon har sine egne viktige funksjoner. Du kan sammenligne funksjonene og se prisdetaljene her.

eG Enterprise

eG Enterprise, ved f.eks. innovasjoner, er en ledende applikasjonsovervåkingsløsning som lar deg se forbi trivielle beregninger og fokusere på spørsmålet om å løse ytelsesproblemer.

Med dette eG Enterprise-verktøyet kan du også aktivt spore, analysere og rapportere om funksjonaliteten til virtuelle Citrix-applikasjoner og skrivebord. Den er kompatibel med den nyeste versjonen av alle Citrix Workspace-komponenter.

I tillegg kan du oppnå ende-til-ende-tilgjengelighet, umiddelbart sammenligne ytelsesberegninger på tvers av nivåer, raskt identifisere den underliggende årsaken til ytelsesproblemer og øke tjenestens oppetid og effektivitet.

Hver komponent i Citrix-arkitekturen din kan overvåkes, slik at du kan spore beregninger som CPU-forbruk i form av grafer og diagrammer.

Varsler kan settes opp for å få varsler når det er ytelsesproblemer, og de bruker auto-baselines for å oppdage uvanlig oppførsel i Citrix-miljøet.

Hvis det eksisterer et problem i Citrix-miljøet ditt, vil effektiv rotårsaksdeteksjon gjøre det mulig for deg å finne ut hvordan det oppsto.

Dette verktøyet bruker maskinlæringsalgoritmer for å identifisere hvilke elementer i systemet som forårsaket alarmer og for å evaluere alvorlighetsgraden.

Den kommer med en 30-dagers gratis prøveperiode, og prisene er basert på distribusjonsmodellen. SaaS/Cloud-modellen starter på $125/måned og abonnementet starter på $100/måned.

Zabbix

Zabbix er et kjent merke blant IT-ingeniører. Det er en komplett overvåkingsløsning som lar deg aktivt overvåke hele Citrix-miljøet ditt. Det hjelper med å overvåke brukeraktivitet, tjenesteforbruk og applikasjonsytelse og oppdager automatisk Citrix-servere.

Du kan undersøke ytelsesberegninger i en form for diagrammer for å observere hvordan brukeropplevelse og app-pålitelighet svinger over tid

For å finne problemer som er skjult i hvert lag, overvåker dette verktøyet hele applikasjonsarkitekturen som ligger bak virtualiseringslaget. I tillegg har den en effektiv funksjon for oppdagelse av grunnårsaker.

Når nye arbeidsstasjoner legges til overvåkingsmiljøet, hjelper denne autodeteksjonsmekanismen med å oppdatere infrastrukturendringene automatisk.

I likhet med andre Citrix-overvåkingsløsninger kan varsler konfigureres til å bli varslet om ytelsesproblemer. Avhengig av kravene kan du be supportteamet om å integrere applikasjonen din på en bestemt måte.

Automai

Automai er nok en fantastisk overvåkingsløsning for ditt Citrix-miljø som automatiserer hele overvåkingsprosessen for dine virtuelle applikasjoner og skrivebord.

  Hva betyr deaktiver og last ned meldinger i iCloud?

Dette verktøyet overvåker ytelsesdata i sanntid og sammenligner dem med tidligere lagrede poster. Du kan holde øye med sluttbrukernes spesifikke opplevelser.

Du kan også holde oversikt over en brukers oppførsel, inkludert påloggingsforsøk og tidsperioden de varte i hvert trinn av en økt. Det er også varslingsmekanismer for å gi deg beskjed når en bestemt ytelseshendelse skjer som krever brukerens oppmerksomhet.

I tillegg lar den forhåndskonfigurerte sofistikerte ScenarioBuilder deg lage prosedyrer og arbeidsflyter i løpet av sekunder. Du kan be om en demo fra nettsiden deres og se hvordan robotteknologi forbedrer Citrix-overvåking.

Vanlige spørsmål om Citrix Environment

Hvorfor er Citrix treg?

Det er mange grunner til at Citrix ytelse kan være treg. Noen av årsakene er feilkonfigurerte profiler, feil OS-optimalisering, run-away-prosesser og utilstrekkelig lagring.

Hvordan forbedre Citrix-ytelsen?

Dårlig Citrix-ytelse kan ha en alvorlig effekt på forretningsdriften. Hyppige øktavslutninger, langsomme programstarter, uventede skjermkrasj og generell nettverksforsinkelse er tegn på dårlig Citrix-ytelse. Dette kan påvirke alle brukere i et Citrix-miljø og har en betydelig innvirkning på brukerproduktiviteten.

Det er vanskelig å finne årsakene til dårlig Citrix-ytelse siden de mange Citrix-lagene er avhengige av hverandre. Som et resultat kan ethvert problem med ett lag påvirke driften av et annet, og forårsake ustabilitet i hele Citrix-miljøet.
Hvilket som helst av overvåkingsverktøyene ovenfor kan brukes til å overvåke og forbedre ytelsen til Citrix-infrastruktur.

Er det mulig å spore aktivitet ved å bruke Citrix?

Hvis du bruker Citrix Workspace Application på din personlige arbeidsstasjon og gjør noe, er det kun aktivitet som kan overvåkes.

For eksempel kan organisasjonen din overvåke aktiviteten din på nettet hvis du åpner en nettleser i Citrix-arbeidsområdet og bruker den til å surfe på internett siden du er eksternt koblet til serveren deres. De kan bare spore aktiviteten din til du forblir i Citrix-miljøet.

Konklusjon

Jeg håper du fant denne artikkelen nyttig for å lære om de beste programvareapplikasjonene for Citrix ytelsesovervåking. Du kan også være interessert i å lære om de beste Hyper-V Monitoring Software-verktøyene for bedre innsikt

x